Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Finanțe.FM cu Daniel Tănase

Finanțe.FM cu Daniel Tănase

Daniel Tănase

Bine ai venit la Finanțe.FM, un audioshow găzduit de Daniel Tănase, antreprenor, consultant de afaceri, autor și public speaker. În acest podcast vei găsi un mix de finanțe personale, finanțe în afaceri, antreprenoriat și social media. Vei putea asculta episoade cu invitați în care dezbatem și oferim soluții practice, interviuri, înregistrări de la evenimente, precum și episoade în care vorbesc din experiența și perspectiva proprie. Welcome to Finante.FM, an audioshow hosted by Daniel Tanase, entrepreneur, financial consultant, author and public speaker. On this podcast you'll find a mix of personal finance, business finance, entrepreneurship and social media. You can listen to debates concluding with practical solutions, interviews, recordings from events, or just me talking from my experience and my perspective.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Finanțe.FM cu Daniel Tănase Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Finanțe.FM cu Daniel Tănase episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Finanțe.FM cu Daniel Tănase for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Finanțe.FM cu Daniel Tănase episode by adding your comments to the episode page.

Ce face diferența între a supraviețui sau a îngropa un business? Ce calități sunt necesare unui antreprenor pentru a face față condițiilor inedite și neprevăzute din piață?

Una dintre calitățile esențiale ale unui antreprenor este responsabilitatea, dar nu așa cum o știm, ci response ability - dacă vrei, capacitatea de a răspunde la provocări.

Activitatea din industria de FMCG este foarte frumoasă, așa cum spune Cosmin, însă de la frumusețe până la a găsi soluții în situații extreme, precum punerea pe piață a peste 5 milioane de sticle de ulei în plin lockdown, nu o poate face oricine.

Avem nevoie de viziune, nevoie de a preconiza lucruri probabile să se întâmple în viitor, mai ales acolo unde antreprenorii au fost obișnuiți să lucreze după tipare. Schimbarea este constantă și putem să învățăm permanent de la cei care gândesc și acționează dincolo de tipare.

Uneori, un stimul suplimentar vine din direcția pe care nu o aștepți.

De la aceste provocări, până la extinderea în domenii conexe sau intrarea în noi domenii, nu mai este decât un singur pas. Poate doi?!

Nu știm exact, dar poți afla din acest episod cum gândește, conectează punctele din mintea lui și cum acționează un antreprenor tânăr și dinamic din noul val de antreprenori din România.

---

Ți-a plăcut? Te rog, dă mai departe!

SUBSCRIBE!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

LinkedIN

Facebook

Instagram

YouTube

TikTok

bookmark
plus icon
share episode

Corporație bună, loc de muncă bun, colegi buni. Înveți o grămadă de lucruri faine, performezi bine, însă vrei să pleci. Oare ce l-a făcut să-și schimbe radical viața profesională?

Ești profesor de câteva zeci de ani, îți place ce faci, dar simți că nu te regăsești. Momentul schimbării vine numaidecât și te decizi că poți face altceva, la alt nivel și să ajuți și mai mulți oameni. De ce?

Ce îi face pe oameni să facă aceste schimbări atât în viața profesională, cât și personală? În 2013-2014, am trăit un moment asemănător și, după aproximativ 6 luni de zile, am început să alerg, să devin vegetarian, să mă trezesc la 5 dimineața, să scriu o carte și să o iau pe calea promovării importanței educației financiare în România.

În cei peste 6 ani de zile de când fac asta constant, mesajele mele au ajuns la peste 1 milion de români. Ce m-a determinat să fac aceste lucruri, care a fost punctul de inflexiune?

Care este diferența între taxa pe valoare adăugată pe care o cunoști și valoarea adăugată pe care o plătești și apoi o folosești pentru a trece la următorul nivel în viața ta financiară?

Cei mai mulți oameni cred că meditația sau antrenamentul mental sunt scopuri. De ce? Ele, de fapt, sunt unelte, așa cum este și minte ta. Mintea ta este o unealtă, nu scopul final.

Înăuntrul tău se află acel sâmbure al bunăstării, buna ta stare, care se răsfrânge și în partea emoțională, spirituală, fizică, mentală.

Totul stă în reprogramare mentală și, mai ales, în clipa în care ceva te enervează suficient de mult încât să acționezi diferit.

Acest episod reprezintă prima parte a acestui antrenament mental pentru oameni, indiferent dacă sunt antreprenori, freelanceri, angajați, investitori, indiferent dacă sunt bogați sau săraci, indiferent dacă sunt femei sau bărbați, indiferent dacă sunt în România sau nu.

---

Ți-a plăcut? Te rog, dă mai departe!

SUBSCRIBE!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

LinkedIN

Facebook

Instagram

YouTube

TikTok

bookmark
plus icon
share episode
Finanțe.FM cu Daniel Tănase - Banii vorbesc cu Sorin Amzu

Banii vorbesc cu Sorin Amzu

Finanțe.FM cu Daniel Tănase

play

05/12/21 • 72 min

De ce este atât de importantă mentalitatea? Dacă nu ești curajos, dacă nu ai o viziune, dacă nu îți setezi o mentalitate optimistă, atunci se întâmplă două lucruri:

  • 1.nu va funcționa
  • 2.oamenii vor simți acest lucru când te duci către ei.

În zona financiară și de educație financiară, schimbările sunt principala constantă, însă unele dintre cele mai mari și care aduc transformări profunde, sunt cele privitoare de investiții.

Accesul la instrumentele financiare și de investiții, direct de pe smartphone-ul tău, reprezintă o oportunitate incredibilă pe care o au oamenii în prezent, mai ales tinerii.

Dacă în trecut era necesar să vorbești cu cineva și exista o sumă minimă de intrare, în prezent nu trebuie să vorbești cu nimeni și poți să investești 1$. Care este un aspect care l-a ajutat pe Sorin să avanseze, să evolueze și să descopere mai mult?

Partea interesantă este atunci când începi să acționezi, iei niște bani dintr-un loc care este considerat sigur și îi trimiți în incertitudine. Poate fi înspăimântător și este normal să-ți fie frică, însă după ce începi să citești, să te documentezi, să te educi, această frică dispare.

Fiecare persoană este responsabilă în ceea ce privește acest pas.

Este atât de complicat trading-ul? Cât de mult s-a schimbat lumea financiară? Mai sunt lucruri care nu se schimbă?

Este bine să fii educat înainte să începi să investești. Ce ne-a învățat 2020 și ce ne învață 2021, privitor la viața financiară de bază?

Datorită fintech-urilor, brokerilor tradiționali și altor entități a fost facilitată zona de investiții. În acest context, poate un om care câștigă salariul mediu net în România să investească? Dar un cuplu? Cât de mult contează ceea ce fac oamenii cu banii în mod normal?

Dacă inițial se vorbea de "timing the market", acum se vorbește de "timing the market is not important, time in the market is important", adică a devenit important cât de mult stai în piață și deții anumite active financiare și mai puțin important momentul în care intri în piață.

Toate lucrurile și acțiunile concentrate merg împreună, atunci când intri și investești constant în anumite instrumente. Extern sau România? Este BVB atractivă?

Află o grămadă de detalii interesante din acest episod care poate contribui consistent la dezvoltarea mentalității tale.

---

Ți-a plăcut? Te rog, dă mai departe!

SUBSCRIBE!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

LinkedIN

Facebook

Instagram

YouTube

TikTok

bookmark
plus icon
share episode
Finanțe.FM cu Daniel Tănase - Mentalitatea Sărac vs Bogat

Mentalitatea Sărac vs Bogat

Finanțe.FM cu Daniel Tănase

play

05/27/21 • 24 min

Care sunt obiceiurile tale zilnice? Cum îți cheltuiești banii?

Există o discrepanță majoră care pleacă de la modul în care oamenii își câștigă banii. Indiferent de acest aspect, ce gândim și ce simțim despre bani diferă de la om la om.

Conform unui sondaj difuzat la un post de televiziune, peste 35% din români niciodată în viața lor nu au mai citit nici măcar o carte. Lipsa educației, a educației financiare și a continuării educației de tip non-formal, după ce termini studiile, este dovada sărăciei.

Oamenii spun că nu au timp să învețe despre bani, dar își doresc mai mulți bani. Alegerile pe care le faci în fiecare zi, la nivel mental, îți determină ziua de mâine și ceea ce se întâmplă cu viața ta financiară.

Sărăcia este o stare a minții și, pentru a ieși din această mentalitate, este nevoie de multă putere, voință, disciplină, răbdare și...acțiune.

Află din acest episod care este o mentalitate dăunătoare, cum să devii conștient de aceasta și să o eviți de acum înainte.

---

Ți-a plăcut? Te rog, dă mai departe!

SUBSCRIBE!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

LinkedIN

Facebook

Instagram

YouTube

TikTok

bookmark
plus icon
share episode
Finanțe.FM cu Daniel Tănase - Diferențele care te scot din sărăcie! Sărac vs Bogat
play

06/10/21 • 26 min

Cum gândesc oamenii săraci? Dar cei bogați? De ce este atât de important cum gândesc oamenii?

Sunt întrebări la care răspunsurile sunt diferite pentru fiecare din noi. Însă, dacă stăm să căutăm mai adânc sensul acestor întrebări, ne vom da seama că este foarte posibil la unele aspecte, mult mai multe decât credem, să fim în categoria de "săraci" și, la mult mai puține, să fim în categoria de "bogați".

Dincolo de aceste extreme, în acest episod care este deschizător de minți și care are ca scop cultivarea unei mentalități noi, diferite, poți afla detalii despre:

  1. Nostalgia vremurilor trecute vs Trăitul în prezent și cu scopuri stabilite pentru viitor
  2. Frica de a pierde ceva vs A învăța din greșelile trecutului
  3. Bogăția și oamenii bogați sunt răi vs Bogații îi ajută pe alții să aibă succes
  4. A te plânge constant de orice vs A nu te plânge
  5. Să nu-ți placă să înveți vs Învățarea permanentă
  6. Frica de a investi vs Renunțarea la obiceiurile proaste
  7. Frica de schimbare vs Acțiunea

Dă-i PLAY la acest episod, înregistrat și publicat astăzi, în această zi specială. Dacă trăiești vreun "A-HA!" sau mai multe, te rog, dă-l mai departe să inspirăm din ce în ce mai mulți oameni.

---

Ți-a plăcut? Te rog, dă mai departe!

SUBSCRIBE!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

LinkedIN

Facebook

Instagram

YouTube

bookmark
plus icon
share episode
Finanțe.FM cu Daniel Tănase - LIVE!

LIVE!

Finanțe.FM cu Daniel Tănase

play

05/05/22 • 70 min

Episodul 100 din Finanțe.FM a fost LIVE în format video pe pagina de Facebook Daniel Tănase și iată despre ce am vorbit în acest episod aniversar:

  • scurt istoric (denumire, subiecte, mentalitate)
  • lecții, greșeli, puncte tari și reușite (ce nu am făcut bine, ce nu a mers, ce a mers și cum am făcut)
  • monetizare (directă, indirectă)
  • venituri și cheltuieli
  • statistici
  • planuri de viitor, dar și o grămadă de alte lucruri interesante.

Îți mulțumesc și îți sunt recunoscător că asculți Finanțe.FM!

---

Ți-a plăcut? Te rog, dă mai departe!

SUBSCRIBE!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

LinkedIN

Facebook

Instagram

YouTube

bookmark
plus icon
share episode
Finanțe.FM cu Daniel Tănase - Rețetă de Antreprenor cu Laura Mocanu

Rețetă de Antreprenor cu Laura Mocanu

Finanțe.FM cu Daniel Tănase

play

06/19/23 • 49 min

Avem antreprenori peste tot în jurul nostru. Pe unii îi vedem peste tot, în toate mediile fizice și digitale. Nu este nimic greșit aici.

Însă, majoritatea sunt cufundați în ceea ce fac și își duc pasiunea la rang de artă.

Se dezvoltă permanent, evoluează, dar nu țin neapărat să epateze sau să iasă în evidență.

Pot să câștige inclusiv medalii la Campionate Mondiale specifice și... prea puțini oameni să știe de aceștia.

Probabil, pentru prima oară într-o versiune extinsă, am reușit să stau de vorbă cu Laura Mocanu, un antreprenor și un om așa cum mi-aș dori să fie din ce în ce mai mulți.

Este primul episod din Finanțe.FM cu Daniel Tănase după o pauză de multe luni de zile și este unul special, dar asta vei afla din cadrul episodului.

Începând de acum, Finanțe.FM poate fi urmărit și în format video pe Canalul meu de YouTube, al cărui link îl găsești mai jos.

Artă culinară, investiții, oameni, educație, pasiune și... multă răbdare, ca de campion mondial. Acestea sunt ingredientele din rețeta acestui episod.

---

Ți-a plăcut? Te rog, dă mai departe!

SUBSCRIBE!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

LinkedIN

Facebook

Instagram

YouTube

bookmark
plus icon
share episode
Finanțe.FM cu Daniel Tănase - 3 lecții financiare pentru copii adresate părinților
play

09/23/20 • 17 min

Deciziile financiare inteligente, bune, sigure încep prin a fi în stare să faci diferența între ceea ce este necesar să ai și ceea ce este frumos să ai.

Chiar dacă am mai scris sau vorbit pe această temă, parcă vorbesc cu pereții.

Oamenii se comportă ca niște roboți. Află această informație, sunt de acord cu ea, rămân în minte cu ea, dar la prima cumpărătură parcă vine ceva sau cineva și șterge tot cu buretele.

Dacă și pentru mulți adulți este dificil să înțeleagă acest lucru, este posibil ca la preșcolari sau cei de la începutul școlii să fie mai dificil de explicat, înțeles și aplicat.

În general, în familie banii merg mai întâi către plata utilităților, cele necesare casei, mâncare, datorii financiare (de multe ori este chiar prima cheltuială) și altele specifice.

Jucăriile sau vacanțele vin după.

De ce? Pentru că intră în categoria ceea ce este frumos să ai.

De fiecare dată când banii merg mai întâi către A VREA sau ESTE FRUMOS DE A AVEA, bugetul familiei este destabilizat, provoacă intrarea în lanțul datoriilor și întreținerea comportamentului de recompensă imediată.

Află și celelalte lecții financiare cu impact asupra copiilor, ascultând acest episod.

---

Ți-a plăcut? Te rog, dă mai departe!

SUBSCRIBE!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

Facebook

YouTube

TikTok

bookmark
plus icon
share episode

---

Ți-a plăcut? Te rog, dă mai departe!

SUBSCRIBE!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

LinkedIN

Facebook

Instagram

YouTube

bookmark
plus icon
share episode
Finanțe.FM cu Daniel Tănase - Borcanele financiare

Borcanele financiare

Finanțe.FM cu Daniel Tănase

play

09/22/20 • 24 min

Aş dori să-ţi transmit faptul că de-a lungul timpului am învăţat cât de important este să gestionezi atât sume mici de bani, cât şi sume mari de bani.

Am fost în ambele situaţii şi consider că această experienţă m-a schimbat definitiv în bine.

Este important să ştii să te descurci cu sume mici, pentru că atunci când sume mari vor veni, deja obiceiurile tale de gestionare a banilor se vor extinde. Dacă ştii cum să împarţi banii pe care îi câştigi acum, atunci când vei avea mai mult pe mână vei face lucrurile pe pilot automat, ceea ce poate fi şi bine şi rău.

Un exemplu: oamenii care câştigă la loterie. Aceştia se trezesc peste noapte cu milioane de euro în cont şi nu ştiu cum să procedeze. Acţionează cum au făcut-o şi până acum, de cele mai multe ori la impuls şi ajung să-i cheltuie rapid sau să-i investească în direcţii păguboase. Lipsa educaţiei financiare la care se adaugă lipsa obiceiului de a-și gestiona banii, indiferent de ce sumă vorbim, conduce la dezastru.

Calea către independenţă financiară sau măcar către situaţia în care balanţa să indice cifra zero în dreptul datoriilor este alta. Ai nevoie de modalităţi de gestiune a banilor.

Îi propun o metodă simplă, care nu implică dureri de cap, ci doar puţină organizare şi ceva mai multă autodisciplină. Pe mine, odată ce m-am apucat s-o aplic, a început să mă ajute la scurt timp şi foarte vizibil.

Ai toate detaliile în acest episod + detalii despre Brand Minds care se apropie - https://brandminds.live/

---

Ți-a plăcut? Te rog, dă mai departe!

SUBSCRIBE!

Urmărește-mă Online Aici:

Website

Facebook

YouTube

TikTok

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Finanțe.FM cu Daniel Tănase have?

Finanțe.FM cu Daniel Tănase currently has 106 episodes available.

What topics does Finanțe.FM cu Daniel Tănase cover?

The podcast is about Fintech, Entrepreneurship, Investing, Mindset, Podcasts and Business.

What is the most popular episode on Finanțe.FM cu Daniel Tănase?

The episode title '3 lecții financiare pentru copii adresate părinților' is the most popular.

What is the average episode length on Finanțe.FM cu Daniel Tănase?

The average episode length on Finanțe.FM cu Daniel Tănase is 31 minutes.

How often are episodes of Finanțe.FM cu Daniel Tănase released?

Episodes of Finanțe.FM cu Daniel Tănase are typically released every 9 days, 4 hours.

When was the first episode of Finanțe.FM cu Daniel Tănase?

The first episode of Finanțe.FM cu Daniel Tănase was released on Jan 29, 2018.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments