iTHINK cu Iusti Fudulu
Iusti Fudulu
1 Listener
All episodes
Best episodes
Top 10 iTHINK cu Iusti Fudulu Episodes
Goodpods has curated a list of the 10 best iTHINK cu Iusti Fudulu episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to iTHINK cu Iusti Fudulu for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite iTHINK cu Iusti Fudulu episode by adding your comments to the episode page.
EȘTI FURIOS? VICTIMĂ SAU AGRESOR? - ZOLTAN VERES | iTHINK cu IUSTI FUDULU #20
iTHINK cu Iusti Fudulu
08/20/23 • 49 min
De câte ori nu ne simțim noi oamenii neîndreptățiți? Fie că suntem bărbați sau femei. Uneori ne sare țandăra din prima și de la orice. Sau dacă tu nu ești așa, cu siguranță cunoști pe cineva care este mai mereu furios. Ai încercat poate să-i explici, să-l ajuți... Dar ce faci cu cei care găsesc câte o problemă la orice soluție?
Sunt oameni care se victimizează și se plâng din orice. Noi românii avem o cultură a lamentării. Ne place să ne plângem foarte mult.
Fie ca vorbim de trafic, cu colegii la serviciu ori acasa în familie... uneori pierdem controlul și ajungem ușor la furie.
Se spune că furia ne poate îmbolnăvi chiar înaintea viciilor. Numeroase probleme, atât fizice cât și pshice, sunt generate de furie. Mai multe studii au confirmat apariția unor boli cardiovasculare, sindrom de colon iritabil, dureri de cap, probleme digestive, ulcer, boli ale rinichilor ori ale ficatului, insomnie, depresie, anxietate, etc.
De ce ești furios? Care este rădăcina nervilor? De unde vine violența verbală? Ce ne face să avem o stare permanentă de agitație? E atât de cruntă realitatea ori greșim noi undeva? Ești agresor sau victimă atunci când ești nervos, te-ai gândit vreodata la asta? Se vorbește cu mare ușurință despre relații toxice. Relațiile sunt toxice, emoțille sau comportamentele ?
În acestă săptămână împreună cu ZOLTAN VERES - expert în dezvoltarea inteligenței emoționale, vorbim despre cum filtrele și mecanisemele noastre emoționale ne joacă feste.
Duminică, de la 17:00, la iTHINK cu IUSTI FUDULU, la Antena3 CNN, aflăm cum putem să ne gestionăm emoțiile și cum putem să devenim la maturi în relațiile noastre de zi cu zi.
1 Listener
PIRAMIDA HRANEI ȘI A ALIMENTELOR SĂNĂTOASE ȘI NESĂNĂTOASE - LAVINIA BRATU - ITHINK cu IUSTI FUDULU #45
iTHINK cu Iusti Fudulu
06/23/24 • 49 min
„Mii de ingineri chimiști care prepară substanțe să producă plăcere, să ne țină agățați”
Viața oamenilor s-a schimbat radical în ultima sută de ani. Mâncarea naturală, sănătoasă, obținută în mod organic a fost înlocuită de alimente forțate și apoi procesate și ultraprocesate. Folosirea chimicaleleor a devenit regula și nu excepția. Totul arată frumos, ca de revistă, dar gustul, mirosul și aromele naturale au dispărut de mult. Care sunt fructele și legumele pe care ar trebui să le consumăm vara, primăvara, toamna și iarna. Care sunt beneficiile fructelor de pădure?
Cum putem să mâncăm sănătos și să avem un stil de viață benefic pentru organismul nostru? Avem nevoie de carbohidrați și de glucide pentru că ele sunt foarte importante pentru sănătatea creierului. Totuși, unde este limita pentru că în aceeași măsură carbohidrații și dulcele fac rău și aduc uneori chiar boli grave. Poate fi un consumator de carne mai sănătos decât un vegetarian? Când și de ce? Ce se întâmplă cu creierul nostru când postim pentru că atunci când nu mâncăm devenim irascibili. Compenseaza o alimentație perfect sănătoasă o viață stresantă? Cum ar trebui să se alimenteze un om de la țară cu activitate fizică zilnică, față de angajatul modern care muncește mai mult cu creierul și stă mult la birou?
Te invit, împreună cu dr. Lavinia Bratu, să înțelegem care este hrana benefică și care sunt alimentele sănătoase pentru organismul nostru, dar și cum să ne ferim de ceea ce este nesănătos și ne face rău. Urmărește interviul integral la iTHINK cu Iusti Fudulu, duminică de la 17:00, la Antena3 CNN.
AȘA TE ÎMBOLNĂVEȘTE FRICA - DACIAN PĂȘCUȚĂ | iTHINK cu IUSTI FUDULU #13
iTHINK cu Iusti Fudulu
07/02/23 • 50 min
Frica, în esență, e o emoție utilă organismului nostru. E forma de protecție care ne ajută să ne punem la adăpost în fața pericolelor. Creierul ne transmite un mesaj simplu: Luptă sau Fugi !
Totuși, frica e ceva care se întâmplă în mintea noastră. Rareori are legatură cu realitatea. Suntem experți la scenarită, iar asta ne usuca pe interior.
Un adolescent care experimentează traume are o capacitate mai mare de a dezvolta frici, decât adulții sau copiii, pentru că plasticitatea creierului este mai accentuată la acesta.
Deci, dacă frica se învață... înseamnă că se poate și dezvăța!
Frica ne afectează deciziile, productivitatea, ne distrage atenția și ne scade curajul. Ne forțează să ne protejăm prin diferite măși si nu ne permite să fim noi înșine. Pe de altă parte, o frică prelungită poate duce la afecțiuni fizice și psihice, blocaje profesionale și disconfort emoțional și ne afectează relațiile. Dar există și o legătură puternică între frică și boală.
Frica este principalul obstacol în atingerea oricărui țel.
Te aștept împreună cu DACIAN PĂȘCUȚĂ, expert în decodarea minții, să descoperim sursa fricilor noastre și să învățăm cum ne putem învinge temerile care ne blochează.
AI RELAȚII CONFLICTUALE? CUM OPRESC GÂNDURILE RELE! - SABIN MUREȘAN | iTHINK cu IUSTI FUDULU #28
iTHINK cu Iusti Fudulu
11/19/23 • 48 min
AI MEREU CHEF DE CEARTĂ? ÎȚI LIPSESC 5 LUCRURI!
Știai că fiecare avem o melodie interioară? Reacțiile, comportamentul și stările noastre interioare sunt conduse de această melodie interioară. Asta se răsfrânge în relațiile noastre cu partenerul, parinții, familile noastre. În relațiile de serviciu sau cu semenii noștri. Chiar și atunci când te afli la volanul mașinii tale.
Știai ca există afecțiuni psihice, emoționale și fizice comune la cei care trăiesc calvarul zonelor de conflict?
Află cum poți să-ți gestionezi emoțiile și să-ți stăpânești furia. Cu doar 3 minute în fiecare zi îți pot schimba starea fizică și psihică pentru câteva ore. Vei afla cum te poți calma pe loc și cum poți să ieși rapid dintr-un conflict cu efecte minime.
Care este cel mai mare dușman al gândurilor tale? Nu te odihnești pentru că ești stresat sau ești stresat pentru că ai un somn rau și dormi prost? Vei înțelege cum să-ți regenerezi celulele iar corpul tău să întârzie să îmbătrânească.
Toate aceste tehnici, de la omul care aduce pacea - Sabin Mureșan, lucrător pentru pace în zonele dei de conflict, Duminică de la ora 17:00, la Antena3 CNN si pe youtube.
„EU TOATĂ VIAȚA M-AM SIMȚIT INFERIOR!” - DANI OȚIL | iTHINK cu IUSTI FUDULU #24
iTHINK cu Iusti Fudulu
10/19/23 • 48 min
„Mi-a apăsat pedala sentimentelor”
Te-ai gândit vreodată serios cine îți influențează cel mai mult viața? Cine te face să fii tu, fără să îți dai seama? Dacă ai conștientiza, te-ai lăsa în continuare dus de val fără să deții controlul?
Societatea actuală, în care trăim, produce din ce în ce mai puține modele. Jim Rohn susținea că noi suntem media combinată a celor 5 persoane alături de care ne petrecem cel mai mult timpul. Dar spunea asta in anii 80. Astăzi, tehnologia ne influențează mai mult decât am putea să conștientizăm.
Ce te-ar putea ajuta să fii cea mai bună versiune a ta? Prietenii, familia, bunicii, rudele, vecinii, profesorii?
Te-ai gândi că poți avea totul dacă ai mediul perfect în care să te dezvoți. Să te simți puternic. Să ai sentimentul că ești susținut. Așa e? Realitatea demonstrează de foarte multe ori contrariul. Cei care reușesc să-și atingă visul nu sunt cei care au neaparat condițiile ideale. Nu sunt neapărat cei mai încurajați sau susținuți. Sunt cei care visează cu ochii deschiși și sunt dispuși să plătească prețul pentru a reuși. Sunt chiar și cei care se simt poate descurajați, limitați, inferiori și poate chiar batjocoriți. Iar forma lor de răspuns este lupta lor de a contrazice tot ce-i limitează.
Dani Oțil, celebrul realizator de televiziune de la „Neața cu Răzvan și Dani” de la Antena1, vine la iTHINK cu Iusti Fudulu să vorbească despre cum ~băiatul trist de la gratii cu role roz~ a depășit orice obstacol pe drumul său spre reușită. Te invit să nu ratezi interviul cu Dani, o ediție de la care avem cu toții ce învăța. Dumincă, de la 17:00, pe Antena3 CNN
MÂNCAREA MOARTĂ CARE ÎȚI GRĂBEȘTE SFÂRȘITUL - SORIN ȘI DIANA GADOLA | ITHINK CU IUSTI FUDULU #29
iTHINK cu Iusti Fudulu
11/27/23 • 48 min
ATENȚIE! Tehnicile de manipulare prin care ne fac dependenți
Ne-am obișnuit să fim foarte buni în a constata ce nu e bun, ce nu funcționează, ce nu e bine. Dar nu prea suntem atenți la ce ne-a dus în situația respectivă. Nu suntem atenți la cauze și ne focusăm pe efecte. Tratăm efectele și astfel ne amorțesc simțurile și nu mai ajungem la cauze.
De alegerile pe care le facem zi cu zi depind viața și sănătatea noastră. Consumăm alimente care ne fac mai bolnavi si mai nefericiți, care ne provoacă dependență.
Au bolile cronice rezolvare? Pot fi învinse bolile autoimune? Care sunt cauzele celor mai frecvente stări de rău? Cum rezolvăm migrenele. Cum ne îndepărtăm de alimentele care ne afectează emoțional?
Care sunt pașii care ne duc spre vindecare? Aflam de la Sorin și Diana Gadola, Duminică, de la 17:00, la iTHINK cu Iusti Fudulu, la Antena3 CNN
MÂNCAREA INFLUENȚEAZĂ STĂRILE EMOȚIONALE - naturopat AURELIAN VASILE | iTHINK cu IUSTI FUDULU #37
iTHINK cu Iusti Fudulu
04/21/24 • 48 min
Rareori suntem atenți la ceea ce ne provoacă schimbări de dispoziție. Ne-am obișnuit să constatăm, să ne plângem, probabil să dăm vina pe circumstanțe sau poate chiar pe cei din jurul nostru.
Cu toate astea, deja este acceptat faptul că intestinul nostru devine al doilea creier. Automat, modul în care ne hrănim și cu ce ne hrănim influențează chiar deciziile noastre. Există combinații alimentare care au efecte nebănuite în organismul nostru. Sunt alimente care ne fac mai mult rău decât bine.
Care este motivul pentru care unele persoane sunt predispunse la oboseală cronică? Care este sursa stărilor de panică? Care sunt semnele de care ar trebui să ținem cont că un aliment ar putea să ne facă rău? Când și cum mâncarea ne influențează stările emoționale? Pot femeile să își diminueze reacțiile hormonale cu ajutorul alimentației? Ai agitație, iritabilitate, nervozitate, anxietate, depresie, stari de panica, de suparare, de plans, de tristețe, furie, frica... Nu știi de ce?
Există modificări chimice în alimente după rugăciune? Care este topul proteinelor de care ar trebui să fugim și care sunt cele care nu ar trebui să lipsească? Există un secret al longevității? Ce fac diferit oamenii care trăiesc în zonele albastre ale planetei? Există predispoziție la a consuma anumite alimente. În funcție de ce anume?
Vorbim despre modul în care stările noastre sunt influențate de mâncarea pe care o consumăm.
Nu rata o noua emisiune eveniment împreună cu naturopatul AURELIAN VASILE, la iTHINK cu IUSTI FUDULU, dumincă de la 17:00, pe Antena3 CNN, youtube si toate retelele de podcast.
CUM AMPLIFICĂ ORI CENZUREAZĂ PLATFORMELE ONLINE - RĂZVAN DUMITRESCU | iTHINK cu IUSTI FUDULU #1
iTHINK cu Iusti Fudulu
03/19/23 • 45 min
Oamenii au tendința de a pica în capcana subiectelor fantomă, generate de societate în mod artificial. Circul mediatic este cel care ține mintea oamenilor ocupată și le distrage atenția de la propriile lor interese și nevoi.
Subiecte false și ”fake” au fost dintotdeauna. Distragerea atenției a fost mereu o tactică. Originea expresiei "Pâine și Circ" vine din Roma antică, unde oamenii se linișteau după ce conducătorii le ofereau circ și apoi mâncare.
De la tabloidele anilor 90', cu povești inventate, până la non-subiectele zilelor noastre, subiecte total neimportante inflamează spațiul public periodic. Românii au expresia: "ne ocupăm mintea cu nimicuri". Societatea le ia de bune și le dă o importanță necuvenită. Mass media contribuie iar rețelele sociale le amplifică. Avem nevoie să înțelegem mecanismele de comunicare publică. Așa cum avem nevoie să știm cum să ne administrăm banii, să ne gestionăm relațiile, să avem grijă de sănătatea noastră, așa trebuie să înțelegem și mecanismele de comunicare publică și să conștientizăm ce e important și ce nu pentru viața noastră. Altfel, vom reacționa la diferiți stimuli amplificați, mușcând momeli, neștiind "cui bono" așa cum spunea Cicero, adică cui folosește.
În acest Podcast vei afla de la Razvan Dumitrescu, unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din Romania, cum să nu cazi în capcanele gălăgiei publice care ne amorțește simțurile.
ROMÂNUL CARE A MUTAT UN ORFELINAT DIN CALEA RĂZBOIULUI - GHIȚĂ IGNAT | iTHINK cu IUSTI FUDULU #2
iTHINK cu Iusti Fudulu
03/26/23 • 45 min
Sunt multe lucruri care ne țin captivi. Propriile alegeri, mersul pe pilot automat, viciile, obiceiurile, anturajul, preconcepțiile, lipsa educației, etc.
De această dată, vom învăța lecția libertății de la un om care a trecut prin toate. Un sportiv care cunoaște succesul cu bune si cu rele. Multiplu campion național, balcanic și international.
Anturajul îl duce într-o zonă infracțională din care va învăța mai târziu niște lecții dure. Asta nu-l împiedică să redevină un stalp în societate, un antreprenor de succes, un sprijin real pentru foști deținuți, oameni ai strazii, orfani și văduve.
Dar pentru că viața l-a învățat cu greul, organizează tiruri cu transporturi umanitare pe frontul războiului din Ucraina și sprijină chiar și oamenii loviți de soarta cutremului din sudul Turciei. Dar pentru el nimic nu e suficient. A relocat până și un orfelinat din calea războiului în propriul centru, o fostă clădire comunistă pe care a reabilitat-o în inima Bucovinei.
Și nu se va opri aici. Pentru el "aproapele" are o semnificație aparte. Este un luptător pentru libertate autentic, indiferent din ce unghi ai încerca sa-l privești.
Putem învăța principii despre libertate din cărți de dezvoltare, din cărțile de istorie sau de la eroii cărților de ficțiune. Totuși, nimic nu poate fi comparat cu eroii reali ai zilelor noastre. Trebuie doar să deschidem ochii și să vedem că ei există.
CONDIȚIA CA RUGĂCIUNEA SĂ FIE ASCULTATĂ - preot NICOLAE DIMA | iTHINK cu IUSTI FUDULU #33
iTHINK cu Iusti Fudulu
12/24/23 • 48 min
„Mai multe minuni au salvat-o
pe fiica mea, Ecaterina”
Imaginează-ți că ai avea posibilitatea să intri în audiență, zilnic, la președintele țării, să-i spui tot ce ai nevoie, să-i spui tot ce te doare... și nu i-ai da importanță.
Păstrând proporțile, așa este și atunci când ignorăm privilegiul incredibil de a vorbi cu Creatorul nostru. Cel care are rezolvare tuturor nevoilor noastre.
Rugăciunea a fost studiată și testată pentru a verifica eficacitatea sa. Ce au reușit oamenii de știintă să afle?
Care este Rugăciunea Domnească? Care este sensul cuvintelor din rugăciunea Tatăl Nostru? Cum reușește rugăciunea să fie legătura dintre minte și inimă ? Cum e bine să ne raportăm la Dumnezeu? Cum il putem înțelege pe Dumnezeu? Ce se întâmplă când primești de la Dumnezeu mai mult decât primesc alții?
Toate aceste întrebări primesc răspuns în ediția în care îl avem invitat pe părintele Nicolae Dima, preot la biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.
De asemenea părintele Nicolae Dima vorbește deschis despre minunile care au salvat-o pe fiica sa de la moarte. Despre miile de rugăciuni rostite și despre puterea și miracolele primite într-o perioadă de cumpănă.
Te invit să urmărești, la iTHINK cu Iusti Fudulu, un interviu pentru minte, inima și suflet - Dumincă, de la 17:00, la Antena3 CNN.
Show more best episodes
Show more best episodes
FAQ
How many episodes does iTHINK cu Iusti Fudulu have?
iTHINK cu Iusti Fudulu currently has 49 episodes available.
What topics does iTHINK cu Iusti Fudulu cover?
The podcast is about Podcasts, Self-Improvement and Education.
What is the most popular episode on iTHINK cu Iusti Fudulu?
The episode title 'EȘTI FURIOS? VICTIMĂ SAU AGRESOR? - ZOLTAN VERES | iTHINK cu IUSTI FUDULU #20' is the most popular.
What is the average episode length on iTHINK cu Iusti Fudulu?
The average episode length on iTHINK cu Iusti Fudulu is 48 minutes.
How often are episodes of iTHINK cu Iusti Fudulu released?
Episodes of iTHINK cu Iusti Fudulu are typically released every 7 days.
When was the first episode of iTHINK cu Iusti Fudulu?
The first episode of iTHINK cu Iusti Fudulu was released on Mar 19, 2023.
Show more FAQ
Show more FAQ