goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

Cæsars Forum

Videnslyd

Cæsars Forum tager dig med på en rejse tilbage til det antikke Rom.
Hør blandt andet professor Rubina Raja fortælle om sin bevilling på 10 millioner kroner fra Aarhus Universitets Forskningsfond, som har gjort det muligt at fuldføre et arkæologisk drømmeprojekt – udgravningen af Cæsars Forum i det centrale Rom. Tag med på en rejse til Rom i både fortid og nutid: Mød Julius Cæsar, når vi ser nærmere på, hvem manden og legenden egentlig var, og kom tættere på hverdagen for ganske almindelige mennesker i antikkens Rom, når vi ser nærmere på alle de hverdagsting, vores forfædre har efterladt sig i jorden.
Produceret for Aarhus Universitets Forskningsfond af Videnslyd

...more

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Cæsars Forum Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

play

06/18/20 • 40 min

Vi forsøger atter at rejse 3000 år tilbage i tredje og sidste afsnit af Cæsars Forum, hvor vi denne gang skal høre nærmere om keramikken som et arkæologisk redskab. Vaser, kar og krus kan virke skrøbelige, men selv de mindste stumper kan være med til at fortælle meget om datiden; Hvad spiste de dengang, hvad blev importeret, hvilke sociale klasser gjorde sig gældende? Sine Grove Saxkjær deltager i studiet for at fortælle nærmere om, hvordan man kommer fra potteskår til historie. Endelig snakker vært Andrew Davidson med Rubina Raja igen for at runde serien af på behørig vis.
Medvirkende: Sine Grove Saxkjær, Rubina Raja. Vært: Andrew Davidson. Produceret for Aarhus Universitets Forskningsfond af Videnslyd.
play

06/18/20 • 40 min

bookmark
plus icon
share episode

Hvem var Cæsar?

Cæsars Forum

play

06/11/20 • 35 min

‘Veni, vidi, vici’ er et udtryk, som vi nok alle sammen kender, men kender vi egentlig personen, der formodentligt har sagt disse ord? Der er mange skildringer af Cæsar i litteratur, tegneserier og film, så det kan være svært at skelne sandheden fra myterne. I selskab med vært Andrew Davidson, hjælper Trine Aarlund Hass os med at forstå, hvilken type person Cæsar var, hvordan han kom til magten, men også hvordan han blev anset herhjemme i Danmark gennem tiden. Tag med os på en rejse gennem myter, sagn, beskrivelser og sammenligninger, når vi sporer os ind på, hvem Cæsar egentlig var i andet afsnit af Cæsars Forum.
Medvirkende: Trine Aarlund Hass. Vært: Andrew Davidson. Produceret for Aarhus Universitets Forskningsfond af Videnslyd.
play

06/11/20 • 35 min

bookmark
plus icon
share episode

Rejsen til Rom

Cæsars Forum

play

05/20/20 • 39 min

I første episode af Cæsars Forum skal du møde arkæologerne Rubina Raja og Jan Kindberg Jacobsen, der sidder i hver deres del af verden. Mens vi talte med dem, stod Coronaepidemien i fuld flor, så både Rubina og Jan var strandede i henholdvis Tyskland og Italien. Det afholdt dog ikke de to fra at mødes online med vært Andrew Davidson til en snak om dét, Rubina kalder et drømmeprojekt. Med en bevilling på 10 millioner kroner fra Aarhus Universitets Forskningsfond har hun, sammen med et internationalt forskerteam, fået mulighed for foretage en udgravning af Cæsars Forum i den italienske hovedstad, Rom. I afsnittet kan du høre, hvordan det er at arbejde på tværs af institutter og landegrænser. Hvad det egentlige første spadestik er på en arkæologisk udgravning. Og, selvfølgelig, hvad vi kan bruge forskningen til i vores moderne verden. Luk øjnene og lad os tage dig med på en rejse tilbage til det antikke Rom.
Medvirkende: Rubina Raja og Jan Kindberg Jacobsen. Vært: Andrew Davidson. Produceret for Aarhus Universitets Forskningsfond af Videnslyd.
play

05/20/20 • 39 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Cæsars Forum have?

Cæsars Forum currently has 3 episodes available.

What topics does Cæsars Forum cover?

The podcast is about History and Podcasts.

What is the most popular episode on Cæsars Forum?

The episode title 'Fra potteskår til historie' is the most popular.

What is the average episode length on Cæsars Forum?

The average episode length on Cæsars Forum is 38 minutes.

How often are episodes of Cæsars Forum released?

Episodes of Cæsars Forum are typically released every 21 days, 12 hours.

When was the first episode of Cæsars Forum?

The first episode of Cæsars Forum was released on May 20, 2020.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet