Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
#DCDW Podcast van Paul de Vries

#DCDW Podcast van Paul de Vries

Paul de Vries

De Podcast van Paul de Vries waarin hij gasten uit de (online) Automotive op bezoek krijgt om samen te kijken naar de kansen voor autobedrijven en dealers.
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 #DCDW Podcast van Paul de Vries Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best #DCDW Podcast van Paul de Vries episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to #DCDW Podcast van Paul de Vries for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite #DCDW Podcast van Paul de Vries episode by adding your comments to the episode page.

#DCDW Podcast van Paul de Vries - Bonuspodcast: Yrin Ketterings van Time Out Experience
play

06/21/24 • 19 min

Welkom allemaal bij deze bonuspodcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag is onze gast Yrin Ketterings die ik heb leren kennen op een gastcollege op de IVA. Yrin, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Onvergetelijke ervaringen

“Ik ben Yrin Ketterings, een 19-jarige student aan de IVA. Via mijn werk bij de evenemententak van een autoverhuurbedrijf ben ik in aanraking gekomen met de automotive sector. Toen ik daar stopte, ontstond het idee om voor mezelf te beginnen. In februari heb ik mijn eigen BV opgericht waarmee ik mensen onvergetelijke ervaringen wil bieden, zowel in de automotive als op nautisch gebied. Wij organiseren bijvoorbeeld circuitdagen, regelen auto's voor bruiloften of een dagje pleziervaart.”

Romantiek op het water

“De huidige marketing is voornamelijk gericht op particulieren, maar in de toekomst willen we ons ook richten op de B2B-markt. We werken samen met een evenementenorganisator die ongeveer 20 events per jaar organiseert. Wanneer je een kaartje voor een van deze evenementen koopt, krijg je niet alleen een ticket, maar ook de mogelijkheid om bij ons een auto te huren voor een paar rondjes op het circuit. Zo kun je tegelijkertijd geld verdienen aan je marketing. Het mooiste aan dit werk zijn de gasten die sprakeloos zijn van zo’n ervaring. Iedereen geniet op zijn eigen manier, en ik geniet vooral van die mensen. Naast een scala aan mooie auto's hebben we ook een Riva Super Florida in ons aanbod, met een 5.7 liter Hemi motor. Met die pruttelende uitlaten net boven de waterlijn is dat pure romantiek op het water.”

De weg naar ondernemerschap

“Voor mij draait het nu vooral om de haalbaarheid en schaalbaarheid van dit bedrijf. Ik combineer het met mijn studie aan de IVA, wat tot nu toe goed te doen is, maar na mijn studie is het belangrijk om er een goed inkomen uit te halen. Door de juiste samenwerkingen met eventpartners, locaties en een goed functionerende website werken we aan onze bekendheid. Dan zullen we zien of dit onze hoofd- of bijbusiness wordt. De IVA biedt veel ruimte voor dit soort zijprojecten tijdens de studie. Het is een leuke business school, nog steeds gericht op automotive, maar vol met potentiële ondernemers. Allemaal een beetje de stoute jongens van de klas, maar een ondernemer laat dan ook niet over zich heenlopen.”

Yrin, dankjewel voor je komst naar de studio in Ede. Luisteraars ook bedankt en ik hoop dat jullie genoten hebben van deze bonus podcast. Volgende keer weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip? Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC? UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles? Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.

bookmark
plus icon
share episode
#DCDW Podcast van Paul de Vries - Podcast 346: Corine Riem Vis van Stellantis&You
play

09/20/24 • 56 min

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag een nieuwe podcast waarin we praten met vrouwen die werkzaam zijn in de autobranche. Een podcast door vrouwen, over vrouwen in een mannenwereld. Onze gast vandaag is Corine Riem Vis, Managing Director Stellantis & You. Corine, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Stellantis

"Ik ben begonnen bij Mercedes Benz in Stuttgart met een stage waarbij ik het wagenparkbeheer in Nederland onderzocht heb. Ik ben er bijna negen jaar gebleven met onder meer projecten in Vietnam en Singapore. Ik werd toen zwanger, en dat was een moment om te kiezen om terug naar Nederland te gaan.

Via een headhunter kwam ik terecht bij Marketingcommunicatie manager bij SNS automotive als marketing & communicatie manager. Daarna kwamen onder meer ING Nederland, Michelin Benelux en Ford Nederland als Aftersales directeur. In 2021 belde Stellantis met een heel leuke functie. Dat bleek managing director Citroën Nederland. Ik kreeg de kans om sales en aftersales te combineren. En natuurlijk de Franse taal waar ik een voorliefde voor heb. Ik heb mijn man destijds leren kennen bij Club Med. Inmiddels ben ik managing director bij Stellantis & You, de retailorganisatie binnen de groep, verantwoordelijk voor onderdelen, distributie en warehousing en dat alles ook voor 142 universele bedrijven.”

“Men zegt dat als je eenmaal in aftersales terechtkomt, je daar dan blijft. Dat klopt wel, toch geloof ik erg in de synergie tussen sales en aftersales. De eerste auto verkoop je in de showroom, de tweede in de werkplaats. Met name bij de bedrijfswagen.

Iedereen moet doen waar ie goed in is. De merkdealer is goed in onderhoud van eigen merken. Dat wordt steeds uitdagender. Specialisme is belangrijk. Voor de oudere bouwjaren kijkt de gebruiker voor onderhoud vaak in de directe omgeving, met Europar Car Service houden we die klanten binnen ons eigen netwerk. Dat netwerk profiteert van toegang tot originele onderdelen en expertise en je kunt de oudere bouwjaren van niet-Stellantis merken bedienen. De grootste uitdaging zit in het op voorraad hebben en just-in-time leveren van die onderdelen. De dealers hadden in het verleden enorme magazijnen. Dat hebben wij weggenomen, zodat de dealers daar geen zorgen over hadden. In september starten we met Leapmotor, ons eerste Chinese merk. Het blijft een uitdaging om al die merken just-in-time te leveren. Planning is belangrijk in ons vak.”

“We werken voornamelijk digitaal, Nederland loopt daarin voorop. In andere landen wordt nog veel gebeld om de beschikbaarheid te checken. Stellantis staat voor duurzaamheid: de elektrificatie, maar ook voor de medewerkers. Wij zorgen ervoor dat mensen nog maar 1 à 2 dagen per week naar kantoor hoeven, dat deden we al voor corona. Ook houden wij vast aan het duurzaamheidsprincipe; wij zorgen voor een goede thuiswerkplek. Mijn werk bestaat voor een belangrijk deel uit beleid, strategie, vergaderen en e-mails beantwoorden. Het pad effenen voor anderen, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Ik ben de hele dag aan het faciliteren. Het daadwerkelijke onderdeel in je handen hebben, de klanten spreken, het enthousiasme van de monteurs zien, daar doe je het uiteindelijk voor. Je moet op pad zijn, daar leer je zoveel van. Een dag niet geleerd is niet geleefd. Een manager moet verzamelen, niet alwetend zijn. Dat doe ik dagelijks.”

“Wij hebben 29% vrouwen in dienst bij Stellantis & You. Het is geen doel op zich om vrouwen te kiezen. Ik ben voor een vrouwenquotum, zodat je in elk geval als vrouw de kans krijgt om op gesprek te komen. Ik wil een goede balans op basis van kennis en visie. Hoe zit iemand in de wedstrijd. Bij Stellantis wordt de onderdelen tak gerund door vrouwen. Het is toeval, maar ik vind het wel stoer. Het is een mannenbranche, maar de invloed van een vrouw op strategisch niveau is belangrijk. Beroepen moeten een afspiegeling van de maatschappij zijn. Ik zie altijd kansen en mogelijkheden. Op weg naar de plannen die je hebt, is een team nodig. Dan kom je tot een mooi eindresultaat. Stellantis biedt een enorme scala aan opleidingen, steeds meer e-learning. Allerlei onderwerpen zijn beschikbaar, ook voor vrouwen. De softskills, daar hebben steeds meer mannen en ook jongeren behoefte aan, en dat is geen man-vrouwding.”

“Ik wilde leren pianospelen, dat is er nog niet van gekomen. Ik ben wel bijna volwaardig bouwvakker. Ik heb met mijn gezin voor 95% zelf een oude koestal omgebouwd tot huis. Dat geeft zoveel energie, je durft, je ziet resultaat. De les aan mijn kinderen is dan ook: gewoon doen. Mijn moeder was journalist en zei altijd dat ze voor nieuwsgierigheid wordt betaald.

Ik heb dromen: gezond oud worden. 60-70 is het huidige 30-40. Door jezelf uit te dagen blijf je jonger en gezonder. Professioneel gezien zou ik nog wel een Europese ...

bookmark
plus icon
share episode
#DCDW Podcast van Paul de Vries - Podcast 341: Johannes Stoffel van 2trde

Podcast 341: Johannes Stoffel van 2trde

#DCDW Podcast van Paul de Vries

play

06/28/24 • 23 min

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met Johannes Stoffel van 2trde. Johannes, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Online B2B veiling

"Ik ben Johannes Stoffel, oprichter van het online veilinghuis 2trde. Wij combineren meerdere online veilinghuizen op één platform, gericht op de autobranche en exclusief voor de B2B-markt. Wij verzorgen het volledige traject voor zowel koper als verkoper, van inname en fotografie tot de aflevering van de auto. Het voordeel voor kopers is dat we alle soorten aanbieders op ons platform samenbrengen, terwijl traditionele veilinghuizen zich vaak richten op een segment, zoals schadeauto's of EV's. Bij ons vind je alle segmenten, actief in Duitsland, Oostenrijk en de Benelux."

Uitbreiding in de Benelux

"In de Benelux, waar we relatief nieuw zijn, richten we ons eerst op het vinden van kopers. Iedereen met een autobedrijf, zowel dealers als onafhankelijke bedrijven, kan klant worden. Wij bieden een Amazon-achtige ervaring waarbij we alles regelen: van papierwerk en BPM-afhandeling tot transport. De auto wordt, net als een Amazon-pakketje, kant-en-klaar bij je afgeleverd. Wanneer je een auto koopt op 2trde, kopen wij de auto op de veiling en jij koopt hem van ons, waardoor er geen onzekerheid is over de legaliteit of de verkoper. 2trde factureert de auto aan jouw autobedrijf."

Investeren

"Bij 2trde investeren we continu in betere technologie en daarvoor hebben we partners nodig. Een van onze partners is Adavinta, het moederbedrijf van Marktplaats. Zij vertegenwoordigen ons in de Benelux als betrouwbare partner, maar je kunt ook direct contact met ons opnemen via e-mail of LinkedIn. We gebruiken deze investeringen om de klantenervaring te verbeteren, het proces te optimaliseren en duurzaam te groeien. We willen groeien op een haalbare en blijvende manier, zonder te snel te gaan."

Johannes, dankjewel voor je komst naar de studio in Ede. Luisteraars ook bedankt. Over twee weken is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip? Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC? UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles? Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.

bookmark
plus icon
share episode
#DCDW Podcast van Paul de Vries - Podcast 348: Marina van Helvoort van Vereniging Elektrische Rijders
play

10/18/24 • 48 min

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag een nieuwe podcast waarin we praten met vrouwen die werkzaam zijn in de autobranche. Een podcast door vrouwen, over vrouwen in een mannenwereld. Onze gast vandaag is Marina van Helvoort, directeur Vereniging Elektrische Rijders. Marina, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Elektrisch rijden

"Mijn achtergrond ligt voornamelijk in elektrisch rijden, daar ben ik inmiddels zo’n 14 jaar in actief. Ik kwam in aanraking met een werving- en selectiebureau dat op zoek was naar dames die niet werkzaam waren in de autobranche om voor een merk de eerste generatie elektrische auto’s te introduceren. Ik werd aangenomen en verkocht die EV’s vanuit de showroom maar ook door bedrijven langs te gaan. Vanaf dat moment, dat ik elektrisch ben gaan rijden, had ik zoiets: waarom rijden niet meer mensen elektrisch?”

“Ik startte met een 3-0 achterstand in deze branche. Ik ben een vrouw, ik had destijds geen automotive achtergrond en ik kwam met een elektrisch product. In 2014 ben ik voor mezelf begonnen, om de verworven kennis en ervaring om te zetten in trainingen, via e-division. De veranderingen over producten en wet- en regelgeving gingen zo snel, terwijl wij willen dat iemand die een training heeft over vier maanden ook nog up-to-date is. En dat die persoon altijd alle kennis en informatie in de pocket heeft. Van daaruit is de EV-app gekomen. Niet helemaal uit mijn koker maar met een heel team. Met input van onder meer deelnemers aan trainingssessies maar ook autoverkopers.”

“Met de app willen we iedereen bedienen die op zoek is naar informatie over elektrische mobiliteit. Hij is gratis en informeert over laden, fiscaliteit, hij bundelt informatie die versplinterd op internet staat. Mensen moeten al deze informatie kunnen krijgen. Daarom is de app gratis, er zit geen verdienmodel op, maar het zorgt wel dat de transitie met de juiste informatie kan verlopen. Er is ook een helpdesk, de nationale EV-helpdesk, om de vele vragen te beantwoorden. De helpdesk informeert, maar we kunnen ook zien waar de mensen kennis over willen hebben. Dat nemen we mee in de trainingen.”

“We werken samen met een aantal partners. Heel specifieke vragen, klachten of verzekeringskwesties vragen meer aandacht, dan moeten we soms mensen doorverwijzen. Zo willen veel mensen van ons weten wat de beste laadpas is. We zijn onafhankelijk en dan verwijzen we mensen door naar de Laadpas Top 10, waarmee we samenwerken. Er is ook een samenwerking met EV Database. Dat is een database van alle elektrische auto’s die er zijn, inclusief technische details. “

“Ik geef ook gastcolleges en ik probeer jongeren in de collegebanken te motiveren en te inspireren en ik geef ze een kijkje in de wereld van elektrische mobiliteit. Wat is er gaande, wat zijn de cijfers, de ontwikkelingen? Ook technische zaken komen aan bod.

De jongere generatie is minder sceptisch over elektrisch rijden, die gebruiken zoveel elektrische apparaten, denk aan de mobiele telefoon, de elektrische fiets, de fatbikes die helemaal hot zijn. Ze zijn meer gewend en bereid om te delen, dat is een groot verschil met mensen die langer in de branche werken. Een groep jongeren kiest voor een vak, opleiding om petrol mee te maken. Sommige opleiders zijn nog niet helemaal zo ver om de overstap naar elektriciteit mee te nemen. Daardoor is het lastig om de jeugd een kijkje in elektrische mobiliteit mee te geven.”

“Range anxiety speelt niet meer bij een elektrische auto van nu. Misschien bij vakanties voor sommigen. Ik rijd al 14 jaar elektrisch en ik ga ook op vakantie naar Italië, Spanje. Er zijn zoveel apps en het navigatiesysteem weet waar laadpalen staan. Actieradius is geen issue meer, maar veel mensen zijn er nog wel onbekend mee. Ik vind het belangrijk dat als je werkt in deze branche, dat je uit eigen ervaring je verhaal kunt vertellen. Bij de VER zijn 3.000 vrijwilligers die graag hun verhaal willen delen, ook bij autobedrijven. Met feiten en niet met fabels.”

Dat brengt ons bij VER, de Vereniging Elektrische Rijders. “In 2015 is de VER opgericht, op een gegeven moment hebben we de helpdesk ondergebracht bij VER en ben ik toegetreden tot het bestuur. Ik heb toen een aantal jaren in het bestuur gezeten. Het ledental groeide naar zo’n 8-10.000 en die leden vragen steeds meer. Om de volgende stap te kunnen maken hebben we een bureau gebouwd om al die leden en die community te kunnen helpen en om kennis te kunnen delen. Ik ben zo’n drie jaar geleden aangesteld als directeur, en ik werk 24 uur per week om de VER op te bouwen. We hebben inmiddels een community builder, en eventverantwoordelijke, we hebben 8 tot 10 evenementen per jaar waar de toekomstige of huidige elektrische rijder zijn vragen kwijt kan.”

“We worden als VER steeds vaker gezien, ons ledental groeit, inmiddels ...

bookmark
plus icon
share episode
#DCDW Podcast van Paul de Vries - Podcast 355: Sam Heijmans van Lizy

Podcast 355: Sam Heijmans van Lizy

#DCDW Podcast van Paul de Vries

play

04/04/25 • 24 min

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we dat doen met Sam Heijmans van LIZY, een innovatieve website waar je occasions kunt leasen.

Ik ben Sam Heijmans van LIZY en heb ongeveer zes jaar geleden samen met mijn vennoot Vincent een autoleasingbedrijf opgericht. We begonnen zonder ervaring in de automotive of leasing, maar als digitale ondernemers keken we anders naar bepaalde aspecten. Zo ontwikkelden we een digitaal autoleasingplatform voor tweedehandsauto’s. Met occasions kun je goedkoper zijn omdat ze al een eerste afschrijving hebben gehad. Daarnaast is bestellen eenvoudiger, omdat configuratie niet nodig is, en is de levering sneller omdat de auto al bestaat. Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol: het efficiënter gebruiken van bestaande middelen.

Kostenbesparing en groeipotentieel

Afschrijving is een van de grootste kostenposten bij leasing, veel groter dan onderhoud en reparatie. Door slim tweedehandsauto’s in te kopen, kun je hierop besparen. Dit geldt vooral voor elektrische voertuigen (EV’s), die een enorme afschrijving kennen. Dankzij deze strategie is LIZY het op twee na snelst groeiende bedrijf in België en groeit het in Frankrijk zelfs nog sneller. De vraag is er, vooral vanuit het MKB. Sommige klanten kiezen voor LIZY vanwege duurzaamheid, anderen puur op basis van kosten. Sommigen willen voor hetzelfde budget een betere auto aanbieden om talent aan te trekken.

Levertijd en sourcing van auto’s

Levertijd is zelden een probleem. Meestal duurt het enkele weken voordat een auto wordt geleverd, afhankelijk van herkomstlanden zoals Noorwegen, Spanje of Duitsland. LIZY bezit zelf auto’s en werkt samen met partners zoals dealers, verhuurbedrijven, OEM’s en importeurs. Zij plaatsen auto’s op de website en pas wanneer een klant een auto wil leasen, koopt LIZY deze daadwerkelijk in.

Inspiratie uit andere sectoren Voor de website heeft LIZY zich laten inspireren door bedrijven zoals Coolblue en Apple. De hele digitale infrastructuur wordt in-house ontwikkeld om onderscheidend te zijn. Er wordt veel tijd gestoken in automatisering van processen, wat leidt tot minder administratie en lagere kosten voor klanten. De focus ligt vaker op back-end verbeteringen dan op front-end design, om zo efficiëntiewinsten te realiseren.

Marketing en klantenwerving Veel klanten komen via mond-tot-mondreclame en blijven terugkomen. Digitale marketing en salestechnieken worden strategisch ingezet. LIZY doet geen willekeurige koude acquisitie, maar gebruikt gestructureerde data om potentiële klanten te identificeren. Digitale marketing moet effectief zijn, want de concurrentie is groot en advertentiekosten zijn hoog.

Trends en marktvraag In België is vooral belangstelling voor BEV’s, gedreven door fiscale voordelen en regelgeving. In Frankrijk is bijna 50% van de vraag elektrisch, in Nederland is er ook veel interesse in hybride en benzineauto’s. LIZY wil alle aandrijflijnen aanbieden. EV’s passen goed bij het businessmodel, mede omdat ze minder onderhoud vergen na 150.000 tot 200.000 kilometer. Daardoor kunnen ze langer ingezet en hergebruikt worden.

Aanbod per land en EV-markt Populaire modellen verschillen per land. In België waren vorig jaar de Tesla Model Y en Model 3 populair vanwege gunstige prijzen, net als de VW ID.3 en ID.4 en BMW-modellen. In Nederland doen Kia en Renault het goed en in Frankrijk overheersen Franse merken. Het aanbod moet per land worden aangepast. Er zijn ook Tesla-annuleringen door beslissingen van Elon Musk, waarbij bedrijven principiëler zijn, terwijl particulieren vooral naar de prijs kijken.

Samenwerkingen en toekomstvisie LIZY zoekt actief naar partners om het aanbod te vergroten. Sam: “Wij spreken graag met iedereen. Het is een markt waarin het belangrijk is om goede connecties te hebben en we willen langdurige partnerships opbouwen.”

bookmark
plus icon
share episode
#DCDW Podcast van Paul de Vries - Podcast 340: Shailen Rambaran Mishre van Autowasbon BV
play

06/14/24 • 27 min

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag een nieuwe podcasts waarbij praten met de man die de meeste auto’s wast van Nederland: Shailen Rambaran Mishre. Je kwam vandaag binnen, gaf een hand en zei: “Ik was auto’s”. Vertel:

“Dat klopt, ik heb zo’n 20 jaar geleden de nationale autowasbon opgericht. Dat is een cadeaubon voor autowassen. Ik ben zelf razend enthousiast over auto’s wassen. Ik vind het een fantastisch moment om met de auto door de wasstraat te gaan en alles wat daarmee te maken heeft. Ik kwam op het idee van een autowasbon omdat ik ooit een keer een auto heb geleend en ik graag de persoon wilde belonen met een autowasbon. Die bestond alleen toen nog niet. Het was lokaal wel te vinden maar het was nog niet op nationaal niveau ingevoerd. Ik wist alleen niet waar de persoon waar ik de auto van had geleend, normaalgesproken zijn auto wast. Vanuit mijn marketingachtergrond ben ik vanaf dat moment gaan berekenen of er wellicht een autowasbon kon worden ontwikkeld. In 2004 heb ik toen de stap genomen en mijn toenmalige baan als marketingmanager opgezegd om te starten met de cadeaubon voor het autowassen. Nu 20 jaar later zijn we een begrip geworden en hebben we momenteel ruim 800 locaties.”

Customer journey

“Een product zoals de nationale autowasbon kan enorm waardevol zijn voor bijvoorbeeld dealers. Dit product is namelijk tijdloos, het is voor iedereen en het is ook nog eens nuttig. Met name kan dit product een grote rol spelen in de customer journey. Vroeger werd er bijvoorbeeld een cadeau gegeven bij de aflevering van een auto aan de klant. Nu kan een dealer ervoor kiezen om een autowasbon te geven zodat de eerste grote wasbeurt van de auto gedekt is. Ook kan de bon worden ingezet bij onderhoudsbeurten. Door de bon te geven aan de klant na een onderhoudsbeurt kan de klant zelf bepalen waar en wanneer de auto wordt gewassen waardoor de monteur geen kostbare tijd hoeft te besteden aan het wassen van de auto. Vaak hebben dealers wel een eigen wasstraat, maar de praktijk leert dat deze wasstraten vaak vol staan, en kost extra geld. De autowasbon is met name interessant bij kleinschalig onderhoud zoals een bandenwissel of bij APK, zodat de klant zelf kan bepalen waar en wanneer de auto gewassen wordt, zonder kostbare tijd te verliezen.”

Persoonlijk contact

“Het is belangrijk dat er persoonlijk contact is met de klant. Dit kan worden versterkt door het gebruik van een product als de autowasbon. Door het geven van een service, zoals de autowasbon, kan de dealer aan de klant laten blijken dat het contact als waardevol wordt gezien. Ook kan de bon worden gebruikt bij klachten. In zo’n geval is het van belang om snel en adequaat te reageren. Hierin kan de autowasbon worden ingezet om de klachten snel te behandelen, door bij de afhandeling van de klacht ook een autowasbon te sturen. Maar de bon kan ook op andere manieren worden ingezet. Zo kan het als een cadeau worden gegeven op speciale momenten, bijvoorbeeld als de auto één of twee jaar eerder verkocht is aan de klant. Er zijn dus verschillende momenten en manieren waarop een dergelijk product kan worden ingezet om het persoonlijk contact met de klant te versterken, een positieve indruk achter te laten en mogelijke klachten adequaat af te handelen.”

Shailen, dankjewel voor je komst naar de studio. Luisteraars ook bedankt. Volgende maand is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip? Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC? UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles? Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen ...

bookmark
plus icon
share episode
#DCDW Podcast van Paul de Vries - Podcast 339: Carlijn van Dijk van Jaeger Advocaten
play

05/31/24 • 43 min

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter maken. Vandaag een nieuwe podcasts waarbij we praten met vrouwen werkzaam in de autobranche. Een podcast door vrouwen, over vrouwen in een mannenwereld. Onze gast vandaag is niet direct werkzaam in de automotive maar heeft er zeker mee te maken. Carlijn van Dijk is advocaat belastingprocedures en fiscaal strafrecht bij Jaeger Advocaten. Carlijn, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

“Ik ben Carlijn van Dijk, werkzaam als advocaat fiscaalrecht en strafrecht bij Jaeger Advocaten in Amsterdam. Na vier jaar bij PWC te hebben gewerkt als belastingadviseur op de btw-afdeling, raakte ik steeds meer overtuigd van het procederen. Sinds 2017 werk ik bij Jaeger. Veel van onze klanten zijn actief in de autohandel, met name in de verkoop naar het buitenland. Auto’s worden ingekocht in Nederland, inclusief btw, en verkocht naar het buitenland tegen het zogenoemde btw-nultarief. De buitenlandse afnemer moet de inkoop bij hun eigen belastingdienst aangeven en daar belasting betalen. Dit gebeurt niet altijd. Deverkopende Nederlandse bedrijven kunnen van deze btw-fraude de dupe worden. De Belastingdienst kan tot vijf jaar terug naheffingsaanslagen omzetbelasting opleggen als jij wist of had moeten weten van de btw-fraude. Je kunt daarnaast een fiscale boete – of erger – een strafrechtelijke vervolging aan de broek krijgen.

Know your customer

Helaas is de overheid onduidelijk over welk onderzoek je had moeten doen om te voorkomen dat je aan frauduleuze bedrijven levert en hoe je je hiertegen kunt wapenen.”

De KYC, of Know Your Customer, is erg belangrijk. Het documenteren van jouw onderzoek naar de betreffende klant is zeer gewenst. Wat is zijn adres, heb je een uittreksel van de Kamer van Koophandel uit het land, heb je een VIES-check gedaan, hoe lang bestaat het bedrijf, etc. Omdat de overheid geen richtlijnen geeft uit angst btw-fraude in de hand te werken, heeft de BOVAG wel een richtlijn opgesteld die je in dit verband zou kunnen volgen.”

De taart van ellende

“Als je de autoriteiten tegenover je krijgt, maak dan je borst maar nat. Cliënten hebben het ook wel over de “taart van ellende”. De FIOD kan je meenemen en opsluiten voor verhoor, halen je hele huis en bedrijf overhoop. Het is allemaal erg intimiderend. Wij hebben hiervoor een muismat met 13 belangrijke tips ontwikkeld die je helpen bij een FIOD-inval, met als belangrijkste tip dat je je mond houdt totdat je een advocaat hebt gesproken. Als bedrijf kun je alleen maar zorgen dat je alles hebt gedaan om te voorkomen dat de schuld bij jou komt te liggen. Zorg dus voor een goede KYC-procedure in je bedrijf, en indien mogelijk, informeer de Belastingdienst over je genomen stappen en documenteer zoveel mogelijk.”

Carlijn, dankjewel voor je komst naar de studio in Ede voor deze ‘van vrouwen, door vrouwen’-podcast. Luisteraars ook bedankt. Volgende maand is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip? Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC? UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

bookmark
plus icon
share episode
#DCDW Podcast van Paul de Vries - Podcast 338: Tarek Kabrit van Seez

Podcast 338: Tarek Kabrit van Seez

#DCDW Podcast van Paul de Vries

play

05/17/24 • 24 min

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter maken. Vandaag praten we online met onze gast Tarek Kabrit, CEO en medeoprichter van Seez Datadriven solutions for car dealerships. Tarek, leuk dat we verbonden zijn, wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet? Leiderschap in productontwikkeling

"Ik ben Tarek Kabrit, CEO en medeoprichter van Seez, een techbedrijf in de automotive. Wij ontwikkelen software voor dealerbedrijven. We hebben vier pijlers, waaronder een e-commerce-oplossing, een omnichannel-oplossing waarmee dealers auto’s in de showroom kunnen verkopen en de klant naadloos van online naar offline en weer terug kan gaan. Oplossing drie is een AI-oplossing en de vierde is een ChatGPT-oplossing die kan werken als een volledig digitale verkoper.

Seez is eigenlijk ontstaan omdat ik ironisch genoeg, niet veel weet van auto’s. Ik zat tussen twee banen in en zag een Mini Cooper, een auto die altijd al wilde hebben. Ik had geen idee hoe duur ie was en niemand kon me dat vertellen. Dat bracht me op het idee om een app te ontwikkelen, zoals Shazam voor muziek, waarbij je aan de hand van een foto en die app meer over de auto te weten komt. We besloten om een app te bouwen, dat was het begin van Seez. We begonnen in Dubai, daarna in Denemarken, waar mijn mede-eigenaar woont. We konden daar voor twee grote dealergroepen werken, vandaar dat we daar ook een kantoor hebben.

We hebben vier pijlers, de eerste is een soort Shopify voor dealers; het is een software abonnement dat online koopreis overneemt voor registratie, facturatie, ondertekenen van documenten, financiering, enzovoort, het praat met het DMS van de dealer en helpt om het leven van koper en dus ook de verkoper te vergemakkelijken.

De tweede pijler is een lead management system met CRM en waar online en offline samenwerken. De derde pijler is AI-gestuurd en gebruiken we om de waarde van de auto te bepalen, om de auto te herkennen en om een aantrekkelijkheidsscore van een auto te kunnen bepalen. Hoe hoger de score, hoe makkelijker de auto verkoopt.

We kijken daarbij naar drie datasets. Een gebaseerd op de auto: kleur, interieur, enzovoort. Voor de tweede set kijken we naar hoeveel mensen die auto en vergelijkbare auto’s bekijken, maar ook hoe lang ze naar die auto kijken. De derde dataset kopen we in, en heeft betrekking op gebruikte autoadvertenties om te bepalen hoeveel vergelijkbare auto’s er online zijn, tegen welke prijs en hoe lang ze te koop staan. Die drie datasets combineren we om de aantrekkelijkheid van de auto vast te stellen. Die scoort helpt de dealer weer om bijvoorbeeld de waarde van een inruiler te bepalen. De datasets gebruiken we ook voor een klant in België die overweegt om dynamische prijzen te introduceren op vraag en aanbod, precies zoals gebeurt met de prijzen van hotelkamers en vliegtickets.

De tweede AI-tool bekijkt het klantgedrag. Wordt de ‘back-knop’ gebruikt bij website bezoek, maar ook de volgorde in het bezoekgedrag wordt bekeken en is er aandacht voor vergelijkbare auto’s, hoe lang is het sitebezoek, komt de bezoeker terug om bij dezelfde auto te kijken? Al die gegevens leiden tot een score voor de klant, die vertelt of de klant in de markt is. Die score wordt vervolgens ingezet voor digitale marketing, Zo zet je meer geld in om een klant met een hoge score te overtuigen een auto te kopen, in plaats van geld in te zetten voor iedereen die je website bezoekt. Je besteedt het geld aan mensen die het meest waarschijnlijk een auto kopen.

De laatste pijler is ChatGPT, ons nieuwe kindje, een automotive specifieke chatbot. Zie het als 24-uurs klantsupport. Het systeem antwoordt betere dan de meeste mensen, hij maakt geen fouten en werkt als een conciërge op de website. Hij vertelt de klant wat hij moet doen als hij bijvoorbeeld op zoek is naar financiering. Hij geeft ook een persoonlijk service, gebaseerd op de vragen en antwoorden, iets wat niet mogelijk is met de filters op een website. Door ChatGPT in te zetten, kun je zonder buttons en formulieren een proefritafspraak maken. ChatGPT biedt ook gemak.

Als je naar een website van een dealer gaat om een auto te zoeken, kost dat veel tijd. Waar vind je reviews over die auto, over het dealerbedrijf, waar vind je het adres van de dealer, hoe doet de auto het ten opzichte van de concurrent? Om al die antwoorden te vinden moet je misschien wel tien verschillende websites bezoeken. Via ChatGPT kun je alle gewenste informatie vergaren vanaf een plek. De dealer controleert die bot en kan hem, als ie de bot goed traint, zelfs inzetten om zijn eigen mensen te trainen.

Tarek, dankjewel voor je komst naar de studio. Luisteraars ook bedankt. Volgende maand is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles...

bookmark
plus icon
share episode
#DCDW Podcast van Paul de Vries - Podcast 336: Paneldiscussie over AI op het DCDW-event Almere
play

05/03/24 • 31 min

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat via een paneldiscussie die we voerden op het DCDW-event in Almere met als gasten Maarten Bekkers van AutoChat, Stefanie van Dijk van DCDW, Hylke Ytsma van Carqall en Michel van Roon van Go Remarketing Solutions. Panel, leuk dat jullie er zijn. Willen jullie aan onze luisteraars vertellen wie jullie zijn en wat jullie doen?

“Mijn naam is Maarten Bekkers, ik ben al 25 jaar werkzaam in de automotive en oprichter van AutoChat. Bij AutoChat ligt de focus op het vernieuwen van klantinteracties bij autodealers. Het is gericht op het verbeteren van online lead management door middel van hyper gepersonaliseerde AI-communicatie.

Mijn naam is Stefanie van Dijk, werkzaam bij DCDW en ben verantwoordelijk voor training en consultancy van aangesloten bedrijven.

Hylke Ytsma, ik vertegenwoordig Carqall, een bedrijf dat zich twee jaar geleden heeft gevestigd met als doel de telefonische bereikbaarheid van autodealers te verbeteren door gebruik te maken van een geavanceerde AI-assistent die inkomende en uitgaande gesprekken afhandelt, registreert en routeert.

Michel van Roon van Go Remarketing Solutions. Onze used car controller, een geavanceerd used car managementsysteem, helpt om de ingeruilde auto zo snel mogelijk met zoveel mogelijk winst te verkopen”.

AI in de Automotive: Een Kansrijke DialoogDoor middel van stellingen en vragen uit het publiek geven we meer inzicht in de kansen die AI kan bieden in de nabije toekomst in de automotive. De eerste stelling: ‘Zal AI in de toekomst een bedreiging vormen voor de handel binnen de automotive?’ Maarten: “We moeten AI omarmen. Het zal jou en je klanten helpen en een betere ervaring geven.” Michel: “Er zullen vast en zeker functies vervangen worden. Met name de iets laagwaardige functies zullen kunnen worden vervangen door AI, maar AI gaat ons slimmer en beter maken. Geen bedreiging dus maar een extra werknemer.” Stefanie: “In het coachen en trainen komt het vaak toch aan op de persoonlijke touch en zal het vooral gaan om de samenwerking tussen de mens en AI. Het zal wel helpen om dingen minder confronterend te maken en makkelijker dingen naar boven te kunnen halen waar jouw mensen behoefte aan hebben.” Hylke: ”Het kan geen bedreiging zijn. Het gaat ieders werk makkelijker maken. Het zal geen banen gaan vervangen, maar taken wel makkelijker maken. Net als een laptop is het een tool die niet meer weg te denken is.”

Bij de tweede stelling; ‘gaat je voorkeur uit naar een persoon of een virtueel assistent tijdens een online chat gesprek?’, is iedereen het wel eens dat je met AI veel sneller en 24/7 antwoorden kan geven tegen een fractie van de kosten. AI heeft een enorme database waaruit in een milliseconde een antwoord gevonden kan worden waar een persoon vaak een brochure moet raadplegen en de aandacht van de klant verliest door langere wachttijd. Stefanie voegt hieraan toe dat, mits er een uitweg is waarin je om een persoon kan vragen tijdens het gesprek, het een waardevolle toevoeging is. Het samenspel tussen mens en AI wordt benadrukt.

Privacy: Gewaarborgd en TransparantHet publiek wil ook weten hoe het is gesteld met de privacy van klant en bedrijf bij het gebruik van AI? Hylke: “We noemen het AI en denken dan aan het open source model Chat GPT, maar wij gebruiken eigen technologie dus de informatie blijft bij ons en alles wordt na het gesprek verwijderd om privacy te waarborgen. Alles is dus 100% veilig en binnen de richtlijnen van ISO 27.100.” Maarten: “AI is bovendien goed dingen te leren. Net als een nieuw personeelslid dat je moet inwerken en de richtlijnen van een bedrijf moet meegegeven, zul je ook AI dingen moeten leren voor hij aan het werk gaat.” “Zolang je duidelijk bent, grenzen stelt waarbinnen hij mag antwoorden en de juiste koppelingen maakt met de bestaande interne systemen kan het niet misgaan. Bovendien luistert een computer beter dan een mens, die maken nog weleens fouten,” aldus Michel. Stefanie voegt hieraan toe dat AI een instrument is dat je dingen kan leren, KPI’s kan geven en daarmee de informatie meetbaar kan maken. Het gehele panel is het er mee eens dat je, als je AI gebruikt, je dit wel kenbaar dient te maken aan de klant. Michel: “Wij gebruiken een avatar in plaats van een foto van een mens zodat het meteen duidelijk is. Als bovendien de vraag gesteld wordt aan de chatbot, geeft hij eerlijk antwoord dat hij geen mens is.” “Het gaat om het managen van de klantverwachting, zoals bij alles in de branche,” volgens Stefanie.

AI is dus zeker een kans en geen bedreiging volgens de panelleden. Zolang de samenwerking gewaarborgd is tussen beide partijen is het een ondersteunende tool en zal het meer werkplezier geven. Ook kan het een antwoord zijn op het personeelstekort dat nog steeds een probleem is bij velen.

Panelleden, hartelijk dank voor jullie komst naar het DC...

bookmark
plus icon
share episode
#DCDW Podcast van Paul de Vries - Podcast 351: Stefaan Vandroogenbroeck van Multi-Value
play

11/15/24 • 25 min

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we dat doen Stefaan Vandroogenbroeck, CEO van Multi-Value. Welkom Stefaan, leuk dat je er bent, wil je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

"Ik ben CEO van Multi-Value een customer experience specialist. Ik houd me al 28 jaar bezig daarmee, voornamelijk in de automotive branche. Wij zijn een internationale organisatie en onze passie zit in klantbeleving en het ondersteunen van onze klanten in hun customer experience. Dat doen we door te meten, te trainen en te coachen. We zijn actief in de volgende sectoren: automotive, retail en finance en insurances. We merken hoe belangrijk beleving en ervaring zijn. In die verschillende sectoren merk je of iemand het verschil maakt of niet.”

“Kijk je naar de verschillen tussen Nederland en België, dan zie je dat 90/95% hetzelfde is, logisch ook, autofabrikanten werken graag met standaarden. Hoe belangrijk is de testrit voor de klant en de follow up, dat meten we. En eigenlijk kun je zeggen dat geen echt verschil is tussen de Belgische en Nederlandse automotive klant. Ze vinden het belangrijk dat je een fijn persoon bent, die snel en efficiënt de informatie verstrekt. De telefonische bereikbaarheid van een dealerbedrijf is belangrijk. Klanten verwachten dat er snel wordt opgenomen, dat er iemand aan de lijn komt waarmee je verder kunt gaan. Dat geldt ook voor mails: efficiënt en snel antwoorden is belangrijk.”

“Het is bewezen in verschillende studies dat het belangrijk is om binnen het uur je klant terug te bellen. Hij is dan vaak nog bereikbaar en alles is nog fris. Hoe sneller hoe beter. Maar je moet ook de juiste middenweg vinden tussen wat praktisch en organisatorisch haalbaar is. Het gaat over customer excellence en customer excellence is ook teamspirit, effectief jouw organisatie en structuur voorbereiden. Wat opvalt is dat veel gesprekken te vaak te vrijblijvend zijn naar warme leads toe. De deur gaat open, gebruik die deur ook, we laten kansen liggen. Hoe ga je om met de mail of het gesprek. Ik zie veel adviseurs terugmailen. Is het niet efficiënter en interessanter om juist terug te bellen? Op een commercieel, service gerichte manier leads opvlogen, dat is belangrijk. In alle landen waar wij werken zie je hetzelfde: het is vaak te vrijblijvend.”

We hebben de laatste maanden klantbelevingsbezoeken voor verschillende merken, dealergroepen en in verschillende landen uitgevoerd. Het doel was om te bepalen wat de huidige beleving is van de klanten en waar zien we nog groeikansen? Dat is het allerbelangrijkste: zijn er nog groeikansen vandaag? En die zijn er, houdt de klant die interesse heeft, bouw een relatie op, dat begint al bij de lead. Hoe kwalitatief is het opvolgen van de lead, wat is de beleving voor de klant en hoe creëer je het wow-gevoel? Dat kun je door effectief te harmoniseren ten opzichte van de klant. In de behoefteanalyse, de presentatie van het voertuig, de proefrit. Als ik een proefrit doe, verwacht ik in een mooie, schone auto. De praktijk blijkt vaak anders.”

“Onze mystery shopper heeft een aanvraag via website en telefoon gedaan en is langs geweest op de dag zelf. Heb je de mogelijkheid om de klant meteen te helpen zodat hij niet hoeft terug te komen? Onze onderzoeken zijn toegespitst op Nederland en België apart, wel met de standaardvragenlijst. Bij bepaalde merken zie je heel goed waar de groeikansen liggen, die moet je gaan gebruiken. Op het DCDW-evenement zullen we de resultaten van ons onderzoek presenteren. Je hebt maar eenmaal een warme kans, die moet je benutten door de basis correct te doen.

Ik had geen verwachtingen welk merk het goed of slecht zou doen. Je hebt in beide landen dezelfde merken, producten en prijs, wat maakt het verschil? De mens.

Op het evenement mag je van ons verwachten dat we resultaten van andere landen naast België en Nederland delen en we komen met heel praktische tips. Ik doe de presentatie gedurende de dag, nadien kan iedereen de presentatie per mail aanvragen.”

“Als je kijkt naar het dealermodel en agentuurmodel, dan komen we eigenlijk terug op heel veel zaken die al bestaan en waar we het al vaak over hebben gehad. Je moet er dagelijks aan werken, zaken levend houden., Daar ligt de challenge voor ons allemaal. Met veel plezier kom ik graag vertellen wat we doen. We werken met 16 merken samen, en hebben een mooie expertise om te delen.”

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does #DCDW Podcast van Paul de Vries have?

#DCDW Podcast van Paul de Vries currently has 116 episodes available.

What topics does #DCDW Podcast van Paul de Vries cover?

The podcast is about Entrepreneurship, Ebay, Podcast, Podcasts, Automotive, Sales, Business and Online.

What is the most popular episode on #DCDW Podcast van Paul de Vries?

The episode title 'Podcast 339: Carlijn van Dijk van Jaeger Advocaten' is the most popular.

What is the average episode length on #DCDW Podcast van Paul de Vries?

The average episode length on #DCDW Podcast van Paul de Vries is 33 minutes.

How often are episodes of #DCDW Podcast van Paul de Vries released?

Episodes of #DCDW Podcast van Paul de Vries are typically released every 7 days.

When was the first episode of #DCDW Podcast van Paul de Vries?

The first episode of #DCDW Podcast van Paul de Vries was released on May 3, 2022.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments