goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon

AD Voetbal podcast

Algemeen Dagblad

Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat dagelijks met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit.

Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform.

2 Listeners

share icon
not bookmarked icon

All episodes

Best episodes

Top 10 AD Voetbal podcast Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

Als Mikos Gouka de vraag krijgt van Hidde van Warmerdam om de gala-avond van Ajax samen te vatten met een bijvoeglijk naamwoord, is het antwoord snel en simpel; bijzonder! Een wervelende voetbalshow van Ajax tegen Dortmund en een moment waarop de Amsterdammers lieten zien dat ze de sterkste in de poule zijn. Mikos en Hidde bespreken in deze juich podcast hoe goed Ajax was en blikken kort vooruit op dat wat nog komen gaat in Europa deze week en dit weekend natuurlijk de topper in de Eredivisie tegen PSV. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

09/21/21 • 19 min

Ajax won het midweekse duel met Fortuna Sittard vrij gemakkelijk. Het werd in Limburg 0-5. Daarmee hebben de Amsterdammers na zes competitieduels een doelsaldo van 27 voor en één tegen. Over die start praat presentator Etienne Verhoeff in deze AD Voetbalpodcast met Johan Inan. 'Ten Hag geeft zijn visitekaartje steeds nadrukkelijker af', vertelt de Ajax watcher in de podcast. De trainer van Ajax staat weer op diverse lijstje als kandidaat trainer. En hoe meer hij wint met grote cijfers, hoe sneller zijn naam weer boven komt. Zo zou Ten Hag bij Barcelona kandidaat zijn. Maar de Catalanen maken geen kans. 'Als Barcelona hem nu probeert te halen, mochten ze van Koeman af willen, dan maken ze niet veel kans. Ten Hag wil het seizoen bij Ajax afmaken.' In de AD Voetbalpodcast bespreken Inan en Verhoeff wel waar de ambities van Ten Hag liggen. De Bundesliga? Italie? De Premier League? Inan: 'Ten Hag haalt de ambitie uit de uitdaging. Hij voelde dit seizoen ook dat hij kon voortborduren op dit team bij Ajax. Dat er iets groeit. Als er weer drie bepalende spelers weg waren gegaan, dan was die keuze misschien anders geweest. Dat zal hij in buitenland ook zoeken. Al heeft hij wat met de Duttse competitie.' Verder komt er antwoord op de vraag wie de term geil voor de goal introduceerde in het betaald voetbal. En wordt de crisissituatie bij PEC Zwolle besproken. Nog geen punt, nog geen doelpunt. Inan volgde in het verleden PEC van dichtbij. 'Ik kan een boek schrijven over die club. PEC flirt al vier jaar met de eerste divisie. Het komt allemaal door hoogmoed. Ik kan er niets anders van maken. Dat is begonnen bij die bekerwinst en het doel om in de subtop te horen. Toen is PEC allemaal gekke dingen gaan doen zoals modale eredivisie voetballers halen voor flinke transfersommen.' Beluister nu de hele podcast. De AD Voetbalpodcast is er iedere werkdag om 06.00 uur. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
'Ajax was oppermachtig', oordeelt Sjoerd Mossou in de nieuwe AD Voetbalpodcast. In de Johan Cruijff ArenA versloeg de ploeg van Erik ten Hag Besiktas met 2-0. En daarmee lijkt overwintering in Europa een zekerheidje. Daarover praat presentator Etienne Verhoeff met Mossou in een nieuwe AD Voetbalpodcast. Een doelpuntenfestijn zoals in de eredivisie bleef uit, al waren er wel kansen voor. Maar daar maalde niemand om in de Arena. ‘Het was een echt Europees voetbalsfeertje. Dat werd flink opgepompt voor de wedstrijd. De blijdschap over de 2-0 zege was zeer uitbundig. Het beton trilde na de zijwaarts-achterwaartse polonaise.’ En dus heeft Ajax zes punten uit twee duels en een doelsaldo van zeven voor en één tegen. Mossou: 'Na de loting namen we een podcast op en toen zei ik dat Ajax een poule had met een Europa League gevoel. Dat blijkt ook zo te zijn. Al doet het niets af aan prestaties van Ajax. Het is een prima zege. Maar door tegenstanders als Besiktas en een matig Sporting ben je nu al min of meer geplaatst voor de volgende ronde. De laatste vier jaar voor Ajax is Champions League spelen een natuurlijk onderdeel van het DNA van de club.’ Ajax speelde weer met Berghuis als tien, Klaassen begon op de bank. ‘In de kleine ruimte functioneert Berghuis prima. Besiktas probeerde het veld klein te houden. Bovendien kan Berghuis makkelijk wisselen van positie met Anthony bijvoorbeeld. Die pikante transfer pakt zo heel goed uit, ook voor Feyenoord ironisch genoeg.’ Verder praten Mossou en Verhoeff over het spelen met drie grote sterren in de voorhoede. Kan dat wel zonder gedoe? De AD Voetbalpodcast is er iedere werkdag met de watchers van het AD: Sjoerd Mossou, Johan Inan, Mikos Gouka, Maarten Wijffels en Hugo Borst. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
Twee dagen na de vernedering van PSV voor Ajax praten Mikos Gouka en presentator Etienne Verhoeff in de AD Voetbalpodcast na over de gevolgen. Want PSV en Schmidt zouden bijna rond zijn voor een nieuw contract. Verder komt de nieuwe spits van Feyenoord aan bod, de gele kaart van Ronaldo en het bekervoetbal. 'Ik zou ook wachten met een contractverlenging van Schmidt', begint Gouka. 'Er zijn geen kapers op de kust. Ga eerst maar eens kijken of het tot de winterstop beter gaat. Kijk je kan een topwedstrijd verliezen. 5-0 is dan wel een erg hoog. Maar het gaat om het spel tegen de kleine clubs.' Feyenoord doet in de eredivisie ondertussen goed mee. Met een nieuwe man in de punt in de aanval: Bryan Linssen. Gehaald als buitenspeler, inmiddels goalgetter in de Kuip. Gouka: 'Bryan Linssen is niet de ideale spits voor een topclub. Zo'n speler staat gerand voor goals, kan misschien international worden of het is al. Het was een beetje behelpen met Linssen wat dat betreft. Maar hij voelt zich goed nu en voor het huidige Feyenoord is het een spits waar ze mee vooruit kunnen.' Deze week gaat ook bekercompetitie van start. Maar Gouka blijft er niet voor thuis. 'Als een amateurclub dreigt te stunten tegen een betaald voetbalclub, dan wil ik wel even de tv aanzetten. Ik heb zelf als 17-jarige met Excelsior Maassluis nog tegen Haarlem gespeeld. Verloren helaas, maar voor ons was dat geweldig tegen een BVO spelen. En die profclubs zijn bang dat ze onderuit gaan tegen amateurs. Dat maakt het wel leuk en spannend.' Beluister de hele podcast nu via jouw favoriete podcastplatform of AD Sportwereld. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

09/27/21 • 19 min

Ajax speelt de tweede wedstrijd in de Champions League vanavond. Besiktas is in Amsterdam de tegenstander. In deze AD Voetbalpodcast bespreekt watcher Johan Inan met presentator Etienne Verhoeff hoe Ajax ervoor staat. Daarnaast nemen ze het ontslag van Jaap Stam door in Amerika en praten ze over het succes van de promovendi. 'Voor het eerst weer een Champions League duel in een vol stadion', begint Inan zijn vooruitblik. 'Dat is toch wel bijzonder. Rondom de eerste eredivisiewedstrijd met publiek hadden ze ook DJ's in het stadion. Ik weet niet of Ajax wat speciaals heeft geregeld vanavond maar zou best kunnen.' Ajax won de eerste wedstrijd van Sporting Lissabon en lijkt ook voor Besiktas de grote favoriet. 'De Turken missen zes, zeven basisspelers en een handvol reserves. Die Turkse journalisten die ik sprak waren vooral benieuwd met hoeveel Ajax zou winnen, niet of ze gingen winnen. De wedstrijden tegen Borussia Dortmund bepalen hoe goed Ajax werkelijk is.' Stam exit Jaap Stam zit weer zonder baan. De voormalig verdediger van Oranje heeft als trainer nog geen gelukkige keuzes gemaakt. Ontslag bij Reading, ontslag bij Feyenoord en nu bij FC Cincinnati. 'Bij PEC was echt zijn hand te zien en heeft hij de club in de eredivisie gehouden. Ik denk dat hij ook echt wel een goede eredivisietrainer is. Maar het is wel zaak een goede keuze te maken nu.' Beluister nu de hele podcast via jouw favoriete podcastplatform of via AD Sportwereld. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does AD Voetbal podcast have?

AD Voetbal podcast currently has 654 episodes available.

What topics does AD Voetbal podcast cover?

The podcast is about News, Podcasts, Sports, Soccer and Sports News.

What is the most popular episode on AD Voetbal podcast?

The episode title 'S4E50: ‘In Amsterdam zeggen ze altijd al dat ze de beste zijn maar nu waren ze het ook’' is the most popular.

What is the average episode length on AD Voetbal podcast?

The average episode length on AD Voetbal podcast is 32 minutes.

How often are episodes of AD Voetbal podcast released?

Episodes of AD Voetbal podcast are typically released every day.

When was the first episode of AD Voetbal podcast?

The first episode of AD Voetbal podcast was released on Jun 12, 2018.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

Rating

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

Review or comment on this podcast...

Post

External Reviews

Imported reviews from Apple Podcasts.
Generate a badge

Get a badge for your website that links back to this

Select type & size
Open dropdown icon
share badge image

Copy