Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Deloitte On the Spot

Deloitte On the Spot

Deloitte Finland

On the Spot on inspiroiva ja ajankohtainen podcast, jonka jaksoissa asiantuntijamme keskustelevat yhdessä vieraidensa kanssa organisaatioiden ajankohtaista ja kiperistäkin haasteista. Tarjolla teräviä näkökulmia, monipuolista pohdintaa ja käytännön vinkkejä. Tervetuloa kuuntelemaan! Kuuntele myös Deloitte Hear'n Go -jaksot edelliseltä tuotantokaudelta.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 Deloitte On the Spot Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Deloitte On the Spot episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Deloitte On the Spot for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Deloitte On the Spot episode by adding your comments to the episode page.

Deloitten On the Spot -podcastin Technology Fast 50 -erikoisjaksoissa aiheena on kasvuyritykset. Tässä jaksossa Unikien Esko Mertsalmi, yksi teknologiayhtiön perustajista ja yrityksen hallituksen nykyinen puheenjohtaja ja Deloitten kasvuyrityspalveluista vastaava Joni Pitkäranta keskustelevat kasvuyrityksistä.

Tamperelainen Unikie perustettiin vuonna 2015 tarpeesta viedä suomalaista teknologiaosaamista maailmalle. Miten bisnestä lähdettiin rakentamaan? Mitä onnistuminen on vaatinut?

Unikien kasvutahti on alusta saakka ollut vahvaa ja katse kansainvälinen. Vuonna 2019 Unikie sijoittui kolmanneksi Deloitten Technology Fast 50 -ohjelmassa, joka listaa Suomen nopeimmin kasvaneita teknologiyrityksiä. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2020 33 miljoonaa euroa. Suomen lisäksi yritys toimii myös Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Saksassa ja Puolassa.

Vuosi sitten Unikien mukaan tuli myös pääomasijoittaja ja uusi toimitusjohtaja talon ulkopuolelta. Millaisia evästyksiä Esko Mertsalmi haluaa jakaa kansainvälistyville kasvuyhtiöille? Ainakin onni suosi rohkeaa.

bookmark
plus icon
share episode
Deloitte On the Spot - Demystifying Cyber | Episode 1

Demystifying Cyber | Episode 1

Deloitte On the Spot

play

05/16/22 • 43 min

Cyber impacts us all. For many cyber professionals ‘cyber’ makes sense when focusing on strategy, securing the networks, applications, and infrastructures, and staying vigilant and resilient. These terms make sense to cyber people but can be a mystery for business executives.

What could the executives do to become more aware of cyber? What should cyber people do to help executives become more aware?

Deloitte’s On the Spot podcasts series receives a spin-off series, Demystifying Cyber, that attempts to demystify cyber for business executives. Together with our esteemed and experienced guests we aim to bring cyber closer to business, and raise the awareness of the significant risks, which have an impact on corporates and on society at large.

bookmark
plus icon
share episode
Deloitte On the Spot - Forensic Due Diligence – mitä se tarkoittaa?
play

06/21/22 • 24 min

Deloitten On the Spot -podcastin kuudennessatoista jaksossa aiheena on ennakkoselvitykset yritysjärjestelyissä ja erityisesti Forensic Due Diligence -prosessi. Podcastissamme Deloitten Forensic-liiketoiminnasta vastaava Leea Uusi-Hautamaa ja Rami Saarela keskustelevat, miten yrityskaupan kohteen toimintaa kannattaa tarkastella kokonaisvaltaisesti ja miten se on mahdollista kohdentaa pintaa syvemmälle esimerkiksi yksittäiseen, liiketoiminnan kannalta keskeiseen prosessiin.

Forensic Due Diligence tehdään usein osana yritysjärjestelyjä. Yritykset haluavat saada käsiinsä tietoa ostokohteesta niin paljon kuin mahdollista.

Riskipaikkoja löytyy yleensä aina. Vaikka nämä harvoin pysäyttävät kauppaa kokonaan, ovat tiedot ostokohteesta arvokkaita ja kehityspaikkoja löytyy tyypillisesti useita.

Forensic Due Diligence tarjoaa objektiivisen läpikäynnin kohdeyhtiön tietyistä toimintatavoista, oleellisten ohjeistuksien ja prosessien kypsyystasosta sekä taloudellisesta datasta. Mitä prosessi käytännössä sisältää ja miten asiakkaat hyödyntävät tietoa? Entä miten ESG-maailma solahtaa tähän?

bookmark
plus icon
share episode
Deloitte On the Spot - Verovastuullisuus ja transformaatio
play

06/28/22 • 37 min

Deloitten On the Spot -podcastin seitsemännessätoista jaksossa aiheena on verovastuullisuus. Podcastissamme Deloitten yritysveropalveluiden Virpi Pasanen ja vastuullisuusliiketoiminnan vetäjä Anne-Maria Flanagan keskustelevat Rami Saarelan kanssa, mitä kaikkea verovastuullisuus tarkoittaa ja miten yritykset ovat ottaneet sen haltuun.

Kyseessä on teema, jolle ei löydy täysin yleispätevää määritelmää. Aihe koskettaa kuitenkin laajasti kaikkia kestävän liiketoiminnan osa-alueita.

Podcast-jaksossamme verolainsäädäntöön ja kestävään liiketoimintaan intohimoisesti suhtautuva kaksikko pureutuu muun muassa siirtohinnoitteluun verovastuullisuuteen ja erityisesti siihen, miksi yrityksillä on tässä läpinäkyvän suunnannäyttäjän velvollisuus.

Mitä "no pain, no gain" tarkoittaa, kun puhutaan verovastuullisuudesta? Entä miksi yrityksien kannattaa tehdä verovastuullisuusstrategiansa mahdollisimman ymmärrettävämmäksi eri sidosryhmille kuten esimerkiksi toimittajille?

bookmark
plus icon
share episode
Deloitte On the Spot - Finanssialan varautuminen kriisi- ja poikkeustilanteissa
play

09/27/18 • 26 min

Suomessa on herätty miettimään, miten esimerkiksi maksuliikenteen hoitaminen vakavien häiriöiden iskiessa pitäisi ottaa lainsäädännössä paremmin huomioon. Valtiovarainministeriön asettama työryhmä on ehdottanut täsmennyksiä säännöksiin, jotka koskevat rahoitusalan velvollisuutta varautua poikkeusoloihin.

Deloitten Hear ́n Go -podcastin ensimmäisessä osassa tätä kiinnostavaa aihetta purkavat finanssisektorista vastaava johtaja Ilkka Huikko Deloittelta ja Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi yhdessä toimittaja Eeva Lehtimäen kanssa.

bookmark
plus icon
share episode
Deloitte On the Spot - Sote ja talousvalmistelu

Sote ja talousvalmistelu

Deloitte On the Spot

play

09/09/22 • 30 min

Deloitten On the Spot -podcastin kahdeksannessatoista jaksossa aiheena on sote-uudistuksen talousvalmistelu. Podcastissamme Deloitten julkissektorin hallinnon ja sisäisten palveluiden kehittämisestä vastaava Minna Tormilainen ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen talousvalmistelujohtaja Ville Rajahalme pohtivat Rami Saarelan kanssa, miten hyvinvointialueiden taloussuunnittelu toteutetaan ja miten varmistetaan, että rahat riittävät ja palvelut toimivat.

Länsi-Uudellamaalla sote-uudistuksen yhteydessä hyvinvointialueille siirtyy toimintoja yli kymmenestä eri organisaatiosta. Talouden valmistelu on tämän tyyppisessä organisaatiossa moninaista eikä valmista pohjaa ole. Keskeisimmät valmistelukokonaisuudet ovat vuoden 2022 loppuun saakka kestävä transitio- eli muutosvaihe ja sen jälkeinen pysyväisorganisaation kehittäminen. Transitiovaiheessa keskeisimmät tehtävät ovat rahoituksen suunnittelu ja hakeminen sekä neuvottelut valtion kanssa. Pysyväisorganisaation kehittäminen sisältää yleisesti koko talouden organisoinnin ja prosessien määrittelyt. Myös taloushallinnon järjestelmät ovat jälkimmäisessä kriittinen kokonaisuus.

Merkittävä tekijä suuren transformaation yhteydessä on muutoksen hallinta. Oleellista on, että henkilökunta tuntee uudet järjestelmät ja osaa käyttää niitä. Yksi suunnittelun ydintehtävistä on myös se, että häiriöriskit tunnistetaan ennalta ja niihin osataan varautua.

Kaiken tavoitteena on tuottaa vaikuttavampia sote-palveluja tehokkaammin. Suuri muutos on oiva mahdollisuus uudistaa toimintaa ja ajattelumalleja. Käynnissä on kuitenkin yhtäaikaisesti valtavasti eri projekteja. Lähes kaikella on jonkinlainen talouskulma, joka pitää huomioida. Valmisteluaika on tiukka ja monia projekteja täytyy edistää samanaikaisesti. Tekemistä on siis todella paljon – miten toimintamallit saadaan ajoissa valmiiksi? Mitkä ovat kaikkein kriittisimmät tekijät, joihin täytyy keskittyä nyt ja vuodenvaihteessa?

bookmark
plus icon
share episode

Erityisesti teknologia-alan aloittelevilla yrityksillä on nyt tärkeä pelipaikka – esg-asiat voi nimittäin tehdä alusta asti kerralla kuntoon, mikä vaikuttaa edelleen arvonluontiin. Pääomasijoittaja on loistava kumppani teknologiayrityksille ajaa vastuullista liiketoimintaa ja vastata myös tulevaan sääntelyyn, kuten yritysten kestävyysraportointidirektiiviin (CSRD 2024), sillä raportointimylly on käyty kertaalleen läpi jo SFDR’n kautta.
Rami saarela saa vieraikseen Deloitten finanssisektorin Insight & Data Lead Lilli Saarisen ja Pääomasijoittajien Head of Legal & ESG Suvi Collinin, jotka käyvät vastuullisen sijoittamisen ja teknologian mahdollisuudet läpi konkreettisesti ja kiinnostavasti. Tutuksi tulee myös tärkeää vastuullisuustermistöä, kuten kaksinkertaisen olennaisuuden periaate.

bookmark
plus icon
share episode
Deloitte On the Spot - Vastuullisuus ja palkitseminen

Vastuullisuus ja palkitseminen

Deloitte On the Spot

play

01/03/23 • 31 min

Vihreä siirtymä vaikuttaa kiistatta yritysten kilpailukykyyn tulevaisuudessa ja on nostanut ESG:n yritysjohdon palkitsemisen kärkiteemaksi.

Deloitte on tutkinut pohjoismaisten yhtiöiden palkitsemista ja palkitsemisraportointia laajasti vuoden 2022 aikana toteutetussa vertailututkimuksessa. Missä palkitsemisen vastuullisuusvaateissa mennään tällä hetkellä? Entä löytyikö Pohjoismaiden välillä merkittäviä eroja ESG-tavoitteiden toteuttamisessa?

Podcast-jaksossa Deloitten palkitsemisasiantuntija Emma Häll ja vastuullisuusliiketoiminnan vetäjä Anne-Maria Flanagan perehtyvät Rami Saarelan kanssa palkitsemisraportoinnin ajankohtaisiin teemoihin ja käyvät läpi tutkimusraportin parhaat palat.

bookmark
plus icon
share episode

Rebound – resilientin organisaation jäljillä -podcastin kolmannessa jaksossa Deloitten toimitusjohtaja Lari Hintsanen ja Nesteen Renewables-liiketoiminnan pitkäaikainen johtaja, nykyinen hallitusammattilainen ja muutosvaikuttaja Kaisa Hietala keskustelevat yritysten pidemmän aikavälin strategisesta muutoksesta ja siitä, miten yrityksen olemassaolon tarkoitus voi ohjata tätä matkaa.

Kaisan sanoin, tämän päivän epävarmuudessa navigoiminen vaatii elinkeinoelämältä johtajuutta enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Eikä tätä johtajuutta välttämättä mitata markkinaosuuksissa vaan kyvyssä luoda yrityskulttuuri, joka saa voimaa muutoksesta.

Muutosmatka on ennen kaikkea tulevaisuuden hahmottamista ja organisaation kykyä vastata tähän uudistumalla. Kun muutoksen epävarmuustekijät ovat korkeita, organisaatiolla täytyy olla kyvykkyyttä tehdä korjaavia suunnitelmia matkan aikana. Tämä vaatii äärimmäistä joustavuutta ja määrätietoisuutta. Lisäksi tarvitaan tarkoitus – joka ideaalisti toimii pohjantähtenä tällä matkalla. Tämä kaikki tulee viestiä selkeästi, jotta tulevaisuuden visio ja merkitys saadaan näkyväksi koko organisaatiolle, asiakkaille sekä yhteiskunnalle.

Kestävä kehitys on liiketoiminnassa kulkusuunta, joka aiheuttaa monelle epävarmuutta ja hallinnan tunteen puutetta. Meneillään on valtava susformaatio (sustainability + transformaatio) eli muutos, joka tapahtuu ekosysteemissämme luonnon rajojen tullessa vastaan. Miten perinteiset toimialat voivat pysyä mukana tässä muutoksen rytinässä ja toimia myös tulevaisuuden tekijöinä? Entä mitä tämä vaatii yritysten johdolta?

bookmark
plus icon
share episode
Deloitte On the Spot - Miten ihmisoikeudet näkyvät yrityksissä?
play

04/03/19 • 31 min

Vastuullisuus on suurelle osalle yrityksistä jo arkipäivää, mutta ihmisoikeudet olivat vielä pari vuotta sitten aihe, joka ohitettiin yritysten raportoinnissa aika pienellä huomiolla.

Suomessa keskustellaan parhaillaan pakottavasta laista liittyen ihmisoikeuksien huolellisuusvelvoitteeseen. Yritysvastuulaki voisi velvoittaa yrityksiä välttämään ja vähentämään toimintansa kielteisiä ihmisoikeusvaikutuksia. Miten ihmisoikeudet näkyvät tänä päivänä yrityksissä? Ovatko ihmisoikeudet strategiakysymys ja kenen agendalle ne kuuluvat?

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Deloitte On the Spot have?

Deloitte On the Spot currently has 58 episodes available.

What topics does Deloitte On the Spot cover?

The podcast is about Podcasts, Technology and Business.

What is the most popular episode on Deloitte On the Spot?

The episode title 'Miten rakennetaan kyberturvallisuuskulttuuria?' is the most popular.

What is the average episode length on Deloitte On the Spot?

The average episode length on Deloitte On the Spot is 36 minutes.

How often are episodes of Deloitte On the Spot released?

Episodes of Deloitte On the Spot are typically released every 18 days, 1 hour.

When was the first episode of Deloitte On the Spot?

The first episode of Deloitte On the Spot was released on Sep 27, 2018.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments