Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Min tone i livet

Min tone i livet

Biblioteket Frederiksberg

Hvilket nummer giver dig myrekryb, får dig til at danse af glæde eller tager dig med tilbage til dengang du fik dit første kys? Hvilken sang vil du vælge som dit livs soundtrack? I 'Min tone i livet' kan du høre, hvad et enkelt nummer betyder for ugens fortæller. Serien består af korte episoder på 5 til 8 minutter, hvor du kan høre, hvorfor musikken har en særlig plads i hovedpersonens hjerte. Fælles for alle fortællerne er, at de har et helt særligt forhold til en bestemt melodi.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Min tone i livet Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Min tone i livet episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Min tone i livet for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Min tone i livet episode by adding your comments to the episode page.

Nogle gange er baggrundslyde umulige at ignorere. F.eks. når en podcastoptagelse bliver forstyrret af en snurrende boremaskine i et tilstødende lokale!

Men oftere er der faktisk noget tryghedsskabende over baggrundslyde.

Det er en af pointerne i Annette K. Nielsens øjen- og øreåbnende bog Med på en lytter - en rejse i lytningens univers (2022), skrevet i samarbejde med Leonora Christina Skov.

I bogen interviewer Annette en række dedikerede forskere, der lytter opmærksomt til verden hjulpet godt på vej af ny teknologi og frygtløs opfindsomhed: flagermus- og hvalforskere, lydantropologer, støjforskere, sansehistorikere, lydbrandingeksperter m.fl.

Et album, der har hjulpet Annette med at forstå spændingsfeltet mellem for- og baggrundslyde, og hvorfor det er vigtigt at rette opmærksomheden mod sidstnævnte, er Frances Shelleys instrumentalværk Songs of Possibility (2021).

Her er Frances Shelleys stemningsfulde klaverkompositioner ledsaget af små, næsten uhørlige reallyde, der spøger i baggrunden.

Baggrundslyde, hvis kontekst lytteren har svært ved at afkode. For er de en del af musikken, eller kommer de fra et sted i stuen?

Læs mere om Annette K. Nielsen og Med på en lytter her.

Varighed: 12:16

bookmark
plus icon
share episode

TRUE CRIME I MUSIKKEN: I fodsporet på en murder ballad...

Der var musikalsk påvirkning både oppe og nedefra i Karen Cecilie Cæsars barndomshjem.

Øverst i huset dyrkede storebrødrene grunge, og nede i stuen lyttede hendes far til country og 60'er-rock.

To musikalske verdener, som Karen Cecilie opfattede som en slags modsætninger.

Men kun indtil hun opdagede "Where Did You Sleep Last Night" eller "In the Pines", som den nogle steder bliver kaldt.

En sang så gammel, at oprindelsen fortaber sig i historien, og som bl.a. Dolly Parton, Leadbelly og Nirvana har fortolket.

Især sidstnævntes version fra Unplugged in New York-pladen (1994) gjorde indtryk på den unge Karen Cecilie.

Grunge-ikonet Kurt Cobain synger med følelserne uden på tøjet, og hans død et halvt år efter indspilningen tilføjede yderligere mytestof til sangens i forvejen dystre fortælling.

Karen Cecilie Cæsar er aktuel med det stemningsfulde album Low Season - en mørktonet hyldest til de mentale lavsæsoner og deres magiske erkendelser.

Læs mere på Karen Cecilies hjemmeside og følg hende på Facebook.

Varighed: 8:57

bookmark
plus icon
share episode

Åbenhed.

Det ord går igen, når foredragsholder, musiker og musikunderviser Thomas Ulrik Larsen fortæller om sin eviggrønne kærlighed til "Something" med The Beatles.

En sang, han første gang stødte på som forelsket teenager, mens verden åbnede sig, og "det hele lettede".

"Something" er senere dukket op i Thomas' undervisning, hvor hans unge elever i Rudersdal Musikskole har prøvet kræfter med George Harrisons udødelige komposition.

Men hånden på vinylpladen: hvad er dét der "Something" egentlig?

Thomas Ulrik Larsen er en blændende musikformidler, der holder foredrag om rockmusik i hele landet - for tiden bl.a. om Pink Floyd, Shu-Bi-Dua, Jimi Hendrix og Kate Bush. Se hvor du kan opleve ham på hjemmesiden rockforedrag.dk.

THIS ROCKS! - ET ROCKCOMMUNITY
Dette er andet afsnit i en miniserie, hvor medlemmer fra Facebook-gruppen This Rocks! fortæller om "livsdefinerende" sange.

Hør også første afsnit, hvor rockentusiasten Daniel H. Madsen fortæller om en Bon Jovi-sang, der altid gør tingene lidt mindre besværlige og får selvtilliden tilbage på ret køl.

Tredje afsnit i serien udkommer onsdag d. 24. august.

Læs mere og bliv medlem af Facebook-gruppen.

Varighed: 8:27

Følgende udgaver af "Something" høres i afsnittet:
The Beatles - "Something" (rehearsals), Let It Be: Special Edition (2021)
The Beatles - "Something" (George Harrison solo demo), Anthology 3 (1996)
The Beatles - "Something" (studio demo), Abbey Road: 50th Anniversary Edition (2019)
The Beatles - "Something" (take 39 / instrumental / strings only), Abbey Road: 50th Anniversary Edition (2019)
The Beatles - "Something", Abbey Road: 50th Anniversary Edition (2019)

bookmark
plus icon
share episode

"Den sætter ens indre film i gang."

Søren Genefke har elsket duften af vinylplader siden han var barn. I dag er han indehaver af en samling på lige godt 4000 styks!

Sørens livslange kærlighed til LP-plader fik ham i 2018 til at udgive bogen Alt om Vinyl, som han siden har holdt foredrag om landet over.

Musikinteressen startede for Søren med de sminkede hard rock-pionerer Kiss og nummeret "Detroit Rock City" fra Destroyer-albummet (1976).

Her skabte produceren Bob Ezrin de perfekte cinematiske lydkulisser for Kiss' ambition om at blive et "superhelteband".

I dag kører der stadig filmiske billeder i Sørens indre biograf, når han lytter til nummeret.

Besøg hjemmesiden ALT OM VINYL, hvor Søren Genefke byder på alskens vinylnørderi.

THIS ROCKS! - ET ROCKCOMMUNITY
Dette er det femte afsnit i en miniserie, hvor medlemmer fra Facebook-gruppen This Rocks! fortæller om "livsdefinerende" sange.

Hør også de fire første afsnit, hvor det handler om numre med henholdsvis Bon Jovi, The Beatles, The Flaming Lips og Suede.

Læs mere og bliv medlem af Facebook-gruppen.

Varighed: 5:51

bookmark
plus icon
share episode

Sanger og komponist Hannah Schneider er opvokset i en familie, hvor næsten alle er klassiske musikere.

Derfor var det noget af et chok, da hun som 10-årig stødte på Björks "Hyperballad" (1995): En rå og smuk sammensmeltning af techno, symfoniske strygere og Islands vildeste stemme.

I starten var det Björks vokal og det stemningsfulde lydunivers, der dragede.

Men med årene har teksten fået en nærmest terapeutisk betydning for Hannah.

Hør hvordan hun finder mental ro i sangens spøjse beskrivelse af at kaste bl.a. bestik, flasker og bildele ud fra en klippe.

Hannah Schneider er aktuel med singlerne "Open Wall" og "Mirror Sphere". Sidstnævnte handler om intet mindre end verdens begyndelse og er ledsaget af en fin musikvideo. Hendes fjerde soloalbum Ocean Letters udkommer til efteråret 2022.

Hun er også den ene halvdel af henholdsvis den elektroniske duo AyOwA og performanceprojektet Philip I Schneider, der bl.a. spiller på Roskilde Festival lørdag d. 2. juli 2022.

Foto: Emma Silke

Varighed: 8:29

bookmark
plus icon
share episode

"Hvis man roder i en hvilken som helst genbrugsbutik, så kan næsten altid finde cd'en... jeg har en lille samling, for jeg kan ikke have, at de bare ligger dér!"

Signe Trøst Jørgensen er sygeplejestuderende og har været vild med rockmusik siden de spæde teenageår.

Særligt definerende blev britrockerne Suede og deres sortromantiske hymne til alle udstødte og fremmedgjorte, "Trash", fra det storsælgende album Coming Up (1996).

Dén sang gav Signe en fornemmelse af at være del af et fællesskab af ligesindede.

Og selvom den har fulgt hende i 25 år, så hun er aldrig blevet træt af nummeret - eller af Suede.

Hør Signes egen musik under aliaset fru Thomsen - en samling fine og vedkommende pop/rock-sange om nogle af de mennesker, man ikke ser på gaden eller møder i Brugsen, men som lever i det skjulte.

THIS ROCKS! - ET ROCKCOMMUNITY
Dette er det fjerde afsnit i en miniserie, hvor medlemmer fra Facebook-gruppen This Rocks! fortæller om "livsdefinerende" sange.

Hør også de tre første afsnit, hvor det handler om numre med henholdsvis Bon Jovi, The Beatles og The Flaming Lips.

Læs mere og bliv medlem af Facebook-gruppen.

Varighed: 5:39

bookmark
plus icon
share episode

"Jeg har en følelse af, at universet står ned igennem ham, når han åbner munden."

Astrid Nora laver æterisk, drømmende art pop under navnet Where Did Nora Go. Men egentlig var planen, at hun skulle være jazzsanger.

Årene på Musikkonservatoriet var dog præget af en dogmatisk musikopfattelse, Astrid med tiden følte var mere begrænsende end frisættende.

Men så stødte hun på en plade med en norsk sanger, der sprængte alle rammer og lød som ingen anden.

Per Jørgensens utrolige stemme brillerer på Marilyn Mazur & Pulse Units album Circular Chant fra 1995. Ikke mindst på nummeret "Louise".

Per Jørgensen blev Astrids indgang til bl.a. Björk og Kate Bush, hvis stemmer og kompromisløshed gav hende mod til at forfølge sine egne musikalske impulser.

Senere fik Astrid mulighed for selv at synge med Per Jørgensen. Og i dag bliver hun stadig rørt af den menneskelige urkraft i hans stemme.

Where Did Nora Go er aktuel med EPen Undivided - fem lysende sange, der insisterer på håb, omfavnelse og tillid i en usikker tid.

Oplev Where Did Nora Go live i løbet af sommeren, bl.a. i København fredag 19. august 2022. Læs mere her.

Foto: Marine Gastineau

Varighed: 7:43

bookmark
plus icon
share episode

"Den låste døren op til en helt ny verden for mig."

Mads Damsgaard Kristiansen var tidligere den ene halvdel af electro-rockgruppen Reptile Youth og laver i dag eksperimenterende popmusik under aliaset GOSS. Han udgav tidligere i år det country-inspirerede debutalbum Group Therapy.

Interessen for den ærkeamerikanske genre startede for to år siden på en kaffebar i San Francisco. Her hørte Mads en sang, der blev begyndelsen på en musikalsk besættelse og samtidig udstak en ny retning for hans egen musik.

Sangen var "Waiting Around to Die" af kultlegenden Townes Van Zandt.

En tragisk fortælling om en destruktiv mand, der drikker, tager stoffer, stjæler og til sidst bliver fanget af politiet.

Sangens sortsyn bliver dog vendt til noget positivt og livsbekræftende, når Mads hører den.

For ham er det centrale i nummeret ikke det destruktive, men budskabet om, at man ligeså godt kan gøre det, man drømmer om og har lyst til. I stedet for at vente på, at man alligevel skal dø.

Følg GOSS på Facebook og Instagram.

Foto: Magnus Bach og Kristian Kirk

Varighed: 6:57

bookmark
plus icon
share episode

Forfatter og tegner Adam O. finder inspiration i punkmusikken og særligt det britiske anarkist-punkband Crass' sang "Do They Owe Us a Living?" (1979).

For Adam handler den om, at der skal være plads til alle, også selvom man ikke har lyst til at indordne sig efter samfundets gængse normer.

Adam O. er aktuel med tredje del af den dystopiske klima-romanserie Den rustne verden - Ukrudt.

Varighed: 5:38

bookmark
plus icon
share episode

”Hvis Freddie Mercury kan, så kan jeg også”, tænkte Henrik Milling, der brugte Queens klassiker ”Bohemian Rhapsody” som afsæt for at tage til USA og producere gangsterrap. Et fuldstændig grænsenedbrydende nummer, der for radioværten og musikeksperten blev symbol på, at man ikke nødvendigvis behøver gå den slagne vej for at opnå, hvad man drømmer om.

Varighed: 8:33

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Min tone i livet have?

Min tone i livet currently has 146 episodes available.

What topics does Min tone i livet cover?

The podcast is about Soundtrack, Society & Culture, Bob Dylan, Personal Journals, Music, Elvis, Podcasts and Music Interviews.

What is the most popular episode on Min tone i livet?

The episode title 'Min tone i livet: Mikael K (Klondyke) - The Beatles, Across the Universe' is the most popular.

What is the average episode length on Min tone i livet?

The average episode length on Min tone i livet is 7 minutes.

How often are episodes of Min tone i livet released?

Episodes of Min tone i livet are typically released every 7 days.

When was the first episode of Min tone i livet?

The first episode of Min tone i livet was released on Dec 17, 2018.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments