goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon

De Genderkwiebus Podcast

Nanoah Struik

Transgender? Meer dan twee genders? Non-binair? Of toch genderneutraal? Transities en genderteams? Hij/zij/hen/huh? - In De Genderkwiebus Podcast komt het allemaal aan bod. In deze podcast praten we ronduit over gender, expressie, identiteit, transities, trans zijn en nog veel meer. Enerzijds in educatieve afleveringen, anderzijds in ervaringsverhalen van mensen uit de fantastisch mooie trans community. Van trans joy tot genderdysforie, van terfs tot allies & van zoekende naar zekerheid: welkom bij De Genderkwiebus Podcast! Maker & host: Nanoah Struik (die/hen) (@nanoahh).

1 Listener

share icon
not bookmarked icon

All episodes

Best episodes

Top 10 De Genderkwiebus Podcast Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

episode art
play

08/31/20 • 12 min

Hoe genderneutraal is onze taal eigenlijk? En hoe inclusief? Hoe maken we het nóg neutraler en inclusiever? Een paar tips en tricks om je op weg te helpen, in deze negende aflevering van Gender voor Dummies. Taal is elke dag een bewuste keuze en het is een makkelijke manier om zelf deel te nemen aan verandering. Vind mij op Instagram: @nanoahh (https://www.instagram.com/nanoahh/) of @genderkwiebus (https://www.instagram.com/genderkwiebus/). Bereik mij via E-mail: nanoah.struik@outlook.com ---------------- Gender voor Dummies is een informatieve set podcast-afleveringen waarin de ins en outs van gender worden besproken. In een kort tijdsbestek van ongeveer 15 minuten probeer ik onderwerpen zo goed, duidelijk en volledig mogelijk uit te leggen. Blijf je toch met vragen over? Of wil je wat anders kwijt? Bereik mij het snelst via mijn Instagram (@nanoahh of @genderkwiebus). Disclaimer: Ik ben geen expert op het gebied van gender, ik ben geen genderpsycholoog, ik ben geen seksuoloog. Ik ben gewoon ik. Maar als ik praat over feiten, kun je er wel op vertrouwen dat ik research heb gedaan én in sommige gevallen spreek uit ervaring.

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

06/29/20 • 15 min

"Heb jij je al laten ombouwen?" - "Hoe heette je vroeger, wat is je échte naam?" Nee! De tijd van die twee vragen is nu voorbij. Trans personen kunnen in transitie gaan, en over die transitie maak ik een driedelige afleveringenreeks vol informatie en nuttige, praktische weetjes. In dit eerste deel leer je over een sociale transitie, 'deadnaming' én de route die je kan bewandelen bij het Amsterdamse Genderteam (Amsterdam UMC, voorheen VUmc). Vind meer behandelaars en genderteams op: https://www.transvisie.nl/transitie/volwassenen/behandelaars/ . ---------------- Vind mij op Instagram: @nanoahh (https://www.instagram.com/nanoahh/) of @genderkwiebus (https://www.instagram.com/genderkwiebus/). Bereik mij via E-mail: nanoah.struik@outlook.com ---------------- Gender voor Dummies is een informatieve set podcast-afleveringen waarin de ins en outs van gender worden besproken. In een kort tijdsbestek van ongeveer 15 minuten probeer ik onderwerpen zo goed, duidelijk en volledig mogelijk uit te leggen. Blijf je toch met vragen over? Of wil je wat anders kwijt? Bereik mij het snelst via mijn Instagram (@nanoahh of @genderkwiebus). Disclaimer: Ik ben geen expert op het gebied van gender, ik ben geen genderpsycholoog, ik ben geen seksuoloog. Ik ben gewoon ik. Maar als ik praat over feiten, kun je er wel op vertrouwen dat ik research heb gedaan én in sommige gevallen spreek uit ervaring.

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

09/14/20 • 15 min

In 2017 werd het woord 'genderneutraal' verkozen tot het irritantste woord van het jaar. De ophef is al jaren gaande en er lijkt geen einde aan te komen. Waar het woord 'genderneutraal' is, zijn ook boze mensen & Facebook-ridders die er massaal iets (negatiefs) van vinden. Maar wat is genderneutraliteit nou écht? En is er dan echt een reden om zo kwaad te worden?

Deze aflevering draag ik op aan Jelka van Houten en Henry van Loon.

Vind mij op Instagram: @nanoahh (https://www.instagram.com/nanoahh/) of @genderkwiebus (https://www.instagram.com/genderkwiebus/). De Genderkwiebus Podcast is ook te vinden op Facebook.

Bereik mij via E-mail: nanoah.struik@outlook.com

----------------

Gender voor Dummies is een informatieve set podcast-afleveringen waarin de ins en outs van gender worden besproken. In een kort tijdsbestek van ongeveer 15 minuten probeer ik onderwerpen zo goed, duidelijk en volledig mogelijk uit te leggen. Blijf je toch met vragen over? Of wil je wat anders kwijt? Bereik mij het snelst via mijn Instagram (@nanoahh of @genderkwiebus).

Disclaimer: Ik ben geen expert op het gebied van gender, ik ben geen genderpsycholoog, ik ben geen seksuoloog. Ik ben gewoon ik. Maar als ik praat over feiten, kun je er wel op vertrouwen dat ik research heb gedaan én in sommige gevallen spreek uit ervaring.

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

07/27/20 • 10 min

Back to school! Een lesje taal die jij waarschijnlijk niet gekregen hebt op school, vandaag ben ik de... juf? meester? leraar? lerares? Is daar überhaupt een neutrale vorm van? Ik ga voor 'docent'. Neutraal genoeg, voor nu. Vandaag het eerste thema binnen 'Taal': persoonlijke voornaamwoorden. We gaan voorbij hij & zij en bespreken de belangrijkste do's en dont's in een kleine 10 minuten. Vind mij op Instagram: @nanoahh (https://www.instagram.com/nanoahh/) of @genderkwiebus (https://www.instagram.com/genderkwiebus/). Bereik mij via E-mail: nanoah.struik@outlook.com ---------------- Gender voor Dummies is een informatieve set podcast-afleveringen waarin de ins en outs van gender worden besproken. In een kort tijdsbestek van ongeveer 15 minuten probeer ik onderwerpen zo goed, duidelijk en volledig mogelijk uit te leggen. Blijf je toch met vragen over? Of wil je wat anders kwijt? Bereik mij het snelst via mijn Instagram (@nanoahh of @genderkwiebus). Disclaimer: Ik ben geen expert op het gebied van gender, ik ben geen genderpsycholoog, ik ben geen seksuoloog. Ik ben gewoon ik. Maar als ik praat over feiten, kun je er wel op vertrouwen dat ik research heb gedaan én in sommige gevallen spreek uit ervaring.

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode

Nummertje drie in de serie Gender voor Dummies! Deze aflevering staat in het teken van nóg een stukje van de trans-paraplu: crossdressing, travestie en drag. Lang leve paraplutermen ;). We gaan op onderzoek uit en vinden antwoorden. We bespreken heteromannen in 'vrouwenkleding', dragqueens- en kings, en nog een paar interessante dingen. Klaar om te leren? Dat doen we het liefst samen! -

De tip die ik benoem in deze aflevering: "“RuPaul’s Drag Race" Cast Explains The History of Drag Culture | Allure" (https://www.youtube.com/watch?v=MHlE3RIkRi0). -

Vind mij op Instagram: @nanoahh (https://www.instagram.com/nanoahh/) of @genderkwiebus (https://www.instagram.com/genderkwiebus/). -

Bereik mij verder nog via E-mail: nanoah.struik@outlook.com -

----------------

Gender voor Dummies is een informatieve set podcast-afleveringen waarin de ins en outs van gender worden besproken. In een kort tijdsbestek van ongeveer 15 minuten probeer ik onderwerpen zo goed, duidelijk en volledig mogelijk uit te leggen. Blijf je toch met vragen over? Of wil je wat anders kwijt? Bereik mij het snelst via Instagram (@nanoahh of @genderkwiebus). -

Disclaimer: ik ben geen expert op het gebied van gender, ik ben geen genderpsycholoog, ik ben geen seksuoloog. Ik ben gewoon ik. Maar als ik praat over feiten kun je er wel op vertrouwen dat ik research heb gedaan én in sommige gevallen spreek uit ervaring.

bookmark
plus icon
share episode
episode art

Over De Genderkwiebus (Podcast)

De Genderkwiebus Podcast

play

05/25/20 • 12 min

Wat is een 'Genderkwiebus' eigenlijk? Waarom wordt daar een podcast over gemaakt? En wie zit er achter de microfoon van deze podcast? Vragen die beantwoord zullen worden in deze korte 'get to know me & this podcast'-aflevering tussendoor.

Vind mij op Instagram: @nanoahh (https://www.instagram.com/nanoahh/) of @genderkwiebus (https://www.instagram.com/genderkwiebus/)

Bereik mij via E-mail: nanoah.struik@outlook.com

bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

07/06/20 • 15 min

Packers, staand plassen, pruiken en 'tucken'? Als één van die dingen, of misschien allemaal, jou niks zeggen: voel je dan vrij om dit tweede deel uit een driedelige afleveringenreeks over transitie(s) te beluisteren. Wil je weten hoe je een lage stem en een hoog libido krijgt (deze vraag wordt gesteld met een flinke knipoog)? Ook dan is deze aflevering voor jou. ---------------------------- Voor een Nederlands bedrijf, volledig gefocust op trans* hulpmiddelen, ga naar https://www.trans-missie.com/nl/ (Danaë). Een Nederlands bedrijf waar je binders op maat kunt kopen: Alpha Shapewear (https://www.alphashapewear.nl). Een aantal internationale bedrijven waar je binders kunt kopen: GC2B (https://www.gc2b.co), Underworks (https://www.underworks.com) & Spectrum Outfitters (https://spectrumoutfitters.co.uk). Packers, houders en speciale packeronderbroeken kun je kopen bij: Peecock Products (https://peecockproducts.com), Freetom Prosthetics (https://www.freetomprosthetics.com/a/pre-launch > website tijdelijk offline, tot de winter 2020), Transthetics (https://transthetics.com) & RodeoH (https://rodeoh.ecwid.com). Borstprotheses zijn te vinden bij: Contactborstprothesen (https://www.contactborstprothese.com), Annamamelle (https://annamamelle.nl) & Burgh Lingerie (https://www.burghlingerie.nl). Meer informatie over hormoonbehandeling met het hormoon testosteron (UMCG): https://www.umcg.nl/NL/UMCG/Afdelingen/genderteam/behandeling/hormoonbehandeling/Paginas/testosteron.aspx ---------------------------- Vind mij op Instagram: @nanoahh (https://www.instagram.com/nanoahh/) of @genderkwiebus (https://www.instagram.com/genderkwiebus/). Bereik mij via E-mail: nanoah.struik@outlook.com ---------------------------- Gender voor Dummies is een informatieve set podcast-afleveringen waarin de ins en outs van gender worden besproken. In een kort tijdsbestek van ongeveer 15 minuten probeer ik onderwerpen zo goed, duidelijk en volledig mogelijk uit te leggen. Blijf je toch met vragen over? Of wil je wat anders kwijt? Bereik mij het snelst via mijn Instagram (@nanoahh of @genderkwiebus). Disclaimer: Ik ben geen expert op het gebied van gender, ik ben geen genderpsycholoog, ik ben geen seksuoloog. Ik ben gewoon ik. Maar als ik praat over feiten, kun je er wel op vertrouwen dat ik research heb gedaan én in sommige gevallen spreek uit ervaring.
bookmark
plus icon
share episode
episode art

Trailer: De Genderkwiebus Podcast

De Genderkwiebus Podcast

play

04/29/22 • 1 min

Transgender? Meer dan twee genders? Non-binair? Of toch genderneutraal? Transities en genderteams? Hij/zij/hen/huh? - In De Genderkwiebus Podcast komt het allemaal aan bod. In deze podcast praten we ronduit over gender, expressie, identiteit, transities, trans zijn en nog veel meer. Enerzijds in educatieve afleveringen, anderzijds in ervaringsverhalen van mensen uit de fantastisch mooie trans community. Van trans joy tot genderdysforie, van terfs tot allies & van zoekende naar zekerheid: welkom bij De Genderkwiebus Podcast! Maker & host: Nanoah Struik (die/hen) (@nanoahh).

bookmark
plus icon
share episode
Yay! De allereerste aflevering in de serie: Gender voor Dummies, waarin er zo toegankelijk en simpel mogelijk uitleg wordt gegeven over allerlei onderwerpen die te maken hebben met gender. Deze aflevering gaat over de gigantische transgenderparaplu, en in het bijzonder over transmannen en transvrouwen. Vindt mij op Instagram: https://www.instagram.com/nanoahh/ Bereik mij via E-mail: nanoah.struik@outlook.com -------------- Gender voor Dummies is een informatieve set podcast-afleveringen waarin de ins en outs van gender worden besproken. In een kort tijdsbestek van ongeveer 15 minuten probeer ik onderwerpen zo goed, duidelijk en volledig mogelijk uit te leggen. Blijf je toch met vragen over? Of wil je wat anders kwijt? Bereik mij het snelst via mijn Instagram. Disclaimer: Ik ben geen expert op het gebied van gender, ik ben geen genderpsycholoog, ik ben geen seksuoloog. Ik ben gewoon ik. Maar als ik praat over feiten, kun je er wel op vertrouwen dat ik research heb gedaan én in sommige gevallen spreek uit ervaring.
bookmark
plus icon
share episode
episode art
play

05/18/20 • 17 min

Nee! Het hield zeker niet op bij één aflevering, we knallen lekker door en hier is alweer de tweede uit de serie Gender voor Dummies. In deze aflevering kletsen we over een mini-parapluutje onder die grote trans-paraplu waar we het in aflevering #1 over hebben gehad. We bespreken non-binaire identiteiten en genderneutrale kinderkleding, "Beste reizigers" in plaats van "Dames en heren" & nog veel meer.

Vind mij op Instagram: @nanoahh (https://www.instagram.com/nanoahh/) of @genderkwiebus (https://www.instagram.com/genderkwiebus/)

Bereik mij via E-mail: nanoah.struik@outlook.com

--------------

Gender voor Dummies is een informatieve set podcast-afleveringen waarin de ins en outs van gender worden besproken. In een kort tijdsbestek van ongeveer 15 minuten probeer ik onderwerpen zo goed, duidelijk en volledig mogelijk uit te leggen. Blijf je toch met vragen over? Of wil je wat anders kwijt? Bereik mij het snelst via mijn Instagram (@nanoahh of @genderkwiebus).

Disclaimer: Ik ben geen expert op het gebied van gender, ik ben geen genderpsycholoog, ik ben geen seksuoloog. Ik ben gewoon ik. Maar als ik praat over feiten, kun je er wel op vertrouwen dat ik research heb gedaan én in sommige gevallen spreek uit ervaring.

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does De Genderkwiebus Podcast have?

De Genderkwiebus Podcast currently has 31 episodes available.

What topics does De Genderkwiebus Podcast cover?

The podcast is about Society & Culture and Podcasts.

What is the most popular episode on De Genderkwiebus Podcast?

The episode title 'Gender voor Dummies #9 Taal: neutrale en inclusieve taal' is the most popular.

What is the average episode length on De Genderkwiebus Podcast?

The average episode length on De Genderkwiebus Podcast is 39 minutes.

How often are episodes of De Genderkwiebus Podcast released?

Episodes of De Genderkwiebus Podcast are typically released every 7 days.

When was the first episode of De Genderkwiebus Podcast?

The first episode of De Genderkwiebus Podcast was released on May 11, 2020.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

Rating

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

Review or comment on this podcast...

Post

External Reviews

Imported reviews from Apple Podcasts.
Generate a badge

Get a badge for your website that links back to this

Select type & size
Open dropdown icon
share badge image

Copy