goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

Follow the Money

Follow the Money

Follow the Money is een platform voor radicaal onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. We hebben een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Of het nu gaat om de zorg, de woningmarkt of de politiek: wij volgen het geld.
profile image

1 Listener

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Follow the Money Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

Harm Ede Botje interviewt deze keer hoogleraar sociologie Godfried Engbersen, die al veertig jaar onderzoek doet naar armoede in Nederland. Hij is voorzitter van de Commissie sociaal minimum die dit jaar twee rapporten uitbracht. Engbersen pleit voor een snelle verhoging van de bijstand het minimumloon. Volgens de commissie voldoet de regering niet aan haar grondwettelijke taak om te zorgen voor de bestaanszekerheid van de burgers.
play

11/19/23 • 37 min

profile image

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
Jacob de Boer doet al 49 jaar onderzoek naar de gevolgen van niet-afbreekbare stoffen, zoals pfas. Hij wil dat de productie van die groep chemicaliën zo snel mogelijk wordt gestopt. Ook pleit hij voor steviger toezicht op de chemische industrie. ‘Het kan niet zo zijn dat bedrijven zichzelf controleren. Dat is de kat op het spek binden.’
play

09/17/23 • 38 min

profile image

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
Annette van Soest interviewt in deze aflevering privacy-jurist en voorzitter van het Platform Burgerrechten Tijmen Wisman. De overheid gebruikt nog altijd risicoprofilering bij de opsporing van sociale-zekerheidsfraude. Volgens Wisman dringt de staat zo veel te diep in ons privéleven in. ‘Een handeling die ingaat tegen de grondrechten van anderen gaat op een gegeven moment ook jou raken.’
play

10/01/23 • 43 min

profile image

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
play

11/15/23 • 33 min

Wie op zoek is naar een gunstig fiscaal klimaat of wil reizen naar een land waar je normaal gesproken niet zomaar in komt, kan op zoek gaan naar een gouden paspoort. Die zijn op meer plaatsen verkrijgbaar dan je zou denken. Lukas Kotkamp deed grondig onderzoek en vond zeker 8000 mensen die een gouden paspoort kochten.
play

11/15/23 • 33 min

profile image

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
play

10/28/23 • 2 min

Het is op 9 november exact 40 jaar geleden dat biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer werden ontvoerd. Er werd 35 miljoen gulden losgeld betaald om hen vrij te krijgen. Met succes. Maar acht miljoen van dat losgeld is nog altijd spoorloos verdwenen.

Follow the Money-journalisten Sophie Blok en Harry Lensink gaan op zoek. In zeven afleveringen nemen ze je mee terug naar de ontvoering, de onderhandelingen en vervolgens met Willem Holleeder mee de Amsterdamse onderwereld in.

Luister vanaf 7 november naar de Jacht op het Heineken-losgeld. Een podcastserie van Follow the Money en Dag en Nacht Media. Luisteren kan via https://www.ftm.nl/heineken-podcast of via de Podimo-app.

play

10/28/23 • 2 min

profile image

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
play

09/28/23 • 33 min

Henk Willem Smits is al een paar jaar bezig met het in kaart brengen van de innige banden tussen Zuidas-kantoren en het wetenschappelijk onderwijs. Dat gaat niet eenvoudig want niet alle hoogleraren zijn transparant over hun dubbelfuncties. Maar met de hulp van WOO-expert Bas van Beek is er inmiddels een behoorlijk eenduidig beeld ontstaan: de opleidingen fiscaal recht gaan voor het grote geld.
play

09/28/23 • 33 min

profile image

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
play

07/09/23 • 37 min

Remy Koens graaft al langer in datasets om te snappen hoe groot het online gokbedrijf 1XBet is. Dat deed hij tot nu toe met Henk Willem Smits. Nieuwe ster aan het firmament is David Davidson: hij deed voor het radioprogramma Argos ook onderzoek naar online casino’s. Samen hebben zij nog meer boven tafel gehaald over de eigenaren, de structuren en de mega-omzetten die er worden geboekt. Het toezicht hierop is ver te zoeken.

play

07/09/23 • 37 min

bookmark
plus icon
share episode

In deze aflevering gaat Harm Ede Botje in gesprek met ‘droogteprofessor’ Flip Witte. Hij luidt de noodklok: door klimaatverandering en menselijk watergebruik hebben we het ene droge jaar na het andere. Gevolg: bomen en dieren gaan dood, huizen verzakken. Het is tijd dat de politiek ingrijpende maatregelen neemt, vindt Witte. Bijvoorbeeld een vergunningsplicht voor boeren die grondwater oppompen om hun land te beregenen.

play

07/23/23 • 31 min

bookmark
plus icon
share episode
Hoe moet het verder na het mislukte landbouwakkoord? Verdere gesprekken zijn onontkoombaar, vindt de 30-jarige Roy Meijer. Als voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt was hij een van de onderhandelaars aan de ‘hoofdtafel’ van het landbouwakkoord. Daarnaast heeft hij samen met zijn ouders in het Drentse Witteveen een boerderij met 250 melkkoeien. Harm Ede Botje gaat met hem in gesprek.
play

08/06/23 • 43 min

bookmark
plus icon
share episode
play

06/22/23 • 35 min

Klaas den Tek kreeg een tip over een jeugdzorginstelling waar het niet lekker liep. Met Judith Spanjers begon hij financiële documenten door te lichten. Ze vielen van de ene verbazing in de andere. De rode draad van hun serie: invalkrachten en zzp-ers in de zorg die geen diploma’s hebben. Er zijn al rechtszaken geweest, maar er is meer aan de hand.
play

06/22/23 • 35 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Follow the Money have?

Follow the Money currently has 41 episodes available.

What topics does Follow the Money cover?

The podcast is about News, Society & Culture, Interview, Business News, Podcast, Podcasts and China.

What is the most popular episode on Follow the Money?

The episode title 'Voorzitter Commissie sociaal minimum Godfried Engbersen: ‘De participatiesamenleving is op een fiasco uitgelopen’' is the most popular.

What is the average episode length on Follow the Money?

The average episode length on Follow the Money is 38 minutes.

How often are episodes of Follow the Money released?

Episodes of Follow the Money are typically released every 9 days, 3 hours.

When was the first episode of Follow the Money?

The first episode of Follow the Money was released on Dec 7, 2022.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet