Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
Full rulle - Liberté! Égalité! Fraternité!

Liberté! Égalité! Fraternité!

Full rulle

01/31/22 • 43 min

plus icon
Not bookmarked icon
Share icon

Det här är är historien om personlig assistans, Independent Living och pionjärerna bakom. Det här är historien om STIL. Det här är vår historia.

Om förra avsnittet fokuserade på rädslor och oro för potentiella problem med den personliga assistansen, får vi i den här episoden äntligen en välförtjänt paus från allt grubbel. Vi fokuserar på det positiva med assistansen: äntligen!

Personlig assistans är synonymt med frihet. Det är självbestämmande i lagtext. Istället för förmyndigande och institution har du nu rätt att bestämma hur ditt liv ska levas, vem som ska assistera dig, med vad, på vilket sätt och vid vilken tidpunkt. Personlig assistans = ett liv på lika premisser.

Det här är avsnitt fem av sex av poddserien Pionjärerna. En poddserie producerad av och med STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige, och Full rulle, en podcast av Tobias Holmberg och Emma Åstrand. Musik av Anders Åstrand och ljud bearbetat av Tomas Bolin. Tack till våra pionjärer: Adolf Ratzka, Bengt Elmén, Heléna Karnström, Susanne Berg och Wenche Willumsen.

01/31/22 • 43 min

plus icon
Not bookmarked icon
Share icon

Full rulle - Liberté! Égalité! Fraternité!

Transcript

Tobias: Det här är är historien om personlig assistans, Independent Living och pionjärerna bakom. Det här är historien om STIL. Det här är vår historia.

[Musik]

Emma: Jag är så pepp på det här avsnittet. Det bara känns så skönt efter det förra avsnittet, även om vi ändå visar på att, nämen okej, det här var orosmoment och de har man ändå till mångt och mycket bemött, så är jag ändå så pepp på att bara få göra ett

Episode Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

eg., What part of this podcast did you like? Ask a question to the host or other listeners...

Post

Generate a badge

Get a badge for your website that links back to this episode

Select type & size
Open dropdown icon
share badge image

<a href="https://goodpods.com/podcasts/full-rulle-223765/libert%c3%a9-%c3%a9galit%c3%a9-fraternit%c3%a9-25467230"> <img src="https://storage.googleapis.com/goodpods-images-bucket/badges/generic-badge-1.svg" alt="listen to liberté! égalité! fraternité! on goodpods" style="width: 225px" /> </a>

Copy