Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Amintiri Gustoase

Amintiri Gustoase

Zaga Brand

Amintiri Gustoase, parte din platforma culturală Cronicari Digitali. Podcastul gastronomic aflat în căutarea identității mâncărurilor românești. Din curiozitate, poftă și dorință de recuperare. Vorbim la cald despre origini balcanice, incursiuni vestice și legături cu spațiul oriental, alături de invitați echipați cu oale, tigăi, doctorate sau amintiri de mese copioase. Gazdă experimentată, Cosmin Dragomir, istoric culinar, cotrobăie prin cămări și bate coclauri după rețete și oameni de neuitat. Descoperim savoarea gustului de altădată, în „100 de ani din rețete”. Povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, afli la Amintiri Gustoase un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă. Podcastul Amintiri Gustoase ajunge din căști în bucătăriile noastre cu susținerea Electrolux România.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 Amintiri Gustoase Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Amintiri Gustoase episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Amintiri Gustoase for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Amintiri Gustoase episode by adding your comments to the episode page.

#AmintiriGustoase 00:44 Alexandra și Cătălin Cincu îi povestesc lui Cosmin Dragomir cum documentează restaurantele, cum și le aleg și de ce ele sunt primele ținte de pe lista lor de obiective turistice. Invitații noștri de azi precizează apoi ce-i lipsește României, ca să devină o destinație gastronomică, în ce fel manageriază hate-ul din social media și cum negociază cu un copil de doi ani și șapte luni în bucătărie și la restaurant.

Amintiri Gustoase, un podcast pentru pasionații de călătorii gastronomice, parte din platforma culturală Cronicari Digitali.

bookmark
plus icon
share episode

#AmintiriGustoase 00:44 🎤 Oana Groșanu povestește ce înseamnă să practici, cu adevărat, sustenabilitatea. Explică care este legătura dintre cărțile de tarot și Ambasada Sustenabilității, respectiv cum se regăsesc Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, risipa alimentară și băncile de alimente pe aceeași pagină a agendei ei de interes.

#AmintiriGustoase 42:45 🎤 George Bonea este provocat să detalieze avantajele umorului și ironiei, atât în comunicare și public relations, cât și în relația noastră cu PET-urile. Aflăm cum anume NU trebuie să-i convingem pe oameni să nu mai lase gunoi în pădure și de ce Generatia Z nu e neapărat mai eco decât generația Millennial.

Podcastul Amintiri Gustoase ajunge din căști în bucătăriile noastre cu susținerea Electrolux România.

bookmark
plus icon
share episode

#AmintiriGustoase 00:49 Angela Brașoveanu enumeră preparatele pe care niciun turist n-ar trebui să le rateze când ajunge în Republica Moldova și îi povestește lui Cosmin Dragomir cum se fac sarmalele dincolo de Prut.

Invitata noastră explică, apoi, ce este mirudia, ce sunt cighirii și aduce în discuție cel puțin un preparat moldovenesc perplexant: "cozonacii cu 400 de ouă".

Amintiri Gustoase, un podcast pentru pasionații de călătorii gastronomice, parte din platforma culturală Cronicari Digitali.

„100 de ani din rețete” 32:43 Povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, afli despre un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă. În episodul de azi, despre fasole.

bookmark
plus icon
share episode

#AmintiriGustoase 00:44 Alexandru Dumitru explică ce ne lipsește, pentru a deveni și noi o destinație gastronomică, și cum s-a transformat piața HoReCa în ultimii 7 ani, de când acesta lucrează în România. Invitatul lui Cosmin de azi insistă, apoi, asupra importanței unui aspect neobișnuit pentru țara în care mâncăm: ca cheful să iasă din bucătărie, să discute cu clienții. Și explică, în fine, de ce în cazul bucătăriei pe care o practică less is considerably more.

„100 de ani din rețete” 37:50 Povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, afli despre un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă. În episodul de azi, despre șnițele.

bookmark
plus icon
share episode

#AmintiriGustoase 00:48 Diana Popescu ne explică de ce nu se omoară după larvele de furnică și care e preparatul care încape perfect în poșeta unei actrițe de la Teatrul Act. În plus, invitata lui Cosmin Dragomir ne povestește de ce jupuia de piele găinile, când era mică, cum a învățat să consume corect greierii, când s-a făcut suficient de mare ca să meargă în Japonia, și de ce crede ea că, în fond, adevăratele parteneriate culinare se dezvăluie în STB, nu la Chefi la cuțite.

„100 de ani din rețete” 44:22 Povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, afli despre un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă. În episodul de azi, despre salate.

bookmark
plus icon
share episode

#AmintiriGustoase 00:46 Chef Alex Cîrțu ne spune cât de greu e să dai 20 de ture de teren după un prânz cu ciorbă de burtă și pomana porcului și cum anume ne place nouă să ne dăm cu stângu-n dreptu’. Ne lămurește în ce constă miraculoasa dietă “Cartof” și, apropo de asta, spulberă cel puțin un mit legat de cartoful românesc.

„100 de ani din rețete” 43:53 Povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, afli despre un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă. În episodul de azi, sarmalele lui Păstorel Teodoreanu.

bookmark
plus icon
share episode

#AmintiriGustoase 00:52 Dorian Lungu intră în detaliile unui concept relativ nou – punctul gastronomic local. Și îi explică lui Cosmin Dragomir de ce insistă să îi convingă pe țărani să producă, nu să intermedieze. Invitatul acestui episod răspunde la niște întrebări esențiale: cum fiscalizează punctele gastronomice locale, dacă au POS și, în fond, de ce nu își face lumea restaurant normal, ca la București.

„100 de ani din rețete” 49:55 Povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, afli despre un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă. În episodul de azi, despre zacuscă.

bookmark
plus icon
share episode

#AmintiriGustoase 00:53 Chef Mehrzad Moghazehi ne povestește despre asemănările dintre bucătăria iraniană și cea românească. Aflăm prin ce diferă gastronomia iraniană de celelalte bucătării orientale; obținem detalii despre modul în care se prepară sarmalele iraniene și de ce caviarul din Marea Caspică e un subiect mai degrabă trist pentru invitat. În plus, ne lămurim cum ar trebui să fie shaorma, gătită ca la mama ei.

„100 de ani din rețete” 40:26 Povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, afli despre un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă. În episodul de azi, gâscă cu mere și varză murată.

bookmark
plus icon
share episode

#AmintiriGustoase 00:49 Bogdan Simon ne povestește ce preparate din pește au fost pomenite într-un cântec vechi despre... Miu Haiducul.

De asemenea, ne lămurește ce surprize a avut de-a lungul - și de-a latul - poveștii gastrofonice sugestiv intitulată “Fragmente” și îl provoacă pe invitat să intre în detaliile specificului bucătăriei rome și să explice cum s-a trecut de la nunta mobilă, cu care se mergea prin sat, la chermeza de la restaurant pe care o știm astăzi.

„100 de ani din rețete” 44:06 Povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, afli despre un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă. În episodul de azi, despre creveți.

bookmark
plus icon
share episode

#AmintiriGustoase 00:46 Georgiana Ilie îi explică lui Cosmin Dragomir cum se poate economisi timp prețios prin planificarea din vreme a meselor, precum și a cumpărăturilor aferente lor. Mărturisește cum a contribuit Jamie Oliver la succesul noii ei cariere, cât de mult o ajută să-și organizeze bucătăria și cămara într-un Google Doc și intră în detaliile meniurilor pe care le concepe pentru abonații ei.

Amintiri Gustoase, un podcast pentru pasionații de călătorii gastronomice, parte din platforma culturală Cronicari Digitali.

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Amintiri Gustoase have?

Amintiri Gustoase currently has 33 episodes available.

What topics does Amintiri Gustoase cover?

The podcast is about Society & Culture, Podcasts, Arts and Food.

What is the most popular episode on Amintiri Gustoase?

The episode title '#AmintiriGustoase Ovidiu Țigănuș, cum își face loc bucătăria românească, gătită la Londra, pe TikTok' is the most popular.

What is the average episode length on Amintiri Gustoase?

The average episode length on Amintiri Gustoase is 49 minutes.

How often are episodes of Amintiri Gustoase released?

Episodes of Amintiri Gustoase are typically released every 7 days.

When was the first episode of Amintiri Gustoase?

The first episode of Amintiri Gustoase was released on Apr 28, 2023.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments