goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon

Bech Bag Bolden

af Troels Bech

Troels Bech i samtaler med sportens største eksperter og profiler. Vi afdækker fodboldens hemmeligheder fra hverdagen i high performance miljøer i Danmark og internationalt. Målet er at bringe "Insight Out" med viden om topfodbold, du kan tage med i din egen hverdag. Der vil være særligt fokus på ledelse og selvledelse i high performance kulturer.
share icon
not bookmarked icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Bech Bag Bolden Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

episode art
play

09/22/20 • 61 min

Peter Rudbæk i samtale om udviklingen af trænerfaget. Hør den dobbelte Årets Træner og nu tidligere chef for DBU ́s træneruddannelse fortælle om de vigtigste "Does and Don ́ts for dagens toptrænere: Vær dig bevidst om ikke kun spilfilosofi men også livsfilosofi, skab et stærkt miljø med nysgerrighed og oprigtig interesse i dem, du arbejder med, udvikle god timing og prognoseevne ved at se og forudse - og vær ærlig.
Peter taler om spillets udvikling, hvor taktiske træk og modtræk kræver stadigt større fleksibilitet med ordene "Adapt or Die" Og så glæder det trænerudvikleren, at stadigt flere danske trænere klarer sig godt i udlandet. Slutteligt kigger manden bag ordene "kan du forestille dig i morgen, kan du eje den" af med at kigge i krystalkuglen og pointerer nødvendigheden af at forstå børn og unges udvikling.
Glæd dig til at høre en af dansk fodbolds mest centrale personer gennem de sidste 40 år.

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

09/15/20 • 48 min

VAR - vil du vide mere? Jan Carlsen er en af Europas mest velansete fortolkere af fodboldloven og supervisor i implementeringen af VAR i dansk fodbold. Hør ham forklare om retningslinjerne for brug af Video Assistent Referee i stræben efter at eliminere "klare og åbenlyse dommerfejl". Hvordan er set upet: hvem sidder i VAR-vognen, hvem kalder hvem, og hvad er udfordringerne ved denne nye og nok største forandring i dommernes virke. Endelig nuancerer Carlsen myten om, at VAR ødelægger rytmen i kampene.
Og med en gennemsnitstid på ca 1min pr stop synes det måske som en lille pris for et helt år i 1.division eller udenfor Europa pga af en nok så menneskelig men undgåelig dommerfejl...

bookmark
plus icon
share episode

Christian Eriksen i samtale om at være en helt almindelig fyr i et liv som verdensstjerne. Vi taler om konstant bevågenhed og om at håndtere forventningspres. Hvordan er livet på konstant rejse og uendelige hotelophold? Hvad er forskellene i måden at være fodboldspiller på i Danmark, Holland, England og Italien - og hvad er forskellene på europæisk topklubber og landsholdet? Christian fortæller om overvejelser bag sine klubskifter og den udfordrende start i Inter i en Coronatid med 14 dage karantæne på træningsanlægget. Og hvordan ser han på fortsættelsen? Vi runder også det danske landshold med nye trænere på tærsklen til kampen mod England. Og endelig prøver Christian sig som træner ved at udtage et All Star hold af medspillere...Glæd dig til mødet med mennesket bag Danmarks nr 10!

bookmark
plus icon
share episode

Jon Volf Andersen? Har du tænkt over, at de store profilers vej mod toppen er brolagt med talenter, der ikke passede trives med presset. Mød fodboldspilleren, der ærgrede sig over at være dansk og dermed umuligt kunne blive verdensmester... men også talentet med kolossale udfordringer med forventningspresset. Hør manden bag energidrikken State fortælle om livet på den forkerte side af fodboldens nåleøje. Vi taler om at kunne i skolegården men stivne i klubben. Hvad sker der, når hver berøring er livsdefinerende. Jon reagerede med en ekstrem præstationsoptimering, og trods besvær med at komme på 2.holdet i Silkeborgs U17 hold tilkæmpede han sig en plads i startopstillingen i 1.division. Og som biprodukt af hans eksperimenter med at blande salte og sukker i sin drikkedunk, grundlagde han det succesfulde firma State Drinks.

bookmark
plus icon
share episode

Hør om Jakob Kjeldbjergs vej fra Frederiks over Superligaen til Chelsea og landsholdet og videre til Onside og Robinson. Jakob fortæller om den mentalitet, som gjorde ham i stand til at nå toppen med mere vilje end talent - og giver et godt råd til nutidens unge spillere. Hvad sker der, når man først sent i karrieren møder sin første nedtur, og hvad balancerede "Kjelde"s fodboldliv? Og hvordan håndterede han at blive erklæret fodboldinvalid? Endelig fortæller Danmarks måske bedste studievært anekdoten om sin udtagelse til kampen mod Argentina, hvor han neutraliserede Maradona.

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

08/18/20 • 65 min

"Jess Thorup er en succes" synger Esbjergs fans, og det har han været både som mesterskabsvindende spiller og ditto træner. Manden, der aldrig er blevet fyret beretter om forskellene på dansk og belgisk fodbold; dernede er intensiteten i både spillet på og udenfor banen bare større. Jess fortæller om sin indgang til elite fodbold, hvor Kim Brink spillede en stor rolle, og om overgangen fra spiller til træner. Vi taler om motivation, og om hvem, der egentlig har ansvaret for den del. Jess deler sine tanker om sit lederskab, om mediehåndtering, op-ledelse og uddelegering. Og så kommer mestertræneren med FCM med et godt råd til klubber - og til sidst et afgørende tip til trænere.

bookmark
plus icon
share episode

Christian Poulsen fortæller om sin rejse rundt i topklubber fra verdens 5 største ligaer. Vi taler om hvordan Christian udviklede den mentalitet, der gjorde ham i stand til at fokusere og slå til, når det gælder - og hør i den forbindelse hans tip til unge spillere. Jeg nød Christians pointe, da vi talte om det enorme præstationspres: "ALLE mennesker har noget at kæmpe for!"
Vi taler om hans mange klubskifter, og om hans opgave med at integrere sig og familien. Og så kommer manden med 92 landskampe med sit bud på, hvad vinderkultur kræver. Lyt med, hvis du vil høre om forskelle i fankulturer på tværs af landegrænser, om danskhed som kosmopolit, om konkurrenter i klubberne og venner på landsholdet. Endelig runder vi også Christians forhold til fodboldkultur og det at savne et andet liv.

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

08/03/20 • 65 min

Mød Jakob Blåbjerg i en samtale om at skifte hverdagen som fodboldspiller ud med en rettet mod bæredygtighed i klimakampen. Jakob fortæller om udfordringen ved at få (for) meget tid til at tænke over fodbolden, og den løsning, der passede ham bedst: uddannelse. Vi taler om at stræbe efter sin balance i et ekstremt præstationsmiljø, og Jakob har et par gode råd til unge spillere samt tips til klubberne. Hør ham sætte ord på, at han efter 7 år som professionel fodboldspiller med meget fokus på sig selv nu ønsker at være mere for andre med et større formål. Og selv om han med sin beslutning ønsker at skulle snakke mindre om fodbold, så får du her 1 time samtale om netop det - og han er bestemt et lyt værd!

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

07/20/20 • 51 min

Athletic coach i Brøndby, amerikanske Ahron Thode, i samtale om fysisk træning i fodboldens hverdag. Lyt med når Ahron fortæller om sin vej ind i fodbold, hans arbejdsopgaver og ansvar. Vi diskuterer betydningen af at kende den aktuelle træners forventninger til spillernes fysiske karakteristika, og værdien af at arbejde med den enkelte spiller i længere tid. Ahron fortæller om hvilke tests, Brøndby bruger, og hvordan de udfører dem. Vi taler om tracking af alle træningsenheder med live evaluering af den enkelte spillers fysiske belastning, og om brugen af de enorme mængder data, som Brøndby producerer. Er du nysgerrig på periodisering henover ugen og henover året, så lyt med, når en ekspert fortæller om hverdagen med fysisk træning.

bookmark
plus icon
share episode

Mød Yussuf Yurary Poulsen, som udlændingene i Leipzig kalder tysker. Yussuf fortæller om tiden som ungdomsspiller, og om at skifte fra at spille for sjov i Skjold med gutterne Zohore, Højer og Høbjerg m.fl. til at arbejde målrettet med gymnasie og elitefodbold i Lyngby. Hør ham fortælle om sin skarpe karriereplan og det bevidste valg af en klub, der rykkede op fra 4. liga for at tage udviklingen sammen med klubben op til den absolutte verdenstop. Og manden med anførerbindet i en Champions League semifinale fortæller om at udvikle en mentalitet i balanceret individualisme og kollektivisme. Vi taler også om landsholdet med de nye trænere og det gamle fundament. Mød Yussuf Yurary Poulsen fra Fælledparken, der nu vil slå de bedste i verden.

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

Featured in these lists

 • FAQ

  How many episodes does Bech Bag Bolden have?

  Bech Bag Bolden currently has 189 episodes available.

  What topics does Bech Bag Bolden cover?

  The podcast is about Management, Leadership, Interview, Football, Podcasts, Inspiration, Sports, Soccer and Business.

  What is the most popular episode on Bech Bag Bolden?

  The episode title 'Peter Rudbæk - en hverdag med træneruddannelse' is the most popular.

  What is the average episode length on Bech Bag Bolden?

  The average episode length on Bech Bag Bolden is 61 minutes.

  How often are episodes of Bech Bag Bolden released?

  Episodes of Bech Bag Bolden are typically released every 6 days, 23 hours.

  When was the first episode of Bech Bag Bolden?

  The first episode of Bech Bag Bolden was released on Mar 3, 2020.

  Show more FAQ

  Toggle view more icon

  Comments

  0.0

  out of 5

  Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
  Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
  Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
  Star filled grey IconStar filled grey Icon
  Star filled grey Icon

  Rating

  Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

  Review or comment on this podcast...

  Post

  External Reviews

  Imported reviews from Apple Podcasts.
  Generate a badge

  Get a badge for your website that links back to this

  Select type & size
  Open dropdown icon
  share badge image

  Copy