Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
Bindstof - Bindstof met Hind Fraihi

Bindstof met Hind Fraihi

Bindstof

06/06/24 • 49 min

plus icon
bookmark
Share icon

"Kijk naar de wereld vanuit vertrouwen, niet vanuit wantrouwen" dixit Hind Fraihi, onderzoeksjournaliste, auteur en documentairemaker en mijn gast in deze aflevering. Zij voorspelde 20 jaar geleden al de golf van online extremisme aan linker- en rechterzijde.
We hadden het over de vijgenboom aan haar terras dichtbij de keukentafel en de verbindende kracht van in stilte schaken met je gezin. Waar vind zij schoonheid en hoop naast haar job?
Hoe maak je als onderzoeksjournalist zo goed verbinding met je bronnen dat ze hun info met je delen? Het sluipend gif van online haatspraak bereikt steeds meer jongeren. Je eigen denken superieur vinden aan dat van de ander leidt tot uitsluiting en kan een voorkamer zijn voor extremisme. Er is veel verbinding in deze communities die drijven op haat. Wie heeft er de leiding en welke rol spelen vrouwen daarin? En hoe geraken jongeren hieruit en kiezen ze terug voor vertrouwen i.p.v. wantrouwen?
Wat zijn quiet quitters in de democratie? Wat kan je zelf kan doen aan het in stand houden van de vrije meningsuiting en gelijke rechten? En waarom is naïef zijn een mooie eigenschap? Je komt het allemaal te weten in deze aflevering.

Benieuwd naar nog meer concrete tips voor verbinding aan de keukentafel, op het werk en in de samenleving? Je ontdekt ze op www.elkejeurissen.com

Als je genoten hebt van deze aflevering, deel de link met iemand die er ook wat aan kan hebben, of laat een review op Apple Podcasts of Spotify. En vergeet je niet te abonneren, zo mis je geen enkele tip voor meer verbinding.
Deze podcast is een idee van Elke Jeurissen, en werd realiteit dankzij de fijne samenwerking met alle gasten en Dimi Ferrest (editing), Inge Wachtelaer (fotografie) en Douwe Van Gorp (muziek).

06/06/24 • 49 min

plus icon
bookmark
Share icon

Generate a badge

Get a badge for your website that links back to this episode

Select type & size
Open dropdown icon
share badge image

<a href="https://goodpods.com/podcasts/bindstof-417690/bindstof-met-hind-fraihi-57976541"> <img src="https://storage.googleapis.com/goodpods-images-bucket/badges/generic-badge-1.svg" alt="listen to bindstof met hind fraihi on goodpods" style="width: 225px" /> </a>

Copy