goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon

De IO Show

Innovation Origins

Elke week het nieuws van Innovation Origins in je oren! Met interviews, achtergronden bij het nieuws en de Start-up van de Week. Kijk voor meer nieuws over innovatie op de website!
share icon
not bookmarked icon

All episodes

Best episodes

Top 10 De IO Show Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

Wat gaan we als Nederland, of zelfs als Europa doen tegen de stijgende zeespiegel? Er liggen genoeg plannen op tafel, van het laten onderlopen van bepaalde gebieden tot aan het bouwen van een dijk tussen Schotland en Noorwegen. Om meer te weten te komen over deze plannen praten we met Dick Butijn, een van de bedenkers van De Haakse Zeedijk.
Verder natuurlijk nieuws in overvloed: Winnaars van de Gerard en Anton Awards 2020, een dijk om Venetië te beschermen en natuurlijk onze nieuwe site!

Wil je ons helpen in onze missie om het verhaal van innovatie te versprijden? Wordt dan voor 5 euro lid!

Lid worden doe je hier!

bookmark
plus icon
share episode

Het glas is halfvol in deze aflevering van De IO Show, want we praten uitgebreid met Auke Hoekstra over de impact die technologie en met name start-ups kunnen hebben op mensenlevens. Dat hij een passie voor technologie heeft was ons al duidelijk, maar tijdens het gesprek wordt ook steeds duidelijker waar die passie vandaan komt!

Daarnaast hebben we nog veel nieuws: geopolitieke investeringen in Fotonica, solid-state accu's uit Brabant en onze start-up awards!

Kijk hier de uitzending van afgelopen maandag terug

Lees hier welke start-ups er in de prijzen zijn gevallen

bookmark
plus icon
share episode

Vandaag in De IO Show: onze columnist, moraalfilosofe Katleen Gabriels. Ze vertelt ons alles over Alan Turing, de vader van de computerwetenschap en waarom het zo belangrijk is om het belang van wiskunde duidelijk te maken in het onderwijs. Verder natuurlijk nog nieuws: Zorgen elektrische auto's echt voor meer en zwaardere ongelukken? Agregaten die werken op mierenzuur en AI die darmkanker binnen 30 minuten kan herkennen. Kortom: genoeg om weer een weekje vooruit te kunnen.

Lees hier de column van Katleen Gabriels

Hier vind je de lesbrief over Alan Turing

bookmark
plus icon
share episode

Heb jij een startup? Hoe geef je daar dan leiding aan? Volgens onze columnist en oprichter van Fruitpunch AI, Buster Franken, kan je een goed voorbeeld nemen aan Alexander de Grote. Te paard ging hij voorop in de strijd, iets wat je nu als dienend leiderschap zou omschrijven. Kan jij iets van Alexander de Grote leren? Luister zelf!

Verder natuurlijk het innovatienieuws van deze week, met een hoofdrol voor allerlei speciale coatings die kernrampen kunnen voorkomen en virussen kunnen doden.

Lees de column van Buster Franken hier

bookmark
plus icon
share episode

GTX Medical laat mensen met een dwarslaesie weer lopen met een implantaat dat je ruggenmerg stimuleert. Verder praten we met onze columnist Jan Wouters over de laatste ontwikkelingen in de automotiveindustrie

bookmark
plus icon
share episode

Deze week hebben we het niet alleen over het innovatienieuws, maar ook over hoe je als innovatief bedrijf zorgt dat je een inclusieve en diverse organisatie krijgt. Daarover praten we met Tessie Hartjes van Lightyear, die vertelt hoe het bij de jonge autofabrikant er aan toegaat.

bookmark
plus icon
share episode

IO-Columnist Auke Hoekstra praat ons bij over alles waar hij tijdens het thuiswerken aan denkt, van zelfrijdende bureaustoelen tot aan teleconferencingrobots. Daarnaast natuurlijks nieuws: alles over 5G en het duurzame huis van studententeam CASA.

bookmark
plus icon
share episode

Onze officiële datajournalist Jelmer Visser praat je bij over coronastatistieken, dashboards en het in kaart brengen van een pandemie. Waarom is het zo belangrijk om data goed weer te geven?
Verder natuurlijk de mooiste artikelen van deze week, over ijzerpoeder als duurzame brandstof, ALS-patienten die weer kunnen communiceren dankzij een start-up en zonnepanelen op alle daken!

Blijf op de hoogte van al het innovatienieuws op onze website en bekijk hier de nieuwste coronakaarten van Europa.

Het corona dashboard van Estland: https://koroonakaart.ee/en

Het corona dashboard van Ierland: https://covid19.esri-ireland.ie/app/2928f233d8e544aca96fb3a68d72ebe2

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

05/15/20 • 21 min

Deze week in De IO Show praten we met onze columniste Eveline van Zeeland, over hoe het MKB kan innoveren en hoe de wetenschap en het hoger onderwijs daar een rol in kan spelen. Daarnaast nieuws over zonnepanelen op de daken van vrachtwagens en vaccins toedienen via de huid in plaats van met een injectie.

bookmark
plus icon
share episode

Your sneak preview of the future via je koptelefoon. Naast de artikelen op de website, kon je bij Innovation Origins het afgelopen seizoen ook luisteren naar een podcast over de meest bijzondere innovaties. Het eerste seizoen van De IO Show zit er alweer op. We mochten veel bijzondere gasten verwelkomen zoals Tessie Hartjes van de succesvolle start-up Lightyear en onderzoeker Jean-Paul Linnartz.

We kozen een bewogen en bijzondere tijd om te starten met onze podcastserie over innovatie. Waar Steef Blok, directeur van TU/e Innovation Lab, aan het begin van het jaar nog stelde dat het geld in de Brainportregio tegen de plinten klotst, zijn bedrijven nu voorzichter. De lockdown is inmiddels grotendeels opgeheven, maar in alle sectoren zijn de gevolgen van het coronavirus voelbaar. Dat is precies het moment waarop innovatie het verschil kan maken.

In deze laatste podcast van het eerste seizoen blikken we terug op de meest grappige, bijzondere en spraakmakende momenten uit eerste afleveringen. Uiteraard komt de coronacrisis aan bod, van wetenschappelijke doorbraken tot samenwerken in een lockdown. Maar we hebben het ook over andere actuele thema’s zoals duurzaamheid en privacy. Tot slot blikken we vooruit op het nieuwe jaar.

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does De IO Show have?

De IO Show currently has 41 episodes available.

What topics does De IO Show cover?

The podcast is about News, Tech News and Podcasts.

What is the most popular episode on De IO Show?

The episode title 'Hoe beschermen we Nederland en Europa tegen het opkomende water?' is the most popular.

What is the average episode length on De IO Show?

The average episode length on De IO Show is 32 minutes.

How often are episodes of De IO Show released?

Episodes of De IO Show are typically released every 7 days.

When was the first episode of De IO Show?

The first episode of De IO Show was released on Nov 1, 2019.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

Rating

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

Review or comment on this podcast...

Post

External Reviews

Imported reviews from Apple Podcasts.
Generate a badge

Get a badge for your website that links back to this

Select type & size
Open dropdown icon
share badge image

Copy