Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Bikeradio

Bikeradio

Maria Nissen & Niels Philbert

Bikeradio er et podcast om indendørs cykling med bikeinstruktørerne Maria Nissen og Niels Philbert
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Bikeradio Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Bikeradio episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Bikeradio for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Bikeradio episode by adding your comments to the episode page.

Bikeradio - Hvorfor snakke om bike?
play

03/08/20 • 6 min

Episoden før episoden!

Vi snakker om, hvorfor vi har besluttet at prøve kræfter med at lave et podcast om bike - for kan man egentlig sidde på en stol og snakke om noget, der handler om at bevæge benene og få pulsen op?

Spoiler: Vi ved det heller ikke! Men vi ved, vi snakker meget om bike uanset, så måske nogen ville synes det er værd at lytte med 🤷🏻‍♀️

Maria fortæller også om sin baggrund som instruktør og løfter sløret for hvorfor hun ikke er i topform for tiden. Niels indser, hvor mange år han egentlig har kørt bike, og afslører hvilken neonfarvet træningsform, der var lige ved at vinde instruktørhjertet inden det blev bike4evah.

bookmark
plus icon
share episode
Bikeradio - E1: Når vi nu ikke må kalde det sp!nning
play

03/21/20 • 12 min

Bike er efterhånden mange ting og der findes nu mange træningsformer, der involverer en stillestående cykel på den ene eller den anden måde.

I Bikeradios første rigtige episode, tager vi fat i de forskellige begreber og koncepter inden for bike. Vi snakker også om, hvorfor vi ikke må kalde det spinning. Og så har vi luret lidt på et amerikansk bikekoncept, der formår at fylde bikesalen med bikere, der gladeligt lægger en hundredelas eller to per svedtime.

bookmark
plus icon
share episode
Bikeradio - E2: Watt er intensitet for noget?
play

03/29/20 • 15 min

På en biketime kommer man ikke nogle steder. Man rykker sig ikke. Altså fysisk. Eller jo, inde i kroppen rykker man sig. I ved, hvad vi mener! Ikke?

Hvis ikke, så kommer I til det i denne episode. Her snakker vi nemlig om de forskellige måleparametre man kan følge undervejs på en biketime, nu når man ikke kan måle på, at det er hårdt fordi man har knoklet det lille stejle stykke op ad Geels Bakke i Holte.

bookmark
plus icon
share episode

Vi har luret jer! I kommer ikke allesammen til bike med samme forudsætninger og ønsker for, hvad en time skal indebære. Og gudskelov for det! For hvor kunne det dog blive ensformigt, hvis vi har helt ens som maskiner meep mob

Så i denne episode snakker vi om, hvilke forskellige motivationer der er for at træde ind i bikesalen, finde en cykel og klikke i pedalerne.

Og uanset hvad grunden er til at du tropper op med cykelsko og sveder det hele til, så tusind tak fordi du kører bike - også de dage, du ikke helt gider, men gør det alligevel!

bookmark
plus icon
share episode

"Instruktøren sidder jo bare og hjuler rundt uden belastning..." - den sætning har du måske hørt en af dine medbikere sige - eller måske du selv har sagt eller tænkt det?

Vi forstår det godt - og ville ønske, at vi kunne afsløre, at ingen af os instruktører laver noget hverken før, under eller efter timen, men bare nyder den gode musik og hæver vores fyrstelige honorar. Det er bare ikke helt sådan tingene hænger sammen 😅

Så i denne episode af Bikeradio, tager vi en snak om hvordan en time ser ud fra instruktørens side.

Er du altid for presset til overhovedet at have ilt til at skænke instruktørens præstation en tanke, så lyt til vores sprøde stemmer for hyggens skyld - du må godt cykle en tur imens 😎

bookmark
plus icon
share episode

Vi har fundet nogle nederen ting, man oplever, når man begynder til bike. Altså ting, man måske godt gad vide på forhånd, så man kan forberede sig mentalt.

Spoiler alarm: De nederen ting går ret hurtigt over og bliver overskygget af alt det fede, der er ved at køre bike.

Som forberedelse, havde vi hver fundet fem nederen ting og tænkt os at lave en flot opremsning af hver ting i en matematisk korrekt rækkefølge. Men matematik er dødsvært, så vi roder rundt i det og ved faktisk stadig ikke hvor mange ting, vi endte på.

Men det var i hvert fald ikke ti - og det er jo faktisk ret godt, når det nu er nederen ting.

Er du erfaren biker, kan du tage en tur ned af memory lane til dengang, du var nybegynder.

Er du lige startet - eller i gang med at overtale en ven til at prøve en biketime - kan denne episode være en god måde at forberede sig, aflive et par myter og få klarhed over, hvad man kan forvente.

bookmark
plus icon
share episode
Bikeradio - E6: 9 opperen ting ved at være nybegynder
play

04/26/20 • 14 min

I denne episode snakker vi om alt det fede ved at være i nybegynderfasen inden bike bliver en naturlig, lækker og velintegreret del af lyfe.

Kender du én som endnu har til gode at prøve bike - og måske har fokus på alle forhindringerne - så er det denne episode, der vinder dem over 👯‍♀️

Du må selvfølgelig også gerne høre den, selvom du er garvet i faget - om ikke andet kan du tænke tilbage til dengang hvor det hele var nyt og uprøvet. Du ved; dengang før hardcore wattmåling, regneark med træningshistorik og konstant syre i benene tog over 😅

bookmark
plus icon
share episode
Bikeradio - E7: Stinkesko og skokain
play

05/03/20 • 21 min

Om du er ny eller erfaren biker, har du nok fundet ud af, at cykelsko hurtigt kan blive jævnt klammo med det svedshow, vi fyrer af til en omgang bike.

Så her er en episode, hvor vi lister en række ting, vi har prøvet for at dæmpe stinkeriet når skaden er sket. Måske nogle af dem virker for dig - måske du har givet op....i så fald en episode, hvor du finder ud af, at du ikke stinker alene.

Til sprognørderne: Hvad kalder vi det, når vi en dag finder ud af at kurere et par stinkende bikesko?

De har stinket? stanket? stunket? stinkateret? Skriv/skrav/skruv det til os på [email protected]

bookmark
plus icon
share episode
Bikeradio - E8: Svedige programplanlægningstanker
play

05/11/20 • 21 min

Hvor svært er det lige at sammensætte et bikeprogram? Benene kører rundt og rundt, lidt stående kørsel, en spurt eller to og så godt op for Absolute Music 12, ja?

Vi afviser ikke, det er sådan det foregår nogle steder. Vi synes så bare, at der er flere faktorer og overvejelser, det er værd at tage med, når der skal bygges bikeprogram.

Så vi taler om ni ting, vi tænker over, når vi sætter en biketime sammen.

Lyt med og hør om overtænker det eller har prioriteterne i orden.

bookmark
plus icon
share episode
Bikeradio - E11: I gang igen, når benene er spaghetti
play

06/19/20 • 10 min

Nu kan vi endelig komme tilbage i pedalerne og få kørt Coronapausen ud af benene. Eller er det ind i benene?! 🤔

I hvert fald oplever mange af os, at der er sket et eller andet med formen. Og musklerne. Og luften. Virkelig meget på luften 😅

Vi har fundet fire ting at være opmærksom på, når du starter op på træning igen efter en pause, hvad end det er grundet en verdensopstoppende virus, en sejlivet forkølelse eller tre uger på Barbados 👙

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Bikeradio have?

Bikeradio currently has 21 episodes available.

What topics does Bikeradio cover?

The podcast is about Health & Fitness, Fitness, Podcasts and Sports.

What is the most popular episode on Bikeradio?

The episode title 'E1: Når vi nu ikke må kalde det sp!nning' is the most popular.

What is the average episode length on Bikeradio?

The average episode length on Bikeradio is 18 minutes.

How often are episodes of Bikeradio released?

Episodes of Bikeradio are typically released every 10 days, 15 hours.

When was the first episode of Bikeradio?

The first episode of Bikeradio was released on Mar 8, 2020.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments