Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
Aanvoerders

Aanvoerders

Kim Lammers, Suse van Kleef / Corti Media

In Aanvoerders gaan olympisch hockeykampioen Kim Lammers en journalist Suse van Kleef in gesprek met huidig en voormalig aanvoerders van bijzondere sportploegen.

Het succes van een team hangt natuurlijk van veel factoren af, maar vaak is er één duidelijk gemene deler: een sterke aanvoerder.

Ze spreken over hun rol binnen én buiten de lijnen, het geheim van (misgelopen) succes en de manier waarop ze hun ervaring als sportleider buiten hun sportieve carrière toepassen. Wat is hun geheim en wat hebben ze gemeen?

Over de makers:

Kim Lammers

Kim Lammers (1981) debuteerde op haar 21e in het Nederlands hockeyteam. Ze speelde 200 wedstrijden en scoorde 124 doelpunten. Het belangrijkste keerpunt in haar carrière was dat ze sterker terugkwam na een hele zware knieblessure en het missen van de Olympische Spelen in Beijing. Haar mooiste hoogtepunten waren de WK titels in 2006 en 2014 en het winnen van Olympisch goud tijdens de Olympische spelen in Londen in 2012. Tijdens haar carrière startte ze haar eigen bedrijf in het coachen van mensen en groepen wat aansloot bij haar studie pedagogiek. Die achtergrond en topsport combineerde ze om teams beter te laten samenwerken en het beste uit zichzelf te halen.

Suse van Kleef

Suse van Kleef (1986) is freelance presentator en verslaggever voor radio en tv. Ze was geruime tijd NOS-correspondent in Groot-Brittannië. Na haar terugkomst werd ze in 2021 de eerste vrouwelijke voetbalcommentator van ons land. Daarnaast werkt ze als presentator van het radioprogramma Langs de Lijn e.o. en is ze een veel geziene gast in tv-programma’s Jinek, Khalid & Sophie en Op1. Tijdens de Olympische Spelen in augustus 2021 presenteerde ze op radio 1 het dagelijkse programma RadiOlympia. Vervolgens reisde Suse zelf af naar Japan en was daar voor de NOS hét gezicht van de Paralympische Spelen. Zelf voetbalde ze in het Nederlands elftal onder de 19 toen een kruisbandblessure en maatschappelijke ambities een einde maakten aan haar sportcarrière.

Foto Suse van Kleef: S.Heijdendael

bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Aanvoerders Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best Aanvoerders episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Aanvoerders for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Aanvoerders episode by adding your comments to the episode page.

No results found...

FAQ

How many episodes does Aanvoerders have?

Aanvoerders currently has 13 episodes available.

What topics does Aanvoerders cover?

The podcast is about Rugby, Podcasts, Sport, Volleyball, Sports, Tennis and Hockey.

What is the most popular episode on Aanvoerders?

The episode title '#12: Kwetsbaarheid in de kleedkamer met Sparta-aanvoerder Bart Vriends' is the most popular.

What is the average episode length on Aanvoerders?

The average episode length on Aanvoerders is 49 minutes.

How often are episodes of Aanvoerders released?

Episodes of Aanvoerders are typically released every 7 days.

When was the first episode of Aanvoerders?

The first episode of Aanvoerders was released on Nov 22, 2023.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet