Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
HAKKI ALKAN

HAKKI ALKAN

Hakki Alkan

Teknoloji dünyasından, gezdiğim yerlerden ve eğlendiğim konulardan bahsediyorum.
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 HAKKI ALKAN Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best HAKKI ALKAN episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to HAKKI ALKAN for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite HAKKI ALKAN episode by adding your comments to the episode page.

HAKKI ALKAN - Orlando'dan notlar geliyor - 13 Mayıs 2019
play

05/13/19 • 28 min

Geçtiğimiz haftanın en önemli gelişmesi, San Francisco’da gerçekleştirilen Google i/o etkinliği oldu. İkinci kez katıldım ve tam da tahmin ettiğim gibi dolu dolu geçti. ShiftDelete.Net YouTube kanalında çok iyi videolar var ve gelmeye de devam edecek. Bu podcast için de özetlemek isterim. Giriş bileti 7.000 TL olan ve sadece 3 gün süren geliştirici etkinliğinde yeni Android, ismine Android Q veya Android 10 da diyebiliriz, daha da net paylaşıldı. Görselliğin, güvenlik ve gizliliğin, zararlı aşlıkanlıkla mücadelenin öne çıktığı bir Android bizi bekliyor. Görsellik olarak karanlık mod, bizi epey mutlu edecek gibi. Sebebi de hem göz sağlığı hem de pil ömrü için Harika bir yenilik olması. Güvenlik konusunda da uygulamalara ve reklamlara verdiğimiz izinler, biraz daha fazla kontrol altında olacak diyebiliriz. Az önce bahsettiğim son madde, kafanızı biraz karıştırmış olabilir zararlı alışkanlıklarla mücadeleden kastım şu. YouTube ve İnstagram başta olmak üzere çok sayıda uygulamaya gereğinden fazla zaman ayırıyoruz ve bunun farkında değiliz. Bu kullanımı ölçen, uyaran, uygulama bazlı sınır koyan yeni Android, çocuklara teslim edilen cihazları da daha iyi yönetecek. Sizin bilginiz dahilindee, onların uyku zamanına uygun kullanım sunacak ve dediklerinizi yaparlarsa ödül olarak cihazla biraz daha fazla zaman verebilmek gibi farklı seçenekler gelecek. İsteyenler, beta sürümü şimdiden deneyebilir.

  • Android dışında bir duygun fiyatlı Pixel telefonlar geldi. Pixel 3 ve bunun biraz daha şişmanı Pixel 3a xl telefonlar, abileri olan 800 dolarlık Pixel 3’ün yarı fiyatına yani 400 dolara piyasada olacaklar. Ülkemizde resmi satışının olmadığını belirteyim. YouTube kanalımızda kutu açılışı ve ön inceleme videolarını bulacağınız cihazlar için şunu söyleyebilirim; ön kamerası en iyi telefonlar arasında en uygun fiyatlısı. Bu ön kameraya taktın diyenler var ama deneme çekimleri gördüğünüzde siz de bana hak vereceksiniz. Hele de Selfie çılgınlığının olduğu bu dönemlerde. Bununla beraber, cihazın hızlı güncelleme alması ve Google’a özel bulutta sınırsız depolama alanı gibi seçenekler de sizi cezbediciler. Umarım en kısa zamanda ülkemize gelir.
  • Etkinlikte Türk geliştiricilere de buluştum ve röportaj yaptım. Video, sorun çıkmazsa bu podcast yayınladığı gün kanalımızda olacak. Aralarında hepimize ilham verecek mükemmel hikayeler var. Urfa’dan gelen genç bir kadın geliştiriciden tutun da avukat ilk yaparken bu alana geçen müthiş öyküleri dinleyeceksiniz.
  • Bu arada Google Maps’in artırılmış gerçeklikle bize yol gösterecek olması, Android Auto’nun sürüş için kendisini optimize etmesi de Benin sevindiren ayrı bir gelişme oldu.
  • Google’ın etkinliği bitti. Şimdi gözler Google’a cevap verecek olan Apple’a çevrildi. Yine aynı şehirde düzenlenecek olan WWDC etkinliği, yeni iOS, Siri, MacOS, Apple Maps, iCloud, gibi çok önemli konularda büyük yenilikler sunacak. Duyurulacak olan haberleri, dört gözle bekleyeceğiz.
  • Bu arada Apple tarafı, yeni iPhone için kullanılacak yeni işlemci üretime başladı. Her ne kadar sızdırılmasa da, Tedarik zincirinde sorun olmaması için bazı parçaların üretimine şimdiden başlanması gerekiyor. A13 Bionic işlemci, ortalığın tozunu atacak gibi görünüyor. Eylül ayında piyasaya çıkacak yeni iPhone’lar için kamera, pil ve yapay zeka gibi konularda beklentiler fazla. Özellikle de Çinli Android telefon üreticileri, Apple tutkunlarının moralini fena halde bozuyor. Apple Park’taki mühendisler, bu müşterileri bir an önce mutlu etmeli.
  • Çinli üreticilerden bahsetmişken, OnePlus 7 Etkinliğinden de söz etmeden olmaz. Adamlar, gerçekten çok iyi geliyorlar. Podcast’i yayınladığında henüz ortada resmi bir şey yoktu ve birkaç gün içerisinde duyurulacaktı. Ama Google i/o etkinliğine gelen Amerikalı teknoloji editörlerinin elinde bu cihaz vardı. Her ne kadar çekim için istesek de doğal olarak alamadık. Ülkemizde resmi olarak satılmayan ve fiyat konusunda da vergilerden dolayı sıkıntılı duruma düşen telefon, çok ama çok iyi bir seçenek olabilir. Bu etkinliği, ShiftDelete.Net üzerinden anlık olarak takip edebilirsiniz.
  • Uygulama tarafında ilginç bir gelişme var. Hanım ve Bey bulma uygulaması Tinder‘ in lite versiyonu çıkmış. Sebebi de daha düşük özelliklere sahip uygun fiyatlı telefonlarda çalışabilmesini sağlamakmış. Eşleşme esnasında Tinder Lite kullanan birisi ile Tinder kullanan birisi karşılaşır mı, bunu da yakında görünürüz. Hazır konusu açılmışken, şunu da söyleyeyim. Başta Tinder olmak üzere hanım ve bey bulma platformlarında benim fotoğraflarımı kullanarak eş arayan kişiler oluyor. Takipçiler, ekran görüntüsü alıp yolluyor. Twitter, Instagram, YouTube, Linkedin, Snapchat, Facebook dışında aktif olarak kullandığım bir sosyal medya hesabım yok arkadaşlar.
  • Bu arada bu podcast sevdasına bulaştık. Gayet de güzel gidiyor. İstatistiklere baktım, on binleri bulduk kısa sürede. İyi zamanda başladık sanırım. Sebebi de, Google’ın bu işe artık daha fazla önem verme...
bookmark
plus icon
share episode
HAKKI ALKAN - Güzel haberler var - 5 Mayıs 2019
play

05/05/19 • 12 min

  • Podcast'in ikinci bölümünden herkese merhaba. Bu içeriklere gösterdiğiniz İlgi için çok teşekkür ederim. Youtube kanalıma, Twitter ve Instagram hgesabıma sıkı içerik üreten birisi olarak daha önce hiç almadığım geribildirimleri podcast üzerinden aldım diyebilirim. o nedenle her hafta yeni bir içerik ile karşınızda olmaya gayret edeceğim. Gelen bildirimlere göre yayının süresi maksimum 15 dk olsa iyi olur dediler, bir de sesi biraz yükseltmemi istediler. Bu haftaki yayında, bu bildirimleri hayata geçirmiş oluyorum. Şimdi dilerseniz aldığım notları paylaşayım.
  • E-posta hesabıma gelen bilgiler, bazen çok kullanışlı oluyor. onlardan biri de depolamayla ilgiliydi. Harda disk ömrünü kısaltan 6 neden. Kısaca listelenmiş. Bunlar; bilgisayarın iç kısmının temizlenmemesi, Havalandırma yollarının engellenmesi, soğutma sistemi uyarılarının görmezden gelinmesi:, Bilgisayarın yanlış zeminlerde kullanılması, sıcak ve kirli ortamda tutulması:, Bilgisayar kasasının açık bırakılması. Bunu neden söylüyorum bizim ofiste yaşadığımız en büyük teknik sıkıntıların başında bu problem geliyor. o nedenle bilerek veya bilmeyerek bu hatalardan birini yapıyorsanız artık yapmayın.
  • Teknolojiyi, kötü niyetleri için kullananlar çok sıkı çalışmışlar. ilginç bir veri var elimde. şöyle ki; 2018’deki en büyük DDoS saldırısının saniyede yaklaşık 1,7 Terabayt veri trafiği oluşturmuş. Bunu yapan kişilerin amaçlarında eğlenmek, rakipleri yavaşlatmak veya kamuoyunu etkilemek gibi nedenler varmış. Eğer siz de niyeti bozarsanız, bu arkadaşlar Dark Web’de yaklaşık 500 dolara satın alınabiliyormuş.
  • Güvenlik yazılımları, ilginç çözümler geliştiriyor. ESET Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, şirketlerin en büyük sıkıntılarından birinin, içeriden dışarıya yönelik veri sızıntıları olduğunu söyledi. “Bu sızıntı, endüstriyel casusluk ve kötü niyetle olabileceği gibi ihmalkârlık veya personel hatası ile de meydana gelebilir” demiş. Çözüm ne peki, hadi virüsler, trojenler tamam ama art niyetli çalışanı ne yapacağız, önerisi olan varsa lütfen paylaşsın. Çok ilginç Webmaster hikayeleri duydum. hem de sağlam kaynaklardan. şöyle ki, koskoca bir e-ticaret sitesinin webmaster'ı, rakibi tarafından satın alınıyor ama olduğu yerde çalışmaya devam ediyor. korsanlara açık kapı bırakıyor ve müşteri bilgileri çalınıyor.
  • Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı'nda güzel bir proje gördüm. Sırt çantası tasarımı Swenna’. ne iş yapacak bu sırt çantası? Kablosuz şarj özelliği var, suya ve darbelere dayanıklı, diğer özellikleri saymıyorum şık kolay kullanışlı vs. Proje, Arıkovanı’nda ilk haftasında hedefinin yarısından fazla destek aldı. kablosuz şarj desteği olan çanta, güzel fikir. kabul edelim.
  • Ne kadar doğru olduğunu bilmediğim ama yalansa da inanmak istediğim bir bilgi geldi. O da şu; Türkiye kadın yönetici oranında Kanada, Almanya ve İngiltere’yi geride bıraktı. Bağımsız denetim şirketi Grant Thornton'un yaptığı araştırmada, 2018 'de Türkiye'deki kadın yöneticilerinin oranı %27, dünya ortalaması ise %24 olarak açıklandı. Türkiye, %23’lük Almanya, %22’lik İngiltere, %21’lik Amerika'dan daha iyi durumda. hadi inşallah diyorum.
  • Alışveriş verilerinden hareketle Türkiye'nin oyun haritasını çıkartılmış. Buna göre 18 yaş altı grupta en popüler oyunlar Wolfteam ve Zula olurken, 18 yaş ve üstü gençlerin League of Legends ile PUBG Mobile oynuyorlarmış. Counter Strike çıkmamasına üzüldüm. Aranızda oynayan varsa, defterini dürmeye hazırım bilginiz olsun. Oyun oynanan şehirlere bakıldığında İstanbul, Ankara ve İzmir her oyunda önde giderken, Bursalıların Zula, Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfalıların Wolfteam, Adanalıların ise PUBG Mobile oyununu tercih ettikleri göze çarpıyormuş.
  • Ülkemizde herkes neden Apple Pay gelmiyor diyor ama Apple Pay, kendi ülkesinde yaygınlaşmaya zar zor devam ediyor. New York City’deki toplu taşımada bu yaz kullanılacakmış. İngiltere'de denemiştim, Amerika'da olmadığını (olduğunu değil) olmadığını bilmiyordum. Bakalım, İBB'de değişen yönetimle beraber, İstanbul'da neler olacak göreceğiz.
  • Uber'i yedik, Scooty'i de son taciz olayı ile yemek üzereyiz, geride ne kaldı bi bakalım.. Türkiye'de sadece sarı taksiler aracılığı ile hizmet veren mobil araç çağırma uygulaması Careem, taksi kaptanlarına yönelik olarak ödül ve bonus programı geliştirdi. Sarı taksilerden şikayet eden çok sayıda kişi var. Hep ceza ile akıllandırma seçeceği konuşuluyor. Belki bu ödül işi tutar. tutar mı ne diyorsunuz?
  • Başarılı işleri anlatalım biraz da. Millet ne yapmış da başarmış, birkaç örnek var. Girişimcilik etkinliklerinden Startup Turkey'de 10 finalist girişim birincilik ödülünü kazanan Ali Huda, müslüman ailelerin çocuklarını hedefleyerek onlara eğitim ve eğlence videoları sunan video içerik platformu yapmış. İkincilik ödülünü kazanan Temanbisnis, şirketler için finansal çözümler üreten muhasebe programı hizmeti veriyormuş. Üçüncülük ödülünü kazanan Wayakit, taşınabilir kuru temizleme ve...
bookmark
plus icon
share episode
HAKKI ALKAN - Huawei mi yoksa Amerika mı?
play

09/28/20 • 11 min

Podcast'in yayınlanması konusunda saat ve önerilerinizi bekliyorum.
- Xiaomi'den sonra OnePlus da hızlı şarj konusunda bazı haberler paylaştılar.
- Apple iPhone 11 Pro'da pil sağlığı 1 yıl içinde %87'ye düştü
- Teknofest 2020 bitti ama bu sene katılamadık. Sebebini açıkladım.
- Güncel Ekonomik Sorunlar: Ticaret Savaşları adlı kitabın siparişini verdim.
- Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'dan Askıda Tablet kampanyası.
- Mahfi Eğilmez'in Starbucks'a gidenler için züppe etkisi ve gösteriş tüketimi eleştirisine neler söylediler?

bookmark
plus icon
share episode
HAKKI ALKAN - Hani iPhone 12 çıkacaktı?
play

09/21/20 • 12 min

Merhaba arkadaşlar. Podcast'lere devam. Bu bölümde anlattığım konuların başlıkları şöyle;

  • Apple etkinliğinde neler oldu?
  • ShiftDelete.Net Youtube'da birinci mi?
  • IFA 2020 geldi geçti ama kimse sallamadı
  • CES 2021 nasıl geçecek?
  • NVIDIA ekran kartları için acele etmeyin.
  • ABD'ye ne zaman gideceğim?
  • Samsung'dan sürpriz etkinlik.
  • Amazon Prime çok fena geldi.
  • Turksat 5A ne zaman fırlatacak?
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile özel sohbet.
  • Playstation 5 macerası
  • Mercedes-Benz E-Serisi 2020 ve BMW 5 2020 serisini sevmedim.
  • YouTuber'lara ne oluyor?
  • Kimlik ve ehliyet birleşti.
bookmark
plus icon
share episode
HAKKI ALKAN - Apple etkinliği öncesinde elimdeki notlar
play

09/14/20 • 10 min

Bana [email protected] adresinden ulaşabilir, sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz;

Instagram: https://www.instagram.com/hakki_alkan/

Twitter: https://twitter.com/hakki_alkan

Facebook: https://www.facebook.com/hakki.alkan

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/hakkialkan

bookmark
plus icon
share episode
HAKKI ALKAN - 2 kardeşin girişimi nasıl başarılı oldu?
play

03/05/20 • 22 min

Apple tarafından Türkiye'nin en iyi Mobil Oyunu seçilip 153 ülkede en yenilikçi oyun kategorisinde lanse edilen sinematografik mobil oyun serisi Recontact ekibi ile görüştüm. Bu keyifli sohbet, umarım size de ilham verir. Oyunun web sitesine https://recontactgame.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

bookmark
plus icon
share episode
HAKKI ALKAN - Hani Google ile anlaşmıştık?
play

02/16/20 • 22 min

MWC iptal oldu, sektörü nasıl etkiledi?

TOGG dünyaya tanıtılacaktı, Corona virüsü etkiledi.

Rekabet Kurumu Google’a para cezası kesti

Samsung Galaxy S20 ailesi, Z Flip ve Buds+ tanıtıldı.

Türkiye için Instagram Müzik müjdesi gelebilir

Klasik YouTube kullanıcı arayüzüne veda ediyoruz.
Kişisel Verileri Koruma Kurulu 14 milyon lira ceza kesti
Xiaomi Mi 10 ailesi tanıtıldı
Oppo Find X2 lansmanı erteledi
Oscar 2020 ödüllerine Parazit damga vurdu

bookmark
plus icon
share episode
HAKKI ALKAN - Bir girişimcinin hikayesi
play

02/08/20 • 22 min

Podcast'in bu bölümünde tesadüfen karşılaştığım bir girişimciyi konuk ettim.

bookmark
plus icon
share episode
HAKKI ALKAN - Google, Android kararından pişman mı?
play

12/19/19 • 10 min

Google’ın Türkiye’deki Android operasyonu ile ilgili almış olduğu karar, internet devinin planladığı gibi gitmiyor.

Rekabet Kurumu ve Ticaret Bakanlığı’nı hedef alan bildirinin kamuoyuna yansımasından sonra hem tüketicilerden hem de kurumlardan gelen tepkiler, çıkmaza girildiğini gösteriyor.

Basın mensuplarına gönderilen kısa açıklama, Android işletim sistemine sahip telefon kullanan kişiler için tepkiyle karşılanmış durumda.

Her ne kadar açıklama içerisinde var olan müşterilerin bu karardan etkilenmeyeceği belirtilse de tüketiciler, yeni alacakları telefonu da hesap ederek, anlaşmazlığın göbeğinde bulunan bir işletim sistemi kullanmak istemiyorlar.

Muhatap alınan resmi kurumlar arasında bulunan Ticaret Bakanlığı, zamanında bu baskıların ve meydan okumaların daha fazlasına maruz kalmış bir yapı olarak, Google’ın bu meydan okumasında geri adım atacak gibi durmuyor.

Gelinen bu noktanın, Google’ın tamamen kendi inisiyatifinde olmadığını düşünüyorum.

Amerikalı bir şirket olarak Google’ın, doğduğu ülkenin çıkarlarına hizmet etmek konusunda nasıl rol alacağını hesaplamak için kısa zaman öncesinde Huawei ile yaşanan krizi hatırlamak, bu durumun anlaşılmasında yardımcı olacaktır.

Bu yazıyı kaleme aldığım zamanlarda, henüz kamuoyuna yansımayan gelişmeler konusunda bazı bilgiler vermek isterim. Gelinen nokta, Google’ın hiç hesaplamadığı ve hoşnut da olmadığı bir konumda.

Özetle, atılan bu adımdan dolayı Google tarafında pişmanlık söz konusu olabilir.

Samsung Türkiye gibi Google’ın en büyük iş ortaklarının, bu meselenin çözülmesi için bazı bakanlıklardan talep ettiği acil randevular, en azından bu pişmanlığın bir göstergesi olarak okunabilir.

Rekabet Kurumu’nun istediklerini özetlemek çok basit; Avrupa’da ne yapıyorsan, Türkiye’de de yap. Google, yanlış iletişim stratejisi nedeniyle iyileştirmeleri anlatmak isterken başarılı olamamış gibi duruyor.

Gelinen noktada, her iki taraf da tüketicilerden tepki almaya devam ediyor. Hem Google hem de Rekabet Kurumu, tüketicilerin tedirgin olmalarından rahatsız.

Çıkan haberlerin altındaki yorumların çoğunda, Apple’a geçmenin mantıklı bir karar olacağını savunanların sayısı hiç de az değil. Türkiye’de her ay ortalama 1 milyon akıllı telefon satılıyor. Telefonların yenilenme sıklığı ise, birçok Avrupa ülkesinin üzerinde.

Google, bu pazarda kan kaybetmek istemiyor. Ancak, izlediği iletişim stratejisinin yanlışlığı, bu kötü gidişatı hızlandıracak gibi duruyor.

KKTC’nin kuzeyinde aranan enerji kaynakları ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleşen Barış Pınarı harekatı sonrasında birçok devlet tarafından uygulanması düşünülen ekonomik baskılara karşı birleşmiş olan bir ülkede, tansiyon böylesine yüksekken çok daha küçük bir mesele için meydan okumak, internet devine faydadan çok zarar verecek gibi duruyor.

Aldığım duyumlara göre Rekabet Kurumu, bu konuda geri adım atmak istemiyor ama orta yolu bulmak adına iletişimi koparmak da istemiyor. Google’ın, Avrupa’daki kadar şiddetli olmasa da rakiplerine de olanak sağlaması ve tüketicilere seçenek sunması konusunda ısrarcı olacak gibi görünüyor.

Orta Doğu’da işler, Avrupa ve Amerika’daki gibi yürümüyor.

Bu zamana kadar, bugün yaşananlardan daha büyük krizleri yöneten kurumsal iletişim ekibini ve tepe yöneticilerini dağıtmış olan Google Türkiye ofisinin, gecikmeli de olsa bir şekilde bu sorunu da çözeceğini umut ediyorum ve iyimser olmak istiyorum.

Haftalarca kapalı kalan YouTube, benzer bir iletişimle yeniden açılmıştı. Tam bunları düşünürken, aklıma Wikipedia geliyor ve acaba demeden de duramıyorum.

Görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın.

bookmark
plus icon
share episode
HAKKI ALKAN - Bu hafta neler oldu? - 28 Mayıs 2019
play

05/28/19 • 12 min

  • Podcastlerimizin yeni bölümüne hoş geldiniz. 5. bölümde yine ilginç< konular hakkında biraz sohbet edeceğiz. Son günlerin en önemli konusu Huawei. Hem huawei akıllı telefon sahibi olanlar hem de satın almayı düşünenlerin akıllarında soru işareti var. Huawei ekibinde özgüven çok yüksek. Her sonuca hazır işlerine devam ediyorlar. Geçtiğimiz gün, iftar davetinde Türkiye ekibi ile bir araya geldik, sanki bir şey olmamış gibi davranıyorlar. Global tarafta da 2019'da üretim yapmak için malzeme aldılar, TSMC tarafında yeni işlemci üretmek için planlar var. Kendi işletim sistemi için çalışmalar hızlandı. İsim konusunda da Ark adı geçiyor. Daha önce farklı bir isim vardı ama beğenilmedi. Bunlar pozitif haberler. Bir de markaya zarar veren gelişmeler de devam ediyor. Örneğin wifi birliğinden çıkarılması gibi. Şu 90 günlük dönemin en kısa zamanda geçmesini bekliyoruz. Bu arada Samsung ile kıyaslandığında daha iyi gibi duran katlanan telefon Huawei Mate X'in geleceği ne olacak, onu da merak ediyoruz. Benim tarafta Huawei ile deneyimlerim gayet iyi gidiyor. 2 gün önce P30 Pro kullanmaya başladım ve gerçekten çok memnunum. Dizüstü bilgisauar olarak da Huawei MateBook X Pro kullanıyorum. Telefonda aldığım mutlululuğu onda pek alamasam da Windows ortamında da deneyimlerimi paylaşmak için kullanmaya devam edeceğim.
  • Çok şaşırdığım bir durum ile karşılaştım geçen. Twitter'da dolandırıcılık içeren paylaşımları görüyorduk. Banka hesapları taklit ediliyordu. Ama geçen sefer daha da ileriye gidilmiş ve devlet taklit edilmiş. Sahte bir e-devlet sitesine yönlendiriliyor ve ceza indirimi için kredi kartı bilgileri isteniyor. Twitter'ın Türkiye operasyonu gerçekten çok kötü yönetiliyor. Ciddi para kazanıyorlar ama bu ülkeye hizmet vermiyorlar. Bu dolandırcılığa onlar izin veriyor. Reklam ödemesi yapıyorlar çünkü. Eğer BTK, önlem almayan Twitter'ı engellerse şaşırmam ve maalesef üzülmem de. Sansüre karşıyım ve fikir özgürlüklerini savunurum ama hırsızlar para veriyor diye insanların ceplerini boşaltan bir platformu da savunacak değiliz.
  • Geçtiğimiz günlerde San Francisco'da Google .i/o etkinliğinde bulut tabanlı oyun platformu Google Stadia'yı denemiştim. Bu konu gerçekten önemli. Adamlar, PlayStation'ı kendilerine rakip olarak görüyorlar. Bu konuda bir gelişme var. Google Stadia'da oynanacak oyun isimleri belli olmuş. Açıklama kısmında verdiğim link üzerinden hangi oyunun ne zaman çıkacağını görebilirsiniz. https://shiftdelete.net/google-stadia-oyunlari-icin-tarih-belli-oldu
  • Oyunlardan bahsetmişken, ilginç bir haberim var. Oyun bağlılığı, hastalık sayılacak. Dünya Sağlık Örgütü, oyun bağımlılığını resmi bir sınıflandırmaya dahil etmiş. Oyun bağımlılığı hastası bulunan kişilerdeki bu teşhisin doğrulanması için en az 12 ay boyunca kontrol edilecekmiş. Yani bu hastalığın teşhisinin konulması için söz konusu bireydeki belirtilerin en az 12 ay boyunca belirgin olması gerekecekmiş. https://shiftdelete.net/oyun-bagimliligi-artik-hastalik-sayilacak
  • Samsung yeni katlanabilir telefon patenti ile gündeme geldi. Ortaya çıkan patent, yeni katlanabilir telefonun önceki modele göre farklı bir tasarım çizgisine sahip olacağını gösteriyormuş. Özellikle tasarım konusunda en büyük farkın içe değil, dışa doğru katlanan ekran tarafında bulunduğunu görecekmişiz. https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/samsung-yeni-katlanabilir-telefon-patenti/
  • Son zamanların en popüler Android telefonlarından biri olan OnePlus 7 Pro çıktı. Diğer telefonlarla kıyaslama videoları da yayınlandı. Ama akıllarda halen soru işaretleri var. En çok da kamerası konuşuluyor. Güncellemelerle daha da iyi hale getirilmeye çalışılıyor. Bizde de kutu açılış ve inceleme videoları yayınlandı. Bir daha bu Android telefonlarla ilgili yüksek beklentiler içine girmeyeceğim.
  • İlginç bir araştırma sonucu var. Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 71‘lik bir kısmı, bilgisayar tercihlerini Mac yönünde seçiyormuş ama ankete katılan öğrencilerin yalnızca yüzde 40‘lık bir kısmı Mac kullanıyormuş. Siz ne kullanmak isterdiniz? Sosyal medyadan lütfen yazın, okumak isterim. https://shiftdelete.net/ogrencilerin-tercihi-mac-mi-pc-mi
  • Instagram, kendini geliştirmeye devam ediyor. Dikey videoları tepki toplayan ve rağbet görmeyen IGTV için yatay video seçeneği de geliyormuş. Böylece, Youtube için ayrı IGTV için ayrı video çekmeye gerek kalmayacak. https://shiftdelete.net/instagram-igtv-icin-onemli-gelisme
  • Wikipedia sansürünü ortadan kaldırmak için dava açılıyormuş. Bu durumun gerçekten bir an önce ortadan kalkması lazım. Bu dava bahane edilir de, umarım bilgiye herkes erişir. https://shiftdelete.net/wikipedia-turkiye-icin-aihme-basvuruyor
  • Drone'lar hayatımızın bir parçası ve daha da fazla yer edinmesi için bazı güncellemelerin uygulanması gerekiyor. Onlardan biri de uçak ve helikopterlere sıkıntı çıkarmaması. Yeni yazılım ile beraber, etraftaki hava araçları tespit ederek mesafe korunacakmış. https:...
bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does HAKKI ALKAN have?

HAKKI ALKAN currently has 21 episodes available.

What topics does HAKKI ALKAN cover?

The podcast is about Tech, Podcasts, Technology and Business.

What is the most popular episode on HAKKI ALKAN?

The episode title 'Hani iPhone 12 çıkacaktı?' is the most popular.

What is the average episode length on HAKKI ALKAN?

The average episode length on HAKKI ALKAN is 19 minutes.

How often are episodes of HAKKI ALKAN released?

Episodes of HAKKI ALKAN are typically released every 12 days, 1 hour.

When was the first episode of HAKKI ALKAN?

The first episode of HAKKI ALKAN was released on Apr 29, 2019.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments