goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

Ärligare Talat

Mona Härlin

I podden Ärligare Talat möter samtalsterapeuten Mona Härlin spännande gäster i samtal om psykisk ohälsa.

...more

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Ärligare Talat Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

play

11/16/20 • 60 min

Christina Fischler är psykolog och driver eget företag där hon främst arbetar med att ge terapier för personer med psykisk ohälsa. Christina är specialiserad på trauma, kris, sorg och självskadebeteende.
Mer info kring Traumamedveten omsorg

https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/arbetar-med-barn/tmo/
https://www.raddabarnen.se/globalassets/dokument/rad--kunskap/arbetar-for-barn/tmo/rb_tmo_2018_a5_22nov_k1.pdf
play

11/16/20 • 60 min

bookmark
plus icon
share episode

Singel i Sverige

Ärligare Talat

play

10/20/20 • 57 min

I över 20 år har Helen Andersson jobbat för att arrangera events och fysiska forum för singlar i Sverige. Ett samtal kring kärlek, singelliv, dejting och hoppet kring att utrota ofrivillig ensamhet!

play

10/20/20 • 57 min

bookmark
plus icon
share episode
play

09/24/20 • 64 min

Miniserie del 2 av 2. Ett samtal med Sofie Palm kring att kunna bemöta och skapa större trygghet och förståelse runt barn som blir kvar efter det att en förälder gått bort i självmord. Sofie berättar om sin egen upplevelse kring att hennes mamma dog efter att ha ställt sig framför ett tåg. Hur bemöter man som barn kommentarer såsom ”Jag hade aldrig kunnat lämna mina barn sådär.”? Och hur svarar man som barn på de frågor som ställs?

play

09/24/20 • 64 min

bookmark
plus icon
share episode
play

09/22/20 • 37 min

Miniserie del 1 av 2. Sofie Palms mamma tog livet av sig genom att ställa sig framför ett tåg – Ett samtal med Maria Bauer kring att kunna bemöta och skapa större trygghet och förståelse runt barn som blir kvar efter att en förälder gått bort i självmord. Maria är beteendevetare, handledare, författare och utbildare. Hon är Sveriges främsta expert när det gäller bemötande av våld, utmanande beteenden och komplexa psykiatriska diagnoser. Maria har över 30 års erfarenhet av att möta familjer i kris och har särskilt intresserat för anhöriga och närståendes roll.

play

09/22/20 • 37 min

bookmark
plus icon
share episode
play

09/10/20 • 50 min

Miniserie del 3 av 3. Maria Bauer är Beteendevetare, författare och våldsexpert. Maria har mer än trettio års erfarenhet från socialt arbete och har sedan 2006 lyft frågor om våld. Maria är flerfaldigt prisbelönad och är nu en erkänd och omtalad internationell talare. De senaste åren har hon lyft nya perspektiv inom området våld i nära relation och fått stor uppmärksamhet. Maria skriver för närvarande en bok i ämnet och ger oss en unik möjlighet att lära oss mer och förändra och förnya området våld.

play

09/10/20 • 50 min

bookmark
plus icon
share episode
play

09/08/20 • 72 min

Miniserie del 2 av 3. Carl Adam Tillberg berättar om sitt mörka förflutna där han på olika sätt brukade våld i sina relationer. I detta avsnitt talar han öppet kring ämnet och hoppas att fler våldsbrukare tar rygg på honom till ett tillfrisknande.

play

09/08/20 • 72 min

bookmark
plus icon
share episode
play

09/06/20 • 78 min

Miniserie del 1 av 3. En berättelse ur Anna Savilahtis liv som blev utsatt för våld i nära relation. Hon gick från att leva i ett helvete i många år till att göra sig fri. Nu vill hon ge hopp till andra som är i samma situation som hon var i.

play

09/06/20 • 78 min

bookmark
plus icon
share episode
play

04/26/20 • 67 min

I avsnitt 15 av Ärligare Talat får vi lyssna till Nicoles berättelse om hur hennes största livskris slutade med att hon blev inlagd på psykakuten.
Nicole levde ett intensivt liv kantat av mycket jobb och träning. Mitt i hennes hektiska tillvaro insjuknade hennes mamma i cancer. För Nicole blev det droppen som fick bägaren att rinna över. Nicole hade under en tid byggt upp en underliggande ångest beroende på flera faktorer, däribland ett tidigare förhållande som varit destruktivt. Med hennes mammas cancerbesked blev det för mycket. Inledningsvis försökte hon hantera det genom att begrava sig i arbete. Samtidigt började hon att känna en stor ångest inför sin egen hälsa och hon oroade sig mycket för att hon själv skulle drabbas av sjukdom. Till råga på allt tappade hon kontrollen på sin kost och hon åt allt mindre, så pass att hon rasade i vikt. Hon blev yr, fick ångestattacker och overklighetskänslor och kände sig utmattad. Krisen var ett faktum. Denna onda spiral tog henne hela vägen till psykakuten innan hon återigen skulle må bättre.

play

04/26/20 • 67 min

bookmark
plus icon
share episode

När Dennis var 36 år gammal hade han fått livet exakt så som han ville ha det, han hade ny fru, ny bil, nytt hem, fina barn och han turnerade som musiker med bland andra Peps Persson och Sam Myers. Han hade ”i det närmaste ett perfekt liv” men mådde precis lika dåligt som han alltid gjort. Han kände att allt hopp var ute och det hela slutade med att han gick och ställde sig på tågspåret. Vore det inte för en godhjärtad psykläkare som kom och hämtade honom så kunde historien ha slutat där.
Dennis liv tog istället en ny vändning och han gjorde en livsavgörande upptäckt. En ny förklaring till vart ångesten kom ifrån. Det han upptäckte var tre principer som han sedermera lutat sig mot i alla livets avseenden. Dessa tre principer berättar han mer om i avsnittet.
Idag, 13 år senare sprider Dennis dessa principer vidare. Framförallt som föreläsare, coach, författare och poddare.

play

04/12/20 • 65 min

bookmark
plus icon
share episode
play

01/20/21 • 65 min

Grundare av Lotusmodellen, P-O Mårtensson, berättar starkt om sin tuffa uppväxt där alkoholen och drogerna drog ner honom i avgrunden och lämnade honom med endast två alternativ – att ta hjälp eller dö.
Läs mer kring Lotusmodellen här:
https://lotusmodellen.se/

play

01/20/21 • 65 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Ärligare Talat have?

Ärligare Talat currently has 23 episodes available.

What topics does Ärligare Talat cover?

The podcast is about Health & Fitness, Society & Culture, Mental Health, Depression and Podcasts.

What is the most popular episode on Ärligare Talat?

The episode title 'Modern kris- och traumateori' is the most popular.

What is the average episode length on Ärligare Talat?

The average episode length on Ärligare Talat is 59 minutes.

How often are episodes of Ärligare Talat released?

Episodes of Ärligare Talat are typically released every 14 days.

When was the first episode of Ärligare Talat?

The first episode of Ärligare Talat was released on Oct 9, 2019.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet