Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Braňo Závodský Naživo

Braňo Závodský Naživo

Rádio Expres

Jasné otázky – priame odpovede. Braňo Závodský a jeho hosť každý pracovný deň 10 minút po 12-tej naživo v Rádiu Expres na aktuálnu tému o veciach, o ktorých sa budete baviť pri obede. Všetky diskusie nájdete aj na YouTube: https://bit.ly/YT_BZN
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Braňo Závodský Naživo Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Braňo Závodský Naživo episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Braňo Závodský Naživo for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Braňo Závodský Naživo episode by adding your comments to the episode page.

Do parlamentných volieb 2023 zostáva 8 dní.

Spolu v nich kandiduje 25 strán, hnutí a koalícií. Ako ich lídri vidia Slovensko dnes, a aké sú ich povolebné plány a ciele?

Rádio Expres prináša volebný špeciál BZN Predvolebné debaty. Do štúdia sme pozvali predsedov strán, hnutí a koalícii, ktoré získali v prieskumoch agentúr FOCUS a AKO viac ako 5 % hlasov opýtaných. Projekt schválila Rada pre mediálne služby.

Braňo Závodský sa rozprával s predsedom hnutia Progresívne Slovensko a lídrom jej kandidátky do parlamentných volieb 2023 Michalom Šimečkom.

bookmark
plus icon
share episode

Počas prvých sto dní vlády poslanci Smeru, Hlasu a SNS odklepli nižšie tresty za korupciu, ekonomickú trestnú činnosť, či zlodejiny. Asi omylom im tam však spadli aj nižšie premlčacie lehoty za znásilnenia. Minulosťou už má byť aj špeciálna prokuratúra. Zákon ešte ani nevetovala prezidentka, koalícia už hovorí, že je pripravená rokovať o jeho zmenách.

Akou novelou by teda koalícia rada zmenila svoju čerstvú novelu a prečo sa o tom všetko nemohlo diskutovať za tie dlhé dni a týždne v parlamente? Ako teda dopadnú otvorené prípady, v ktorých sú stíhaní či žalovaní aj členovia vládnej koalície? Polepšia si po novele? A kto bude ich prípady vyšetrovať ak špeciálna prokuratúra končí a NAKA má prechádzať reorganizáciou? Nehrozí na polícii a v prokuratúre chaos?

Braňo Závodský sa rozprával s ministrom vnútra a generálnym manažérom strany Hlas – Sociálna demokracia Matúšom Šutajom Eštokom.

bookmark
plus icon
share episode

Opozícia varuje, že Slovensko môže prísť pre zmeny trestnom zákone a zrušení špeciálnej prokuratúry o miliardy eur z európskych peňazí. Vláda reaguje, že len prilievajú olej do ohňa a nebojujú za Slovensko.

Sú teda pre Európsku úniu zrušenie špeciálnej prokuratúry a nižšie tresty pre zlodejov a korupčníkov problém? Píše vláde nejaké listy a čo v nich vlastne píše? Dopadneme ako Maďarsko alebo Poľsko, ktorým Únia stopla európske peniaze? Alebo opozícia iba zbytočne straší? A v čom je problém?

Braňo Závodský sa rozprával s vedúcim zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimírom Šuchom a podpredsedníčkou hnutia Progresívne Slovensko Luciou Plavákovou.

bookmark
plus icon
share episode

Hosťami štvrtej časti Letného podcastu Braňa Závodského sú hudobný producent, rapper a DJ Branči Kováč aka Vec a výtvarníčka Ivana Šáteková.

bookmark
plus icon
share episode

Súd potvrdil, že minister vnútra Šutaj Eštok porušil zákon. Minister to odmieta a sudcovi sa vyhráža prípadným disciplinárnym či dokonca trestným stíhaním. Minister mal mať na preloženie policajného viceprezidenta súhlas Úradu na ochranu oznamovateľov, pretože je chráneným oznamovateľom. Šutaj Eštok takto odstavil zo služby aj vyšetrovateľov NAKA, ktorí riešili známe kauzy. Všetci so štatútom oznamovateľov.

Funkcionárovi policajnej inšpekcie, tiež chránenému oznamovateľovi, kolegovia s majákmi a prokurátorom zabavili skoro ráno na ceste do práce služobné auto. Je tá scéna ako z akčného filmu odplatou a šikanou, jeho nových šéfov? Aké má Úrad na ochranu oznamovateľov teraz možnosti? Aký je to vlastne štatút chráneného oznamovateľa? Ako a pred čím ho chráni? Ako sa človek k štatútu oznamovateľa dostane, kto mu ho dá a čo to potom znamená, ochráni ho?

Braňo Závodský sa rozprával predsedníčkou Úradu na ochranu oznamovateľov Zuzanou Dlugošovou a manželkou funkcionára policajnej inšpekcie, ktorému hrozí stíhanie pre používanie služobného auta a je tiež chráneným oznamovateľom, Jarmilou Kotekovou.

bookmark
plus icon
share episode

Ani protesty v uliciach, ani opozícia či prezidentka ani Európska únia asi nezastavia vládnu koalíciu pri rušení špeciálnej prokuratúry. Koalícia je však ochotná hovoriť o zmenách trestov pri korupcii. Medzi tým ohlasuje reorganizáciu v Národnej kriminálnej agentúre. Čakáme aj na video a výsledky nehody šéfa SNS Danka. Úrad špeciálnej prokuratúry medzitým ukončil vyšetrovanie teroristického činu zo Zámockej ulice.

Čo na zmeny v trestnom zákone hovorí špeciálny prokurátor? Prečo sa rozhodol ponúknuť svoju stoličku výmenou za nezrušenie jeho úradu a čo hovorí na to, že to koalícia neprijala? Čo môže znamenať znižovanie trestov a ako to majú v iných krajinách s úradmi ako je špeciálna prokuratúra? A aké sú závery vyšetrovania prvého teroristického útoku na Slovensku?

Braňo Závodský sa rozprával so špeciálnym prokurátorom Slovenskej republiky Danielom Lipšicom.

bookmark
plus icon
share episode

Obmedzenie práv občanov a porušovanie pravidiel, alebo ako hovorí premiér Fico, len snaha rozostavať Slovensko? Pre nové investície, napríklad do výstavby diaľnic, veterných parkov, letiska či spaľovní koalícia v zrýchlenom konaní mení pravidlá. Problém je takzvaná EIA. Teda zákon o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. A zmeny v zákone o strategických investíciách.

Prečo sa proti zmenám ozvali desiatky mimovládok? Prečo kritici hovoria o porušovaní práv občanov a zvýhodňovaní investorov? V čom je problém? Ako sa budú určovať investície, pre ktoré bude štát ochotný vyvlastňovať ľudí? A nemáme pravidlá naopak príliš prísne a preto nám meškajú napríklad diaľnice?

Braňo Závodský sa rozprával s bývalým štátnym tajomníkom ministerstva životného prostredia z mimoparlamentnej strany Demokrati Michalom Kičom, predsedom výboru parlamentu pre pôdohospodárstvo a životné prostredie a poslancom klubu SNS Rudolfom Huliakom a s právničkou Ivanou Figuli.

bookmark
plus icon
share episode

Ficova štvrtá vláda, Smer – Hlas – SNS si už delí ministerstvá. Pod premiérom Ficom má sedieť šesť ministrov za Smer, sedem za Hlas a tri za SNS. Znamená to minimálne jedno nové ministerstvo. Progresívne Slovensko odchádza po neúspešnom love na Hlas do politickej opozície. A spolu s ním sa k OĽANO pridajú aj SaS a KDH.

Prečo rokovania PS a Hlasom nevyšli? Nezvládol to líder progresívcov, alebo pre Pellegriniho nebola žiadna ponuka dosť dobrá aby dal košom Smeru? Aké teda bude PS opozíciou? Bude to jednotná alebo rozhádaná opozícia? Budú sa vedieť ich lídri dohodnúť? A na čom? Aké budú ich prvé kroky v opozícii? Braňo Závodský sa rozprával s predsedom hnutia Progresívne Slovensko Michalom Šimečkom.

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Braňo Závodský Naživo have?

Braňo Závodský Naživo currently has 1123 episodes available.

What topics does Braňo Závodský Naživo cover?

The podcast is about Podcasts and News.

What is the most popular episode on Braňo Závodský Naživo?

The episode title 'Únik tajných dokumentov z Pentagónu by podľa Macka nemal bezprostredne ohroziť vojnové plány Kyjeva' is the most popular.

What is the average episode length on Braňo Závodský Naživo?

The average episode length on Braňo Závodský Naživo is 33 minutes.

How often are episodes of Braňo Závodský Naživo released?

Episodes of Braňo Závodský Naživo are typically released every day.

When was the first episode of Braňo Závodský Naživo?

The first episode of Braňo Závodský Naživo was released on Feb 13, 2019.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments