Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
8, csajok, satöbbi

8, csajok, satöbbi

Kolonics-Imre Zsófia és Ádám Judit - Józsefváros Újság

Kolonics-Imre Zsófia és Ádám Judit, a Józsefváros Újság két munkatársa kéthetente jelentkező női témás podcastja abszolút nem csak nőknek. Nem szégyellünk magunkról beszélni, nem finomkodunk, ráfekszünk a sokakat foglalkoztató témákra. És nem utolsó sorban: izgalmas interjúalanyokat hozunk.

bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 8, csajok, satöbbi Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best 8, csajok, satöbbi episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to 8, csajok, satöbbi for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite 8, csajok, satöbbi episode by adding your comments to the episode page.

Akkor működik egy kapcsolat, ha a viták után mindkét fél magában keresi, hogy ő miben tudna változtatni - állítja Tóth Gyöngyi, mentálhigiénés segítő szakember házasság vs. párkapcsolatról szóló adásunkban. Szerinte van különbség a két minőség között, de csak akkor ha a házasság felnőtt döntésből, nem pedig gazdasági érdek vagy társadalmi nyomás, esetleg hirtelen felindulás hatására születik.

bookmark
plus icon
share episode

Segít vagy ront a rengeteg infó abban, hogy jól táplálkozzunk? Egyáltalán, hogyan kell ezt csinálni? Hogyan érdemes diétázni?Testképzavaros lesz a gyerekem, ha rászólok, hogy ne egyen annyit? Ezekről a témákról beszélgettünk Lászlóffy Julianna klinikai szakpszichológussal és Rózsa Dávid személyi edzővel. Sok minden felmerült, továbbgondolni ér!

bookmark
plus icon
share episode
8, csajok, satöbbi - Nagyanyáink bölcsessége, a gyógynövények ereje
play

01/12/24 • 49 min

A 21. század embere azonnal gyógyszerekhez nyúl, ha valami testi problémája van, pedig nagyszüleink, dédszüleink korában még tudtak természetes megoldásokat a legtöbb fizikai bajra. Túlzás lenne azt állítani, hogy divat lett ezt a tudást újra elővenni, de azért akadnak páran, akik igyekeznek újra felfedezni és használni nagyanyáink bölcsességét. Az egyikőjük Mácsadi Anni, vele beszélgettünk.

bookmark
plus icon
share episode

Garamvölgyi Éva festőművész gondolt egyet és leköltözött egy romos házba egy vidéki kisközösségbe. Eleinte azt gondolta, meglesz ő a megszokott komfort nélkül, hamar rájött, hogy évekbe telik, mire élhető lakókörnyezetet alakít ki magának. Mégsem csinálná másképp, úgy látja, csak ennek van értelme. Közösséget építenek, erdősítenek, mikroklímát hoznak létre, művészeti projekteket visznek, lecsendesedett az elméjük, és elégedettek. Nem hiányzik nekik a nagyváros. Hogyan vágjunk bele, ha hasonló életre vágyunk?

bookmark
plus icon
share episode
8, csajok, satöbbi - OnlyFans - Feminista aktivizmus vagy kényszermunka?
play

12/11/23 • 67 min

Egyre többen regisztrálnak az OnlyFans felületre könnyű pénzkereseti lehetőség reményében. Ezen az oldalon mindenféle, de főként erotikus tartalmakat szolgáltatnak elsősorban nők, fotótól a videón át a privát online szolgáltatásokig minden elérhető. Arról beszélgettünk, hogy lehet-e az ilyen jellegű munka önmegvalósítás, kényszermentes, valóban könnyű? Át lehet-e vészelni a modellként való jelenlétet a felületen különösebb lelki károk nélkül? Vendégeink Dés Fanni, a NANE Egyesülettől, Arató Bianka, gyógyító szexualitással foglalkozó terapeuta és Vörös Kira, aki a témából ír disszertációt.

bookmark
plus icon
share episode
8, csajok, satöbbi - A szexuális nevelés óvodáskorban kezdődik
play

09/18/23 • 58 min

Akkor is, ha tilos beszélni róla az intézményekben, állítja Várhegyi Anna, szexuálterapeuta. Persze nem az óvodások ellenkező neművé átműtéséről van szó, hanem arról, hogy a gyerekek már néhány évesen elkezdik felfedezni a saját testüket, kérdeznek, és a saját szintjükün válaszokat szeretnének. A szexuális edukáció tehát egy folyamat, ami kisgyerekkorban indul, nem pedig egy egy füst alatt letudható nagybeszélgetés a gyerek tizenpáréves korában. Ha kamaszkorban akarunk belevágni az edukációba, elkéstünk, addigra a gyerekek mindent tudnak, az internetről és egymástól. Akkor hogyan kell ezt jól csinálni? Ebben segít nekünk Anna.

bookmark
plus icon
share episode
8, csajok, satöbbi - Magyarországon melegnek lenni önmagában aktivizmus
play

08/18/23 • 61 min

Itthon két választása van azoknak, akik azonos nemű partnert szeretnek: vagy rejtőzködve élnek, vagy az utcán is felvállalják a kapcsolatot, de ezzel azt a szerepet is magukra veszik, hogy ők "meleg aktivisták". Ennek nem kellene így lennie. "Előbújásról", családi, munkahelyi elfogadásról, aktivizmusról, örökbefogadásról és egy szivárványcsalád működéséről beszélgettünk Gregor Ivettel, Kovács Dániellel és Hegedüs Róberttel, akik LMBTQ embereknek vallják magukat.

bookmark
plus icon
share episode
8, csajok, satöbbi - Szomatodráma - Párbeszéd a testünkkel és lelkünkkel
play

08/04/23 • 58 min

Te szoktál beszélgetni magaddal? És a testeddel? Mondjuk a fájó térdeddel, vacakoló gerinceddel, problémás gyomroddal? De úgy igazán, egyes szám második személyben szólítva meg. Buda László, aki a Mit üzen a tested? és a Mit üzen a lelked? című könyveket írta, érdemes lenne. Ez az első könyv lett a szomatodráma kézikönyve, ezen alapul az a módszer, amit most már a Szomatodráma Központban oktatnak leendő szakembereknek. A központ két hivatalos oktatója, Pataky Bea és Oláh Kata mesélt nekünk ennek a különös terápiának a csodáiról.

bookmark
plus icon
share episode

Lehet így is. Nem kell, hogy az élet feltétlenül a család-ház-stabil munka kötelező elemekből álljon. Berki Nikolett legalábbis így gondolja, és szép lassan elenged minden megfelelési kényszert, mintát a fejéből, hogy az életet hogyan kellene élni. Életvitelszerűen utazik, önkéntes munkákból, angoltanításból tartja fenn magát, bejárta Dél-Amerikát, volt Ausztráliában, Dél-Kelet Ázsiában, és épp következő utazását tervezi. Mesél arról, hogy hogyan indult, milyen kalandokban vett részt, mit tanult ezekből, és mik a jövőre vonatkozó tervei.

bookmark
plus icon
share episode
8, csajok, satöbbi - Mi tehetsz, ha utolért a boreout-szindróma?
play

06/01/24 • 51 min

A kiégés a túlhajszoltság következménye, de mi van akkor, ha szimplán nincs már kihívás a munkádban, nem fejlődsz, nincs motivációd jobbnak lenni, és még szégyelled is, hogy úgymond elakadtál? Bitay Andi több éve dolgozik szabadúszóként, jelenleg tartalomgyártási kérdésekben és a fent említett elakadásban ad tanácsot kisvállalkozóknak. Arról beszélgettünk, mi a különbség burnout és boreout közt, hogyan ismerheted fel a jeleket és főleg mit tehetsz ellene, akár megelőzésképpen.

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does 8, csajok, satöbbi have?

8, csajok, satöbbi currently has 40 episodes available.

What topics does 8, csajok, satöbbi cover?

The podcast is about Podcasts, Society & Culture and Personal Journals.

What is the most popular episode on 8, csajok, satöbbi?

The episode title '"Gyüttment falufoglalók" a vidéki élet újjáélesztői?' is the most popular.

What is the average episode length on 8, csajok, satöbbi?

The average episode length on 8, csajok, satöbbi is 53 minutes.

How often are episodes of 8, csajok, satöbbi released?

Episodes of 8, csajok, satöbbi are typically released every 14 days, 1 hour.

When was the first episode of 8, csajok, satöbbi?

The first episode of 8, csajok, satöbbi was released on May 13, 2022.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments