Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones
מפתחים מחוץ לקופסה

מפתחים מחוץ לקופסה

שחר פולק ודותן טליתמן

מקום בטוח לכל מפתח ומפתחת לדבר על מה שמעניין אותם, על מה שחם בעולם התוכנה.
bookmark
Share icon

All episodes

Best episodes

Seasons

Top 10 מפתחים מחוץ לקופסה Episodes

Goodpods has curated a list of the 10 best מפתחים מחוץ לקופסה episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to מפתחים מחוץ לקופסה for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite מפתחים מחוץ לקופסה episode by adding your comments to the episode page.

כמה דאטה זה ביג דאטה?
למה לא נרצה להריץ את האנליטיקות שלנו על גבי דאטבייס פרודקשן?
מה ההבדלים בין דאטבייס, דאטה וורהאוס ודאטה לייק?
והשאלה הכי חשובה, האם קיימת המילה חַפִּישׂ?
אלון רזניק, קו פאונדר וצ׳יפ ארכיטקט של חברת ריברי בא לשפוך לנו אור על כל המונחים מעולם הדאטה, ומסביר כיצד ניתן לשמור ולתשאל ביג דאטה ב2023.

לחצו פה אם בא לכם לשלוח לנו הודעה 😊

Support the show

bookmark
plus icon
share episode
מפתחים מחוץ לקופסה - פרק 93: מקו-פילוט לאוטו-פילוט עם שרון וליאור
play

12/08/24 • 47 min

🎙 מה באמת קורה כש-AI נכנס לקוד?

ב-40% מהקוד שנכתב ב-CoPilot היום, AI לוקח פיקוד. אבל מה זה אומר על עתיד הפיתוח?
בעידן שבו הטכנולוגיה דוהרת קדימה, שרון בר וליאור פרוימוביץ' מ-Early Technologies חושפים איך Generative AI משנה את חוקי המשחק:
💡 איך כלים עוברים מ"קו-פיילוט" ל"אוטו-פיילוט"?
💡 האם אפשר לתחזק קוד שנוצר ע"י AI על בסיס קוד AI אחר?
💡 ומהם הכישורים שמפתחי העתיד חייבים לאמץ?

שרון וליאור מספרים גם על Early – איך הם מפתחים כלים שמייצרים UnitTests, שומרים על איכות הקוד ומזהים בעיות בזמן אמת.

מפתחים מחוץ לקופסה... אנחנו מ ת ח י ל י ם!

לחצו פה אם בא לכם לשלוח לנו הודעה 😊

Support the show

bookmark
plus icon
share episode

מה זה ארכיטקטורה מונחית איוונטים?
מה הקשר בין זה למיקרו סרביסים ואיך זה עוזר לסקלבליות?
איך מתחילים ומה הקשר לשירותי סרברלס?
למזלינו הרב בועז
Principal Developer Advocate at AWS
בא לעשות לנו סדר בדברים!
קישורים

הבלוג של בועז - מעונן חלקית :
https://ziniman.com/

הרצאה מעולה של Martin Fowler
https://www.youtube.com/watch?v=STKCRSUsyP0

לחצו פה אם בא לכם לשלוח לנו הודעה 😊

Support the show

bookmark
plus icon
share episode
מפתחים מחוץ לקופסה - פרק 85: מורה דרך - מנטורינג עם רון קליין
play

10/20/24 • 38 min

ברוכים הבאים לפרק 85 של מפתחים מחוץ לקופסה! הפעם אנחנו מתמקדים בנושא שמרגיש לפעמים כמו סוד מקצועי – מנטורינג.

למה מנטורינג? כי בסופו של דבר, כל אחד מאיתנו זקוק למישהו שיעזור לו לראות מעבר למוכר ולידוע. מישהו שיאתגר אותנו לחשוב אחרת, שייתן לנו כלים חדשים ויפתח עבורנו דלתות שלא חשבנו שאפשריות.

בפרק הזה, זכינו לשוחח עם רון קליין – מנטור שהפך את המושג לתהליך מעשי ונגיש. יחד, דיברנו על איך מנטורינג יכול להיות הכוח שידחוף אותך קדימה, בין אם אתה בתחילת הדרך או כבר מנוסה בעולמות הפיתוח והיזמות.

אנחנו צוללים לתוך השאלה – איך מנטורינג יכול לשנות את הדרך שבה אתה מתמודד עם אתגרים? איך למצוא את המנטור הנכון עבורך? ואיך שיחה אחת, בזמן הנכון, יכולה לפתוח לך אופקים חדשים לגמרי.

רון משתף אותנו במקרים בהם מנטורינג שינה חיים – לא רק בהקשר מקצועי, אלא גם אישי. איך אנחנו יכולים ללמוד מאלה שהיו שם לפנינו, ומה נוכל לעשות כדי להעביר את זה הלאה?

אז אם אי פעם שאלת את עצמך למה מנטורינג זה לא רק מילה יפה אלא מהלך שיכול לשנות את הקריירה שלך – הפרק הזה הוא בשבילך. בפרק ננסה לספק את הכלים וההבנות שיעזרו לך לקבל החלטות טובות יותר ולצעוד בביטחון במסלול הקריירה שלך.

קחו אוזניות, זה פרק מלא בתובנות עמוקות שישאירו אתכם לחשוב – לא רק על הקריירה, אלא גם על המסע האישי שלכם.

מפתחים מחוץ לקופסה – מ ת ח י ל י ם!!

לחצו פה אם בא לכם לשלוח לנו הודעה 😊

Support the show

bookmark
plus icon
share episode

ברוכים הבאים לפרק שמפוצץ גם בנוסטלגיה וגם בתובנות, בו ננסה להבין כיצד מתמודדים עם האתגר הנצחי והמיוחד – קוד לגאסי. אתם יודעים, אותו קוד ישן ומאובק, שעדיין איכשהו מחזיק את המערכת כולה יחד... עד שמישהו בטעות נוגע בו.

👾 אז מה מחכה לכם בפרק?

  • התמודדות עם האימה של קוד שלא נתמך יותר: נטע, ראשת צוות באמן דיגיטל, משתפת אותנו בסיפור על פרויקט שדרוג אפליקציה שנכתבה אי-שם בתקופת האבן, בשפה שנשמעת כמו קללה – VB6.
  • ההגיון מאחורי הכאוס: מה עושים כשהקוד שבידינו כל כך ישן שגם GPT לא זוכר מה הוא עושה? נשמע סיפורים על איך עוברים מפיתוח בשפת דינוזאורים לשפות מודרניות, ומה המחיר האמיתי של התחזוקה הזו.
  • טיפים לניהול קוד ישן בלי לקרוע את הכיס: נדבר על אסטרטגיות לשדרוג - מכתיבה מחדש של כל הקוד ועד שימוש בכלים אוטומטיים חצי-מכניים שמנסים להקל על המעבר. כי כשמדובר בפרויקט שכבר לא נתמך, כל גישה נחשבת לשיפור.

מי מכם שהיה אמיץ מספיק להפשיל שרוולים ולצלול למעמקי קוד לגאסי עתיק, כזה שרק נגיעה בו עלולה להרעיד את המערכת – אתם הגיבורים האמיתיים. זה פרק בשבילכם.
מפתחים מחוץ לקופסה... מ ת ח י ל י ם!

לחצו פה אם בא לכם לשלוח לנו הודעה 😊

Support the show

bookmark
plus icon
share episode

בפרק המיוחד הזה של "מפתחים מחוץ לקופסה", אנחנו מארחים את ד"ר סתיו אלבר – מהנדסת תוכנה בגוגל, מומחית בהצפנה, וסופרת ילדים שמביאה את עולם הטכנולוגיה לקוראים הצעירים!

ד"ר אלבר משתפת בסיפור יוצא הדופן שלה – איך הפכה את הידע העמוק שלה בתחום ההצפנה לספר ילדים בשם "סודות ההצפנה לילדים", שמצליח להפוך נושא מורכב כמו אבטחת מידע לנגיש, קליל ומהנה לילדים.

במהלך הפרק, אנחנו לומדים על הקסם שמאחורי הצפנה – מהצופנים ההיסטוריים ששימשו בשדות הקרב ועד לטכנולוגיות המתקדמות של ימינו כמו HTTPS, הצפנה סימטרית ואסימטרית. סתיו מסבירה, באמצעות דוגמאות פשוטות וצבעוניות (כולל איך צבעים יכולים להיות מפתחות!), איך ההצפנה מגנה על הפרטיות שלנו ואיך ניתן להעביר את הערכים הללו לדור הבא.

ניגע גם בשאלות הגדולות של העולם הדיגיטלי: איך ההצפנה משתלבת ביום-יום שלנו – מהודעות וואטסאפ ועד רכישות אונליין? ומה החשיבות של נגישות טכנולוגית עבור ילדים?
שיחה מרתקת ומלאת השראה על איך טכנולוגיה יכולה להפוך לנושא קליל ומהנה שמתאים לכל גיל.

📚 רוצים להיות חלק מהחזון של סתיו ולהכניס את ההצפנה גם לחיים של הילדים שלכם?
תמכו בפרויקט "סודות ההצפנה לילדים" דרך הדסטארט בקישור הבא:
headstart.co.il/project/80190

לחצו פה אם בא לכם לשלוח לנו הודעה 😊

Support the show

bookmark
plus icon
share episode

בואו נצלול לעומק עולם הבינה המלאכותית והדאטה סיינס, עם מומחים מחברת אורקה סקיוריטי, חלוצה בשילוב טכנולוגיות AI חדשניות לאבטחת מידע. נארח את ליאור דריהם, ה-Director of Innovation, ואת איתמר גולן (מר גולן), ראש צוות מדעני הנתונים, ונדון בשאלות הבוערות:

מהו בעצם תפקידם של מדעני הנתונים כיום, כאשר מודלים כמו ChatGPT משנים את כללי המשחק? איך מתמודדים עם האתגרים של שילוב טכנולוגיות AI מתקדמות במוצרים ארגוניים גדולים? מה עלה בגורלם של המפתחים - האם יהיו רלוונטיים בעידן החדש או שייאלצו לפנות את הדרך לבינה המלאכותית?

נחשוף את הרגעים המכוננים בהם הבינו באורקה שהם חייבים להטמיע מודלים של בינה מלאכותית במערכות שלהם, ונגלה כיצד הצליחו לעשות זאת בתחום הרגיש של אבטחת מידע. נלמד על תהליך קבלת ההחלטות וההערכות המקדימות הנדרשות לשילוב מוצלח של כלי AI חדשניים.

בנוסף, נתחקה אחר מקורות השם "דאטה סיינס", נברר מדוע התחום מעורר חששות בקרב מפתחים רבים, ונקבל טיפים להכנסה מוצלחת לעולם מרתק זה.

האם עולם הטכנולוגיה אכן נע לכיוון של פלטפורמות בינה מלאכותית "חכמות"? מה יהיה תפקידם של המפתחים לצידן? נסקור את התרחישים השונים ונשמע מהמומחים כיצד להתכונן לשינויים הצפויים.

אז אתם מוזמנים להצטרף אלינו אל עתיד הבינה המלאכותית, דאטה סיינס ופיתוח תוכנה - עם מבט מלא תובנות מהשטח ומהשורה הראשונה.
מפתחים מחוץ לקופסה... מ ת ח י ל י ם!
מאז הקלטת הפרק, איתמר וליאור הקימו חברת Prompt Security שעוזרת לארגונים למנוע דליפה של מידע למודלים של AI.
אם יש לכם שאלות לליאור ואיתמר תרגישו חופשי לפנות אליהם בלינקדאין!

לחצו פה אם בא לכם לשלוח לנו הודעה 😊

Support the show

bookmark
plus icon
share episode

שלוש שנים (!) אנחנו מנסים לתאם עם עידו שמון, הקו-פאונדר וה-CTO של daily.dev.
אבל כמו כל דבר טוב, גם זה היה שווה את ההמתנה.

בפרק הזה עידו שיתף איך מתחילים פרויקט בלי לחשוב על סקייל (כי באמת, מי צריך את זה בהתחלה?), ואיך לומדים תוך כדי תנועה מה חשוב ומה אפשר להשאיר בבקלוג.

אז איך בוחרים דאטה בייס? (רמז: התשובה הנכונה תמיד תהיה PostgreSQL).
האם חייבים שכולם יעבדו מהמשרד? ממש לא. אצל עידו, הצוות מבוזר לגמרי, עם מפתחים באוסטרליה, פיליפינים, קרואטיה, ליטא ועוד מדינות מכל קצוות הגלובוס.

והאם חובה לרדוף אחרי ההייפ של מיקרו-סרוויסים? בטוח שלא, אם אתם רוצים לזוז מהר.

עידו לקח אותנו למסע מרתק – מהימים שבהם daily.dev התחיל כפרויקט צדדי עם קוד שנכתב בשקט-בשקט, ועד לשבועות של פייר-פייטינג עם Latency מטורף, שהכריחו אותם לעצור, לנשום ולבנות מחדש ארכיטקטורה.

הוא גם הסביר למה פרי-מצ'ור אופטימיזיישן הוא לא החבר שלכם, ואיך Redis ו-ClickHouse הפכו להיות הכוכבים של הפיד הפרסונלי שלהם.

אז אם רציתם לדעת איך נראית מערכת שמביאה לכל מפתח את התוכן הכי רלוונטי, ואולי יותר חושב מה לא לעשות לפני שאתם יודעים שיש לה משתמשים – זה הפרק בשבילכם.

מפתחים מחוץ לקופסה. מתחילים! 🎙️

לחצו פה אם בא לכם לשלוח לנו הודעה 😊

Support the show

bookmark
plus icon
share episode

וואו וואו וואו!
פרק הסיום של העונה הראשונה של מפתחים מחוץ לקופסה לא היה יכול להיות יותר מיוחד מאשר האורחת הסופר מיוחדת ד״ר לירז מרגלית - האישה שמהנדסת לנו את המוח.
בפרק לירז חושפת לפניינו את מה שהרשתות החברתיות לא רוצות שנדע.
מתי אנחנו קלים יותר לתמרון, איך אפשר להשפיע עלינו וכמה אחריות אתית יש לנו בכדי להשפיע על אנשים אחרים.
בנימה אישית, אחד הפרקים הכי מטורפים שיצא לנו להקליט ותודה ענקית לכל מי שלוויה אותנו לאורך כל העונה, לכל האורחים וכמובן לכל המאזינים הנפלאים שלנו.

לחצו פה אם בא לכם לשלוח לנו הודעה 😊

Support the show

bookmark
plus icon
share episode

דאטה בזמן אמת: כך מפתחים את הטכנולוגיה מאחורי הקלעים

מה קורה כשדאטה פוגש זמן אמת? בפרק הזה פגשנו את זהר אלקיים, אגדת דאטאבייסים עם 27 שנות ניסיון, לשיחה מרתקת על איך נתונים זזים במהירות האור במערכות שלנו.

זוהר שיתף סיפורים מהשטח: על איך פרסומות קופצות בדיוק כשאנחנו זזים לאתר חדש, איך מערכות משחקים מבינות אותנו עוד לפני שהתחלנו לשחק, ואיך טכנולוגיות מתקדמות כמו AeroSpike ודיינמו DB מחזיקות עולם שמתפקד תוך מילי-שניות.

אבל לא הכל זוהר — מאחורי הקלעים מסתתרות דילמות, החלטות ארכיטקטורה מסובכות, ואתגרים שמצריכים מחשבה יצירתית ותכנון חסר פשרות.

עם המון הומור (וקצת נוסטלגיה על כל תאונות הדרכים שבדרך לפודקאסט), זוהר הדגים איך דאטה בריל טיים הוא לא רק מספרים, אלא גם יכולת לספק חוויה אישית בכל מקום וזמן.

אז אם אתם רוצים להבין איך העולם עובד בשבריר שנייה, זה הפרק בשבילכם. מפתחים מחוץ

לחצו פה אם בא לכם לשלוח לנו הודעה 😊

Support the show

bookmark
plus icon
share episode

Show more best episodes

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does מפתחים מחוץ לקופסה have?

מפתחים מחוץ לקופסה currently has 97 episodes available.

What topics does מפתחים מחוץ לקופסה cover?

The podcast is about Podcasts, Technology and Front End.

What is the most popular episode on מפתחים מחוץ לקופסה?

The episode title 'פרק 25: איך מתגוננים בפני איומי סיייבר באמצעות זירו טראסט - עם שגיא שמאי' is the most popular.

What is the average episode length on מפתחים מחוץ לקופסה?

The average episode length on מפתחים מחוץ לקופסה is 43 minutes.

How often are episodes of מפתחים מחוץ לקופסה released?

Episodes of מפתחים מחוץ לקופסה are typically released every 7 days.

When was the first episode of מפתחים מחוץ לקופסה?

The first episode of מפתחים מחוץ לקופסה was released on Nov 12, 2021.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments