Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Borșul lu’ Marian

Borșul lu’ Marian

Marian Grosu

Un podcast autentic românesc despre experiențe de viață, dezvoltare personală, productivitate și conținut new media, realizat de Marian Grosu. Mai mult decât o simplă experiență culinară, Borșul lu’ Marian este acru și aromat, bogat în legume și informații cool, dedicat în totalitate oamenilor cu poftă de transformare și dorință de creștere. Dă volumul mai tare și gustă în fiecare vineri din Borșul lu’ Marian! Abonează-te aici: https://anchor.fm/borsu-lu-marian/subscribe
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 Borșul lu’ Marian Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Borșul lu’ Marian episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Borșul lu’ Marian for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Borșul lu’ Marian episode by adding your comments to the episode page.

Borșul lu’ Marian - Tehnologia te ajută sau te distrage? • Borșul lu` Marian
play

04/18/19 • 21 min

bookmark
plus icon
share episode
Borșul lu’ Marian - Borșul lu’ Marian (Trailer)

Borșul lu’ Marian (Trailer)

Borșul lu’ Marian

play

03/30/19 • 0 min

bookmark
plus icon
share episode

Ascultă și celelalte epsioade pe www. mariangrosu.ro/podcast sau pe platforma ta preferata Spotify, Google Podcast, Apple Podcast sau chiar Youtube.

bookmark
plus icon
share episode

Vă aduceti aminte de Silvia din episodul "Partenerul de viață contează"?. Astăzi iubitul ei este la microfon și ne vorbește despre diferite perspective asupra vieții, dar și despre ce face, cum face și cum trece peste provocările pe care le întâmpină de-a lungul drumului.

Valentin are ca dorinta să aducă o contribuție în viața oamenilor și face asta prin studio-ul de yoga din Iasi pe care l-a și fondat.

Ascultă și celelalte epsioade pe www. mariangrosu.ro/podcast sau pe platforma ta preferata Spotify, Google Podcast, Apple Podcast sau chiar Youtube.

bookmark
plus icon
share episode

Astăzi îl avem invitat pe Emanuel Drăgoi care la 25 de ani este mai cunoscut ca altii la 27 Hi-hi. Este un fotograf foarte râvnit de foarte multe firme dar și o bomboană de băiat. Haideți să vedem cum a reușit să ajungă aici și care au fost provocările pe care le a avut dar și povestea unui fotograf în plină dezvoltare.

Ascultă și celelalte epsioade pe www. mariangrosu.ro/podcast sau pe platforma ta preferata Spotify, Google Podcast, Apple Podcast sau chiar Youtube.

bookmark
plus icon
share episode

Nu știu dacă doar eu sau așa suntem noi românii de obicei când auzim de voluntariat avem așa o mică reticiență cum că aș prefera să fiu plătit aș prefera să fac ceva de care să fiu recompensat imediat și tocmai de asta se creează așa o mică reticență când vine vorba de a face voluntariat.

Astăzi invitata mea nu doar că face voluntariat dar își formează și creează o voce în jurul voluntariatului și iese în față vorbind tare și răspicat despre ce înseamnă să faci voluntariat și mai mult decât atât despre cazurile pe care le întâmpină în activitatea ei de zi cu zi și asta nu doar în podcast, adică nu doar aici cu mine vorbește despre ce înseamnă să faci voluntariat. Nu! Ci în activitatea ei zilnică activitatea ei zilnică înseamnă să facă voluntariat efectiv și mai mult decât atât să facă și vloguri despre voluntariat.

O avem astăzi alături de noi pe Eli, cunoscuta pe toate rețelele de socializare ca fiind Eli Vorbeste.

Ia o porție din Borsul Lu' Marian pe www.mariangrosu.ro.

bookmark
plus icon
share episode

Sunt convins că îți dorești o viață fericită și plină de succes. Doar de asta ești aici, nu-i așa? Ei bine, există o mulțime de modalități prin care îți poți cuceri obiectivul... Dar din punctul meu de vedere secretul este să găsești acel ceva de care să te îndrăgostești profund, acel ceva care aprinde în tine flacăra unei pasiuni puternice, care te face să sari din pat dimineața, să lucrezi cu energie pentru visul tău și să ai puterea de a inspira și aduna în jurul tău oameni care te vor ajuta să realizezi tot ce ți-ai propus.

Am citit cândva o scurtă povestire care ilustrează perfect ceea ce ți-am spus/scris mai sus: Cu mult timp în urmă, într-un sat medieval mic, un fermier a văzut la marginea așezării trei soldați. Știind deja ce se va întâmpla în continuare, a fugit în piața satului strigând: Închideți ușile, repede! Închideți ferestrele! Se apropie trei soldați flămânzi care ne vor lua toată mâncarea!

Soldații erau de-a dreptul flămâzi, iar când au intrat în sat, au început să bată în ușa fiecărei case, să ceară ceva de mâncare. Primul sătean care a deschis ușa le-a spus că dulapurile lui erau goale. La următoarea ușă, un al doilea sătean le-a spus același lucru. Următoarea ușă la care aceștia au bătut nici măcar nu s-a deschis.

În cele din urmă, unul dintre soldații înfometați a spus: Am o idee. Hai să facem un borș de pietre! Apoi, el a bătut la încă o ușă și a spus: Scuzați-mă, aveți un cazan și niște lemne de foc? Am dori să facem un borș de pietre. Săteanul, considerând că nu există niciun risc, a spus: Borș din pietre? Să mă gândesc... Sigur, vă ajut. În timp ce acesta le-a dat un cazan și câteva lemne de foc, un alt soldat a făcut rost de ceva apă.

Soldații au fiert apa și au adăugat trei pietre mari în apă. Rețeta ciudata s-a răspândit rapid în oraș, iar sătenii au început să se adune la fața locului. Borș din pietre? Nici nu știam că se poate face borș din pietre! a spus un sătean. În cele din urmă, plictisit să stea în preajmă, un alt sătean întreabă: Pot să vă ajut?

Hmm. Poate... spune un soldat. Dacă ai avea și câțiva cartofi, borșul din pietre ar ieși și mai delicios. Săteanul a adus repede niște cartofi și i-a adaugat în oala cu pietre fierbinți. Un altul a întrebat: Eu cum pot să ajut? Unul dintre soldați a răspuns: Ei bine, câțiva morcovi ar face ca borșul să iasă și mai bun. Săteanul a adus rapid niște morcovi. Și uite așa, sătenii au adăugat pe rând în borș păsări de curte, usturoi, verdeață și ceapă.

După un timp, unul dintre soldați a strigat către mulțime: Am terminat de pregătit borșul de pietre! Soldații au dăruit apoi tuturor câte o porție, pentru a se bucura împreună de gust și de succesul rețetei.

Morala poveștii? Borșul de pietre este singurul mod în care poți ajunge să atingi cu putere acel scop al tău. Desigur, pietrele sunt pasiunea și marea ta idee îndrăzneață. Contribuțiile sătenilor sunt sprijinul oferit de oamenii din jurul tău. Fiecare cartof, morcov sau ceapă adăugată de ceilalți vor face ca borșul din pietre să prindă gust bun...

Pentru că și mie a început să îmi placă borșul din pietre, am pregătit și pentru voi o porție fierbinte. Apasă butonul PLAY mai repede!! Se răcește!!

bookmark
plus icon
share episode

În zilele noastre, este important să știm cum să echilibrăm timpul dedicat familiei și timpul dedicat carierei, deoarece atunci când lucrurile încep să se clatine, una dintre acestea va avea de suferit.

Și da, ai dreptate. Crearea unui echilibru sănătos între viața profesională este o provocare reală. Ambele sunt importante și ne solicită timpul. Chiar dacă lucrezi de acasă în această perioadă sigur ți-ai dat seama până acum că acest lucru este la fel de adevărat pentru tine, cât este de adevărat și pentru cei care lucrează în continuare la birou. Soluția? Trebuie să fim proactivi și să luăm măsuri pentru a gestiona aceste provocări. Așadar, iată 5 modalități prin intermediul cărora poți realiza un echilibru profesional și personal:

1. Cea mai importantă regulă?

Primul și cel mai bun lucru pe care trebuie să îl înveți este cum să faci din timpul petrecut alături de familia ta prioritatea numărul unu. Locurile de muncă, prietenii și colegii vin și pleacă, dar familia va rămâne mereu lângă tine indiferent de situație. Prin urmare, familia ar trebui să fie pe locul unu în viața ta.

2. Când ești la birou, concentrează-te pe munca ta.

Dar, nu uita să ții cont și de ce se întâmplă acasă. Dacă lucrezi în weekenduri și de sărbători, când în sfârșit beneficiezi de câteva zile libere, asigură-te că vei petrece momente speciale cu familia și caută să compensezi timpul în care ai fost plecat.

3. Când stai cu familia, pune munca pe pauză.

Dacă ești acasă pentru a fi alături de familie, dar gândurile tale sunt în continuare la birou, prinse în task-uri și deadline-uri, atunci familia ta va ști că ești distras. Să fii prezent în viața ta este o artă. O artă pe care puțini reușesc să o învețe și să se bucure de ea.

4. Rămâi conectat cu partenerul tău.

Menține fluxul comunicării cu partenerul de viață și rămâi conectat cu el în fiecare zi prin apeluri telefonice, whatsapp, mesaje sau apeluri video. Majoritatea locurilor de muncă oferă o oră de pauză pentru prânz... Poți folosi acest timp pentru a merge acasă și a lua prânzul cu familia.

5. Nu poți turna dintr-o ceașcă goală.

Mulți oameni ignoră importanța timpului personal. Pentru a avea suficientă energie emoțională pentru cariera și familia ta, trebuie să te asiguri că ai timp pentru a face ceea ce iubești. Acest lucru te va ajuta să îți încărci bateriile și să rămâi concentrat.

bookmark
plus icon
share episode

Ascultă și celelalte epsioade pe www. mariangrosu.ro/podcast sau pe platforma ta preferata Spotify, Google Podcast, Apple Podcast sau chiar Youtube.

Abonează-te aici: https://anchor.fm/borsu-lu-marian/subscribe

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Borșul lu’ Marian have?

Borșul lu’ Marian currently has 53 episodes available.

What topics does Borșul lu’ Marian cover?

The podcast is about Society & Culture and Podcasts.

What is the most popular episode on Borșul lu’ Marian?

The episode title 'Mi-am pierdut motivația • Borșul lu’ Marian ep. 30' is the most popular.

What is the average episode length on Borșul lu’ Marian?

The average episode length on Borșul lu’ Marian is 21 minutes.

How often are episodes of Borșul lu’ Marian released?

Episodes of Borșul lu’ Marian are typically released every 7 days, 3 hours.

When was the first episode of Borșul lu’ Marian?

The first episode of Borșul lu’ Marian was released on Mar 30, 2019.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments