Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
A Tanári

A Tanári

Kákonyi Sára

A Tanári podcastben a vendégekkel olyan témákról beszélgetünk, amik az oktatás aktualitásait érintik. A beszélgetések azonban nem csak diákoknak és tanároknak szólnak, hanem mindannyiunk számára fontosak, hiszen az oktatás az egész társadalom alapja. Célunk, hogy A Tanári révén minél több emberhez eljussanak azok a gondolatok és ötletek, amelyek segíthetnek az oktatási rendszerünk fejlesztésében és az iskolai életünk jobbá tételében.

bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 A Tanári Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best A Tanári episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to A Tanári for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite A Tanári episode by adding your comments to the episode page.

A Tanári podcast első epizódjában a vendégem Csatár Réka, aki maga is tanárként kezdte a pályafutását az egyetem után. Két évvel ezelőtt azonban úgy döntött, hogy elhagyja a tanári pályát. A beszélgetés során Réka megosztja azokat az okokat, amelyek ezen döntéséhez vezettek, és kitér arra is, hogyan értékeli döntését most, az eltelt idő tükrében. Hallgassátok meg a tapasztalatait, kihívásait és érzéseit a tanári pálya és annak elhagyása kapcsán!

Küldj nekünk üzenetet!

bookmark
plus icon
share episode
A Tanári - Bemutatkozó adás
play

05/02/23 • 4 min

A Tanári podcastben szimbolikusan bepillantást nyerhet mindenki a misztikus tanári szobába, hiszen az oktatás aktualitásairól, lehetőségeiről és jövőjéről fogunk beszélgetni különböző vendégeimmel.
A bemutatkozó-felvezető adásban beszélek arról, hogy miről és kinek szól a podcast (nemcsak tanároknak vagy diákoknak!), vagy hogy milyen témákról lesz szó a jövőben... például mentálhigiénéről, tanári és szülői szerepekről, iskolán túli életről.
Remélem velem tartotok, és meghallgatjátok A Tanári podcast adásait!
Találkozunk legközelebb, szép napot!

Küldj nekünk üzenetet!

bookmark
plus icon
share episode

A Tanári podcast harmadik epizódjában inkább a diákokhoz szólunk, hiszen Bálint Gáspárral a középiskola utáni életről beszélgetünk.
Az adás során szóba kerül a fakultációválasztás és a továbbtanulás jelentősége, vagy az online oktatás hatása a diákokra és tanárokra. Miben tud segíteni egy iskola? Miben más a gimnázium után az egyetem? Milyen befolyással vannak az életünkre ezek a nagy döntések?
Reméljük, hogy a beszélgetés mindenkinek (nemcsak diákoknak) tartogat hasznosat! Jó hallgatást!

Küldj nekünk üzenetet!

bookmark
plus icon
share episode

A Tanári podcast mai epizódjában a mentálhigiénéről beszélgetünk Márkus Krisztával.
Kriszta coach-ként dolgozik több helyen is, gimnáziumban is van tapasztalata. Ma arról beszélgetünk, hogy milyen szerepe van egy mentálhigiénés szakembernek az iskolában. Miben tud segíteni a diákoknak, tanároknak, szülőknek? Milyen élményei vannak ebben a kihívásokkal teli szerepben? Milyennek látja a jövő iskoláját, amiért dolgoznunk kell?
A mentálhigiéné témakörét a jövőben tanári és diák szemszögből is körbejárjuk még.
Jó podcast hallgatást!

Küldj nekünk üzenetet!

bookmark
plus icon
share episode

A Tanári podcast 4. adásában Balassa Nikivel beszélgetünk arról, hogy milyen utakat járt be az egyetem alatt és után.
Niki az egyetem megkezdésekor még az angoltanári pályát fontolgatta, azonban a képzés végére úgy döntött, nem ez a neki való irány.
Néhány évvel később azonban mégis oktatói szerepben találta meg a kiteljesedést - noha nem teljesen olyan formában, ahogy 18 évesen tervezte.
Hallgassátok Niki történetét, és kövessétek a @niki_aerial Instagram oldalon!

Küldj nekünk üzenetet!

bookmark
plus icon
share episode

A Tanári podcast 5. epizódjában két diákommal, Patival és Bálinttal beszélgetünk az iskolai élményeikről, a tanárok és diákok közötti kapcsolatról.
Nagyon fontosnak tartom, hogy a diákok szemszögét, véleményét is megismerjük, hallhassuk, ha az oktatás helyzetéről, minőségéről van szó. Pati és Bálint fontos gondolatokat, a saját igazságukat fogalmazzák meg, így megismerhetjük, hogyan gondolkoznak a mai tinédzserek, mit tartanak fontosnak, mire van szükségük, hogyan látják magukat és jövőjüket.
Reméljük, hogy mindenkinek rejt üzenetet a közös beszélgetés, és talán jobban megértjük az oktatás talán legfontosabb tényezőit - a diákokat.

Küldj nekünk üzenetet!

bookmark
plus icon
share episode

A Tanári podcast vendége ezúttal Palotás Antónia kolléganőm, akivel arról beszélgetünk, mit is jelent pontosan egy tanár számára (vagy legalábbis nekünk) az osztályfőnöki szerep. Mivel sokan az ofőket "második apának/anyának" hívják, Antóniát arról is kérdeztem, hogy háromgyermekes anyukaként hogyan találja meg az egyensúlyt a saját családjára szánt idő, és az osztálya terelgetése között.
Antónia arról is mesél, hogyan alakult az élete a tanári pályán ezidáig; így megismerhetjük végtelenül nyílt, türelmes, szeretetteljes személyiségét. Hallgassátok szeretettel!
Kíváncsiak vagyunk arra is, milyen gondolatok, kérdések merültek fel bennetek a beszélgetés kapcsán - írjátok meg nekünk! 💬

Küldj nekünk üzenetet!

bookmark
plus icon
share episode

A legtöbbször azt a kérdést teszik fel nekem, mint fiatal tanárnak, hogy vajon komolyan vesznek, tisztelnek-e engem a gyerekek. Nehéz elképzelni kívülállóként, hogy a viszonylag kisebb korkülönbség ellenére a diákok mint tekintéllyel rendelkező személyre nézzenek fel egy pályakezdő/fiatal tanárra, nem pedig haverként.
Barna Ákossal, aki maga is osztályfőnök és fiatal tanár, ezt a kérdéskört járjuk körbe: mi kell ahhoz, hogy tekintélyt alakítsunk ki és a diákok tiszteletét kivívjuk, felállítsuk a kellő határokat és mégis egy pozitív, biztonságos környezetet alakítsunk ki magunk és a gyerekek között. Hallgassátok szeretettel!

Küldj nekünk üzenetet!

bookmark
plus icon
share episode

Kanozsay Katalinnal* ezúttal arról beszélgetünk, hogy miben mások a mai fiatalok, hogyan tudunk hozzájuk kapcsolódni és "megnyerni" őket akár osztályfőnökként, akár szaktanárként is. Kati annak kapcsán is számos gyakorlati ötletet vet fel, hogyan lehet az IKT (infokommunikációs technológia) eszközeit a mindennapi oktatásban, a tanórákon vagy az azokra való felkészülés során használni - hiszen a diákok kezében szinte állandóan ott vannak az okostelefonjaik; ennek pedig lehet előnye az oktatásban is. Hallgassátok szeretettel!
*Kati már nem a gimiben, de továbbra is az oktatás területén dolgozik. Szívügye továbbra is az infokommunikációs technológia integrálásának segítése a tanórák keretein belül.

Küldj nekünk üzenetet!

bookmark
plus icon
share episode
A Tanári - #24: Emojik a tanórákon
play

10/02/24 • 26 min

Az emojik, vagyis hangulatjelek manapság a diákok, sőt, szinte bárki mindennapi kommunikációjának részei. Lévén, hogy vizuális eszközökről van szó, időnként beépíthetők az oktatásba is.
Fontos a legelején leszögezni, hogy az emojik tanórai használatának bár vannak előnyei, egyáltalán nem arra buzdítok mindenkit, hogy minden egyes órán ezzel fogja meg a diákokat, vagy minden anyagrészt ezzel dobjon fel. Időnként érdekes lehet egy ilyen feladat, de olyan is lehet, hogy a tanulóink túl fáradtak, vagy nincsenek olyan passzban, ami a kreatív feladatokra nyitottá tenné őket.
Az emojik használata a tanórán izgalmas és motiváló lehet, de érdemes figyelembe venni az esetleges árnyoldalakat is, hiszen minden éremnek két oldala van.
Az epizódban megemlítek konkrét játék/feladatötleteket is, amikhez linkeket, ábrákat, további anyagokat a saritanit.hu-n találhattok.

Küldj nekünk üzenetet!

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does A Tanári have?

A Tanári currently has 25 episodes available.

What topics does A Tanári cover?

The podcast is about Education and Podcasts.

What is the most popular episode on A Tanári?

The episode title 'Bemutatkozó adás' is the most popular.

What is the average episode length on A Tanári?

The average episode length on A Tanári is 38 minutes.

How often are episodes of A Tanári released?

Episodes of A Tanári are typically released every 14 days, 1 hour.

When was the first episode of A Tanári?

The first episode of A Tanári was released on May 2, 2023.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments