goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon

Delphipodden

Delphi

Podcast by Delphi
share icon
not bookmarked icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Delphipodden Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

episode art
play

05/29/19 • 40 min

Nytt avsnitt uppe och denna gång har vi äran att gästas av vår partner Johan Hubner som är chef för vår Corporate commercial-grupp. I avsnittet diskuterar vi framgångsfaktorer, fallgropar och risker när man ingår och upprättar avtal. Dessutom delar med Johan med sig av sina bästa tips på vad man bör tänka på för en lyckad avtalsrelation!
bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

04/10/19 • 32 min

Nytt avsnitt uppe och denna gång har vi äran att gästas av vår partner Emma Dansbo som är expert på allt som har med juridik och startups att göra. När du startar ett nytt företag finns det mycket att tänka på. Emma Dansbo delar med sig av sina bästa tips på vad man som entreprenör bör tänka på för att redan från början skapa goda förutsättningar för att bygga ett framgångsrikt bolag.
bookmark
plus icon
share episode
I vårt första specialavsnitt får vi sitta i ett spännande samtal med Agnes Hammarstrand och höra om hennes resa till att bli en av Sveriges mest framgångsrika IT-jurister. Hon berättar om karriären, vägen, valen och de utmaningar som hon som kvinnlig jurist har behövt tackla på vägen.
bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

02/22/19 • 31 min

Influencer marketing har blivit en naturlig och allt större del av många företags marknadsföringsbudgetar. Under detta avsnitt kommer vi att gå igenom de marknadsrättsliga reglerna som är särskilt viktiga vid influencer-samarbeten, diskutera gråzonen mellan vad som utgör influencerns yttrandefrihet och marknadsföring samt redogöra för senaste rättspraxis på området. In och lyssna och få massa bra tips inför ert nuvarande eller framtida influencer-samarbete. Vill du läsa på ännu mer om detta rekommenderar vi att läsa Konsumentverkets vägledning om marknadsföring i bloggar och på sociala medier, se länk nedan: https://www.konsumentverket.se/contentassets/46dcfbc6db1148918b23e9fb6acde3cd/vagledning_om_marknadsforing_i_bloggar-201511-tillganglig-konsumentverket.pdf
bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

01/15/19 • 36 min

I detta avsnitt pratar vi med Delphis partner Magnus Berterud som är specialist på arbetsrätt. Temat är metoo vi får våra frågor besvarade om vilket ansvar ett företag egentligen har. Är du nyfiken på arbetsrätt, juridiken bakom metoo samt vill ha tips på förebyggande arbete så lyssna när experten ger sina bästa tips! Trevlig lyssning.
bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

12/18/18 • 37 min

Varmt välkomna till andra avsnittet av Delphipodden. I detta avsnitt behandlar vi frågan om den tekniska utecklingen och juridiken kring AI. Vi går igenom vilka lagkrav som finns, de utmaningar vi står inför och om vi i framtiden kommer att ha robotfängelser.
bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

11/28/18 • 42 min

Varmt välkomna till första avsnittet av Delphipodden. En podcast som riktar sig till dig som arbetar på ett företag, dig som är jurist/juriststuderande eller dig som bara är intresserad av juridik kopplat till företagande. I detta avsnitt behandlar vi frågan om företagande och sociala medier. Vi går igenom vilka lagkrav som finns och vad företag bör vara vaksamma på. Vi tar dig på en resa genom GDPR, immaterialrätt, marknadsrätt och annan spännande lagstiftning. Häng med!
bookmark
plus icon
share episode
episode art

S02E01: Data

Delphipodden

play

03/25/21 • 22 min

Delphipodden är tillbaka! Första avsnittet handlar om data. Vad är det egentligen och vem har rätten att använda data? Läs mer om data och liknande frågor på Delphi Tech Blog: delphi.se/sv/tech-blog/
bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

04/20/21 • 25 min

Delphipodden är tillbaka med en serie tech-relaterade avsnitt. I detta avsnitt diskuterar vi mjukvara och open source. Läs mer och detta och liknande frågor på Delphi Tech Blog: delphi.se/sv/tech-blog
bookmark
plus icon
share episode
episode art

S02E03: API:er

Delphipodden

play

11/17/21 • 20 min

Delphipodden är tillbaka med en serie tech-relaterade avsnitt. I detta avsnitt diskuterar vi API:er. Frågor som diskuteras är bland annat vad en API är, hur API:er får användas samt legala frågor av relevans för användning av API:er. Läs mer om detta och liknande frågor på Delphi Tech Blog: delphi.se/sv/tech-blog
bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Delphipodden have?

Delphipodden currently has 17 episodes available.

What topics does Delphipodden cover?

The podcast is about Podcasts and Business.

What is the most popular episode on Delphipodden?

The episode title 'S01S06 Hur fixar vi avtalet?' is the most popular.

What is the average episode length on Delphipodden?

The average episode length on Delphipodden is 33 minutes.

How often are episodes of Delphipodden released?

Episodes of Delphipodden are typically released every 40 days, 16 hours.

When was the first episode of Delphipodden?

The first episode of Delphipodden was released on Nov 28, 2018.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

Rating

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

Review or comment on this podcast...

Post

External Reviews

Imported reviews from Apple Podcasts.
Generate a badge

Get a badge for your website that links back to this

Select type & size
Open dropdown icon
share badge image

Copy