goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon

Bezeten van Eten

Albert Heijn

Bezeten van Eten (Possessed by Food)
share icon
not bookmarked icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Bezeten van Eten Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

Als culinair content manager is Jasmijn Beerthuis dag in dag uit bezig met eten. Met haar team stelt ze namelijk de culinaire kant van Allerhande samen. Logisch dus, dat koken helemaal haar ding is. Als kind van gescheiden ouders kreeg ze de voorliefde voor eten niet in één maar twee huishoudens mee. Haar tip voor een geslaagd kerstdiner? “Heb plezier! Koken moet gewoon leuk zijn”. Daarom deelt ze haar recept voor een indrukwekkende, maar toch simpele cookie dough bombe. Merry Christmas!
bookmark
plus icon
share episode

“Geef Jeruzalem maar aan Ottolenghi, dan neem ik Tel Aviv!”. Jigal Krant is bezeten van Tel Aviv. Nergens wordt het leven uitbundiger gevierd dan hier. ‘In Tel Aviv wonen vrolijke en progressieve mensen. Iedereen realiseert zich dat het leven kort is en geniet van iedere dag’. En genieten, dat doen ze vooral met eten. Er wordt gedanst, geproefd en geëxperimenteerd zonder taboes of regels. Wat er ontstaat is een culinaire ontdekkingsreis vol pure smaken.

Het recept vind je op www.ah.nl/podcast!

bookmark
plus icon
share episode

“Kreta staat in Nederland vooral bekend als party eiland, mensen denken gelijk aan Oh Oh Cherso. Wij willen vooral meegeven dat Kreta véél meer is dan dat”, zegt Vanessa in familiezaak Mitsos in Amsterdam. In de keuken zwaait vader Kiri de scepter. Een Griekse scepter: recht voor zijn raap en in een rap tempo. Zo gaat hij dan ook te werk, vinden zijn twee dochters en vrouw. Met lize deelt deze familie hun recept voor Garides Saganaki, oftewel Garnalen in tomatensaus met feta!

Meer info? Ga naar www.ah.nl/podcast

bookmark
plus icon
share episode

Hoi-Chin houdt van mensen en culturen. En waar komen die twee dingen samen? Aan de eettafel natuurlijk. Niet gek dus dat ze naast haar carrière in vastgoed altijd zijdelings bezig is geweest met koken en eten. Helemaal als je erbij optelt dat ze vrijwel is opgegroeid in Chinese restaurants van haar familie. Haar expertise is de Chinese keuken, waar ze zich helemaal in heeft verdiept in alle aspecten en regio's. Ze neemt Lize mee in de Kantonese keuken en deelt haar ultieme dumpling-recept!

Benieuwd naar het recept? Check www.ah.nl/podcast

bookmark
plus icon
share episode

Ana Miranda Vergara liet op haar zeventiende Mexico achter zich om naar Nederland te verhuizen. Maar de Mexicaanse keuken, die is altijd in haar hart blijven zitten. In haar thuisstad Cancun at ze als klein kind de chilaquiles verdes van haar opa. Terwijl zij met haar zusje nog in het stapelbed lag begon haar opa om 6.00 uur ‘s ochtends al chili’s op het vuur te leggen. De geur brengt Ana gelijk weer naar die tijd. Kortom, een typisch traditioneel Mexicaans gerecht!

Benieuwd naar het recept? Check www.ah.nl/podcast

bookmark
plus icon
share episode

Eten en koken spelen een belangrijke rol in het leven van comedian Howard Komproe. Van toen hij als kleine jongen genoot van de kookkunsten van zijn moeder, tot vandaag waarin hij de liefde voor eten wil overbrengen op zijn twee pubers. Hij deelt daarom graag zijn recept voor okersoep. Als kind vond hij de slijmerige soep vreselijk. Maar door de jaren heen én door zijn eigen aanpassingen op het recept, is het nu een van zijn lievelingsgerechten geworden.

Benieuwd naar het recept? Check www.ah.nl/podcast

bookmark
plus icon
share episode

Lize duikt de slagerij in van Arend ten Wolde. En dat is even wennen voor een vegetariër. Toch heeft Arend met zijn 30 jaar een frisse blik op het slagersvak, waar duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. ‘Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Maar kies op de dagen dat je wél vlees eet, voor het allerbeste stukje’. Als vierde generatie slager uit zijn familie probeert hij het vak naar een nieuw niveau te tillen. Luister mee!

bookmark
plus icon
share episode

De zussen Rachida en Najima Kharbouch waren het helemaal zat. Na jaren zich ergeren aan hun overgewicht moesten de overtollige kilo's eraf. Daarom gooiden de zussen met Marokkaanse roots het roer om. Ze gaven de traditionele gerechten van hun moeder een gezonde twist en vielen 50 kilo af: "Onze moeder was niet van aan één pannenkoek heb je genoeg. Ze was meer van lekker dooreten". Lize maakt met hen een gezonde tortilla met zoete aardappel.

Benieuwd naar het recept? Check www.ah.nl/podcast

bookmark
plus icon
share episode

In deze aflevering ontdekken we verhalen en interessante weetjes over de Italiaanse keuken. Restauranthouder en voetbalcommentator Bruno Giuntoli vertelt onder andere waarom Pasta Bolognese niet bestaat (say what?!), hoe zijn grootvader via New York net voor de oorlog in Rotterdam terechtkwam en waarom eten geen bij- maar een hoofdzaak is voor de Italianen. Tijdens het gesprek maakt Bruno samen met Lize een echte Pasta al Ragu op Toscaanse wijze.

Benieuwd naar het recept? Check www.ah.nl/podcast

bookmark
plus icon
share episode

Bijna alle jeugdherinneringen van journaliste Fidan Ekiz zijn verbonden met eten. De Turkse keuken heeft dan ook zoveel meer te bieden dan alleen maar Turkse pizza en döner. Maar die mooie verhalen van haar ouders en familie kon Fidan nooit ergens kwijt, tot ze een kookboek schreef: ‘Fidan’s Family Food’. In dit persoonlijke gesprek met Lize deelt ze dan ook graag een van haar favoriete recepten namelijk Turkse Couscous, oftewel Kisir: “Dit gerecht maken wij in de familie voor iedereen die op bezoek komt, omdat het makkelijk is, lekker en fris. Wat overblijft gaat in de koelkast en wordt de hele dag door gegeten. Er is altijd genoeg eten voor iedereen".

Benieuwd naar het recept? Check www.ah.nl/podcast

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Bezeten van Eten have?

Bezeten van Eten currently has 14 episodes available.

What topics does Bezeten van Eten cover?

The podcast is about Podcast, Podcasts, Arts and Food.

What is the most popular episode on Bezeten van Eten?

The episode title 'Afl 13. Bezeten van Eten viert de kerst en dat klinkt zo!' is the most popular.

What is the average episode length on Bezeten van Eten?

The average episode length on Bezeten van Eten is 13 minutes.

How often are episodes of Bezeten van Eten released?

Episodes of Bezeten van Eten are typically released every 13 days, 16 hours.

When was the first episode of Bezeten van Eten?

The first episode of Bezeten van Eten was released on Feb 23, 2018.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

Rating

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

Review or comment on this podcast...

Post

External Reviews

Imported reviews from Apple Podcasts.
Generate a badge

Get a badge for your website that links back to this

Select type & size
Open dropdown icon
share badge image

Copy