To access all our features please use the Goodpods app.

Open the app

headphones

Amazonpodden Nordisk Amazon Akademi

Carl Helgesson

Amazonpodden Nordisk Amazon Akademi är till för dig som vill veta mer om möjligheterna med Amazon, lära dig hur man ska sälja på Amazon för att lyckas, höra mer om vilka utmaningar det finns med Amazon och få inspiration, tips och strategier för att just du ska lyckas på Amazon, lokalt och globalt.
 ...more

All episodes

Best episodes

Top 10 Amazonpodden Nordisk Amazon Akademi Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

Johan Hallenby startade sitt eget varumärke på Amazon och fick en rejäl fart på försäljning på Amazon i USA.
I sin strävan att växa snabbt och aggressivt började han sondera terrängen efter externt kapital. Det var början till den unicorn som Sveriges första Amazon-aggregator Go North faktiskt är.
I dagens avsnitt kommer Johan att berätta mer om både sina framgångar och utmaningar med sitt private label, såväl som resan att starta Go North till vad Amazon-aggregatorn är idag.
En annan diskussionspunkt är hur de flesta Amazon-säljarna i världen finns utanför Norden, och vad vi i Norden kan göra för att bli bättre på Amazon.
Han kommer också berätta mer om hur Go North kan hjälpa dig som vill skapa ditt egna varumärke på Amazon och göra en exit.
Johan är också en av alla fantastiska talare på amaNordic som går av stapeln den 7e oktober.
Han kommer på eventet att berätta om de områden en Amazon-aggregator tittar närmare på när du som Amazon-säljare vill sälja ditt varumärke och göra exit, samt vad du kan göra för att få bästa möjliga värderingen.
Ett annat område som Johan kommer ta upp är båda perspektiven (Amazon-aggregatorns och Amazon-säljarens) när det är dags för en exit och hur du som Amazon-säljare skapar en win-win för båda parter.
Johan kommer leverera konkreta tips som du direkt efter eventet ska kunna implementera för att direkt få förbättrade resultat i din Amazon-business, med målet att du ska kunna ta dig till en position för en framgångsrik exit.
Med sig på scenen så har Johan med sig sin Senior Brand Manager Kirill Kachinsky, som dagligdags är baserad i New York. Kirill är en riktig världsstjärna när det gäller e-handel och har själv rattat ett Amazon Private Label brand som omsatte över 2 miljarder kronor per år.
Kirill kommer ge sina bästa tips och råd från för att du ska lyckas på Amazon och få så snabb och vinstgivande tillväxt som möjligt.
OBS! amaNordic börjar närma sig slutsålt. Vill du vara med på plats så se till att säkerställ din biljett nu, på
https://amanordic.com/tickets/.
Du kan även deltaga digitalt.

bookmark
share episode

Han har jobbat med annonser inom det digitala men såg efter ett tag storheten med annonsering på Amazon och har de sista åren helt fokuserat på e-handelsjätten.

Med det blev han en pionjär när det gäller annonsering på Amazon och har varit med om hela resan och utvecklingen från när man bara fick göra automatiska annonser, till videoannonser och DSP (Amazon Demand Side Platform).

Han har sålt för över 10 miljarder kronor med hjälp av annonser på Amazon och då räknar han inte in DSP, som är en avskild modul när det gäller annonsering på Amazon.

I dagens avsnitt av Amazon-podden så får vi höra om George Meressas spännande framgångssaga när det gäller annonsering på Amazon, hur viktiga video-annonser på Amazon är och varför Amazons Demand Side Platform är så viktig, samt vilka resultat du kan få med DSP.

Han går också in på de största utmaningarna med annonsering på Amazon och vad du behöver för att lyckas.

George är en av talarna på amaNordic den 7 oktober och kommer i detalj att visa exakt vad de gör som är så framgångsrikt med Amazon DSP, så att du som deltar på eventet kan lära dig från Georges framgångar och implementera det i din egen Amazon-affär.

Han kommer visa hur du med DSP kan ta fram din kund-avatar, vad dina kunder gillar för typ av produkter och hur du kan tillvara på den informationen för att annonsera mot helt rätt målgrupp i helt rätt tid, för en extremt hög konvertering.

Han kommer också visa hur du faktiskt kan göra DSP genom vanliga annonser på Amazon (Sponsored Ads) och därmed öka dina marginaler med 4%.

George är oerhört generös med den information han delar med sig av och är en väldigt uppskattad talare på de stora Amazon-event han talar på.

Han kommer också visa på hur framtiden inom annonser på Amazon kommer att se ut.

Som du märker finns det otroligt många anledningar att skaffa en biljett till amaNordic, fysisk eller digital.
Och George är bara en av talarna som kommer sprida en enorm kunskap på amaNordic.
Se till att du tar del av den kunskapen genom att säkra din plats på: https://amanordic.com/tickets/

bookmark
share episode

Hur viktig är Amazons data och hur ska du använda den för att förbättra dina marginaler på Amazons marknadsplatser?

Det kommer du får veta mer om av Amazon-nestorn Philip Jepsen.

Philip som ursprungligen kommer från Danmark, men sedan länge bott i USA, är en väldigt datadriven Amazon-säljare.

Han har använt Amazons data rigoröst och har tack vare det både byggt sina egna framgångsrika varumärken på Amazon, men har också skapat Amazon-verktyget ManageByStats som hjälper andra Amazon-säljare att lyckas bättre just med hjälp av Amazons data.

I intervjun i Amazon-podden så får du höra mer om Philips framgångsresa på Amazon, men också om hur du ska använda Amazons data för att förbättra dina marginaler på Amazons marknadsplatser.

Philip är också en av talarna på amaNordic nu den 7e oktober. Där kommer han mer i detalj gå igenom hur du som säljer på Amazon kan förbättra dina marginaler rejält, genom att på olika sätt använda Amazons data för att snabbt kunna fånga upp eventuella rödflaggor, hitta de KPIer som du behöver skruva på och se var du gör dina vinster samt vad du behöver skruva på för att göra mer vinst.

amaNordic har ett helt batteri av några av de bästa Amazon-säljarna i världen som kommer för att dela med sig av sina kunskaper, strategier, taktiker och hacks – så att du ska kunna ranka bättre, sälja mer och tjäna mer pengar på Amazon.

Det är ett begränsat antal platser, så vill du lyckas bättre på Amazon så se till att boka in dig på eventet genom att gå till amanordic.com

Fram till den 19e september så kan du nyttja rabattkoden EARLYBIRD som ger hela 30% rabatt på din biljett.

Du kan delta både fysiskt på plats och digitalt på amaNordic.

Missa inte den här helt unika möjligheten när stjärnsäljarna på Amazon kommer för att dela med sig av sina hemligheter.

bookmark
share episode

Han har sålt på Amazon sedan 2014 och hans metoder har genererat flera miljarder kronor i försäljning. Med det så är han förmodligen av de mest framgångsrika Amazon-säljarna i världen.

I den här intervjun så berättar Mels om sin resa på Amazon, hur snabbt han nådde sin första miljon dollar i försäljning och hur han utvecklades därifrån.
Men framförallt så berättar han om det nya sättet att sälja på Amazon som kretsar kring relevans och som helt revolutionerar hur man säljer på Amazons marknadsplatser.

Du kommer också få höra mer om hur och varför du måste ändra ditt sätt att sälja, samt om hur den stora andel säljare som inte lär sig detta helt kommer bli bortsopade på Amazon.

Att använda relevans på det här sättet som Mels talar om är det största som hänt på Amazon på flera år. Om du vill sälja bättre på Amazon eller funderar på att sälja på Amazon, så får du inte missa detta avsnitt av Amazonpodden.

Vill du dessutom lära dig i minsta detalj hur du ska nyttja det här revolutionerande sättet att sälja på Amazon som kommer att kunna skapa dig mer framgång än de flesta av dina konkurrenter, då ska du se till att säkra en plats på amaNordic den 7e oktober.

Mels är nämligen Keynote speaker på amaNordic och kommer visa varenda steg i hans process för att använda data för att skapa en högre relevans än konkurrenterna – och på det sättet hjälpa din produkt att ranka snabbare och bättre, få mer trafik, konvertera högre och sälja mer.

Efter att ha sett Mels bevisa hur relevansen helt avgör vem som lyckas på Amazon och inte, så är detta något som är helt game-changing för Amazon-industrin.

Vill du lyckas på Amazon så kommer du att behöva lära dig det Mels lär ut.

Det fantastiska är att han kommer till Sverige och amaNordic för att undervisa om det nya sättet att sälja på Amazon – det är oerhört stort.

Det finns ett begränsat antal platser på amaNordic och fram till den 19e september så kan du nyttja Early Bird-rabatten som ger dig hela 30% på biljettpriset. Ange koden EARLYBIRD när du checkar ut.

Du säkerställer din plats här: https://amanordic.com/tickets/

amaNordic är ett oberoende Amazon-event helt för dig som säljer på Amazon eller vill börja sälja på Amazon. Det första i sitt slag som äger rum i Norden. Några av de mest framgångsrika Amazon-säljarna i världen kommer för att lära ut sina bästa strategier, taktiker och hacks.
Det finns ett begränsat antal platser och kommer ge dig kunskap du inte kommer att kunna skaffa på annat håll.

bookmark
share episode

I del två om resan med eget varumärke på Amazon fortsätter du att lära från de framgångar och misstag som vi hade på Amazon.

Från att välja marknadsplats och produktkategori, till design och paketering så talar vi i den här fortsättningen om vikten av att skapa en rankingkampanj när du lanserar på Amazon och varför du måste ranka bra på Amazon för att kunna sälja.

Du får också reda på mer om Amazon smekmånad som är så viktig för dig att nyttja.

Vidare talare vi om expansion genom såväl produkter som nya marknadsplatser.

Att vara en lifestyle entrepreneur – en livstilsentreprenör som det heter på svenska, även känt som digital nomad – där du själv bestämmer när du ska jobba, varifrån du ska jobba och hur mycket du ska jobba är ännu mer i fokus i det här fortsättningsavsnittet.

Vilka fördelar ger det att vara en livstilsentreprenör och vilken impact kan det skapa på ditt liv?

Det kommer du att få reda på. Men du kommer också få höra om vad som händer när pendeln slår över och du tappar fokus på den business som finansierar ditt härliga liv som businessen också skapat åt dig. Vad händer då och hur drabbar det ditt varumärke och företag?

Vi sammanfattar de viktigaste lärdomarna från att bygga ett eget varumärke på Amazon och att vara en livstilsentreprenör.

För dig som vill lära dig att lyckas på Amazon och skapa framgång på Amazons marknadsplatser lokalt och globalt, så öppnar vi under vecka 20 dörrarna till registrering till den mest kompletta Amazonutbildningen på marknaden, Komplett Nordisk Amazon Akademi (KNAA).

Du kan anmäla ditt intresse på www.knaa.se så kommer du att få mer information och bli inbjuden till vårt webinar där vi både kommer berätta mer om hur man skapar framgång på Amazon och hur KNAA ger dig all kunskap och de verktyg du behöver för att skapa en stark försäljning på världens största online-marknadsplats. Under webinaret kommer du också att kunna registrera dig för utbildningen.

Din intresseanmälan till Amazon-utbildningen KNAA på www.knaa.se är inte bindande utan till för dig som vill säkerställa att du får pole position när vi väl öppnar upp för anmälan till själva utbildningen.

Utbildningen passar såväl små företagare och egna varumärken, såväl som välkända varumärken, stora företag och digitala konsulter. Det är också en utbildning för dig som vill stärka ditt CV med Amazon-kompetens för att få en bättre position på ditt nuvarande arbete, eller för att stärka ditt värde på arbetsmarknaden, då det råder en oerhörd Amazon-kompetens i Norden.

bookmark
share episode

I flera av Amazonpoddens avsnitt så har några av dem helt eller delvis handlat om egna varumärken på Amazon, så kallade Private Labels.
Det här är viktig information och kunskap, inte bara för dig som har ett eget litet varumärke, eller för dig som drömmer om att skapa ditt eget varumärke och sälja fysiska produkter – utan faktiskt så är det minst lika viktigt för dig som arbetar för ett större och etablerat företag.

Faktum är att 60% av all försäljning på Amazon kommer från mindre företag och därför finns det också väldigt mycket att lära från små egna varumärken, även om man är ett välkänt varumärke.

I det senaste avsnittet av Amazonpodden så kommer vi lära från framgångar och misstag från en resa med ett litet eget varumärke på Amazon som jag hade förmånen att vara med om tillsammans med en god vän. Vi gjorde mycket rätt, men vi gjorde också en del misstag. Det blev en rejäl hockeyklubbs-tillväxt och ett minst sagt otippat samt intressant slut.

Allt detta kommer du att få ta del av så du kan lära från det bra vi gjorde och säkerställa att du undviker allt det dåliga, så att du kan få en större chans att lyckas på Amazon.

För dig som drömmer om att vara din egen, att vara en lifestyle entrepreneur – en livstilsentreprenör som det heter på svenska, även känt som digital nomad – där du själv bestämmer när du ska jobba, varifrån du ska jobba och hur mycket du ska jobba, ja då ska du lyssna extra noga, för det finns många läxor och lärdomar i det här avsnittet.

Det här avsnittet är riktigt fullpackat med information, kunskap, lärdomar, misstag som inte bör göras och inspiration för att göra dig bättre. Det blev så mycket av det goda att vi fick dela in avsnittet i två delar.

I den här första delen så kommer du att få höra mer om vårt varumärkes start, all den research som gjordes och vilken impact den hade, valet av såväl vilken marknadsplats vi skulle börja med på Amazon som valet av produkter, vikten av paketering och hur vi resonerade kring valet av producenter samt marginaler för att kunna göra god vinst.

Självklart handlar också avsnittet om att vara en livstilsentreprenör, där ditt företag kan ge dig möjligheten till mer fritid och utrymme för det som är viktigt för just dig i livet, så som familj, resor, hobbys och passioner.

För dig som vill lära dig att lyckas på Amazon och skapa framgång på Amazons marknadsplatser lokalt och globalt, så öppnar vi under vecka 20 dörrarna till registrering till den mest kompletta Amazonutbildningen på marknaden, Komplett Nordisk Amazon Akademi (KNAA).

Du kan anmäla ditt intresse på www.knaa.se så kommer du att få mer information och bli inbjuden till vårt webinar där vi både kommer berätta mer om hur man skapar framgång på Amazon och hur KNAA ger dig all kunskap och de verktyg du behöver för att skapa en stark försäljning på världens största online-marknadsplats. Under webinaret kommer du också att kunna registrera dig för utbildningen.

Din intresseanmälan till Amazon-utbildningen KNAA på www.knaa.se är inte bindande utan till för dig som vill säkerställa att du får pole position när vi väl öppnar upp för anmälan till själva utbildningen.

Utbildningen passar såväl små företagare och egna varumärken, såväl som välkända varumärken, stora företag och digitala konsulter. Det är också en utbildning för dig som vill stärka ditt CV med Amazon-kompetens för att få en bättre position på ditt nuvarande arbete, eller för att stärka ditt värde på arbetsmarknaden, då det råder en oerhörd brist på Amazon-kompetens i Norden.

Det är också en ultimat utbildning för dig som drömmer om att vara din egen och att vara en livstilsentreprenör, en digital nomad, där du själv kan råda över din tid och dina arbetsinsatser.

bookmark
share episode

amaNordic gick av stapeln som Nordens första event för både Amazonsäljare och för dig som funderar på att börja sälja på Amazon.

Några av världens mest framgångsrika Amazon-säljare och främsta Amazon-experter deltog och delade med sig av de senaste strategierna och taktikerna för att lyckas på Amazon.

Eventet blev en succé. I utvärderingen så gav deltagarna amaNordic 9.54 på en skala mellan 0 och 10, ett riktigt högt betyg. Mycket tack vare innehållet.

Det var helt ovärderlig kunskap som kommunicerades ifrån scenen, bland annat om hur Amazon helt förändras och hur RELEVANs helt förändrar sättet vi säljer på.

Det tillsammans med en mängd strategier och taktiker gjorde att alla som deltog fick en massa ammunition att ta med sig hem för att bli ännu mer framgångsrika på Amazon och för att lyckas bättre än majoriteten av Amazonsäljarna i världen som faktiskt inte har den här kunskapen.

I poddavsnittet så diskuterar en panel av Amazon-säljare de lärdomar som de tog med sig från Amazon-eventet amaNordic och hur det kan hjälpa dig som säljer på Amazon.
I panelen:
Carl Helgesson, Amazon-expert
Helene Thituson, Private Label-säljare på Amazon
Nathalie Ahlqvist, Projektledare Rankona Mazon
Johan Hallberg, Private Label-säljare på Amazon
För dig som missade amaNordic och den otroliga kunskap som förmedlades från scenen så kan du ta del av reprisen här: https://amanordic.com/replay/
Alla talare och deras presentationer är inspelade med 6 kameror och professionellt redigerade samt paketerade i digitalt format. Du erhåller också deras presentationer i PDF-form.
Dessutom tar du del av samma bonusar som event-deltagarna erhöll, till ett värde av cirka 3 000 SEK.
Säkerställ all kunskap, presentationer och bonusar här: https://amanordic.com/replay/

bookmark
share episode