Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Bromera

Bromera

Edicions Bromera

Contes, cançons, podcast... escolta el millor contingut en valencià.

bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 Bromera Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Bromera episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Bromera for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Bromera episode by adding your comments to the episode page.

Va nàixer a la Nucia. Va ser escriptora i mestra, amb un compromís ferm amb l'ensenyament de la llengua. També va fundar la secció de Pedagogia de Lo Rat Penat i en els seus últims anys va formar part de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. De qui parlem?

Efectivament, aquest episodi de L'arquitectura de la ficció el dediquem a parlar sobre Carme Miquel. I ho fem amb una convidada que ens encanta: Elvira Cambrils.

Ací trobaràs l'enllaç a l'entrevista a Carme Miquel publicada per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

bookmark
plus icon
share episode

Què és un narrador intrús? Ha canviat aquesta figura al llarg de la història? És molt difícil d'utilitzar?
En aquest episodi de «L'arquitectura de la ficció» parlem sobre l'evolució d'aquesta veu narrativa, usada per grans autors com Dickens, Tolstoi o Dostoievski en la seua versió clàssica.
La convidada d'aquesta setmana és l'escriptora i comunicadora, Irene Rodrigo.

bookmark
plus icon
share episode

En què consisteix un bloqueig literari? Quines són les causes més freqüents? Què podem fer quan en patim un?

En aquest episodi de l'Arquitectura de la Ficció, parlem sobre la dificultat a l'hora de generar noves idees o tirar endavant l'obra que s'està escrivint.

Amb Joanjo Garcia.

bookmark
plus icon
share episode
Bromera - «Una de monstres», de Rocio Bonilla
play

03/05/24 • 9 min

Qui diu que fer pastissos no és perillós? Aquell dissabte, mentre compràvem al mercat, vam veure una cosa que ens va deixar de pedra. I és que allà, entre les parades, s'amagava un secret... monstruós!

Un audioconte de Bromera. Locució: Nelo Gómez i Victoria Mínguez. Disseny i realització de so: NG Mèdia.

bookmark
plus icon
share episode

A la fàbrica, Júlia és rebuda amb deferència, però a casa, als seus quaranta anys, perd al seu home i a la mare en poc temps. Fent neteja al despatx del difunt Josep, descobreix la veritat sobre el seu pare, un llistat amb els noms dels acusats per la mort de Pelletes en la Revolució del Petroli de 1873.

bookmark
plus icon
share episode

A la casa dels Romeu no es deixen alliçonar i conspiren contra Júlia. El matrimoni no es deixa arrossegar, encara que Josep se sent vell fan un viatge a Barcelona on Júlia descobreix la força del desig i entén la melangia del seu marit i els sentiments de Rafelet.

bookmark
plus icon
share episode

La boda se celebra i fan viatge de noces. Josep i Júlia s'alien i enforteixen la seua relació. A la tornada a Alcoi, Júlia demana, entre altres coses, l'administració de la casa. Dolors s'ofén per veure's amenaçada i aprofita l'ocasió per a mantenir els nets en la seua contra.

bookmark
plus icon
share episode

L’operació d’esterilització de Júlia es porta a terme a una consulta privada de la mà d'un metge de confiança de la família. Pagat l'alt preu pel casori, afortunadament sense perill per a la seua salut, comença a relacionar-se amb Dolors, la mare de la desapareguda Cecília i sogra del senyoret, i amb els fills del mateix Josep. A la casa es fan costat entre ells tres, sense amagar que no veuen amb bons ulls el matrimoni i en concret la persona de Júlia, a la que veuen com una intrusa.

bookmark
plus icon
share episode

Júlia es veu impotent i abaltida davant les burles cruels de les companyes. Josep negocia amb Vicenta les condicions del casament; Júlia no tindrà descendència i ella rebrà un vitalici. Dolors, la sogra del Sr. Romeu, li explica l’operació a Júlia, i encara que no hi està d’acord, accepta.

bookmark
plus icon
share episode

Tanquem la primera temporada parlant de les 'escenes amb bonus', les quals podem trobar en molts dels llibres que llegim, però solament els escriptors més hàbils aconsegueixen que se'ns queden en el record.

Ah! El convidat d'aquest episodi t'encantarà!

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Bromera have?

Bromera currently has 36 episodes available.

What topics does Bromera cover?

The podcast is about Arts, Education, Books and Podcasts.

What is the most popular episode on Bromera?

The episode title 'L'arquitectura de la ficció | 9. Carme Miquel (amb Elvira Cambrils).' is the most popular.

What is the average episode length on Bromera?

The average episode length on Bromera is 21 minutes.

How often are episodes of Bromera released?

Episodes of Bromera are typically released every 6 days.

When was the first episode of Bromera?

The first episode of Bromera was released on Nov 18, 2022.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments