Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
60 minučių

60 minučių

LRT

Faktai, įvykiai, nuomonės. 60 minučių tiksliai, objektyviai, suprantamai. Pokalbiai su valstybės pareigūnais, ekspertais, klausytojais ne tik studijoje, bet ir tiesiogiai iš įvykio vietos. Viskas, ko nespėjote sužinoti darbo dieną – per vieną valandą.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 60 minučių Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best 60 minučių episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to 60 minučių for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite 60 minučių episode by adding your comments to the episode page.

Seimas priėmė vadinamųjų gynybos mokesčių paketą, inicijuotą siekiant padidinti krašto apsaugos finansavimą iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto. Kad pasiektų tokį tikslą, parlamentas padidino pelno mokestį bei alkoholio, rūkalų ir kuro akcizus, ir priėmė vadinamąjį Gynybos fondo įstatymą.
Europos Sąjungos šalys narės ketvirtadienį susitarė dėl naujo sankcijų Rusijai paketo, kuriuo pirmą kartą nusitaikoma į pelningą suskystintųjų gamtinių dujų sektorių.
Desovietizacijos komisija ragina pervadinti S. Nėries gatves, palikti – tik gimtinėje.
Naujienų portalas Delfi skelbia susipažinęs su Vyriausybinės komisijos dokumentais, kuriuose teigiama, kad įmonės „Foxpay“ savininkė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatymo reikalavimų, nes turi grėsmę keliančių ryšių su užsienio valstybių institucijomis, fiziniais ir juridiniais asmenimis. Tarp jų – žinomas Lietuvos verslininkas Vilius Kavaliauskas. Tuo metu Seimo nariai rengiasi atlikti parlamentinį tyrimą dėl buvusios Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės, kurios vyras susijęs su minėta įmone.
Praėjusių metų gruodžio viduryje veiklą Kauno rajono Šakių kaime pradėjo Domeikavos pusiaukelės namai. Jų atidarymas sukėlė vietinės bendruomenės pasipiktinimą. Šiandien Lietuvos kalėjimų tarnyba susitiko su Domeikavos bendruomene ir pristatė pusiaukelės namų pirmojo pusmečio veiklos rezultatus.
Ved. Agnė Skamarakaitė
bookmark
plus icon
share episode
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto valdoma valstybinė žemė prie Baisogalos nuo liepos bus perimta valstybės poreikiams ir vėliau perduota “Rheinmetall” amunicijos gamyklai. Universitetas mainais gaus šešis panašaus ploto sklypus. Baisogaloje šiandien lankėsi ir su vietos bendruomene susitiko Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
Balsavimas internetu Lietuvoje įmanomas, tačiau rizikingas ir brangus - per trylika metų atsieitų apie 20 milijonų eurų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu atliktas tyrimas. Be to, Estijos pavyzdys liudija, kad balsavimas internetu nepaskatino iki rinkėjų aktyviau dalyvauti rinkimuose.
Premjerė Ingrida Šimonytė su prezidentu Gitanu Nausėda aptarė kandidatus į Švietimo, mokslo ir sporto bei Socialinės apsaugos ir darbo ministrus. Prezidentas sako, kad kandidatai atrodo priimtini, tačiau galutinį sprendimą ketina priimti antradienį su jais susitikęs.
Rusijos lyderio Vladimiro Putino vizito Šiaurės Korėjoje metu abi šalys pasirašė strateginės partnerystės sutartį, kurioje, kaip teigia Kremlius, numatyta tarpusavio pagalba karo atveju, jei šalys būtų užpultos. Kokią reikšmę turės ši sutartis?
Fintech įmonės „Foxpay“ pergalės viešųjų pirkimų konkursuose ir įkainiai narpliojami Seime. Šiandien Antikorupcijos komisija aiškinosi, kaip „FoxPay“ buvo leista pratęsti didelės vertės sutartį be konkurso su valstybine institucija.
Nors diena praėjo ramiai, sinoptikai vis dar įspėja, kad audros ir škvalo tikimybė išlieka didelė.
25-ios moterys ryžosi neslėpti dėl gydymo patirtų išvaizdos pokyčių. Jos dalyvavo fotosesijoje, kur vietoj netektų plaukų save papuošė meninėmis kompozicijomis
Ved. Liepa Želnienė
bookmark
plus icon
share episode
60 minučių - Dėl eurokomisaro kandidatūros vis dar nežinia
play

06/18/24 • 53 min

Seime karštos diskusijos dėl Lietuvos kandidato į eurokomisarus. Koalicijos partneriai liberalai stebisi, kad konservatoriai vis dar oficialiai neįvardijo savo kandidato, nors užkulisiuose minima Gabrieliaus Landsbergio pavardė. Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad valdantiesiems nepristačius savo kandidato, kompromisiniu variantu galėtų būti iki šiol Europos komisijoje dirbęs Virginijus Sinkevičius.
„ Aš savo kandidatūros šiame etape į eurokomisares nesvarstau“, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė Nielsen. Ji šiuo metu lankosi Ukrainoje.
Seime po svarstymo pritarta gynybos fondo įstatymui, toliau diskutuojama dėl konkrečių priemonių.
Trišalės tarybos posėdyje visos šalys pripažino, kad minimalią mėnesinę algą (MMA) kitiems metams reikia kelti, tačiau dėl galimo jos dydžio nesusitarta .
Mokyklų tinklo pertvarka toliau kursto aistras. Nuo rugsėjo pirmosios vienuoliktas klases bus galima formuoti tik tuomet, jei jose bus dvidešimt vienas mokinys. Klaipėdos regiono savivaldybės žada kreiptis į Prezidentą ir prašyti stabdyti tinklo pertvarką arba jos įgyvendinimą atidėti, nes dalyje savivaldybių klasės nebus suformuotos. Merai, pedagogai ir moksleivių tėvai įsitikinę, jog toks sprendimas gerokai sumažins regionų patrauklumą ir privers žmones keltis į didmiesčius.
Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos PISA tyrimas rodo, kad Lietuvos penkiolikmečiai pagal kūrybiškumą užima 13–20 vietą tarp 64 šalių. Pasak Švietimo, mokslo ir sporto viceministro Igno Gaižiūno, Lietuvos mokinių rezultatai reikšmingai nesiskiria nuo organizacijos valstybių vidurkio.
Ved. Agnė Skamarakaitė
bookmark
plus icon
share episode
Byranti Darbo partija svarsto susijungimą su Regionų partija.
Briuselyje susitikę Europos Sąjungos lyderiai derėsi kas užims svarbiausius postus Bendrijos institucijose artimiausius penkerius metus.
Nuo šių metų sausio iki gegužės Lietuvoje darbą rado beveik du tūkstančiai pabėgėlių. Šiuo metu populiariausias yra klientų aptarnavimo sektorius, maitinimo paslaugos bei prekyba.
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahus paleido įtakingą karo ministrų kabinetą, vadovavusį karui Gazos Ruože.
Valstybinė mokesčių inspekcija praneša, kad gyventojai savo laiku pateiktus prašymus vis dar turi galimybę pakoreguoti. Prašymus paramai tikslinti galima iki birželio 30 d.
Sinoptikai persėja apie liūtis.
Ved. Andrius Kavaliauskas
bookmark
plus icon
share episode
Pradėtas tyrimas dėl dar vieno pasikėsinimo į Donaldą Trumpą
Maždaug dešimtadalis visų nustatomų onkologinių susirgimų yra paveldimi. Jų galima išvengti atlikus genetinį testą ir pasitikrinus paveldimumą. Nors moderniausios vėžiui gydyti technologijos jau pasiekė šalies ligonines, jomis pasinaudoja dar nedaug gyventojų. Mokslininkai sako - taip yra dėl to, kad visuomenė nepakankamai gerai susipažinusi su vėžio prevencijos programomis. Tuo metu Kauno klinikos pristatė Lietuvoje dar netaikytą prostatos vėžio diagnostikos metodą.
Policijai pranešant apie nusikaltimų, susijusių su kvaišalais, daugėjimą, į kovą prieš narkotikus Vyriausybė siekia įtraukti ir mokyklas. Rengiama tvarka, pagal kurią, teritorijoje pastebėjęs apsvaigusį ar kvaišalus platinantį moksleivį, reaguoti privalės kiekvienas mokyklos darbuotojas
Vidurio Rytų Europoje po kelias dienas trukusių liūčių patvinus upėms, keliose šalyse žuvo žmonės, sunaikinti namai, įgriuvo tiltai. Austrijoje vandens lygis per naktį nukrito, tačiau pareigūnai ruošiasi antrai katastrofos bangai, nes artimiausiomis valandomis laukiama smarkesnio lietaus.
Vokietija pusei metų sugriežtino visų sausumos sienų kontrolę, siekdama apriboti neteisėtą migraciją ir reaguodama į įvykdytus teroro išpuolius.
Lietuvoje jau senokai įteisinus dviejų mokytojų pradinukams modelį, kol kas bene vienintelė Vilniaus Kunigaikščio Gedimino progimnazija ji taiko praktiškai. Čia daugumoje pradinių klasių pamokas vienu metu veda du specialistai. Tėvams už antrą mokytoja tenka mokėti patiems - po daugiau nei 100 eurų kas mėnesį už vieną vaiką. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija teigia, kad tokia rinkliava gali būti neteisėta, nes ugdymas vaikams iki 16 metų valstybinėse įstaigose turi būti nemokamas.
Klaipėdos uostas tapo pirmojo žaliojo laivybos maršruto dalimi. Aplinkai draugišku kuru - žaliuoju metanoliu - varomi konteinerius gabenantys laivai kursuos tarp šešių Europos uostų Lietuvoje, Nyderlanduose, Belgijoje, Estijoje, Latvijoje bei Suomijoje.
Ved. Madona Lučkaitė
bookmark
plus icon
share episode
60 minučių - „Vinted“ – 2,4 mln. eurų bauda
play

07/03/24 • 50 min

Drabužių tarpusavio prekybos platformos „Vinted“ valdytojai, pirmajam Lietuvos „vienaragiui“ skirta beveik 2,4 mln. eurų bauda už vartotojų duomenų apsaugos pažeidimus. Pasak Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos, bauda skirta išnagrinėjus Prancūzijos ir Lenkijos priežiūros institucijų persiųstus pareiškėjų skundus ir nustačius Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) pažeidimus.
Lietuva ir Lenkija aptarė planus kaip stiprinti sienas su Baltarusija.
Rusija raketomis ir bepiločiai orlaiviais atakavo Dniprą, yra žuvusiųjų ir sužeistųjų, fiksuojama žala civiliniams objektams.
Vilniaus Kalnų parko estradoje šįvakar Ansamblių vakaras „Gyvybės medis“. Teatralizuotą Ansamblių vakaro programą atliks per keturis tūkstančius dainininkų, muzikantų ir šokėjų.
Įtakingi demokratų partijos atstovai ragina prezidentą Džou Baideną trauktis iš rinkimų.
Judėjimo už Sibiro nepriklausomybę atstovas Stanislavas Suslovas sako, jog Sibiras turi būti nepriklausomas, kad Maskva turi nustoti naudoti regiono išteklius ir siųsti jo gyventojus į karą Ukrainoje.
Ved. Madona Lučkaitė
bookmark
plus icon
share episode
Prezidentas Gitanas Nausėda Rytų Lietuvai ragina skirti specifinį dėmesį. o taip pat siūlo įkurti Regionų ministeriją.
Kauno apylinkės teismas išteisino pasikėsinimu neteisėtai kirsti Baltarusijos sieną kaltintus Ingą ir Mindaugą Vilčinskus, o dėl savo mažamečių vaikų pagrobimo sutuoktiniai atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės.
Prie komendantūrų prisidėti panoro šeši tūkstančiai Lietuvos gyventojų, daugiausia – beveik pusė užsiregistravusiųjų - Vilniaus regione.
Po Libane surengtos koordinuotos atakos prieš grupuotės Hezbolla kovotojus, Vakarų spauda skelbia turinti patikimos informacijos, kad išpuolį organizavo Izraelio gynybos pajėgos kartu su žvalgybos tarnyba Mossad.
Seimo Teisės ir Teisėtvarkos komitetas pripažino, kad siūlymas tam tikromis sąlygomis riboti nepilnamečiams teikiamą, su LGBT susijusią informaciją – gali prieštarauti Konstitucijai. Opozicinė Regionų frakcija siūlo, kad tokia informacija ugdymo įstaigose galėtų būti teikiama tik su raštišku tėvų sutikimu, o už tvarkos nesilaikymą būtų skiriamos iki tūkstančio eurų baudos.
Naujausia informacija apie potvynius Lenkijoje ir Italijoje.
Ved. Liepa Želnienė
bookmark
plus icon
share episode
Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen Lietuvos nominuotam europarlamentarui Andriui Kubiliui paskyrė Saugumo, gynybos pramonės ir kosmoso eurokomisaro portfelį.
Stebėdami augantį sergamumą, Sveikatos apsaugos ministerija ragina rizikos grupėms priklausančius gyventojus bet kurioje gydymo įstaigoje pasiskiepyti nuo Kovido. Vakcinos nupirktos, jos jau pasieks visas gydymosi įstaigas, o šiemet nuo gripo bus nemokamai skiepijami vaikai nuo dviejų iki septynių metų.
Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu išrinktas Mindaugas Balčiūnas. Kaune surengtoje 2024 m. LKF ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje M. Balčiūnas kovoje dėl prezidento posto įveikė Robertą Javtoką.
Vidurio Europą toliau siaubia liūtys ir didžiausi per kelis dešimtmečius potvyniai. Dėl audros Borisas sukeltų potvynių Lenkijoje, Rumunijoje, Čekijoje, Austrijoje ir Vengrijoje jau žuvo mažiausiai 19-a žmonių, dalis laikomi dingusiais be žinios.
Kremliaus kritikas, šiuo metu Izraelyje gyvenantis buvęs oligarchas Leonidas Nevzlinas užsakė žinomo opozicijos veikėjo Leonido Volkovo užpuolimą Vilniuje, teigia Aleksejaus Navalno bendražygių atliktas tyrimas. Tai sukrėtė rusų opozicionierių bendruomenę visame pasaulyje. Ekspertai sako, kad tai geriausia dovana Kremliui – parodyti susiskaldžiusius disidentus.
Ved. Agnė Skamarakaitė
bookmark
plus icon
share episode
60 minučių - Kokia Ukrainoje sužeistų lietuvių būklė?
play

06/26/24 • 52 min


Rytų Ukrainoje sužeistam lietuviui amputuota koja, kiti apsiėjo lengvesniais sužalojimais ir ketina į Lietuvą grįžti patys, sako paramą ukrainiečiams kartu su nukentėjusiaisiais iš Lietuvos gabenęs Valdas Bartkevičius. Grupė gabenusiųjų paramą į rusų apšaudymą pateko Pokrovske, Donecko srityje. Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas žurnalistams šiandien patvirtino, kad sužeistųjų būklė stabili, jie dabar yra Dnipro ligoninėje.
Valstybės gynimo taryba pritarė siūlymams didinti Ukrainai skiriamą karinę paramą. Posėdžio metu taip pat nuspręsta Tauragės ir Šilalės rajonuose steigti du naujus poligonus.
Valstybės saugumo departamentas 2022 metais neturėjo duomenų apie teisėsaugos ir kitų institucijų akiratyje dabar atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“, jos savininkės ar susijusių asmenų galimas grėsmes nacionaliniam saugumui, nes šie asmenys stengėsi slėpti informaciją, teigia kai kurie Seimo Antikorupcijos komisijos nariai.
Komisijos narė iš opozicijos Agnė Širinskienė sako, kad suinteresuoti asmenys stengėsi, kad informacija apie juos nebūtų lengvai gaunama.
Klaipėdoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl valstybės vėliavos išniekinimo. Numesta ant žemės ir apdeginta trispalvė aptikta vakar ryte prie vienos įstaigos uostamiesčio Taikos prospekte. Panašus incidentas fiksuotas ir praėjusią savaitę, tuomet vėliava buvo išniekinta prie ugdymo įstaigos. Policijos pareigūnai neatmeta, kad nusikaltimus vykdo tas pats asmuo.
Po Nepriklausomybės atkūrimo visose olimpinėse žaidynėse dalyvavę Lietuvos baidarininkai pratęs tradiciją ir Paryžiuje. Tačiau šįkart jų bus gerokai daugiau negu prieš trejus metus. Tokijuje Lietuvai atstovavo vienintelis Mindaugas Maldonis, kelialapius į Prancūziją iškovojo 5-ki baidarininkai. Pirmą kartą olimpinėse žaidynėse varžysis ir lietuvių keturvietė.
Ved. Darius Matas
bookmark
plus icon
share episode
60 minučių - NATO generolai įspėja dėl Rusijos tikslų
play

07/24/24 • 54 min

Keliems Europos ginkluotojų pajėgų vadams prakalbus apie tai, kad pulti Vakarus Rusija gali ryžtis jau po kelerių metų, krašto apsaugos ministras sako, kad šiuo metu svarbiausia stiprinti NATO ir Lietuvos gynybinius pajėgumus. Pasak Lauryno Kasčiūno, atgrasymo planas jau parengtas, belieka klausimas kada jis galėtų būti realiai įgyvendintas. Tuo metu naujasis Lietuvos kariuomenės vadas generolas Raimundas Vaikšnoras teigia, kad kariuomenė dės visas pastangas, siekdama ne tik apginti šalį, bet ir prisidėdama prie viso aljanso saugumo.
Vyriausybė pritarė Seime svarstomam siūlymui iš valstybinių viešųjų pirkimų šalinti verslus, kurie veikia Rusijoje ar jos okupuotose teritorijose arba yra susiję su tokiomis įmonėmis bei taip tiesiogiai ar netiesiogiai remia agresiją prieš Ukrainą.
Atremti teroristų išpuolius, vaduoti įkaitus, neutralizuoti įtartinas grupuotes pasienyje - tokios užduotys laukia Jungtinių specialiųjų pajėgų, kurioms vadovaus Vidaus reikalų ministerija.
Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška pasigenda aiškumo, kaip vyksta vietos, kurioje galėtų būti įrengtas branduolinis atliekynas, atranka.
Kovai dėl Jungtinių Valstijų prezidento posto įgavus naują pagreitį esminį faktorių turės ne tik pasirodymas kertinėse, svyruojančiose valstijose, bet ir abiejų kandidatų pritraukta finansinės paramos suma. Jei antrąjį metų pusmetį Donaldo Trampo kampanija čia pranoko oponentus, tai po Džou Baideno pasitraukimo Demokratų pritraukta suma muša visų laikų aprtijos rekordus.
Likus dviems dienoms iki Paryžiaus olimpinių žaidynių Prancūzijos sostinėje vyksta paskutinieji pasiruošimo darbai. Policijos darbą apsunkina vykstantys protestai dėl Izraelio, Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo žaidynėse. Kaip šiomis dienomis atrodo ir kaip žaidynėms ruošiasi Paryžius pasakoja ten esanti LRT Radijo užsienio naujienų redaktorė Ieva Balsiūnaitė.
Ved. Andrius Kavaliauskas
bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does 60 minučių have?

60 minučių currently has 1082 episodes available.

What topics does 60 minučių cover?

The podcast is about News, Podcasts and Politics.

What is the most popular episode on 60 minučių?

The episode title 'Seimas pritarė šaukimo sistemos pertvarkai - į pradinę karo tarnybą iš karto po mokyklos' is the most popular.

What is the average episode length on 60 minučių?

The average episode length on 60 minučių is 53 minutes.

How often are episodes of 60 minučių released?

Episodes of 60 minučių are typically released every day.

When was the first episode of 60 minučių?

The first episode of 60 minučių was released on Jun 2, 2020.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments