goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

Striden

Frida Scar

I podcasten Striden får du möta människor i musikbranschen som pratar om prestationsångest, hur i hela helvete man gör en BRA låt och dagdrömmarna som håller en flytande. Den största anledningen till att jag drog igång podden är för att jag ska känna mig mindre ensam i mitt arbete med att göra ett album. Och för att jag vet att det finns fler artister som brottas med samma tankar, samma självkritik och samma hybris som jag gör. Hoppas ni gillar våra samtal! /Frida Scar

...more

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Striden Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

play

08/31/17 • 18 min

Funk-kungen från Botkyrka, Rikard Bizzi, är gäst i Striden avsnitt 6. Förutom att han släpper tunga låtar under sina alias Rikard Skizz Bizzi och Giuseppe, har han också varit en del av Stockholmsyndromet och Up Hygh och proddar andra artister. Vi snackar radioskval, hur musiken flödar igenom honom när han skapar och vad han har på gång framöver. Ni får självklart en tjuvlyssning på en kommande singel också!
play

08/31/17 • 18 min

bookmark
plus icon
share episode
play

08/23/17 • 24 min

I avsnitt 5 får ni träffa artisten Syster Sol. Hon har släppt tre fullängdsalbum, en ep och flertalet singlar, under eget namn och varit en betydande motor i FATTA-uppropet och kollektivet Femtastic mm. Syster Sol har precis startat sin egen label Galant. Vi pratar om vilka som cashar in i musikbranschen, hur ofta hon tänker på att skaffa ett ”riktigt jobb” och vad det innebär att gå från ett major skivbolag till sitt egenstartade indiebolag. Vill du ha mer koll på mig och min musik så finns jag på soundcloud, spotify, fb, insta och youtube! Sök på Frida Scar. I höst släpper jag mitt debutalbum!
play

08/23/17 • 24 min

bookmark
plus icon
share episode
play

04/10/17 • 25 min

I avsnitt 4 träffar jag Stina Velocette som släppte sin debut-ep Motljus i slutet på mars. Vi pratar om hur det är att vara kvinna i en bransch där du anses hetare om du är under 30 år, hur Stina gör för att gå in i rätt känslo-mode när hon är i studion och om hur omöjligt det är att ha distans till sina egna låtar. Vill du ha mer koll på mig och min musik så finns jag på soundcloud, spotify, fb, insta och youtube! Sök på Frida Scar. Den 26 april släpper jag min första singel från min kommande platta.
play

04/10/17 • 25 min

bookmark
plus icon
share episode
play

03/04/17 • 27 min

Striden är en podcast där jag intervjuar andra aktiva inom musikbranschen om prestationsångest, drömmen om att bli stor och vägen till den bästa låt som någonsin skrivits. I detta avsnitt träffar jag Kåce, eller Kristoffer Samuelsson som han också heter, en rappare och sångare från Sundsvall. Vi pratar om hur han dealar med att vara artist och samtidigt kämpar för att vardagen ska gå ihop ekonomiskt med familj och små barn. Kåce ger oss även det bästa tipset på hur man gör för att bli en extremt effektiv kulturarbetare. Vill du veta mer om mig och mitt album Striden som släpps snart så följ mig på fb, twitter eller insta! Du hittar mig om du söker på Frida Scar på respektive plattform.
play

03/04/17 • 27 min

bookmark
plus icon
share episode
play

01/27/17 • 26 min

Striden är en podcast där Frida Scar intervjuar andra aktiva inom musikbranschen om prestationsångest, drömmen om att bli stor och vägen till den bästa låt som någonsin skrivits.

I det här avsnittet träffar jag trummisen Olle Tjern, från Sandviken. Vi pratar om att vara en applådtorsk, hur man spelar disk-ho, the fear of missing out och hur det känns att vara beroende av sitt jobb.
Vill du veta mer om mig och mitt album Striden som släpps snart så följ mig på twitter, insta eller facebook!
/Frida Scar
play

01/27/17 • 26 min

bookmark
plus icon
share episode
play

01/12/17 • 26 min

Striden är en podcast där Frida Scar intervjuar andra aktiva inom musikbranschen om prestationsångest, drömmen om att bli stor och vägen till den bästa låt som någonsin skrivits.

I det här första avsnittet pratar Frida Scar med popartisten Ida Long.
Ida berättar om hur hennes senaste album, Rainbows and Tears tog flera år att göra, hur hon använder musik för att färglägga sina dagdrömmar och att hon på nyårsafton blev så hög på adrenalin efter att ha gjort en ny låt, att festen hon sen gick på inte alls var i närheten lika kul.

Vill du veta mer om mig och mitt album Striden som släpps snart så följ mig på twitter, insta eller facebook.

Här hittar du mer om Ida Long!

play

01/12/17 • 26 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Striden have?

Striden currently has 6 episodes available.

What topics does Striden cover?

The podcast is about Music and Podcasts.

What is the most popular episode on Striden?

The episode title 'Striden - avsnitt 6 med Rikard Bizzi' is the most popular.

What is the average episode length on Striden?

The average episode length on Striden is 25 minutes.

How often are episodes of Striden released?

Episodes of Striden are typically released every 36 days, 7 hours.

When was the first episode of Striden?

The first episode of Striden was released on Jan 12, 2017.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet