goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

DRONEPODDEN Norway

DroneStig

Vi diskuterer drone relaterte temaer, intervjuer oponionsledere om droneteknologi og inviterer personer til samtaler om ubemannet teknologi.Vi samarbeider tett med DRONEKLUBBEN på FaceBook. Norges største dronemiljø.

...more

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 DRONEPODDEN Norway Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

DEL III: JulePodd’ing med @DroneStig, lærling og flaskeslask, på Tyson Microbryggeri.
Sted: En "hemmelig" plass "sentralt i Østlandsområdet".
Professor II UIO Innovasjon og Industrialisering @LarsMonradKrohn (Helt), DronePilot @MaleneNilsen, Bryggeri eier @TerryKleppe og Innovator og Business Development ansvarlig Kenny Hognestad i TELIA Next, Professor emeritus (Crisis Management) ved NTNU Innlandet (Rena) Bjørn Tallak Bakken, Bryggerieier og innovatør Hr. Terje Aass (Helt) og Ordførerkandidat i Trangedal og Amanuensis (Akademiker) Francis Fjachen (Innringer) bidrar i denne JuleEpisoden også.
Vi brygger «Santa Self Medication» JuleØl i 2020 på Tyson Microbryggeri! #JuleØlBrygging2020 #DronesAreGood #Look2Norway #GodStemning #IngentingErUmulig #ExtremeCombInnovation
"..det er ikke ULVENE du skal passe deg for, men SAUENE.." @GuiseppeTamburro (PEPPE)
#DronesAreGood #Look2Norway #DenFølelsen #GodStemning #Julen2020 #ExtremeCombInnovation #DisruptiveMarketing #DisruptiveCombInnovation #DisruptivePodding #WeJustDidIt
Lær mer: www.dronepodden.no
"The Movie I": https://youtu.be/5PA6bZ7OQ78 (Bilder fra bryggingen)
"The Movie II": https://youtu.be/JjpX2PjEqTI (Bilder fra bryggingen)

play

12/07/20 • 35 min

bookmark
plus icon
share episode

Grunder Atle Sægrov (les: "Reodorfelgen") i Radionor Communications AS i Trondheim engasjeres av å levere Norsk og avansert radioteknologi til mange spennende miljøer over hele verden. Han løser "umulige" utfordringer for å bidra til å skape et sikrere samfunn. Vi har fått tips fra Svein Erik Brede i Forsvaret (FMA-Kapasiteter) om å be Hr. Atle Sægrov å fortelle om sine oppfinnelser innen Droneteknologi (UAV-løsninger). Hans 86 grams radio løsninger mangler "sidestykke".
@DroneStig fikk tilsendt en demonstrator løsning (prototype) for at lyden skulle bli 100% når Atle Sægrov skulle "podd ́es".
Hr. Atle Sægrov var en av de første som fløy en DJI Phantom 4 Pro i Norge og lagde den første promovideoen for sitt firma og produkter. Han har PPL sertifikat og har flydd sjøfly endel år. Atle er en erfaren Dronepilot da han har flydd Droner siden 2009/10.
Hvem er Atle Sægrov: https://www.linkedin.com/in/atle-sægrov-807372/
Radionor i Trondheim: https://radionor.no

play

11/30/20 • 32 min

bookmark
plus icon
share episode

Det NYE REGELVERKET DEL II:
DEL II - PROFF - Sååå enkelt!! #GodStemning #NyttRegelverkErGøy @Luftfartstilsynet

Episode nr. 11 (Del II - RO2/RO3) - Luftfarts Inspektør "Flight Operations Unmanned Aviation" Line Stensby Bogan fra #LUFTFARTSTILSYNET "besøker" Grûnder og Pilot Stig Førrisdal #DronesAreGood #ExtremeCombInnovation
Hun tar av seg @DroneLine "hatten" og hjelper Grûnder og Pilot Stig Førrisdal med å "koke ned" DET NYE REGELVERKET til et forståelig nivå. Droneklubbens medlemmer skal kunne forstå det nye regelverket på en slik måte at det ikke er tvil om hvilke "grep" som må taes før 1.1.2021.
Line Stensby Bogan er SVÆRT opptatt av å bygge allianser mellom alle droneoperatører, dronepiloter, droneaktører og dronemiljøer i Norge. Et forståelig regelverk skaper sikkerhet i luften.
Dette er DEL II (RO2 & RO3).
Del II (RO2 og RO3) (Les: PROFF) er rettet mot Operatører og Piloter i Norge.
Nettside for å registrere seg som PILOT: https://www.flydrone.no
Fra NOR CAA Inspector unmanned aviation Hans Petter Heimro (Nov 2020):
"..Det er fortsatt ikke tatt høyde for #MTOM når overgangsordningen er ferdig. For hjemmebygde droner eller droner uten C-merking produsert før 31. desember 2022 (EU forordring 2019/947.artikkel 20) refererer regelverket fortsatt til MTOM, uten at de fleste av disse dronene har definert en #MTOM. Hvordan vår eksakte ordlyd blir på dette er ikke fastsatt enda.."

play

11/29/20 • 25 min

bookmark
plus icon
share episode

Droneklubben.no og @DroneStig presenterer kommersiell DronePilot Mads Blyberg Halvorsen som VINNER av FOTOKUNKURRANSEN 2020. Han er 25 år og er igang med å etablere egen virksomhet, Mads Halvorsen Media AS, hvor avansert FPV flyvning knyttet til nyttverdi innen salg for eiendomsformidlere er fokus. Han bygger egne avanserte FPV-Droner og integrerer DJI FPV-Goggles med long range funksjonalitet. Er også engasjert i aktiviteter hvor FPV-teknologi kan benyttes ifm Søk og Redning i vann. En FLOTT ambassadør for medlemmene i Droneklubben som synes at "drone-damene" skal "slippes frem" og fortsette å vise frem sine drone pilot kunster i klubben.
Hans motto: "..tru på deg selv, ikke hør på de andre.." @MadsBlybergHalvorsen
Vi GRATULERER Mads Blyberg Halvorsen med 1.st PREMIEN, et GAVEKORT fra FOTO.no på 2000,- NOK.

play

11/26/20 • 17 min

bookmark
plus icon
share episode

Luftfarts Inspektør "Flight Operations Unmanned Aviation" Line Stensby Bogan fra LUFTFARTSTILSYNET "besøker" @DroneStig. Hun tar på seg @DroneLine "hatten" og hjelper @DroneStig med å "koke ned" DET NYE REGELVERKET til et svært forståelig nivå. Droneklubbens medlemmer skal kunne forstå det nye regelverket på en slik måte at det ikke er tvil om hvilke "grep" som må taes før 1.1.2021.
@DroneLine er SVÆRT opptatt av å bygge allianser mellom alle dronepiloter, droneaktører og dronemiljøer i Norge. Et forståelig regelverk skaper sikkerhet i luften.
Dette er DEL I (Hobby & RO1).
Del II (RO2 og RO3) (Les: Proff) er rettet mot Operatører og Piloter i Norge og lanseres få dager etter denne EPISODEN.

play

11/26/20 • 28 min

bookmark
plus icon
share episode

Ambulansesjåfør og livredderen Hr. Morten Hammeren, bosatt på en fjellgård rett utenfor Lom sentrum i hjertet av Jotunheimen, deler sin drøm om å komplettere fjellredningstjenesten med bruk av avansert droneteknologi. Morten Hammeren er "primus motor" i Jotunheimen ifm etableringen av INNLANDET DRONEBEREDSKAP. Fjellredningstjenesten skal kompletteres med verdens beste droneteknologi i samarbeid med de beste aktørene i Norge på droneteknologi. Derfor har Norwegian Drones sine ressurser over hele landet engasjert sitt nettverk av kompetanse på autonomi, kunstig intelligens og flyver kompetanse. Når helikoptere settes på bakken sendes dronene inn i fjellheimen. Samhandlingen mellom ressursene på bakken og i lufta skal eskaleres i en planlagt vinterøvelse i 2021. Personell, Helikoptre og Droner skal "spille" sammen for å raskest mulig redde liv i hjertet av den vakreste fjellheimen vi har i Norge. SubSea teknologi er også delelement og valgt sensorikk for INNLANDET DRONEBEREDSKAP.
Han har redningshund som er "vinter godkjent" og som finner folk i skred så raskt at det nesten er et mirakel.
Film fra PILOT-opplæring og DEMODAGer på Lom i November 2020: https://youtu.be/Ud8lKVW-m_U
Kommentar fra Hr. Morten Hammeren: "..jælma luggum film.."!

play

11/23/20 • 31 min

bookmark
plus icon
share episode

Dronepodden sin administrasjon med venner, PILOTER og teknologer inviteres til FYRI RESORT HOTELL i HEMSEDAL av Innovatør og SerieGrunder Hr. Bjørn Holte. @DroneStig koser seg på bilturen opp Hallingdal til vakre omgivelser i Hemsedal og området rundt Hemsedal sentrum. Bjørn "åpner seg opp" om "berg-og-dalbane reisen" fra å møte suksess, ære og berømmelse, sykdom, død og et nytt liv med familieforøkelse og nye innovasjoner. Bjørn GIR ALDRI OPP!! Han forsøkte også bekjempe KREFT...!!
Dette BLE VELDIG BRA, Bjørn! #TheOneAndOnly #TheMan #EnHverdagsHelt
Bjørn Holte sin nyeste satsning: www.hedgehogdryer.com
#GodStemning #ExtremeCombInnovation #DronesAreGood #Look2Norway

play

11/13/20 • 71 min

bookmark
plus icon
share episode

Lisa Maria Bolin - Vinner av 3de premie i Fotokonkurransen til Droneklubben.no. Hun er DronePilot (RO3) for Kongsberggruppen sin Satelitt stasjon på Svalbard og bor i Longyearbyen. Lisa Marie er "Drone Adicted" og får ikke nok av opplevelser knyttet til å fly dronene i svært spesielle omgivelser.
Bli kjent med Lisa Maria Bolin på Facebook, se Droneklubben, eller på Instagram (bolinlisamarie)

play

11/10/20 • 7 min

bookmark
plus icon
share episode

Spennede å høre fra Bjørn Amundsen om Telenor sin utstrakte bruk av avansert teknologi, installert i "doninger", som bidrar til å analysere og kvalitetssikre (les: sjekke) hvordan 4G og 5G blir implementert regionalt i det "ganske" land. Bjørn er kjent med bruk av Droner i Østfoldregionen og i innovasjonsprosjekter på Svalbard.
5G og utstrakt reisevirksomhet i Norge er hans primærfokus, synlighet og tilstedeværelse er et "varemerke" han "forfekter" som toppleder og Dekningsdirektør i Telenor.
Mantra: "...pass på at du trives i jobb og hverdagen, ha det GØY! Det er viktig..."

play

11/10/20 • 19 min

bookmark
plus icon
share episode

DEL II: JulePodd’ing med @DroneStig, lærling og flaskeslask, på Tyson Microbryggeri.
Sted: En "hemmelig" plass "sentralt i Østlandsområdet".
Microbryggerieier Terry Kleppe, Innovator og Business Development ansvarlig Kenny Hognestad i TELIA Next, Professor emeritus (Crisis Management) ved NTNU Innlandet (Rena) Bjørn Tallak Bakken, Bryggerieier og innovatør Hr. Terje Aass (Helt) og Ordførerkandidat i Trangedal og Amanuensis (Akademiker) Francis Fjachen (Innringer) bidrar i denne JuleEpisoden.
Vi brygger «Santa Self Medication» JuleØl i 2020 på Tyson Microbryggeri! #JuleØlBrygging2020 #DronesAreGood #Look2Norway #GodStemning #IngentingErUmulig #ExtremeCombInnovation
"..det er ikke ULVENE du skal passe deg for, men SAUENE.." @GuiseppeTamburro (PEPPE)
"The Movie": https://youtu.be/JjpX2PjEqTI (Bilder fra bryggingen)

play

11/07/20 • 29 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does DRONEPODDEN Norway have?

DRONEPODDEN Norway currently has 20 episodes available.

What topics does DRONEPODDEN Norway cover?

The podcast is about Podcasts and Education.

What is the most popular episode on DRONEPODDEN Norway?

The episode title 'Episode nr. 6 (Del III) - "PODD´PURRI 2020" - JulePodd’ing med @DroneStig som besøker Bryggerieier Terry Kleppe på Tyson Microbryggeri' is the most popular.

What is the average episode length on DRONEPODDEN Norway?

The average episode length on DRONEPODDEN Norway is 29 minutes.

How often are episodes of DRONEPODDEN Norway released?

Episodes of DRONEPODDEN Norway are typically released every 2 days, 21 hours.

When was the first episode of DRONEPODDEN Norway?

The first episode of DRONEPODDEN Norway was released on Sep 23, 2020.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet