Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
Borșul lu’ Marian - Familie sau carieră (invitat Gabriela Atanasov) • Borșul lu’ Marian ep. 22

Familie sau carieră (invitat Gabriela Atanasov) • Borșul lu’ Marian ep. 22

Borșul lu’ Marian

04/23/20 • 35 min

plus icon
Not bookmarked icon
Share icon

În zilele noastre, este important să știm cum să echilibrăm timpul dedicat familiei și timpul dedicat carierei, deoarece atunci când lucrurile încep să se clatine, una dintre acestea va avea de suferit.

Și da, ai dreptate. Crearea unui echilibru sănătos între viața profesională este o provocare reală. Ambele sunt importante și ne solicită timpul. Chiar dacă lucrezi de acasă în această perioadă sigur ți-ai dat seama până acum că acest lucru este la fel de adevărat pentru tine, cât este de adevărat și pentru cei care lucrează în continuare la birou. Soluția? Trebuie să fim proactivi și să luăm măsuri pentru a gestiona aceste provocări. Așadar, iată 5 modalități prin intermediul cărora poți realiza un echilibru profesional și personal:

1. Cea mai importantă regulă?

Primul și cel mai bun lucru pe care trebuie să îl înveți este cum să faci din timpul petrecut alături de familia ta prioritatea numărul unu. Locurile de muncă, prietenii și colegii vin și pleacă, dar familia va rămâne mereu lângă tine indiferent de situație. Prin urmare, familia ar trebui să fie pe locul unu în viața ta.

2. Când ești la birou, concentrează-te pe munca ta.

Dar, nu uita să ții cont și de ce se întâmplă acasă. Dacă lucrezi în weekenduri și de sărbători, când în sfârșit beneficiezi de câteva zile libere, asigură-te că vei petrece momente speciale cu familia și caută să compensezi timpul în care ai fost plecat.

3. Când stai cu familia, pune munca pe pauză.

Dacă ești acasă pentru a fi alături de familie, dar gândurile tale sunt în continuare la birou, prinse în task-uri și deadline-uri, atunci familia ta va ști că ești distras. Să fii prezent în viața ta este o artă. O artă pe care puțini reușesc să o învețe și să se bucure de ea.

4. Rămâi conectat cu partenerul tău.

Menține fluxul comunicării cu partenerul de viață și rămâi conectat cu el în fiecare zi prin apeluri telefonice, whatsapp, mesaje sau apeluri video. Majoritatea locurilor de muncă oferă o oră de pauză pentru prânz... Poți folosi acest timp pentru a merge acasă și a lua prânzul cu familia.

5. Nu poți turna dintr-o ceașcă goală.

Mulți oameni ignoră importanța timpului personal. Pentru a avea suficientă energie emoțională pentru cariera și familia ta, trebuie să te asiguri că ai timp pentru a face ceea ce iubești. Acest lucru te va ajuta să îți încărci bateriile și să rămâi concentrat.

04/23/20 • 35 min

plus icon
Not bookmarked icon
Share icon

Episode Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

eg., What part of this podcast did you like? Ask a question to the host or other listeners...

Post

Generate a badge

Get a badge for your website that links back to this episode

Select type & size
Open dropdown icon
share badge image

<a href="https://goodpods.com/podcasts/bor%c8%99ul-lu-marian-76618/familie-sau-carier%c4%83-invitat-gabriela-atanasov-bor%c8%99ul-lu-marian-ep-22-4089183"> <img src="https://storage.googleapis.com/goodpods-images-bucket/badges/generic-badge-1.svg" alt="listen to familie sau carieră (invitat gabriela atanasov) • borșul lu’ marian ep. 22 on goodpods" style="width: 225px" /> </a>

Copy