Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Antidoping Podcast

Antidoping Podcast

Slovak Anti-doping Agency

Športovec a doping. Čo je zakázané? Čo je povolené? Ako odhalenie dopingu ovplyvní kariéru športovca? Za každým dopingovým prípadom stojí príbeh. Odhalenie dopingu nie je len o zákaze športovej činnosti, ale aj o osobnom živote. Okrem dopingových prípadov Vám spolu s odborníkmi priblížime aj to, ako fungujú niektoré výživové doplnky, a čo všetko sa deje v našom tele pri ich užívaní.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 Antidoping Podcast Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Antidoping Podcast episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Antidoping Podcast for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Antidoping Podcast episode by adding your comments to the episode page.

Antidoping Podcast - Tenká hranica vo svete športu - Glukokortikoidy
play

12/13/22 • 33 min

V tejto epizóde Antidoping Podcastu si priblížime tému užívania glukokortikoidov v športe. Ako je možné rozlíšiť či športovec užil glukokortikoid povoleným alebo zakázaným spôsobom? Koľko dní pred súťažou by mal lekár ukončiť terapiu glukokortikoidmi? Čo ak ich športovec musí užívať aj naďalej? Vypočujte si náš podcast a dozviete sa viac.

bookmark
plus icon
share episode
Antidoping Podcast - Stimulanty - klady a zápory vo svete športu
play

07/04/22 • 64 min

Čo nové vo svete antidopingu (postrehy zo Svetového antidopingového sympózia Lausanne 2022)?
Čo je to nová metóda "dried blood spot"?
Ako sa vo svete rieši integrita športu?
Ako sa vo svete rieši zneužívanie dopingu v rekreačnom športe?
Našou hlavnou témou sú dnes stimulanty. Veľká skupina látok, s ktorou sa často stretávajú aj rekreační športovci, ale aj nešportovci. Vedeli ste, že existujú beznikotínový beztabakový žuvací tabak? Vypočujte si náš podcast a dozviete sa oveľa viac.

bookmark
plus icon
share episode
Antidoping Podcast - Radoslav Malenovský - príbeh
play

07/06/21 • 69 min

Radoslav Malenovský (33) patrí medzi svetovú špičku v športovej streľbe hendikepovaných. Je majstrom sveta, majstrom Európy, víťazom Svetového pohára aj autorom svetových rekordov. Úraz, ktorý ho v 16 rokoch posadil na vozík, znášal spočiatku veľmi ťažko.
Ako sa dostal k športovej streľbe? Čo všetko musel prekonať? Ako sa pozerá na doping v športe? Čo výživové doplnky?
"Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, dôvody."

bookmark
plus icon
share episode
Antidoping Podcast - Lucia Knappková - športová lekárka
play

05/04/21 • 29 min

Naším prvým hosťom v roku 2021 je lekárka Lucia Knappková. Okrem športovej lekárky je aj dopingovou komisárkou nie len na Slovensku, ale aj pre UEFA. O jej pohľade na šport, doping a výživu sa s nami podelí v našom antidopingovom podcaste.

bookmark
plus icon
share episode
Antidoping Podcast - Milan Haborák - dopingový príbeh
play

10/09/20 • 38 min

Účastník dvoch olympiáad, Sydney 2000 a Peking 2008. Trojnásobným atlétom Slovenska. Jeho osobný rekord vo vrhu guľou je 20 metrov 87 centimetrov. Jeho kariéru poznačili dva dopingové nálezy. Prvý z nich sa spája s olympijskými hrami v Aténach, za čo dostal dvojročný dištanc. Aj keď sa dokázal vrátiť, v roku 2010 prišiel ďalší nález, za čo mu bol udelený doživotný dištanc. Nie len o téme dopingu sa s ním budem rozprávať v našom antidopingovom podcaste.

bookmark
plus icon
share episode
Antidoping Podcast - Keď začne účinkovať predtréningovka...
play

09/05/23 • 33 min

Dnes sa budeme rozprávať s Kristiánom o predtréningovkách. Počuli ste už o nedávnom dopingovom škandále v českom hokeji? Akú úlohu v ňom zohrali predtréningové nápoje?
Čo sa deje v našom tele, keď vypijeme predtréningovku? Pomáha nám alebo škodí? A čo vôbec obsahuje? Vypočujte si náš podcast a dozviete sa viac.

bookmark
plus icon
share episode

Leto je čochvíľa v plnom prúde a čas na formovanie postavy sa už nebezpečne kráti. Dokážete na poslednú chvíľu schudnúť vďaka spaľovačom tukov? Sú spaľovače tukov bezpečné? Môžu obsahovať zakázané látky? O tom všetkom diskutujú Tomáš a Kristián.

bookmark
plus icon
share episode

Dva známe minerály - horčík a vápnik. Aké rôzne úlohy plnia v našom tele? Ako si všimneme, že nám niečo chýba? Má zmysel dopĺňať tieto minerály vo forme výživových doplnkov? Aký je rozdiel medzi voľnopredajným liekom a výživovým doplnkom? Ako sú na tom športovci? Ovplyvňujú tieto dva ióny športový výkon? Vypočujte si náš podcast a dozviete sa oveľa viac.

bookmark
plus icon
share episode
Antidoping Podcast - Pitný režim pri športe: iónové nápoje alebo voda?
play

02/01/23 • 38 min

Zameranie Antidoping Podcastu posúvame do tematiky doplnkov výživy. Ako prvé sme si vybrali iónové nápoje. Áno, čítate správne, po slovensky hovoríme o iónových, a nie ióntových nápojoch. S touto skupinou výživových doplnkov sa už stretol asi každý športovec. A napriek tomu, nie každý vie, aké druhy týchto nápojov existujú a čo všetko obsahujú. Obľúbená ovocná aróma, na počudovanie, nie je hlavným kritériom pre výber iónového nápoja. Ako si teda vybrať vhodný nápoj? Prečo vytrvalci pijú kolu? Vypočujte si náš podcast a dozviete sa viac.

bookmark
plus icon
share episode

V tejto epizóde Antidoping Podcastu sme diskutovali o (a.) medializovanom prípade environmentálnej kontaminácie čínskych plavcov trimetazidínom, (b.) nadopovaných koňoch a ťavách, (c.) výhodách a nevýhodách odberu suchej kvapky krvi, (d.) používaní kratomu.

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Antidoping Podcast have?

Antidoping Podcast currently has 28 episodes available.

What topics does Antidoping Podcast cover?

The podcast is about Podcasts and Sports.

What is the most popular episode on Antidoping Podcast?

The episode title 'Keď začne účinkovať predtréningovka...' is the most popular.

What is the average episode length on Antidoping Podcast?

The average episode length on Antidoping Podcast is 47 minutes.

How often are episodes of Antidoping Podcast released?

Episodes of Antidoping Podcast are typically released every 35 days, 21 hours.

When was the first episode of Antidoping Podcast?

The first episode of Antidoping Podcast was released on Aug 27, 2020.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments