Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
BANEBRYTERE

BANEBRYTERE

Claudia Antwi-Adjei Hedegaard

Norges ledende karriere & ledelse podcast som fremmer inspirerende karrierehistorier fra det flerkulturelle Norge. Gjestene er ambisiøse, opptatt av karriere og ledelse. De utmerker seg på sitt felt og baner vei. Her deles karrierereisen og gode råd. Samtalene er åpne, avslappede og ærlige. Historiene er ment til å inspirere alle som vil sikte høyt i karrieren. Ny episode hver tredje tirsdag. Følg BANEBRYTERE på Instagram https://www.instagram.com/invites/contact/?i=9oad og LinkedIn for oppdateringer.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 BANEBRYTERE Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best BANEBRYTERE episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to BANEBRYTERE for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite BANEBRYTERE episode by adding your comments to the episode page.

BANEBRYTERE - Intro til Banebrytere
play

09/27/21 • 1 min

Hva er denne podcasten og hvem står bak den.

bookmark
plus icon
share episode

(English episode) Abbey er oppvokst i tech-hovedstaden, Silicon Valley. Hun har klatret til topps på karrierestigen i corporate verden. Hennes CV prydes av lederstillinger i noen av verdens største selskaper. Hun har nå tatt det store steget med å starte sitt eget selskap, og deler sine personlige tanker og refleksjoner rundt dette valget. Vi dykker ned i:

  • Redefinering av karrieresuksess: Hva betyr det egentlig å lykkes i karrieren? Abbey utfordrer den tradisjonelle ideen om en lineær karrierevei
  • Å bryte fri fra én retning: Hvorfor blir vi ofte låst fast i én karrierevei?
  • Nettverkets betydning: Hvordan har et sterkt nettverk hjulpet Abbey i hennes karriere?
  • Fra trygghet til uforutsigbarhet: Hvilke utfordringer og gleder har Abbey møtt i overgangen til gründerlivet?

NORSK

Abbey Lin er Gründer og CEO av Fortifai, et teknologiselskap innen ESG-regulering som gjør det enklere for bedrifter å implementere bærekraft og compliance i organisasjonen. Hun har over 20 års internasjonal erfaring fra lederstillinger i selskaper som Microsoft, KPMG og Yara International. Hun har hatt topplederrollen som Chief ESG and Integrity Officer i et selskap med virksomhet i 45 land med, ansvarlig for global risiko, compliance og bærekraft.

Abbey er medgründer av Oslo.AI, et av de største non-profit fellesskapene for AI-entusiaster, samt Ethical AI Resources som ble overført til NORA.AI. Hun har en mastergrad fra University of California San diego og en dobbel bachelorgrad fra University of California, Los Angeles

ENGLISH

Abbey Lin has over 20 years of international experience climbing the corporate ranks in companies like Microsoft, KPMG, and Yara international. She has held the topp role as Chief ESG and Integrity Officer of a publicly listed company located in 45 countries, responsible for global risk, compliance, and sustainability. She co-founded Oslo.AI, one of the largest non-profit community of AI Enthusiasts, as well as Ethical AI Resources which was transferred to NORA.AI. She is now the Founder of Fortifai, a ESG Regulatory technology company making it easier for companies to implement sustainability and compliance in their organization.

She holds a master's degree from the University of California, San Diego (UCSD), and a double bachelor's degree from the University of California, Los Angeles (UCLA).

bookmark
plus icon
share episode

Irmela er en ekspert på menneskerettigheter, antikorrupsjon og forretningsetikk, og brenner for ærlig forretning i norske bedrifter. Hun deler sin personlige historie om valg av en utradisjonell og krevende yrkesretning. Vi får innblikk i det å jobbe med anti-korrupsjon og menneskerettigheter, hva som kreves for å lykkes, hennes drive for å gjøre en forskjell og hvordan hun får med seg toppledere. Hun gir dagsaktuelle eksempler på korrupsjon og menneskerettighetsbrudd i næringslivet.

Irmela van der Bijl Mysen er partner i og medgründer av selskapet Vier Consulting, og er en av norges fremste i praktisk forebygging av økonomisk kriminalitet og brudd på menneskerettigheter. Hun er tidligere advokat, dommerfullmektig og rådgiver til hovedstyret i Norges Pensjonsfond Utland – Oljefondet. Her banet hun vei for hvordan Oljefondet burde stille krav til selskaper om hvordan de skulle tjene pengene sine og skape verdier.

Hun har lang erfaring med å bistå toppledelse i selskaper som Statkraft og Aker Energy med å håndtere risiko for korrupsjon og menneskerettighetsbrudd. Hun har hatt internship ved FNs Krigsforbryterdomstol og Den norske ambassaden i Haag. Hun er utdannet jurist ved universitetet i Oslo og har en master i internasjonal strafferett.

Vier Consulting

bookmark
plus icon
share episode

Imponerende Jama gjør suksess som utelivsgründer, og står bak en rekke velkjente utesteder i Oslo. Han har opplevd mye opp gjennom - fra borgerkrig til en pandemi som nesten ruinerte hans livsverk. Han forteller om dette. Vi får også høre om tilfeldighetene som førte til karrieren i utelivsbransjen og hvordan han har lykkes.

Jama Awaleh er partner og styreleder i selskapet ByOslo, som står bak suksesser som BA3, Stratos, Justisen, F6 og Libertine. Selskapet er regnet som en utelivskjempe i Oslo. Har 22 års erfaring i utelivsbransjen og har hatt ulike roller som har gitt han en unik forståelse for alle aspekter av drift og konseptutvikling.

Hospitality er hans lidenskap og han har gjort det til sitt livsverk. Jama er opptatt av å skape inspirerende steder hvor gode opplevelser kan blomstre.

bookmark
plus icon
share episode

Pablo er konsernsjef i Haugaland Kraft og gjorde en kometkarriere i Yara. I episoden snakker han det å gå fra rollen som konserndirektør til konsernsjef, hva det innebærer og hvordan han griper an rollen. Han deler kloke tanker rundt det å lykkes med karriereambisjonene. Her trekkes frem bl.a. samspillet mellom det å levere, lederes evne til å løfte ansatte, og det å spille kollegaer gode. Vi diskuterer også i hvor stor grad flaks og tilfeldigheter påvirker ens karrieresuksess. Hvorfor lykkes noen med karriereambisjonene og andre ikke, selv om de er knalldyktige?

Pablo Barrera ble konsernsjef i Haugaland kraft i en alder av 36år. Han har hatt flere sentrale posisjoner i konsernledelsen i det internasjonale selskapet Yara. Bl.a. konserndirektør for strategi og forretningsutvikling, for innkjøp og logistikk og for kommunikasjon og myndighetskontakt. Han har også vært landssjef for Yaras virksomhet i Chile. Han har tidligere jobbet i BCG, har erfaring fra flere styreverv og er i dag medlem av styret til Den Norske Opera og Ballett. Han sitter også i juryen for E24 Ledertalentene.

Pablo har en mastergrad i finans fra Norges Handelshøyskole (NHH). Etterutdanning innen bærekraftig utvikling og ledelse ved Yale School of Management og Harvard Kennedy School.

Bilde kilde: Haugaland Kraft AS – Haugaland Kraft (hkraft.no)

bookmark
plus icon
share episode

Kiran snakker om sin relative nye jobb som leder for ansvarlige investeringer. Hun reflekterer rundt hennes innflytelsesrike rolle, de store forventningene til henne, hva hun vil oppnå og hvordan hun ønsker å lede sitt team.

Kiran Aziz er leder for ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning og har ansvar for å følge opp investeringer i over 7000 norske og internasjonale selskaper. Hun har tidligere vært senioranalytiker i avdelingen for ansvarlige investeringer, advokat i Ernst & Young og jobbet som forsker og foreleser ved BI. Kiran brenner for en ansvarlig og bærekraftig verden. Hun sitter i styret i Flyktninghjelpen og har en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

bookmark
plus icon
share episode

Max forteller om sin imponerende reise fra en "snow board bum" som strøk i alle fag på skolen til en suksessfull gründer, og eier av flere anerkjente restauranter i Oslo. Han snakker bl.a. om hvorfor han måtte ta et brutalt oppgjør med seg selv og egen lederstil for å beholde ansatte. Han forteller også hvordan han ledet teamet sitt og håndterte krisen for restaurantene da Norge stengte ned på grunn av pandemien.

Max er en seriegründer i restaurant - og utelivsbransjen i Norge. Han er eier og daglig leder av flere anerkjente og suksessfulle restauranter i Oslo, som Cru, Ludo og nylig åpnet Brasserie cou cou. Restaurantene hans høster fantastiske omtaler og mange av dere kjenner garantert til minst en av disse. Maxwell er også mannen bak Emil og Samuel, som var i sin tid det hotteste utestedet i Oslo. Han har tidligere jobbet på velrenommerte restauranter både i Norge og utlandet, som eksklusive Annen etage i Oslo og legendariske The Fat duck i England.

Dette opptaket ble gjort for noen uker siden da samfunnet var fult åpent etter flere runder med nedstigning. Nå er vi igjen i en ny krevende periode med restriksjoner for restaurant og utelivsbransjen. Denne episoden gir et innblikk i hvordan det er å stå i, og håndtere Covid-19 krise i denne bransjen og kan forhåpentligvis være til inspirasjon for andre.

bookmark
plus icon
share episode

Helge er en ekte entreprenør som brenner for salg og markedsføring, og mener at flere bør ha stolthet rundt selgeryrket. Han snakker om sin gründerreise, fra ryddehjelp på hotell til å eie millionbedrift og hvorfor han valgte en bransje med mange fordommer mot seg. Vi får også høre om hans misjon, det å løfte sine medarbeidere.

Helge er daglig leder og gründer av millionbedriften Innovation Support, som har sterk økonomisk vekst. Selskapet er kåret til Gasellebedrift hvert år fra 2016 til 2021. Med vanvittige resultater fra 2021 ligger det an til nok en gang å bli Gasellebedrift i 2022. Helge er på «40 under 40» listen til Kapital – en liste over unge talenter som vil påvirke næringslivet fremover.

Han har en executive master innen ledelse, strategi og økonomi fra BI.

bookmark
plus icon
share episode

Lan er en av Norges fremste stemmer for grønn politikk. Vi snakker om hennes utrolige kometkarriere i poltikken. Hvordan hun raskt gikk fra ukjent til en topplederrolle og navigerte i ukjent terreng som en ung fersking (..her snakker vi next level "learning by doing"). Veien til toppen har ikke alltid vært lett. Vi får høre om de vanskeligste øyeblikkene, og hva hun ville gjort annerledes. Hun forlater politikken og forteller om det hun er mest stolt av, og om hennes neste kapittel.

Lan Marie Berg er en av Norges mest profilerte politikere - med en lidenskap for miljø, klima og internasjonal solidaritet. Hun har hatt en imponerende karriere innen politikken. Fra ukjent førstekandidat på Oslolista til Miljøpartiet De Grønne i lokalvalget 2015 til byråd for miljø og samferdsel i Oslo og nå parlamentarisk leder på Stortinget. Hennes engasjement og evne til å inspirere har gjort henne til en viktig stemme for grønn politikk i Norge. Hun har hatt en rekke sentrale verv, og har tidligere jobbet med klimaforskning i Cicero og UiO.

Lan har en mastergrad fra Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo.

Foto: Ketil Blom Haugstulen

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does BANEBRYTERE have?

BANEBRYTERE currently has 61 episodes available.

What topics does BANEBRYTERE cover?

The podcast is about Podcasts, Business and Careers.

What is the most popular episode on BANEBRYTERE?

The episode title 'Yunus Yildiz - Skape cocktailbarer i verdensklasse, bygge positiv arbeidskultur' is the most popular.

What is the average episode length on BANEBRYTERE?

The average episode length on BANEBRYTERE is 41 minutes.

How often are episodes of BANEBRYTERE released?

Episodes of BANEBRYTERE are typically released every 14 days.

When was the first episode of BANEBRYTERE?

The first episode of BANEBRYTERE was released on Sep 27, 2021.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments