Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Over Cricket Gesproken

Over Cricket Gesproken

Tim de Leede, Tom de Grooth en Victor van Koolwijk

Door cricketliefhebbers voor sportliefhebbers. Begonnen met het WK Cricket in 2023 waar Nederland zich verrassend voor wist te plaatsen, bespreken we nu al het actuele cricket in Nederland en daarbuiten. We hebben aandacht voor de teams, de spelers maar ook voor de bredere ontwikkelingen in de cricketwereld. Regelmatig schuiven er gasten aan om hun visie met ons te delen.

bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 Over Cricket Gesproken Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Over Cricket Gesproken episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Over Cricket Gesproken for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Over Cricket Gesproken episode by adding your comments to the episode page.

De eerste winst is binnen. De wedstrijd tegen Nepal werd toch best overtuigend in een zege omgezet. Met vertrouwen kan het Nederlands team dus vooruitkijken naar de tweede wedstrijd, tegen Zuid-Afrika. We bespreken dit met John van Vliet, die met ons vanuit het Nederlandse kamp zijn visie deelt. Verder aandacht voor de andere wedstrijden, die gespeeld zijn, de lancering van de Octopoule en de Speler/Speelster van de week.

bookmark
plus icon
share episode

De tweede, overtuigende zege van het Nederlands team komt natuurlijk uitgebreid aan bod. Verder aandacht voor de eerste nailbiters van het toernooi Australië versus Nieuw-Zeeland en Pakistan tegen Zuid-Afrika. We kijken uiteraard ook weer vooruit, nu naar de wedstrijd van vrijdag tegen Afghanistan en de kraker tussen Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika op woensdag.

bookmark
plus icon
share episode

Oef, dat was een flink pak slaag maar dat kan gebeuren als je met de grote jongens meedoet. Wij evalueren deze wedstrijd uiteraard uitgebreid en hebben daarbij ook oog voor de fenomenale batting innings van Glenn Maxwell. Natuurlijk is de blik ook weer vooruit gericht naar de wedstrijd tegen Bangladesh. Verder bespreken we de vrije val van de Engelsen die tegen topfavoriet India moeten spelen en nemen we het WK Oceanië, Australië vs Nieuw-Zeeland onder de loep..

bookmark
plus icon
share episode

Sensationeel was het en dus bespreken we de Nederlandse overwinning op Zuid-Afrika natuurlijk tot in detail. Maar we kijken ook vooruit naar al het moois dat nog in het verschiet ligt, de wedstrijd van zaterdag tegen Sri Lanka en de krakers Pakistan-Australië & Zuid-Afrika-Engeland.

bookmark
plus icon
share episode
Over Cricket Gesproken - S2A15: India wereldkampioen, review WK, winnaar Octopoule
play

07/04/24 • 49 min

Het WK zit erop, India gaat met de bloemen naar huis. Wij evalueren een prachtige finale en een goed toernooi. We hebben een winnaar van de Octopoule, nemen de stand van zaken door in de Topklasse en kiezen uiteraard weer een speler van de week.

bookmark
plus icon
share episode
Over Cricket Gesproken - S2A13: Review NED-SRL, preview Super 8s
play

06/19/24 • 45 min

Het heeft niet zo mogen zijn. Nederland verliest van Sri Lanka en ligt uit het toernooi. We bespreken de wedstrijd en het toernooi van Nederland na maar kijken ook vooruit naar de Super 8s. Verder aandacht voor de Series die de Nederlandse dames tegen Hong Kong spelen, de Octopoule en de speler van de week,

bookmark
plus icon
share episode
Over Cricket Gesproken - S2A3: stand van zaken IPL en een ode aan Shane Warne
play

04/02/24 • 39 min

De IPL is in volle gang. Na 3 van de 14 speelrondes maken we een eerste zeer voorlopige balans op. Hoofdmoot van deze aflevering is echter een terugblik op het (cricket)leven van het Australische fenomeen Shane Warne. Presenteerde zich op het wereldtoneel met The ball of the century. Ontwikkelde zich tot één van de allerbeste cricketers aller tijden, als bowler maar ook als batter: beste batsman die nooit 100 maakte maar sneuvelde op een no-ball op 99 (vanaf minuut 3). En wist ook na zijn carrière de schijnwerpers op zich gericht. Meer dan voldoende materiaal voor een zeer boeiende documentaire. Kortom een man die het bespreken meer dan waard is.

bookmark
plus icon
share episode

Het zit erop. Zes en een halve week topcricket met Australië als winnaar. We zijn er nog één keer goed voor gaan zitten. Alle landen komen aan bod, net als de spelers van wie we hebben genoten. En uiteraard blikken we terug op het bijzondere toernooi dat Nederland heeft gespeeld.

bookmark
plus icon
share episode

Wat een wedstrijd maar bovenal wat een belevenis was deze wedstrijd, Nederland - India in de stijf uitverkochte thuishaven van Virat Kohli en zijn team Royal Challengers Bangalore. Uiteraard bespreken we dit uitgebreid na. Verder hebben we een winnaar in de Cricket Kenner Cup en kijken we vooruit naar de halve finales en halen daarbij de herinnering op aan de legendarische halve finale in 1999 tussen Zuid-Afrika en Australië.

bookmark
plus icon
share episode

Het WK gaat de slotfase in. Nog maar 4 van de 20 ploegen zijn in de race. We beschouwen de Super 8s na en kijken vooruit naar de halve finales en de finale. Daarnaast aandacht voor de Nederlandse dames die een series tegen Hong Kong speelden, de Octopoule en een speler van de week. Bijzondere vermelding voor de schwalbe van Gubaldin die herinneringen opriep aan de moeder aller krampaanvallen, die van Mark Richardson van Nieuw-Zeeland.

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Over Cricket Gesproken have?

Over Cricket Gesproken currently has 29 episodes available.

What topics does Over Cricket Gesproken cover?

The podcast is about Podcasts, Sports and Cricket.

What is the most popular episode on Over Cricket Gesproken?

The episode title 'Aflevering 12: Review halve finales / Preview finale / speciale gast Bas de Leede' is the most popular.

What is the average episode length on Over Cricket Gesproken?

The average episode length on Over Cricket Gesproken is 44 minutes.

How often are episodes of Over Cricket Gesproken released?

Episodes of Over Cricket Gesproken are typically released every 5 days, 1 hour.

When was the first episode of Over Cricket Gesproken?

The first episode of Over Cricket Gesproken was released on Sep 28, 2023.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments