Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Boktips

Boktips

Cappelen Damm

Boktips er podcasten for deg som elsker bøker. Norges mest spennende forfattere forteller om bøkene de skriver og bøkene de leser, bøker som har formet dem og bøker alle burde lese. Programleder er Knut Gørvell. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Enda flere boktips finner du på boktips.no!
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 Boktips Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Boktips episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Boktips for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Boktips episode by adding your comments to the episode page.

Lars Saabye Christensen trenger knapt noen introduksjon. Han slo gjennom med Beatles i 1984, og har siden vært en av våre største forfattere. I tillegg til diktsamlingen «Onkel onkel» og sangtekstsamlingen «Blues for de dagene», er han i år aktuell med romanen «Herr Knapps uforrettede saker» på Flamme forlag.

Hør Lars Saabye Christensen i samtale med Knut Gørvell. Opptaket er gjort på arrangementet Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset, våren 2024.

bookmark
plus icon
share episode

Tidligere håndballproff Anja Hammerseng-Edin hjelper deg på veien til å bygge mental styrke, utforske det ukjente og finne ditt indre gull.

Bli kjent med de syv avgjørende stegene for utvikling gjennom «heltereisen».

Hennes nye bok er for deg som har lyst til å utforske potensialet ditt, og som er klar for å lytte til den indre stemmen som hvisker: «Hva hvis det er mulig, da?».

Hør Anja Hammerseng-Edin i samtale med Knut Gørvell. Opptaket er gjort på arrangementet Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset, våren 2024.

bookmark
plus icon
share episode

Henrik H. Langeland er tilbake med første bok i en ny serie! «Makten og æren» er et intenst og mangfoldig familiedrama om livet i et norsk skipsrederi.

«Makten og æren» handler om rikdommens og klassesamfunnets personlige slagsider, men også om velstandsvekst, kvinnefrigjøring og skipsnæringens betydning i det moderne Norge. Og ikke minst om arvens kraft. Kan man unnslippe sine slektsbånd? Eller fanger familien for alltid?

Romanen er inspirert av den virkelige historien til en av landets mest innflytelsesrike shippingfamilier i det forrige århundret.

bookmark
plus icon
share episode

Hormoner, overgangsalder, erotiske forviklinger og voksne barn som ønsker kjønnskorrigering. Forfatter av Anita (53), Astrid Nordang, synes det er gøy å ha en heltinne som kløner det litt til. Hør henne i samtale med Knut Gørvell.

Opptaket ble gjort på arrangementet Boktips LIVE på Cappelen Damm-huset i Oslo.

bookmark
plus icon
share episode

Cecilie Benneche er psykolog og formidler av ulike tema om psykisk helse, blant annet som ekspert i magasinet Psykisk helse, samtidig som hun driver prosjekt denfølelsen. I vår utga hun boka Hva føler du nå? – Enkle råd mot indre uro. I denne episoden forteller Benneche om det hun kaller hverdagssmerter og hvorfor vi bør tenke mer som en hund. Programleder er Knut Gørvell.

Opptaket er gjort på arrangementet Boktips LIVE på Cappelen Damm-huset i Oslo.

bookmark
plus icon
share episode

Politiadvokat Terje Bjøranger og den svenske politimannen Simon Häggstrom er begge krimforfattere i tillegg til sin vanlige jobb. Her møter du dem i samtale med Trude Teige.

Dette er nittende episode i Boktips' Krimspesial 2022. Opptaket er gjort på Krimfestivalen, som fant sted i Oslo 17.-19. mars.

bookmark
plus icon
share episode
Boktips - Krimspesial 2022: Utspekulerte kvinner
play

05/11/22 • 39 min

Møt fire av Sveriges mest utspekulerte kvinner: Ulrika Rolfsdottir, Tove Alsterdal, Mikaela Bley og Åsa Larsson. Programleder: Sarah Natasha Melbye.

Dette er attende episode i Boktips' Krimspesial 2022. Opptaket er gjort på Krimfestivalen, som fant sted i Oslo 17.-19. mars.

bookmark
plus icon
share episode
Boktips - Krimspesial 2022: Rivertonklubben 50 år
play

05/10/22 • 28 min

Krimforfatternes klubb, Rivertonklubben, feirer 50 år i år. Klubbens president, Trude Teige, intervjuer tre av Rivertonprisvinnerne fra hvert sitt tiår: Gunnar Staalesen, Unni Lindell og Jørn Lier Horst.

Dette er sekstende episode i Boktips' Krimspesial 2022. Opptaket er gjort på Krimfestivalen, som fant sted i Oslo 17.-19. mars.

bookmark
plus icon
share episode

Møt tre av krimlitteraturens helter og deres skapere: Anne Holt, Kristina Ohlsson og Jørgen Jæger. Programleder: Sarah Natasha Melbye.

Dette er syttende episode i Boktips' Krimspesial 2022. Opptaket er gjort på Krimfestivalen, som fant sted i Oslo 17.-19. mars.

bookmark
plus icon
share episode

Eivind Hofstad Evjemo er aktuell med sin andre roman der settingen er moderne norsk landbruk.

Ingens herre er en roman om dyrs og menneskers liv, om å være langt hjemmefra, om å søke etter mening i arbeid.

18 000 kyllinger er på vei til Husnes gård. Oppdretteren Rakel og hennes fire fremmedarbeidere vasker og klargjør huset etter forrige innsett.

Rakel tar noen glass rødvin og tenker på Gjøran som forsvant og den gamle gården som ble borte.

Mennene i brakka på gården tar en øl og tenker på familiene de ikke får leve sammen med og kameraten som dro til Ukraina for å krige.

Hvordan finne mening og kontakt med noe som er borte? Hvordan føle omsorg for et dyr som kun får 32 dager å leve?

Hør Eivind Hofstad Evjemo i samtale med Knut Gørvell. Opptaket er gjort på arrangementet Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset, våren 2024.

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Boktips have?

Boktips currently has 258 episodes available.

What topics does Boktips cover?

The podcast is about Arts, Books and Podcasts.

What is the most popular episode on Boktips?

The episode title 'Å snakke med tenåringen | Kirsten Holtmon Resaland' is the most popular.

What is the average episode length on Boktips?

The average episode length on Boktips is 32 minutes.

How often are episodes of Boktips released?

Episodes of Boktips are typically released every 2 days.

When was the first episode of Boktips?

The first episode of Boktips was released on Nov 8, 2019.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments