goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

A Tanári

Kákonyi Sára

A Tanári podcastben a vendégekkel olyan témákról beszélgetünk, amik az oktatás aktualitásait érintik. A beszélgetések azonban nem csak diákoknak és tanároknak szólnak, hanem mindannyiunk számára fontosak, hiszen az oktatás az egész társadalom alapja. Célunk, hogy A Tanári révén minél több emberhez eljussanak azok a gondolatok és ötletek, amelyek segíthetnek az oktatási rendszerünk fejlesztésében és az iskolai életünk jobbá tételében.

...more

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 A Tanári Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

A Tanári podcast első epizódjában a vendégem Csatár Réka, aki maga is tanárként kezdte a pályafutását az egyetem után. Két évvel ezelőtt azonban úgy döntött, hogy elhagyja a tanári pályát. A beszélgetés során Réka megosztja azokat az okokat, amelyek ezen döntéséhez vezettek, és kitér arra is, hogyan értékeli döntését most, az eltelt idő tükrében. Hallgassátok meg a tapasztalatait, kihívásait és érzéseit a tanári pálya és annak elhagyása kapcsán!

play

05/12/23 • 35 min

bookmark
plus icon
share episode
play

05/02/23 • 4 min

A Tanári podcastben szimbolikusan bepillantást nyerhet mindenki a misztikus tanári szobába, hiszen az oktatás aktualitásairól, lehetőségeiről és jövőjéről fogunk beszélgetni különböző vendégeimmel.
A bemutatkozó-felvezető adásban beszélek arról, hogy miről és kinek szól a podcast (nemcsak tanároknak vagy diákoknak!), vagy hogy milyen témákról lesz szó a jövőben... például mentálhigiénéről, tanári és szülői szerepekről, iskolán túli életről.
Remélem velem tartotok, és meghallgatjátok A Tanári podcast adásait!
Találkozunk legközelebb, szép napot!

play

05/02/23 • 4 min

bookmark
plus icon
share episode

A Tanári podcast harmadik epizódjában inkább a diákokhoz szólunk, hiszen Bálint Gáspárral a középiskola utáni életről beszélgetünk.
Az adás során szóba kerül a fakultációválasztás és a továbbtanulás jelentősége, vagy az online oktatás hatása a diákokra és tanárokra. Miben tud segíteni egy iskola? Miben más a gimnázium után az egyetem? Milyen befolyással vannak az életünkre ezek a nagy döntések?
Reméljük, hogy a beszélgetés mindenkinek (nemcsak diákoknak) tartogat hasznosat! Jó hallgatást!

play

06/07/23 • 46 min

bookmark
plus icon
share episode

A Tanári podcast mai epizódjában a mentálhigiénéről beszélgetünk Márkus Krisztával.
Kriszta coach-ként dolgozik több helyen is, gimnáziumban is van tapasztalata. Ma arról beszélgetünk, hogy milyen szerepe van egy mentálhigiénés szakembernek az iskolában. Miben tud segíteni a diákoknak, tanároknak, szülőknek? Milyen élményei vannak ebben a kihívásokkal teli szerepben? Milyennek látja a jövő iskoláját, amiért dolgoznunk kell?
A mentálhigiéné témakörét a jövőben tanári és diák szemszögből is körbejárjuk még.
Jó podcast hallgatást!

play

05/27/23 • 22 min

bookmark
plus icon
share episode

A Tanári podcast 4. adásában Balassa Nikivel beszélgetünk arról, hogy milyen utakat járt be az egyetem alatt és után.
Niki az egyetem megkezdésekor még az angoltanári pályát fontolgatta, azonban a képzés végére úgy döntött, nem ez a neki való irány.
Néhány évvel később azonban mégis oktatói szerepben találta meg a kiteljesedést - noha nem teljesen olyan formában, ahogy 18 évesen tervezte.
Hallgassátok Niki történetét, és kövessétek a @niki_aerial Instagram oldalon!

play

06/22/23 • 25 min

bookmark
plus icon
share episode

A Tanári podcast 5. epizódjában két diákommal, Patival és Bálinttal beszélgetünk az iskolai élményeikről, a tanárok és diákok közötti kapcsolatról.
Nagyon fontosnak tartom, hogy a diákok szemszögét, véleményét is megismerjük, hallhassuk, ha az oktatás helyzetéről, minőségéről van szó. Pati és Bálint fontos gondolatokat, a saját igazságukat fogalmazzák meg, így megismerhetjük, hogyan gondolkoznak a mai tinédzserek, mit tartanak fontosnak, mire van szükségük, hogyan látják magukat és jövőjüket.
Reméljük, hogy mindenkinek rejt üzenetet a közös beszélgetés, és talán jobban megértjük az oktatás talán legfontosabb tényezőit - a diákokat.

play

07/06/23 • 46 min

bookmark
plus icon
share episode

A Tanári podcast vendége ezúttal Palotás Antónia kolléganőm, akivel arról beszélgetünk, mit is jelent pontosan egy tanár számára (vagy legalábbis nekünk) az osztályfőnöki szerep. Mivel sokan az ofőket "második apának/anyának" hívják, Antóniát arról is kérdeztem, hogy háromgyermekes anyukaként hogyan találja meg az egyensúlyt a saját családjára szánt idő, és az osztálya terelgetése között.
Antónia arról is mesél, hogyan alakult az élete a tanári pályán ezidáig; így megismerhetjük végtelenül nyílt, türelmes, szeretetteljes személyiségét. Hallgassátok szeretettel!
Kíváncsiak vagyunk arra is, milyen gondolatok, kérdések merültek fel bennetek a beszélgetés kapcsán - írjátok meg nekünk! 💬

play

07/20/23 • 49 min

bookmark
plus icon
share episode

A legtöbbször azt a kérdést teszik fel nekem, mint fiatal tanárnak, hogy vajon komolyan vesznek, tisztelnek-e engem a gyerekek. Nehéz elképzelni kívülállóként, hogy a viszonylag kisebb korkülönbség ellenére a diákok mint tekintéllyel rendelkező személyre nézzenek fel egy pályakezdő/fiatal tanárra, nem pedig haverként.
Barna Ákossal, aki maga is osztályfőnök és fiatal tanár, ezt a kérdéskört járjuk körbe: mi kell ahhoz, hogy tekintélyt alakítsunk ki és a diákok tiszteletét kivívjuk, felállítsuk a kellő határokat és mégis egy pozitív, biztonságos környezetet alakítsunk ki magunk és a gyerekek között. Hallgassátok szeretettel!

play

09/06/23 • 38 min

bookmark
plus icon
share episode

Kanozsay Katalinnal* ezúttal arról beszélgetünk, hogy miben mások a mai fiatalok, hogyan tudunk hozzájuk kapcsolódni és "megnyerni" őket akár osztályfőnökként, akár szaktanárként is. Kati annak kapcsán is számos gyakorlati ötletet vet fel, hogyan lehet az IKT (infokommunikációs technológia) eszközeit a mindennapi oktatásban, a tanórákon vagy az azokra való felkészülés során használni - hiszen a diákok kezében szinte állandóan ott vannak az okostelefonjaik; ennek pedig lehet előnye az oktatásban is. Hallgassátok szeretettel!
*Kati már nem a gimiben, de továbbra is az oktatás területén dolgozik. Szívügye továbbra is az infokommunikációs technológia integrálásának segítése a tanórák keretein belül.

play

09/21/23 • 19 min

bookmark
plus icon
share episode

Ezen a héten Radnóti Áron osztja meg velünk élményeit a francia és a magyar oktatási rendszer különbségeiről. 🇫🇷🇭🇺

Fiatal kora ellenére Áron már több országban, sőt, több kontinensen is élt, így rengeteg tapasztalattal gazdagodott – nemcsak nyelvtanulás tekintetében. Az epizódban beszélünk többek között a költözésekről, a francia rendszer előnyeiről és hátrányairól, vagy Áron terveiről a jövőre nézve.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki el tud vinni valami üzenetet, jó tanácsot, értéket Áron szavaiból. Hallgassátok szeretettel!

play

10/18/23 • 19 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does A Tanári have?

A Tanári currently has 12 episodes available.

What topics does A Tanári cover?

The podcast is about Podcasts and Education.

What is the most popular episode on A Tanári?

The episode title '#1: A pályaelhagyás (1.) Csatár Rékával' is the most popular.

What is the average episode length on A Tanári?

The average episode length on A Tanári is 32 minutes.

How often are episodes of A Tanári released?

Episodes of A Tanári are typically released every 14 days, 1 hour.

When was the first episode of A Tanári?

The first episode of A Tanári was released on May 2, 2023.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet