
Mesterlære
Docks
All episodes
Best episodes
Seasons
Top 10 Mesterlære Episodes
Goodpods has curated a list of the 10 best Mesterlære episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Mesterlære for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Mesterlære episode by adding your comments to the episode page.

I dagens afsnit får I historien om en ung studerende, der gik forbi en vinbar en dag, hvor de var ved at pynte op til fest, og tænkte ved sig selv: "Det skal da være løgn, om jeg ikke skulle prøve at komme med til den fest."
Men hvad Gustav Burchardt ikke vidste var, at det slet ikke var en vinbar - Det var en frikirke, der hed Vineyard (Han kan ikke være den første, der har taget fejl!) Det gik dog ikke værre eller bedre end at Gustav faldt i snak med dem han mødte derinde, og det blev starten på hans trosrejse.
Her nogle år efter har vi inviteret Gustav i studiet til en snak om hvordan det har ændret hans liv at blive kristen. Det er ikke helt enkelt at svare på, men vi gør alle tre vores bedste, og humøret er heldigvis højt imens.

04/04/22 • 54 min
Den gamle frontlinje mellem troende og ateister er ved at blive afløst af en gråzone med kristne, der ikke tror på Gud, og ikke-troende, som måske alligevel tror på et eller andet. Ateismen og kristendommen bliver ofte set som hinandens modsætninger. Men er det muligt at være ateist og kristen på samme tid? Og kan man som troende menneske lære noget af ateismen?
I dette afsnit forsætter vi vores snak med Leif Andersen, der er lektor i praktisk teologi. Leif fortæller om hans ateistiske natur, der har svært ved at forene sig med troen på en Gud, men som alligevel er overbevist om at fortællingen om Jesus er sand. Og Andreas beskriver, hvordan Gud døde på en Aarhusiansk bar. Lyt med til en ærlig og personlig snak om tvivl, fortvivlelse og den ateistiske natur.

13. Tvivl | Leif Andersen: ”Min tro kan godt være fuld af tvivl og stadigvæk være i live!”
Mesterlære
03/23/22 • 49 min
Tvivl kommer i mange forskellige former og afskygninger. Det kan være tvivl på, om Gud overhovedet eksisterer? Og hvis han gør, tror jeg så på den rigtige måde? Det kan også være at det føles helt forkert at tro. For nogle er tvivlen noget, der kommer og går. For andre er den en konstant mareridt, man ikke kan slippe af med.
I dette afsnit taler taler vi med Leif Andersen, der lektor i praktisk teologi og beskriver sig selv som en professionel tvivler. Hvad er tvivl overhovedet og er der plads til den når man tror på Gud? Hvad skal vi gøre af den? Og er der noget, vi kan lære af tvivlen?
Disclaimer: Vi er beklager den dårlige lydkvalitet på dette afsnit. Vi afprøvede et nyt setup, som desværre ikke fungerede ordentlig.

Når man følger Jesus, er der en del af pakken, der ofte bliver akavet for os danskere. Jesus siger nemlig i Markusevangeliet: "I skal rejse ud og fortælle om mig til alle mennesker i hele verden." (2020-versionen)
Men det er sjældent, vi lever sådan. Faktisk er vi danskere generelt ret blufærdige, når det kommer til at dele vores tro. Og hvis du læser dette, og ikke kalder dig selv kristen, kan det være, at du har nogle andre spørgsmål - For er det overhovedet i orden at skulle dele sin tro med andre? Er det ikke for privat?
Henrik Højlund oplevede et kulturchok af den bedste slags på en rejse til Etiopien for nogle år siden. For de etiopiske kristne han mødte bad og sang til Gud hele tiden, og endda som om det var det mest naturlige i hele verden. Det kom der bogen "Jeg tror, du er her" ud af, der undersøger danskernes blufærdige tro, og det er netop det, vi snakker med ham om i dagens afsnit.

11. Velkommen til sæson 2 | Hvad er sket siden sidst? Hvor er vi nu? Hvor er vi på vej hen?
Mesterlære
02/21/22 • 45 min
Velkommen til Mesterlære, en podcast, hvor vi udforsker den kristne tro, stiller os nysgerrige på Jesus og undersøger, hvordan dét kan kobles på vores hverdag i en dansk kultur i det 21. århundrede.
Vi tager hul på en helt ny sæson af Mesterlære, og vi har glædet os helt vildt!
I det her afsnit snakker vi åbent og ærligt, om hvad der er sket siden sæson 1, hvad der fylder i vores liv lige nu, og hvor vi er på vej hen med Mesterlære. Vi hører blandt andet Andreas, der sammenligner troen med en irsk pub. Kristian, der øver sig i at give slip på følelsen af at være utilstrækkelig på sin praktikplads ved Radio4. Og Christoffer, der fortæller, hvorfor det er relevant for hans liv lige nu, at New York er den by i verden, hvor folk går hurtigst rundt på gaden.
Disclaimer: Vores 2. sæson af Mesterlære har været lidt tid undervejs. Vi optog det her afsnit i oktober 2021. Så selvom det snart er forår, starter vi vores optagelse med at sige, at det er efterår. Det håber I, at du vil bære over med. Vi er i hvert fald utroligt taknemmelige for, at du vil lytte med igen i denne sæson, og vi har glædet os helt vildt til at indvie jer i de mange kommende afsnit.
Velkommen på rejsen - Velkommen til mesterlære

06/10/21 • 59 min
I dagens afsnit tager vi imod lytternes gode spørgsmål. Vi forsøger at sætte dem ind i en nutidig kontekst, hvor vi diskuterer og besvarer ud fra vores egne erfaringer, Bibelen, og hvor vi nu ellers kan finde svar.
Er humor og discipelskab modstridende? Hvordan holder man fast i branden og passionen for Gud, og hvilken rolle spiller det i det kristne liv? Hvad gør jeg, hvis jeg synes kirke er ekstremt kedeligt? Og hvilke gode boganbefalinger lægger i inde med?
Lyt og tænk med, og skriv til os, hvis du har spørgsmål, feedback eller andet!

05/27/21 • 53 min
Hvad er det gode liv? Det er et spørgsmål, som vi mennesker er optaget af. Vi kan finde bud på, hvad det gode liv er i alt fra politiske ideologier til selvhjælps-coaches, der skal hjælpe os til at komme tættere på målet. Men i Biblen vender Jesus op og ned på vores forståelse af det gode liv. I en af hans mest berømte (og berygtede) prædikener, giver Jesus os et indblik i logikken bag det gode liv. Og det er både udfordrende og provokerende. I dette afsnit, som er anden del af vores korte serie om "Det gode liv", fortsætter vi snakken sammen med Peter Højlund, og bliver bl.a. klogere på hvordan spørgsmålet er forsøgt besvaret indenfor kirke-regi.

8. Jesus og det gode liv (1/2) | Peter Højlund: Improviser som piloten Sully, mal som Picasso
Mesterlære
05/26/21 • 49 min
Hvad er det gode liv? Det er et spørgsmål, som vi mennesker er optaget af. Vi kan finde bud på, hvad det gode liv er i alt fra politiske ideologier til selvhjælps-coaches, der skal hjælpe os til at komme tættere på målet. Men i Biblen vender Jesus op og ned på vores forståelse af det gode liv. I en af hans mest berømte (og berygtede) prædikener, giver Jesus os et indblik i logikken bag det gode liv. Og det er både udfordrende og provokerende. I dagens afsnit tager vi en snak om dette emne sammen med Peter Højlund, og forsøger at komme tættere på kernen af, hvad Jesus egentligt fortæller os om det gode liv.

05/13/21 • 53 min
Prøv at forestille dig en familie. Hvordan ser den ud? Er det en kernefamilie, hvor ægteparret blev gift i deres tyvere, fik to børn, og nu bor i en forstad? Kernefamilien er faktisk en ret ny opfindelse! I det første århundrede havde man en helt anden forståelse af, hvad det ville sige at være familie. Her var der ikke kun tale om en kernefamilie, men om en udvidet familie, på græsk et 'oikos', med flere kernefamilier og andre mennesker tilknyttet, som delte sine ressourcer med hinanden.
Den tankegang har påvirket, hvordan dagens gæster, Keld og Sara Dahlmann, har levet deres familieliv. Derfor besøger vi dem i deres hus i Åbyhøj til en snak om fællesskabets betydning for troen, og hvordan kernefamilien er en ny opfindelse.
Vært: Kristian Dolberg

For nogle af os er det ukomfortabelt at snakke ærligt om, hvordan det står til i vores trosliv. Hvordan kan det være? Føler vi måske et pres til at vise en pæn side frem, der konstant bør være i udvikling? Kan vi blive bedre til at snakke med hinanden om det åndelige liv på en naturlig, befriende og ikke-fordømmende måde?
Vi ligger selv for land med en meget rå snak om, hvordan det står til i vores eget personlige liv med Jesus, og vi håber, at det kan inspirere dig til det samme i dine relationer.
OBS: Lyt med for at få opklaringen på det mystiske kaldenavn 'Astro-Gnomen', som har fulgt vores kære Andreas gennem barndommen og stadig er en del af ham.
Show more best episodes

Show more best episodes
FAQ
How many episodes does Mesterlære have?
Mesterlære currently has 16 episodes available.
What topics does Mesterlære cover?
The podcast is about Christianity, Religion & Spirituality and Podcasts.
What is the most popular episode on Mesterlære?
The episode title '15. Hvordan ændrer det ens liv at blive kristen? | Gustav Burchardt: "Hver gang jeg kommer ud af kurs og glemmer at kigge på kompasset, ved jeg, hvilken kurs jeg skal tilbage på."' is the most popular.
What is the average episode length on Mesterlære?
The average episode length on Mesterlære is 50 minutes.
How often are episodes of Mesterlære released?
Episodes of Mesterlære are typically released every 13 days, 19 hours.
When was the first episode of Mesterlære?
The first episode of Mesterlære was released on Mar 17, 2021.
Show more FAQ

Show more FAQ