Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Eindbazen

Eindbazen

Michel Vos & Wiggert Meerman

Michel Vos en Wiggert Meerman spreken tijdens deze podcasts met bijzondere mensen - Eindbazen - die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie!

1 Listener

Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Eindbazen Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Eindbazen episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Eindbazen for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Eindbazen episode by adding your comments to the episode page.

Sven-Ake Hulleman is voor de tweede keer te gast in de studio. Sven is een man met een passie voor het ontleden van mystieke en occulte zaken. En dit keer niets anders! Sven duikt diep in de verborgen geschiedenissen en schuwt het onconventionele niet. Hij deelt fascinerende inzichten over onder meer de oude tempeliers, het mysterie van piramides en connecties tussen verschillende geheime genootschappen. Volgens Sven zit Nederland vol met occulte symboliek en verborgen kennis die vaak wordt genegeerd.

Sven’s verhalen gaan van speculaties over geheime samenkomsten tot theorieën over universele energieën en bouwkunst die zou resoneren met menselijke emoties. Hij stelt dat de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie een sleutelrol speelt, zelfs in historische architectuur en kunst. Zo vertelt hij over de rol van heilige geometrie en architectonische wonderen, zoals de piramides, die volgens hem werken als ‘machines’ die mogelijk in contact staan met andere dimensies.

Voor wie geboeid is door geheime kennis, filosofie, en speculaties over het universum, is dit een podcast die je niet mag missen!

Podcast 1 met Sven-Åke Hulleman: https://youtu.be/QKahRJY9-Pc

💰 Adverteren in deze podcast? Mail dan naar [email protected]

Hoofdstukken

0:00 - Intro en welkom

10:30 - Het leven als een ui: Bitter, zoet en leerzaam

17:45 - Het mysterie van alcohol en spiritualiteit

24:05 - Waarom Nederland een occult land is

30:20 - Symboliek en verborgen kennis in de geschiedenis

38:15 - De rol van geheime genootschappen en complotten

45:40 - Theorieën over Egypte, buitenaards leven en vergeten beschavingen

53:10 - De vrijmetselaars en rozenkruisers: Mystiek en symboliek

1:04:20 - Het mysterie van de Joker en heilige getallen

1:12:35 - De piramides van Egypte: Meer dan een tombe?

1:21:40 - Is Saturnus verbonden met occulte symboliek?

1:30:55 - Het verhaal van Atlantis en oude beschavingen

1:42:10 - Waarom Gobekli Tepe mogelijk is afgeschermd voor onderzoek

1:53:20 - De heilige familie en het belang van symboliek in architectuur

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

profile image

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
Een verandering bedenkt je hoofd, maar maak je met je hele lichaam. Fabio D’Agata is te gast in deze nieuwste podcast, waarin hij praat met Michel Vos. Fabio had zelf last van paniekaanvallen en angst. Hij zocht naar een manier om lichaamsbeweging, bij de oplossing te kunnen betrekken. Na het toepassen van bewegen, namen zijn klachten af. Uiteindelijk is het trainingscentrum SPAT verandert ontstaan uit de paniekaanvallen. Met de conclusie: ons lichaam is slimmer, dan we denken. De methodiek van Fabio helpt onder andere negatieve, stevige ervaringen om te buigen. "Hier ligt voor mij nogal wat winst te behalen, hier ga ik nog eens goed naar kijken", aldus Michel. Het overwinnen van angst wordt, wat Fabio betreft, anders weergegeven dan het daadwerkelijk is: "Het is niet onontbeerlijk angsten te overwinnen, ik heb mijn angsten weten te doorgronden." Het standpunt van ‘intelligent bewegen’ is verlangen, oppert de directeur van SPAT verandert. "Kijk naar waar de pijn van iemand zit en buig het om. Daar zit het verlangen. Weet het verlangen en kijk vervolgens naar gedrag." Duidelijk is wel, dat ook voor Fabio de methodiek iets heeft gebracht. "Als ik verlies, dan verlies ik maar. Blijven bij mezelf, is voor mij heilig." Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
bookmark
plus icon
share episode
Eindbazen - #211 Dokter Juriaan - Van klacht naar kans
play

01/31/21 • 83 min

Juriaan Galavazi – Van klacht naar kans Hij is een bekende naam in de holistische hoek, vertelt Wiggert in de inleiding van de podcast. Juriaan Galavazi is van oorsprong huisarts en heeft jarenlang een huisartsenpraktijk gehad. Na een burn-out gooide hij het roer van zijn leven compleet om en maakte kennis met het holisme. Holisme is de leer die verder kijkt dan bestrijding van de kwaal. Het kijkt naar alle componenten en de onderliggende situatie. ‘‘Ik ben lang huisarts geweest, tot vorig jaar april. Ik versta het vak huisarts zoals het bedoelt is: zonder protocol kijkend naar de mens.’’ Juriaan kijkt terug naar zijn vader en het verloop in het vak: ‘‘Mijn vader was ook huisarts en hij wist alles van elke patiënt. In 2006 kwam ik in het vak. Sindsdien is er veel veranderd. Steeds meer kreeg de zorgverzekeraar de leiding en ik denk dat dat uit de beste intentie gedaan werd, maar de uitkomst is naar mijn mening minder rooskleurig.’’ Juriaan kwam in de loop van de tijd mentaal in zwaar weer. Hij kreeg een burn-out. ‘‘Voor mezelf kwam ik erachter dat het niet meer ging zoals ik het voor ogen had. Er was steeds meer tijdsdruk. Bovendien kwamen er steeds meer vinkjes waar je aan moest voldoen, om een ‘goede huisarts’ te zijn.’’ Volgens Juriaan ligt dat niet enkel aan de beroepsgroep, maar ook aan iedereen die een huisarts bezoekt. ‘‘We willen allemaal snel en kundig van een gezondheidsprobleem af, maar kijken niet naar de onderliggende problemen. Ik geloof erin dat je lijf slimmer is dan je hoofd: als je klachten hebt, dan wil je lichaam je daarmee iets zeggen. Het is waardevol om te kijken naar wat de oorzaak van een probleem is, dan weet je ook wat er moet veranderen.’’ Of Juriaan nog een tip heeft voor mensen die op dit moment last hebben van mentale uitdagingen? ‘‘Het is waardevol om de leegte en stilte op te zoeken. Als je dan ergens tegenaan loopt, zoek naar begeleiding. Afleiding helpt uiteindelijk niet, het is slechts een tijdelijk middel om de stilte te doorbreken.’’ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
bookmark
plus icon
share episode
Eindbazen - #124 Dick Mol - Verhalen van de mammoetexpert
play

01/21/19 • 110 min

In podcast #123 voor de tweede keer in de studio: mammoetexpert Dick Mol! Wegens het succes van podcast #7 hebben we deze verhalenverteller nogmaals uitgenodigd. Een podcast met wederom mooie verhalen van deze avonturier. We praten met Dick over het proces van uitsterving en evolutie. Welke oorzaken heeft de uitsterving van de megafauna volgens Dick? Hoe snel gaan de klimaatveranderingen eigenlijk en welke impact heeft dat? Hoe zag de wereld in de ijstijd er eigenlijk uit? Dick vertelt over zijn aankomende avontuur in Canada en wat hij daar gaat doen. Welke bijzondere vondsten heeft hij op zijn vorige reis naar Canada gedaan? En waarom is het zo interessant om met Amerikaanse onderzoekers samen te werken? We kletsen met Dick over de wereld van onderzoekers en wetenschappers. Op welke gebieden verschilt hij bijvoorbeeld van mening met zijn collega’s? En hoe denkt Dick over klonen? Tenslotte hebben we het met Dick over zijn nieuwe plannen, waarbij hij zijn aanpak deelt om ervoor te zorgen dat de reizen die hij wil maken en de dingen die hij wil doen altijd mogelijk worden gemaakt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
bookmark
plus icon
share episode
In podcast #101 zijn we terug aan tafel bij PSV-directeur Toon Gerbrands. Terug inderdaad, want in podcast #34 deelden we een aantal van onze doelen met deze Eindbaas. Hoe staat het daar eigenlijk mee? Hoe kijkt Toon aan tegen het stellen en halen van doelen? Dit en meer in deze aflevering. Toon deelt wederom zijn nuchtere en eigenwijze visie op onder andere leiderschap, time-management en het onderwijs. Zo praten we onder andere over het belang van zelfkennis en de kracht van nieuwsgierigheid. Hoe zorg je ervoor dat er niets (!) meer op je to do-lijst staat? Hoe ga je om ‘koffiedrink-verzoekjes’? We hebben het over de maakbaarheid van geluk en het leven. Over hard werken, commitment aangaan en focus houden. Toon deelt zijn praktische tips over het omgaan met conflicten en het geven van feedback. Tenslotte filosoferen we samen met Toon over de toekomst van het onderwijs. Wat zouden hoogbegaafde kinderen voor Eindbazen kunnen betekenen? En wil je weten hoe het is afgelopen met onze doelen en wat Toon zijn idee daarover is? Luister en ontdek het! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
bookmark
plus icon
share episode
‘‘Vandaag ga ik het met mijn gast hebben over social media, big tech en platformen.’’, vertelt Michel over de 216e podcast. Zijn gast, José van Dijck, is universiteitshoogleraar Media en Digitale Samenleving aan de Universiteit van Utrecht. De afgelopen jaren volgde ze de ontwikkelingen rondom digitale media op de voet. Daarnaast werd ze in 2016 door maandblad ‘Opzij’ uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw. Michel: ‘‘Als je op dit moment wil zien wat er gebeurt, dan ontkom je er niet aan om te kijken naar uw specialisme. Ik denk ook dat de digitale wereld onze besluitvorming behoorlijk heeft beïnvloed.’’ José van Dijck heeft zich onder andere beziggehouden met het fenomeen social media. ‘‘Ik heb er een aantal boeken en vele artikelen over geschreven, maar het is zo moeilijk om social media, big tech en platformen te volgen. De ontwikkelingen gaan zo snel.’’ De nieuwe wereld die komt kijken bij alles wat digitaal is volgt José al zo’n 35 jaar. ‘‘Ik heb de afgelopen tientallen jaren zoveel grote veranderingen meegemaakt. In de jaren ’90 zag je vooral dat mensen gingen proeven aan digitale ontwikkelingen, maar toen sprak je nog niet over een genetwerkte digitale samenleving, dat is nu echt anders.’’ Volgens de hoogleraar, die gepromoveerd is in de Verenigde Staten, is er vanaf 2000 een belangrijk omslagpunt zichtbaar. ‘‘Eigenlijk zijn alle platformen die we nu kennen toen ontwikkeld. In de begin jaren ’00 waren die bedrijfjes nog klein en hadden veel concurrentie, maar in de jaren die volgde kwam er zo’n enorme expansie van grote platformen. Rond 2010 had Facebook bijvoorbeeld honderd miljoen gebruikers en toen zag je dat mensen op dat platform kwamen omdat het de meeste gebruikers had.’’ Het laatste decennium kenmerkt zich vooral aan de gigantische expansie van big tech bedrijven, zegt Van Dijck. ‘‘Platformen gingen niet meer alleen over het exploiteren van mediaplatformen, maar ook over infrastructuur van het digitale systeem. Neem bijvoorbeeld cloudservices, die behoren vrijwel allemaal tot de big tech bedrijven.’’ Volgens Michel zijn we nu aanbeland in een lastige tijd: ‘‘Als ik om me heen kijk zie ik mensen worstelen. Wat is op dit moment waar? Wat is niet waar? In mijn ogen vindt er een enorme vertroebeling plaats.’’ Van Dijck antwoordt: ‘‘Meningen doen het op social media veel beter dan feiten of nuances. De context is weg, dat is iets waar ik me ook zorgen over maak. Zonder contextinformatie telt elke mening even zwaar. Bij het begin van de pandemie in maart 2020 zag je gelijk overal meningen. Ze kwamen overal en nergens vandaan en niemand keek naar wie wat zei.’’ Social media heeft een grote rol als het gaat om waarheidsbevinding, constateert Van Dijck. ‘‘Tijdens het begin van de coronacrisis nam de hoeveelheid misinformatie en desinformatie in een korte tijd gigantisch toe. Daar hebben de digitale platformen hun verantwoordelijkheid gepakt. Geef mensen informatie die klopt, of geef mensen die onwaarheden verkondigen een kleinere ‘megafoon’. Waarheidsbevindingen in de digitale wereld zie ik als een van de bedreigingen van de moderne tijd. En daar moet écht wat aan gedaan worden.’’ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
bookmark
plus icon
share episode
Het is één van de meest gestelde vragen die we ontvangen. Kleine hint: het gaat níét over ayahuasca of te gast zijn in de podcast... In deze aflevering geven Wiggert en Michel je het verlossende antwoord op de vraag: hoe doe je dat nou, zo’n podcast? Waar begin je, welke apparatuur heb je nodig? En niet onbelangrijk: valt er geld mee te verdienen? We starten met de insights in de podcast ervaringen van de Eindbazen zelf. Hoe ze begonnen in een anti-kraak pand, zelf de video edits en teksten verzorgden en hoeveel tijd ze nou écht kwijt zijn aan één podcast. Wiggert en Michel praten over essentiële benodigdheden zoals interne motivatie, het hebben van een duidelijke visie en vooral volhouden. Ook als niemand luistert. Want een miljoenenpubliek krijg je niet zomaar: het kostte deze Eindbazen 5 jaar om de fanbase op te bouwen die er nu is. Verder komen de verschillende vormen (met of zonder gasten, interviews of verhalen vertellen), materialen (camera’s, microfoon) en kosten aan bod. Kortom: alle tips en tricks om te gaan podcasten. Wil jij starten en gebruik maken van onze ruimte en apparatuur? Dan moet je zeker luisteren! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
bookmark
plus icon
share episode
Het gebeurde vijf jaar geleden: diverse Parijse aanslagen in de novembermaand, waaronder in concertzaal Bataclan. Ferry Zandvliet kroop tussen de doden door naar de nooduitgang en overleefde deze verschrikkelijke gebeurtenis. Recent schreef Ferry zijn eerste boek, ‘Souvenirs – Beter na Bataclan’. Het leven van Ferry zag er voor de bewuste aanslag in 2015 totaal anders uit. ‘‘Mijn ouders zijn gescheiden toen ik jong was en op een gegeven moment gebruikte ik dit als een excuus om maar in die slachtofferrol te blijven hangen. Bijvoorbeeld toen mijn relatie ten einde kwam’’, vertelt de Rotterdammer, die zich sinds kort auteur mag noemen. ‘‘Ik was zo bewust van mijn eigen gelijk. Als ik ergens tegenin ging was het altijd ”ja maar”. Het was voor mij een hele natuurlijke reactie.’’ ‘‘Na de aanslag in Parijs ben ik mijn leven gaan veranderen. Eerst kwam er wel een hoop onrust en slapeloosheid op me af en anderhalf jaar later kreeg ik visioenen over wat ik heb meegemaakt.’’ Ferry is in gesprek met presentator Wiggert Meerman duidelijk over het omgaan met psychische klachten: ‘‘Het is vooral belangrijk dat je niet op de bank blijft liggen, maar wat gaat doen. Ik denk dat we het in Nederland hier meer over moeten hebben.’’ Uiteindelijk heeft de aanslag in de Parijse concertzaal Ferry meer gegeven dan enkel een traumatische ervaring. ‘‘Ik heb er veel van geleerd. Als je de hele wereld de schuld geeft van je problemen dan kom je niet verder in je leven. Kijk goed naar de tegenslagen in je leven en probeer die om te draaien. Niks kan mij persoonlijk van me stuk brengen, dat is een fijn gevoel. De eindconclusie van alles wat ik heb meegemaakt is duidelijk voor mij, de meeste mensen maken zich druk over dingen. Heb je een probleem? Pak het aan.’ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
bookmark
plus icon
share episode
Wiggert Meerman gaat in gesprek met Isa Kriens. Isa werkte bij de overheid, maar op de een of andere manier kon ze ‘anders kijken’ naar dat, wat nu gebeurt, tijdens deze coronacrisis. ‘‘De laatste tijd spreken we bij Eindbazen met verschillende mensen over de tijd waarin we nu zitten’’, vertelt presentator Wiggert, die zich sinds kort auteur mag noemen van zijn eerste boek. ‘‘Tijdens de gesprekken bij Eindbazen hebben we het niet vaak over het juridische gedeelte van de maatregelen die er nu zijn en de maatregelen die in het verschiet liggen, maar daar gaat nu verandering in komen.’’ Senior juriste Isa Kriens werkte bij het Ministerie van Financiën, waarna ze kwam te werken bij de gemeente Rotterdam. ‘‘Ik zat tussen twee banen in en toen viel het kwartje’’, vertelt Isa, die nu het ‘andere geluid’ vertegenwoordigd. ‘‘Tussen het werk bij de overheid had ik een maand niks. De coronawet kwam in het nieuws en de kinderopvang was open, kortom ik had alle tijd om me te verdiepen in de stukken. Ik heb de wet geprint en vervolgens gelezen. Ik schrok er eerlijk gezegd van.’’ Isa benadrukt: ‘‘Ik ben solidair met het zorgpersoneel en soms moet je beslissingen nemen om gezondheid veilig te stellen, maar dat is niet alles. We moeten ook kijken naar het geheel. Durf daarnaar te kijken én zie wat beleid met de maatschappij doet!’’ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
bookmark
plus icon
share episode
Het is voor Wiggert een groot project geweest: zijn eerste boek. Het boek komt maandag 9 november uit. Wiggert vertelt in deze korte podcast meer over het boek en het proces daarnaartoe. Inmiddels wordt het boek van Wiggert steeds fysieker. "Ik krijg nu geregeld filmpjes binnen, waarop de boeken worden gedrukt in de drukkerij. Dat maakt me trots." "Ik had vroeger nooit gedacht dat mijn reis naar persoonlijke groei me zou brengen naar de jungle", aldus de kersverse schrijver. "Vandaag de dag wordt veel vertelt over wat je moet doen, er zijn veel verwachtingen en mensen raken daardoor vaak de weg kwijt. Kijk maar naar de hoeveelheid burn-outs en mensen die overspannen zijn geraakt. Daar schrik ik soms van." Wiggert benadrukt dat hij zelf ook bepaalde fouten heeft gemaakt: "Ik ging altijd door, meer en meer. Door hebzucht ben ik uiteindelijk alles kwijtgeraakt. Alles." Op zoek naar zichzelf en meer persoonlijke groei ging Wiggert vier jaar geleden richting de jungle. "Ik ben daar zes weken geweest, maar het was zo ontzettend waardevol. Mijn manier om het roer om te gooien wordt vaak onorthodox genoemd, maar ik had het niet willen missen." Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Eindbazen have?

Eindbazen currently has 347 episodes available.

What topics does Eindbazen cover?

The podcast is about Podcasts and Education.

What is the most popular episode on Eindbazen?

The episode title '#337 Nederland Is Het Meest Occulte Land Ter Wereld - Sven-Åke Hulleman' is the most popular.

What is the average episode length on Eindbazen?

The average episode length on Eindbazen is 110 minutes.

How often are episodes of Eindbazen released?

Episodes of Eindbazen are typically released every 7 days, 1 hour.

When was the first episode of Eindbazen?

The first episode of Eindbazen was released on Jan 12, 2015.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments