To access all our features please use the Goodpods app.

Open the app

headphones

Puzzelbrunch

Elly Scheele & Daan Windhorst

In Puzzelbrunch vrolijken schrijvers Elly Scheele en Daan Windhorst elkaar ieder weekend op met zelfgemaakte puzzels, quizjes en raadsels. Bevat: trivia, woordspelletjes, raadsels, logische puzzels, onlogische puzzels, elk soort quiz die je kan bedenken en gratis koffie.
 ...more

All episodes

Best episodes

Top 10 Puzzelbrunch Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

episode art

128. Hallowiener

Puzzelbrunch

play

10/29/22 • 45 min

We beginnen onze Halloweenspecial in dit Halloweenweekend (Halloweekend?) met een officieus Schouwburgspel. Kaarten voor Before After zijn nog steeds te koop. Wat is het dat we ons zo aangetrokken voelen tot het spookachtige? Waarom draaien we glaasjes en roepen we geesten op? Misschien is het angst in een veilige setting. En welke setting is nou veiliger dan Puzzelbrunch?

Op basis van een spookachtig oude mail van Anne spelen we een Final Destination-ronde. Hoor hoe Elly wordt gereduceerd tot emotioneel wrak bij een anekdote over een zwembadputje. En na een kort intermezzo over stervende voetbalteams en snookerbalweddenschappen gaan we over tot spel twee: Hallowiener. Is het een seriemoordenaar? Of is het een broodje worst?

bookmark
share episode
episode art

127. De Laatsten

Puzzelbrunch

play

10/01/22 • 53 min

Zoveel om te vieren deze aflevering! Daan krijgt op 1 oktober het C.C.S. Crone stipendium uitgereikt, de nieuwe podcast “Wie is Emmy?” (van Daan en Nikki Dekker) is op 30 september gelanceerd en de speellijst van de musical “Before After” is bekend (de musical die Elly heeft vertaald). Maar er is ook ander nieuws, namelijk dat Daan en Elly na 2,5 jaar een punt, of nee, uitroepteken zetten achter Puzzelbrunch! Deze aflevering is de laatste reguliere aflevering, maar er zullen nog een aantal verrassings-specials volgen tot aan het einde van het jaar.

Voor een coronahobby hebben ze het best lang volgehouden en ze hebben er enorm van genoten, maar hoe vaak kunnen ze nog aan elkaar vragen ‘wat is jouw favoriete bordspel?’.

In de eerste ronde ‘De laatsten’ moet Daan titels raden waar het woord ‘laatste’ of ‘last’ in zit, terwijl Elly als een mimer tussen haar koffie en glas water twijfelt. Ludonarratieve dissonantie.

Daarna volgt een echte Puzzelbrunchquiz over de podcast zelf, maar Daan zou toch nooit een flute vol wortelcompote vergeten? En ze geven je nog een vraag mee om op te kauwen: is Tinky Winky Banksy?

bookmark
share episode

Spannend nieuws! Op 30 september zal onze eigen Daan Windhorst een nieuwe podcast lanceren tijden het podcastfestival in Amsterdam. ‘Wie is Emmy’ heeft hij in de afgelopen twee jaar samen met Nikki Dekker gemaakt en je kunt HIER een teaser horen en HIER kaartjes bestellen voor het podcastfestival!

In deze aflevering van good ol’ Puzzelbrunch gaat het over koffie bij de kapper en over dfe uitgebreide terugreis van Daan en Elly na hun minitripje naar Limbricht. In de eerste ronde ‘Wat was eerder: schaken of dammen?’ moet Daan raden welk bordspel ouder is en tipt het stel je twee partygames: Werewords en Wavelength. Bij het tweede puzzelspel heeft Elly gebruik maakt van de woordgrappen van het Twitteraccount @thepunnyworld en hoor je hoe Daan elke grap afmaakt of zelfs beter maakt.

bookmark
share episode

Onze eerste ronde – het Bluffenschema – staat geheel in het teken van Lowlands.
We bespreken onze favoriete optredens:
Janelle Monae, Altin Gün, Dua Lipa, Billie Eilish, Chvrches, Elbow, Father John Misty, Hudson Mohawke, Confidence Man en Ezra Furman, en we hebben het over een tasje sultana.
In de tweede ronde doen we een bijspijkercursusje televisiegeschiedenis. Het zou wel eens een dikkepuntenronde kunnen blijken.

bookmark
share episode