Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Biopodden

Biopodden

Norsk Biologforening (BIO)

Elina og Vilde graver seg inn i biologiens verden. En freidig og underholdende tilnærming til forskning.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Biopodden Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Biopodden episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Biopodden for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Biopodden episode by adding your comments to the episode page.

Biopodden - MAT6: CRISPR-Cas redder matplantene
play

04/07/21 • 57 min

Verdens matproduksjon må beskyttes mot plantesykdommer, tørke og regn. CRISPR-Cas er en ny metode for genredigering som har åpnet for en verden av muligheter. CRISPR-Cas kan hjelpe oss å beskytte matplantene, men også gi oss rosa mat og vin uten bivirkninger.

bookmark
plus icon
share episode

En styrt og planlagt “død” kan være en god strategi for å overleve når omgivelsene blir ulevelige. Uten målbare tegn til liv, kan disse organismene likevel gjenoppstå.

bookmark
plus icon
share episode
Biopodden - MAT2: Fremtidsmaten
play

01/20/21 • 52 min

Verden har begrensede ressurser og vi blir stadig flere mennesker. Mange har forsket på hvordan vi best kan få næringsrik og bærekraftig mat til alle. Hvordan ser egentlig fremtidens middagstallerken ut? Skal en slik tallerken bestemmes for hele verden eller bør det være lokale variasjoner?

bookmark
plus icon
share episode
Biopodden - God jul

God jul

Biopodden

play

12/16/20 • 2 min

Biopodden tar juleferie. Vi høres igjen i januar.

bookmark
plus icon
share episode

Som ung samlet Dag Hessen på det å se fuglereir. En forelesning om vann var så interessant at det ble hans karrierevei. Et jervespor han og faren krysset for 50 år siden ble starten på en type bok han aldri har skrevet før.

bookmark
plus icon
share episode

Mennesker, på tvers av kulturer, ser ut til å like etanol – men det er jo giftig? Kan alkoholkonsumet vårt skyldes en evolusjonær fordel av å like gjæret frukt? Vi ser på alt fra gjærsopp i tarmen, karpefisker i Nordmarka som overlever vinteren med egenprodusert lykkepromille, og hannrotter som får mer fylleangst enn hunnrottene. Velkommen til en episode om etanol!

bookmark
plus icon
share episode

Når biologi møter nanoteknologi oppstår nye muligheter: Hør om hvordan medisiner kan finne fram i kroppen som en molekylær "postboks" og om hvordan et av verdens sterkeste biomaterialer er tennene til en snegle. Kan vi lage kunstige organer, som hud, ved hjelp av et vanlig eple? Og hvordan kan edderkoppene inspirere forskere til å lage ting som er sterkere enn kevlar? Hør mer i denne episoden!

bookmark
plus icon
share episode

Tyveri er ikke forbeholdt vår art. Hvor fort løper en maur som stjeler "barn"? Hvilke vurderinger gjør edderkoppene når de skal stjele mat? Hør om forskerne som fant mer informasjon på Youtube enn i forskningslitteraturen, og mye annet!

bookmark
plus icon
share episode
Biopodden - Intervju: Ingvild Aaby om sæd
play

05/11/22 • 62 min

Ingvild Aaby har jobbet med sæd fra fugler og hun har vært med å skrive bok om sæd. Dette temaet kan hun mye om, og hun forteller gjerne.

bookmark
plus icon
share episode

Neandertalere - var de fjerne slektninger, og venner, eller bitre konkurrenter? Vi spør en av ekspertene på våre utdødde slektninger, nemlig Håvard Hegdal!

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Biopodden have?

Biopodden currently has 66 episodes available.

What topics does Biopodden cover?

The podcast is about Science, Podcasts, Nature and Life Sciences.

What is the most popular episode on Biopodden?

The episode title 'Etanol: Kan du være full uten å drikke? Hannrotter med fylleangst og fisk med lykkepromille' is the most popular.

What is the average episode length on Biopodden?

The average episode length on Biopodden is 49 minutes.

How often are episodes of Biopodden released?

Episodes of Biopodden are typically released every 7 days.

When was the first episode of Biopodden?

The first episode of Biopodden was released on Sep 30, 2020.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments