goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

Hjärntillskott med Lydia

Bestseller PR AB

Hjärntillskott med Lydia - den bästa kunskapen, komprimerat och ständigt aktuellt, från både svenska och internationella profiler.

...more

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Hjärntillskott med Lydia Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

play

06/24/20 • 47 min

1999 grundade hon det framgångsrika finansbolaget Collector och så småningom banken med samma namn. Var hittar en affärsängel investeringsmöjligheter när ingenting är som förr? Hur länge ska man slåss för ett företags överlevnad? Vilken bransch håller bäst över tid? Kan man verkligen pitcha en start-up idé via ett digitalt möte och vad är det viktigaste för en företagare att tänka på om krisen kommer igen? Det här avsnittet spelades in live och finns även på You Tube. Bara i Hjärntillskott med Lydia

play

06/24/20 • 47 min

bookmark
plus icon
share episode
play

06/17/20 • 41 min

Han är idéhistorikern som kallas för en svensk intellektuell världskändis. Regelbundet sammanstrålar han med tänkare från hela världen för att tolka samtiden. Hör om varför bristen på rörlighet kommer vara det största hotet mot allt bra i världen när vi blir mentalt slutna. Hör också hans tankar om varför bacillskräck hör ihop med främlingsfientlighet, varför kampen mellan det öppna och slutna samhället kommer att vara avgörande för framtiden men också vem som vinner valet i USA och om styrkan verkligen sitter i håret.

play

06/17/20 • 41 min

bookmark
plus icon
share episode

68. Markus Torgeby – Sova ute

Hjärntillskott med Lydia

play

05/27/20 • 38 min

Vad kan en tidigare eremit lära oss i tider när samhällen stänger ner och ensamheten uppstår? Finns det något samband i flykten till det naturliga och ett alternativt liv i kristider? Kan man hitta sin riktning i skogen? Och vad händer om man inte saknar prestationen längre och gärna går vilse i det nya normala? Ingen kan som Markus Torgeby få oss alla att ifrågasätta livet vi lever för att helt enkelt hitta hem. Bara i Hjärntillskott med Lydia.

play

05/27/20 • 38 min

bookmark
plus icon
share episode
play

05/13/20 • 43 min

Hon är högsta chefen för marinen i Sverige där hennes yrkeskarriär spänner både över skarpa lägen och hotbilder men också över sjösjuka och glädjen i att ha en militärmarsch uppkallad efter sig. Hur försvarar man då ett land mitt i annan strid där kampen om folks hälsa hela tiden är påtaglig? Hur skyddar man hela Sveriges kustlinje där nästan allt vi behöver kommer via vattnet och fienden är som en nål i en höstack? Hur rekryterar man fler soldater? Mer än någonsin behövs styrka att stå emot allt från politiska påtryckningar till väpnade anfall när världen gungar. Men kommer statsfinanserna att räcka? Framför allt är det dags att på riktigt fråga sig själv vad man kan göra för sitt land och lämna de individuella intressena bakom sig. Hör konteramiralen berätta om lojaliteten till nationen som går före allt annat. Bara i Hjärntillskott med Lydia.

play

05/13/20 • 43 min

bookmark
plus icon
share episode

66. Ivan Liljeqvist – Ivan on Tech

Hjärntillskott med Lydia

play

04/22/20 • 43 min

Möt YouTube-stjärnan och entreprenören som vid 23 års ålder utbildar hela världen på det där som vi alla borde kunna mer om, nämligen kryptovalutor och block-chain. För vad händer med våra pengars värde när stödpaketen haglar i kölvattnet av en kris? Vilka nya ekonomiska möjligheter uppstår när vi måste tänka om? Företag, banker, institutioner och många fler följer Ivans YouTube-kanal och betalar höga belopp för att lära sig mer om digitala valutor men han brinner särskilt för att sprida kunskap till oss alla genom sin egen "Ivan on Tech Academy". Bara i Hjärntillskott med Lydia.

play

04/22/20 • 43 min

bookmark
plus icon
share episode

65. Benny Haag – Kameleonten

Hjärntillskott med Lydia

play

04/08/20 • 36 min

Det har runnit en del vatten under broarna sedan Benny Haag begick en charmoffensiv mot tv-publiken under 80-talet som tonåringen Xerxes. Idag navigerar den tidigare Dramatenskådespelaren skickligt mellan flera passioner som terapeut, författare, föreläsare och inte minst sin egen podcast: Helan går. Han delar gärna med sig av sina misslyckanden, där alkoholen definitivt är den största, men också hur hjärntumören i unga år påverkat hans liv. Vi pratar om hur man rustar sig mot livets olycka, hur man anpassar sig men också varför Dramaten var en dålig arbetsplats bland vissa stora manliga egon. Dessutom får du höra hur hans travtips gav honom en plats bland andra manliga parhästar. Bara i Hjärntillskott med Lydia.

play

04/08/20 • 36 min

bookmark
plus icon
share episode

64. Elaine Eksvärd – Min kamp

Hjärntillskott med Lydia

play

03/25/20 • 40 min

Hör retorikexperten om kommunikation i kristider, hur den förändrar oss och hur den mitt ibland oss skiftar mellan lösningar och metoder och slutligen pekar ut syndabockar. En farlig kombination. Hör henne också berätta om en annan epidemi, en epidemi som redan drabbat barn och som förvärras när skola och omsorg försvinner från deras vardag. En orädd retorikexpert som för en egen kamp för barn som ska slippa övergrepp och få en annan barndom än den hon själv fick utstå. ”Man ska ha ett jobb men man ska också ha en kamp. Vilken är din?” - Bara i Hjärntillskott med Lydia.

play

03/25/20 • 40 min

bookmark
plus icon
share episode
play

03/11/20 • 43 min

Doktorn i ekonomi men också resenären och estradören ger svar på tal om samtidens frågor, och som alltid, med en twist. Bland annat får du vet veta vad en bra kapitalist är, varför lösryckt kunskap är farlig och varför teater kommer att uppleva en renässans i våra städer. Du hör också varför livet som forskare kan vara både himmel och helvete, varför munskydd är farligt men framförallt vad affärsmannaskap egentligen handlar om. Bara i Hjärntillskott med Lydia.

play

03/11/20 • 43 min

bookmark
plus icon
share episode

62. Jörgen Oom – Ohms lag

Hjärntillskott med Lydia

play

02/26/20 • 35 min

När spänningen är lika med strömstyrkan i en ledare, multiplicerat med resistansen. Den makalösa slumpen att en av fysikens lagar passande nog beskriver ett budskap Jörgen arbetat med sedan 70-talet. Psykologen som slutade hypnotisera patienter och istället blev intresserad av mental träning har hjälpt olympiska medaljörer, elitidrottare och ledare till motivation och prestation. Hör Jörgen berätta om hur vi alla kan skapa egen spelglädje och motivation bortom arbete och ålder men också hur vi ska få ut det bästa av livet – varje dag. Bara i Hjärntillskott med Lydia.

play

02/26/20 • 35 min

bookmark
plus icon
share episode
play

07/01/20 • 40 min

Vi kan alla lära oss av äventyraren när vi kommer närmare det obekväma och det okända. Fridykaren, bergsklättraren, författaren men framförallt äventyraren Annelie Pompe lockas av det psykologiska och det filosofiska som händer i oss i jakten på prestationen. Att mentalt klara av motgångar och risker och samtidigt behålla motivationen och fokus börjar dessutom alltid med ett rätt andetag. Det här avsnittet spelades in live och finns även på Youtube. Bara i Hjärntillskott med Lydia

play

07/01/20 • 40 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Hjärntillskott med Lydia have?

Hjärntillskott med Lydia currently has 116 episodes available.

What topics does Hjärntillskott med Lydia cover?

The podcast is about Courses, Podcasts, Education, Business and Careers.

What is the most popular episode on Hjärntillskott med Lydia?

The episode title '70. Lena Apler – Affärsängel oavsett läge' is the most popular.

What is the average episode length on Hjärntillskott med Lydia?

The average episode length on Hjärntillskott med Lydia is 37 minutes.

How often are episodes of Hjärntillskott med Lydia released?

Episodes of Hjärntillskott med Lydia are typically released every 14 days, 1 hour.

When was the first episode of Hjärntillskott med Lydia?

The first episode of Hjärntillskott med Lydia was released on Oct 10, 2017.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet