goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
header image

De MBO Cast

ROC van Amsterdam - Flevoland

De MBO Cast, een podcast van ROC van Amsterdam - Flevoland
not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 De MBO Cast Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

play

06/11/20 • 22 min

“Een knuffel geven gaat nu vanwege de anderhalvemetermaatregel niet, maar ik probeer veel met de kinderen te praten, spelletjes te doen en verhaaltjes voor te lezen”, vertelt student Aisa (Medewerker Toerisme & Recreatie). Ze heeft het in deze podcast van het ROC van Amsterdam – Flevoland onder meer over het ‘nieuwe normaal’ op stage. Onder begeleiding van Lieke Koningen (projectleider bij MBO College Zuidoost) en Kelly Krijnzen (docent Loopbaan en Burgerschap bij MBO College Centrum) gaan studenten Aisa en Melany (Media & Redactie) dieper in op hun ervaring met onderwijs op afstand en de coronamaatregelen.

play

06/11/20 • 22 min

bookmark
plus icon
share episode
“Het is teleurstellend dat mbo-studenten met een migratieachtergrond minder snel een baan vinden. Onze school zou ons kunnen helpen bij het opbouwen van een netwerk tijdens onze studie” zegt student Aisha (Medewerker Toerisme & Recreatie).

Samen met Andre, student Manager Travel & Hospitality en Angelie van de opleiding Verpleegkundige deelt ze haar ervaring over het dagelijks leven op school en stage.

Benieuwd? Beluister deze podcast van het ROC van Amsterdam - Flevoland die wordt gehost door Lieke Koningen (projectleider bij MBO College Zuidoost) en Kelly Krijnzen (docent Loopbaan en Burgerschap bij MBO College Centrum).

play

07/09/20 • 21 min

bookmark
plus icon
share episode
Lieke Koningen (projectleider bij MBO College Zuidoost) en Kelly Krijnzen (docent Loopbaan en Burgerschap bij MBO College Centrum) gaan in deze eerste aflevering van de MBO Cast in gesprek met studenten Milvanyo en Stephanie. Wat is de ervaring van onze studenten met online onderwijs en hoe gaan ze om met de corona-maatregelen? We praten erover in deze podcast van het ROC van Amsterdam – Flevoland.
play

05/14/20 • 20 min

bookmark
plus icon
share episode
play

06/25/20 • 23 min

“Door onderwijs op afstand te volgen kan ik vooruit werken. Er is nu een duidelijke planning en daardoor weet ik wat er van mij wordt verwacht”, zegt Angelie van de opleiding Verpleegkundige. Samen met Andre, student Manager Travel & Hospitality, gaat ze dieper in op haar ervaring met online onderwijs en de coronamaatregelen. Benieuwd? Beluister deze podcast van het ROC van Amsterdam - Flevoland die wordt gehost door Lieke Koningen (projectleider bij MBO College Zuidoost) en Kelly Krijnzen (docent Loopbaan en Burgerschap bij MBO College Centrum).

play

06/25/20 • 23 min

bookmark
plus icon
share episode
play

07/16/20 • 22 min

Wat voor effect heeft thuiswerken op studenten en hebben ze nieuwe skills ontdekt?

In deze aflevering van de MBO Cast geven studenten Sarah, Stephanie en Ray antwoord op deze vraag en meer. “Ik vind persoonlijk contact erg belangrijk ook al kan het niet face-to-face, dan maar via videobellen in Microsoft Teams. Het is belangrijk voor ons dat we weten hoe we docenten kunnen bereiken bij vragen”, vertelt Sarah. Zij kreeg ook goed nieuws tijdens de opnames.

Nieuwsgierig geworden?

Beluister deze podcast van het ROC van Amsterdam – Flevoland die wordt gehost door Lieke Koningen en Kelly Krijnzen.

play

07/16/20 • 22 min

bookmark
plus icon
share episode
play

11/27/20 • 23 min

Verandert de coronacrisis het toekomstperspectief van studenten?

Sluit de huidige opleiding aan bij de droombaan die de studenten hebben en wat is de invloed van corona hierop? Lieke en Kelly weer in gesprek met studenten Andre, Aisa en Ray over hun studie, stage en toekomstdromen. Bij wie gaan ze te rade om advies? Luister naar de studenten, hun tips en ervaringen.

play

11/27/20 • 23 min

bookmark
plus icon
share episode
play

01/07/21 • 26 min

Een boeiend gesprek tussen studenten en docenten over het online lesgeven.
Hoe ervaren de studenten dit en hoe moeilijk is het om bij de les te blijven?
En hoe ervaren docenten de lessen. Wat gaat goed en wat kan beter?

play

01/07/21 • 26 min

bookmark
plus icon
share episode
Corona is van grote invloed op ons sociale leven. Door de maatregelen is er weinig fysiek contact waardoor veel mensen zich eenzaam en somber voelen. Ook voor studenten is dit vaak moeilijk. Hoe gaan onze studenten Aisa en Sam hiermee om? Hoe blijven zij op een positieve manier in het leven staan? En wat doen ze als het even niet lukt? Beluister deze podcast als je benieuwd bent naar hun ervaringen en tips.
play

03/20/21 • 27 min

bookmark
plus icon
share episode
“Ik vind het belangrijk dat discriminatie en vooroordelen bespreekbaar worden gemaakt. Want ik denk dat het belangrijkste punt om dingen te accepteren is om het te normaliseren. Maak het normaal om erover te praten”, zegt studente Sam. In deze aflevering van de MBO Cast zijn studenten Sam, Aisa, André en docent Terence Heineman in gesprek over discriminatie en vooroordelen. Hoe gaan de studenten hiermee om? En wat doet Terence als docent hiermee? Luister naar deel 1 van deze nieuwe MBO Cast van Kelly en Lieke.
play

04/28/21 • 28 min

bookmark
plus icon
share episode
play

05/28/20 • 20 min

In deze podcast van het ROC van Amsterdam – Flevoland vertellen studenten Ray (Monteur Werktuigkundige Installaties) en Ivania (Entree Handel) over hun belevenissen in de tijd van de coronacrisis. Ray: “Ik vind het jammer dat we nu minder praktijkgericht werken. Het is nu veelal theoretisch. Het met mijn handen werken mis ik het meest.” Onder begeleiding van Lieke Koningen (projectleider bij MBO College Zuidoost) en Kelly Krijnzen (docent Loopbaan en Burgerschap bij MBO College Centrum) delen de studenten hun ervaring met het online onderwijs, stage en meer.

play

05/28/20 • 20 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does De MBO Cast have?

De MBO Cast currently has 28 episodes available.

What topics does De MBO Cast cover?

The podcast is about Society & Culture, Podcasts and Education.

What is the most popular episode on De MBO Cast?

The episode title 'MBO Cast | In gesprek met Aisa en Melany' is the most popular.

What is the average episode length on De MBO Cast?

The average episode length on De MBO Cast is 27 minutes.

When was the first episode of De MBO Cast?

The first episode of De MBO Cast was released on May 14, 2020.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

Rating