Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Radio Antro

Radio Antro

AntroBlogi

Tieteen verkkojulkaisu AntroBlogin oma podcast kommentoi elämää ja yhteiskuntaa antropologisesta näkökulmasta. Radio Antrosta löydät artikkelimme kuunneltavassa muodossa. Radio Antron taajuudella julkaistaan myös Suomen Antropologisen Seuran omaa podcast-sarjaa, Antropodia, joka käsittelee ajankohtaisia ja ajattomia antropologisia aiheita, kuten tuoreita tutkimuksia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä, opetusta ja työelämää. Ohjelmaa julkaistaan yhteistyössä Voiman (https://voima.fi/) kanssa.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Radio Antro Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Radio Antro episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Radio Antro for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Radio Antro episode by adding your comments to the episode page.

NB! This podcast episode is published in English and its English description is available below. *** FI *** “Ellen tekisi kaikkea auttaakseni, kärsisin valtavasti.” Tohtori Anastasia Piliavsky johtaa apua Ukrainan sodan uhreille toimittavaa Ukraine ─ Direct Aid ‐organisaatiota. Piliavsky syntyi ja kasvoi Neuvosto-Ukrainassa, mistä hän pakeni Yhdysvaltoihin. Nyt hän opettaa antropologiaa ja politiikan tutkimusta Lontoon King’s Collegessa. Jaksossa Piliavsky puhuu Ukrainan ja Venäjän historiallisesta suhteesta sekä Ukrainan tulevaisuudesta lännen kanssa. Hän pohtii myös Putinin roolia yksinvaltiaana ja missä mielessä häntä voi ajatella Venäjän poliittisen järjestelmän tuotteena. Lisäksi Piliavsky kertoo pettymyksestään siihen, miten englanninkielisessä antropologisessa keskustelussa on reagoitu sotaan. Se johdattaa hänet myös kritisoimaan tieteenalan eettistä käännettä. Huom! Jakso on poikkeuksellisesti englanninkielinen. *** EN*** Antropodi: Anastasia Piliavsky, an anthropologist at war “If I wasn’t doing absolutely everything I could to help, I would suffer greatly.” Dr. Anastasia Piliavsky is in charge of Ukraine ─ Direct Aid, a rapid relief organization helping Ukraine’s war victims. Piliavsky was born and raised in Soviet Ukraine, fled to the US as a refugee, and is now teaching Anthropology and Politics at King’s College London. Piliavsky talks about Ukraine’s history with Russia and its future with the West, and also considers Putin the autocrat vis-à-vis Putin as a product of the system. Piliavsky further discusses her disappointment in the reactions of Anglophone anthropologists to the war, leading into her critique of the ethical turn of the discipline. *** Antropodi on Suomen Antropologisen Seuran toimittama podcast-sarja, jota julkaistaan yhteistyössä AntroBlogin kanssa. Sarja käsittelee ajankohtaisia ja ajattomia antropologisia aiheita, kuten tuoreita tutkimuksia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä, opetusta ja työelämää. Antropodin uusi jakso ilmestyy aina kuun ensimmäisenä tiistaina, mutta toisinaan saatamme julkaista lisäksi erikoisjaksoja. Ohjelmistoa julkaistaan yhteistyössä Voiman kanssa.
bookmark
plus icon
share episode
Radio Antro - Tutkija ja kutsumuksen kirous
play

04/06/22 • 18 min

bookmark
plus icon
share episode
Radio Antro - Israelin rauhaa turvaamassa
play

12/17/24 • 22 min

Tuhannet suomalaiset ovat palvelleet rauhanturvaajina Israelin miehittämillä Golanin kukkuloilla. Antropologi Laura Menard valottaa lapsuutensa rauhanturvaajaperheen arkea, jota sävyttivät etuoikeudet, eksotiikka ja orientalismi.
bookmark
plus icon
share episode
Tänä vuonna Linnan juhliin kutsuttujen joukossa oli poikkeuksellinen määrä saamelaisia vieraita. Saamelaissovintoprosesseja väitöskirjassaan tutkiva Helga West tarkastelee juhliin liittyvää representaation ongelmaa Suomen harjoittaman asutuskolonialismin kontekstissa.
bookmark
plus icon
share episode
Erilaiset sisukäsitykset ottivat yhteen jo Suomen sisällissodassa. Sisu on pahaa tai hyvää sinnikkyyttä, itsepäisyyttä, resilienssiä ja jopa kansainvälistä kilpailukykyä. Ennen kaikkea se on myytti, jota suomalaisuuden määrittelyssä on käytetty jo 1800-luvulta saakka. Sisukeskustelussa on myös taisteltu siitä, kenellä on oikeanlaista sisua. Tässä jaksossa selvitetään suomalaisen sisun kulttuurihistoriaa yhdessä sisututkija Tanja Helmisen kanssa.
bookmark
plus icon
share episode
Hyvä kirja tempaa mukaansa ja kutsuu tutkimusmatkalle vieraisiin aikoihin ja paikkoihin. AntroBlogin toimitus on koonnut lukijoilleen kymmenen antropologiasta inspiroitunutta romaania kesälukemiseksi.
bookmark
plus icon
share episode
J.M. Bergerin kirjoittama teos Ekstremismi tarjoaa ajankohtaisen näkökulman ekstremismiä koskevaan keskusteluun ja tutkimukseen. Bergerin esittää oman määritelmänsä sille, mitä ekstremismi on ja kuvailee niitä olosuhteita, jotka luovat pohjaa ääriajattelulle. Kirja on tiivis johdatus aihepiiriin. Mistä vastakkainasettelu ja ääriajattelu kumpuavat?
bookmark
plus icon
share episode
Illan hämärissä dyykkaajat etsivät jäteastioista esimerkiksi ruokaa, vaatteita ja tavaroita. Vaikka heitä ei juuri näy tai kuulu julkisuudessa, on ns. vapaaehtoinen dyykkaus voimissaan varsinkin suurissa kaupungeissa. Tässä jaksossa dyykkaaja Konsta Koivuniemi kertoo esimerkiksi siitä, millaista dyykkaus on ja mikä saa hänet sukeltamaan jäteastioiden syvyyksiin. Lisäksi jaksossa pohditaan, millaisia antropologisia näkökulmia dyykkauksen tarkasteluun voidaan ottaa. Miten dyykkaus kyseenalaistaa kulutusyhteiskuntaa? Mitä merkitystä on puhtaudella ja lialla dyykkauksessa? Mikä erottaa ruuan jätteestä?
bookmark
plus icon
share episode
Romaninuoret ja aktivismi -podcast-sarjan toisessa jaksossa romanitaustainen drag-artisti La León pohtii dragin merkitystä taiteena ja poliittisena toimintana.
bookmark
plus icon
share episode
Eurooppalaisen antropologian suuri nimi on poissa. Thomas Hylland Eriksen (1962–2024) jätti jälkeensä huomattavan tieteellisen perinnön, josta riittää ammennettavaa kansainvälisen tiedeyhteisön lisäksi alan opiskelijoille ja laajalle yleisölle vuosikymmeniksi eteenpäin.
bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Radio Antro have?

Radio Antro currently has 513 episodes available.

What topics does Radio Antro cover?

The podcast is about Places & Travel, Society & Culture, Podcasts, Social Sciences, Science and Anthropology.

What is the most popular episode on Radio Antro?

The episode title 'Apruven! Romanikulttuurin kansainvälisyys ja kipeä historia' is the most popular.

What is the average episode length on Radio Antro?

The average episode length on Radio Antro is 18 minutes.

How often are episodes of Radio Antro released?

Episodes of Radio Antro are typically released every 3 days, 21 hours.

When was the first episode of Radio Antro?

The first episode of Radio Antro was released on Oct 12, 2015.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments