Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Bokbaren

Bokbaren

Radio Revolt

Bokbaren er Radio Revolts litteraturmagasin. Her diskuteres aktuell og tidløs litteratur, debatter og annet som rører seg innafor litteraturen og fiksjonens verden, både lokalt og globalt.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Bokbaren Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Bokbaren episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Bokbaren for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Bokbaren episode by adding your comments to the episode page.

Bokbaren - #78 Overtalte Austenites
play

10/01/24 • 31 min

bookmark
plus icon
share episode
Bokbaren - Bokbaren på Norsk Litteraturfestival
play

04/30/19 • 120 min

bookmark
plus icon
share episode
Bokbaren - Bokbaren 2016-09-27
play

09/27/16 • 33 min

bookmark
plus icon
share episode
Bokbaren - Lever du uegentlig?
play

09/13/16 • 39 min

Ny Bokbaren-sesong og nye folk! Bokbaren introduserer to nye bokbarn, vi snakker om å la menneskerasen dø ut og hvordan kunst kan lindre et meningstap i tilværelsen.

Fortrenger du din egen natur, eller lever du autentisk? I dag snakka vi om den menneskelige eksistens i lys av den norske filosofen Peter Wessel Zapffe og den franske forfatteren Albert Camus, hvor tapet av Gud og livets absurditet står i fokus. I tillegg var vi innom den sjølopptatte trenden i norsk samtidslitteratur, hvor vi omtalte debutromanen til den Trondheimsaktuelle forfatteren Kenneth Moe.

bookmark
plus icon
share episode
Bokbaren - Sakprosa + skjønnlitteratur = hva?
play

08/30/16 • 37 min

I dagens sending tok vi debatten om skillet mellom sakprosa og skjønnlitteratur. Hva skal vi kalle litteraturen som kombinerer sjangertrekkene? I tillegg snakket vi om Gunnhild Øyehaugs nye novellesamling Draumeskrivar, som falt i smak hos Bokbarens leser.

Hva er forskjellen på biografier, memoarer, bekjennelser og en romaner? Hva har det å si for leseren hvilken sjangerbenevnelse man setter på litteratur? Hvis du brenner etter svar på disse spørsmålene, bør du høre denne sendinga, der Bokbaren-veteran Hanna Malene og nykommer Siri bistår med litteraturvitenskapelig tyngde.

bookmark
plus icon
share episode
Bokbaren - Semesterstart-fest i Bokbaren
play

08/23/16 • 39 min

I kveldens sending har vi tre gjester, to teknikere og et intervju. Det snakkes om Blaff, Ugress og Ibsens Hedda Gabler

Bokbaren får besøk av 3 ålreite gjester: Einar og Mathias fra Litterært Kollektiv, og Siri fra Blaff-redaksjonen. Hva blaff og Lk er for noe? Lytt i vei! Hva annet som er i sendinga? Intervju med skuespiller Stine Fevik som for tiden spiller Hedda Gabler på Trøndelag Teater, og mye mer. Blomsterbildet er en illustrasjon på sensommeren.

bookmark
plus icon
share episode
Bokbaren - Vesaas' tragedier
play

04/26/16 • 33 min

En gammel, innesluttet og definitivt talentfull mann. Vesaas er alt dagens mediehorer ikke er - han takket nei til en plass i offentligheten til fordel for en gård, papir og en penn. Sånt blir det god litteratur av, men ikke nødvendigvis hyggelig litteratur. Hovedtema er Fuglane, men vi gir også litt rom til Is-Slottet.

Ensomhet, fremmedgjøring, skrevet i det som er en nydelig, poetisk stil. Vesaas tar opp i sine to viktigste bøker - Fuglane og Is-slottet, historier og skjebner som berører oss alle. Både i sitt vakre, lyriske språk men også fantastisk gode skildringer av bygden og menneskene som bor der. Mattis, hovedpersonen i Fuglane har noen mentale begrensninger og sliter med å finne sin plass i virkeligheten. Hans desperate, tragiske jakt etter å passe inn er skrevet slik at man høster sympati og medfølelse for de mindre heldige. Vesaas selv så mye av seg selv i denne personen, og det gjør vi i Bokbaren også. Det er varmt og vakkert, det er sårt og tragisk, det er 100% menneskelig og satans god litteratur.

bookmark
plus icon
share episode
Bokbaren - Den ville (anti)vesten
play

04/19/16 • 36 min

Sanddyner, lovløse, Mexicanere og Indianere. Det er selvfølgelig sørstatsgrensen i USA på 1800-tallet. The Good, The Bad and The Ugly er ikke den annerkjente forfatteren McCarthys bilde av den ville vesten. For han beskriver det stygge, det onde og mennesket som dreper for å overleve, som voldtar for nytelse og skalperer Indianere i pervers ondskap. Flere bøker har blitt filmatisert, deriblant No Country For Old Men, og derfor har vi Hans fra filmofil i studio.

Den ville vesten er en velkjent,idyllisert myte om rettferdige kugutter i kamp mot ondskap. Og i de tørre ørkenenen, i sørstatene med slanger og skorpioner utfolder Cormac McCarthy sine beretninger om drap, smuglere, sheriffer og lovløse. Med knappe ord og skarpe beskrivelser gir han skrikende gode fortellinger fra de veldige ørkenlandskapene og det av grusomme menn som måtte avles der. Blood Meridian, No Contry for Old Men, The Orchard Keeper og The Road utforsker alt fra dophandel til post-akopalystiske samfunn hvor man må drepe og plyndre for å overleve. Når film-nerden Hans har lest bøkene med glede, må de være bra - og det synes vi i Bokbaren også.

bookmark
plus icon
share episode
Bokbaren - Noia med Kafka
play

04/05/16 • 38 min

Den uutgrunnelige Franz Kafka. Utolkelig, tvetydig, rart, det finnes ikke mangel på adjektiv som beskriver hans unike forfatterskap. Hovedtema er Prosessen og det er mer enn nok til å skape diskusjon i studio. Vi avslutter lettere med Til Vestisen av Tor Espen Svanes, en bok Vetle og Jonas skal bokbade.

Franz Kafka sitt liv, levd i dragning mellom identiteter, verdenssiutasjoner og urokkelig kaos skapte heldigvis et fantastisk forfatterskap. Mye ble brent, og takket være Max Brod sine handlinger overlevde et par manuskripter - deriblant Prosessen som er tema i dagens sending. En bok om avmakt, paranoia - skrevet i glassklar prosa med en handling som er så sær at den er opphav til en egen term. Hva er det med Kafkas univers som aldri slutter å fascinere oss? Og hvordan skal man tolke den absurde beretningen om Josef K sin kamp mot en ukjent domstol og en prosess som gjennomsyrer hvert aspekt av livet hans? Bokbarna prøver å finne svar, men kanskje er vi like rådville som Josef K?

bookmark
plus icon
share episode
Bokbaren - #79 Who watches the Bokbaren
play

10/08/24 • 29 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Bokbaren have?

Bokbaren currently has 303 episodes available.

What topics does Bokbaren cover?

The podcast is about Podcasts, Books and Arts.

What is the most popular episode on Bokbaren?

The episode title '#71 Bokbarens aktualitetsmagasin' is the most popular.

What is the average episode length on Bokbaren?

The average episode length on Bokbaren is 38 minutes.

How often are episodes of Bokbaren released?

Episodes of Bokbaren are typically released every 7 days.

When was the first episode of Bokbaren?

The first episode of Bokbaren was released on Nov 30, 2009.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments