Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Budimo Realni Podcast

Budimo Realni Podcast

Adin Zukic

Dobrodošli na prvi bosanski Podcast. Na Budimo Realni čeka vas mnoštvo zanimljivih gostiju i beskopromisno obrađivanje aktualnih tema. Bez predrasuda dajemo priliku gostima da iskažu svoje stavove i trudimo se na podsticanje zdravih diskusija.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 Budimo Realni Podcast Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Budimo Realni Podcast episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Budimo Realni Podcast for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Budimo Realni Podcast episode by adding your comments to the episode page.

Avdo Huseinović je muzicar, novinar, reziser i publicista. Autor je mnogih radova na temu proslog rata, i aktivno sa svojim timom radi na ocuvanju istine iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu. U ovom izdanju dotakli smo se njegovih muzickih dana i njegovog skoka iz muzike u dokumentaristicke i publikacijske vode.

bookmark
plus icon
share episode

Marko Lubarda Random muzicar, battle reper i prvak RapSkillz lige. U ovoj epizodi pricamo o balkanu, tenzijama i njihovom (be)smislu u vrijeme krize izazvane korona virusom. Dotakli smo se i njegove muzike, njene buducnosti, karijere u rapskillzu te betlu sa legendarnim Dizasterom.

bookmark
plus icon
share episode

Ćamil Duraković je prezivio srebrenicki genocid sa 16 godina. 8 godina kasnije se vraca u rodnu Srebrenicu iz Amerike, sada kao akademski obrazovan kako bi joj na putu njenog oporavka pomogao. Bivsi je nacelnik grada Srebrenice i jedan od kandidata za nacelnika u narednim lokalnim izborima 2020.

bookmark
plus icon
share episode

Azer Dugalić Azzapp je Twitch League of Legends full time streamer, i jedini streamer na balkanu koji to radi iskljucivo na engleskom jeziku. Kakav je zivot profesionalnog lol streamera, da li je njegov posao financijski odrziv i kolika su njegova primanja saznajte u petoj epizodi Podcasta Budimo Realni.

bookmark
plus icon
share episode

Prof. Adela Subašić-Kopić je profesorica fizike u Zubotehnickoj skoli u Sarajevu i predsjednica je Astronomskog Drustva Orion. U ovom razgovoru pricali smo o stanju obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini i njegovoj funkcionalnosti, ali i STEM edukaciji koju AD Orion nudi, te o samom Orionu i nacinu na koji on funkcionise u Bosni i Hercegovini. Sve to i mnogo toga vise poslusajte u devetom izdanju Podcasta Budimo Realni.

bookmark
plus icon
share episode

Tarik Džinić mladi je bosanskohercegovacki glumac, poznat po ulozi u Konaku kod Hilmije i ulozi Dzebre u kultnoj bosanskohercegovackoj seriji Lud Zbunjen Normalan. U ovom razgovoru Tarik nam otkriva kako provodi dane u vrijeme karantena, kako je biti dio tima Lud Zbunjen Normalan, govori o svojim pocecima u glumi ali i stanju glume kao umjetnosti u Bosni i Hercegovini. Sve to i mnogo vise poslusajte u ovoj maratonskoj epizodi Podcasta Budimo Realni.

bookmark
plus icon
share episode

Darko Richter je muzicar, reper, pobjednik Red Bull RapLika 2016 godine. U ovoj epizodi dotakli smo se njegove muzike, zivota u izolaciji, uticaja pandemije na drustvo i njene moguce posljedice na buducnost.

bookmark
plus icon
share episode

Marko Mićić je diplomirani astronom sa adresom u Alabami gdje radi i doktorat i Asistent je na istoimenom Univerzitetu. U ovom, jednosatnom razgovoru dotakli smo se svih gorucih pitanja vezanih za misterije Svemira, na koja je Marko vrlo jasno i konkretno odgovorio. Da li je zemlja ravna ploca, da li smo sami u svemiru, sta se tacno krije iza teorija struna, multiuniverzuma, velikog praska, koliko su one tacne, sve to i jos mnogo toga poslusajte u ovom razgovoru koji je meni ostvarenje djecackog sna. Razgovarao sam sa ASTRONOMOM covjece!

bookmark
plus icon
share episode

Realni Radijo je specijalna emisija, kolaboracija Budimo Realni Podcasta i Radijo Podcasta kojeg vodi kolega Arnel Saric Saran. Ideja iza specijala je da se jednom mjesecno snimi zajednicka emisija koja ce obuhvatati aktualne teme iz drzave i regiona. U drugom izdanju objasnili smo kakav je proces dobijanja vize za svima nam omiljenu Njemacku, obracunali smo se sa Anom Bucevic, i iskoristili priliku da pozdravimo bracni par Kucuk i njihovo svakodnevno pisanje po krezuboj sirotinji. Ovakav tip emisije vas ocekuje svakih mjesec dana.

bookmark
plus icon
share episode

Veljko Blagojević VeB je reper, acapella battler, freestyler, biolog i uskoro doktor biologije. U ovoj, nultoj epizodi, dotakli smo se mnogih tema, a izmedju ostalog i one o Korona virusu.

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Budimo Realni Podcast have?

Budimo Realni Podcast currently has 20 episodes available.

What topics does Budimo Realni Podcast cover?

The podcast is about Podcasts, Daily News and News.

What is the most popular episode on Budimo Realni Podcast?

The episode title 'Podcast #13 - Admir Kaiser Karic' is the most popular.

What is the average episode length on Budimo Realni Podcast?

The average episode length on Budimo Realni Podcast is 68 minutes.

How often are episodes of Budimo Realni Podcast released?

Episodes of Budimo Realni Podcast are typically released every 11 days, 22 hours.

When was the first episode of Budimo Realni Podcast?

The first episode of Budimo Realni Podcast was released on Mar 21, 2020.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments