
Histogram | هیستوگرام
Saman Shariati
All episodes
Best episodes
Seasons
Top 10 Histogram | هیستوگرام Episodes
Goodpods has curated a list of the 10 best Histogram | هیستوگرام episodes, ranked by the number of listens and likes each episode have garnered from our listeners. If you are listening to Histogram | هیستوگرام for the first time, there's no better place to start than with one of these standout episodes. If you are a fan of the show, vote for your favorite Histogram | هیستوگرام episode by adding your comments to the episode page.

قسمت ۲ | عکاسی خیابانی با پیمان یزدانی
Histogram | هیستوگرام
03/10/17 • 58 min
توی قسمت دوم پادکست عکاسی هیستوگرام با پیمان یزدانی راجع به تجربش در عکاسی خبری و عکاسی خیابانی صحبت میکنیم.
پیمان یزدانی لیسانس خود را در دانشگاه علم و صنعت تهران در رشته مهندسی شیمی کسب کرد و برای ادامه تحصیل به بولونیای ایتالیا سفر کرد. پیمان در بولونیا علاقه خود به عکاسی خیابانی و خبری را کشف کرد و در بولونیا بود که اولین همکاری خود با خبرگزاری های ایسنا و مهر را با عکاسی از مسابقات جهانی والیبال کلید زد.
پیمان بعد از اتمام تحصیلاتش به ایران بازگشت و فعالیت خود را در این زمینه به صورت جدی تر در ایسنا ادامه داد.
در این قسمت از پادکست هیستوگرام، ما با پیمان در مورد تعریفش از عکاسی خبری و خیابانی صحبت کردیم و از او خواستیم که نکاتی که در این راه یاد گرفته است را با ما به اشتراک بگذارد.
در پایین، متن خلاصه شده این گفت و گو با موضوع عکاسی خیابانی رو با هم مطالعه میکنیم:
قسمت دوم پادکست عکاسی هیستوگرام مصاحبه ای است با پیمان یزدانی (عکاس سابق خبرگزاری ایسنا) درباره عکاسی خیابانی، عکاسی خبری، تعریف عکاسی خیابانی، نکات و قوانین و چالش های این نوع عکاسی، تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی خیابانی و دیدگاه ایشون درباره آینده ی عکاسی خبری است.
قوانین و شرایط عکاسی خیابانی
در ایران فضا و شرایط عکاسی خیابانی سختگیرانه تر است یعنی اگر از فردی در مکان های عمومی عکاسی شود، طبق قانون این فرد امکان شکایت از عکاس را دارد و قوانین در این باره خیلی قدیمی هستند. در واقع در ایران برای افراد دوربین هنوز ناشناخته است با این حال عکاسی از کودکان راحت تر است ولی عکاسی از خانمها به خصوص در پایین شهر و عکاسی از دستفروشها خیلی محدود تر است.
ولی در کشورهای دیگر مثل ایتالیا شرایط عکاسی خیابانی و خبری مناسب تر است و آزادی بیشتری دارند یا مثلاً در کانادا عکاسی در فضای عمومی از افراد مشکلی ندارد چراکه این موضوع در قوانین اینطور کشورها تعریف شده است و عملا هر چیز یا شخصی که در فضاهای عمومی حضور داشته باشد، میتواند سوژه دوربین عکاس باشد.
چند نکته درباره عکاسی خیابانی
طبق نظرات پیمان یزدانی یک سری نکات و ترفندهایی وجود دارند که باعث میشود عکاسی خیابانی راحت تر انجام شود. مثلاً عکاس کجا را نگاه کند تا سوژه تصور کند که در کادر عکاسی نیست یا چگونه و چه زمانی دوربین خود را بالا بیاورد. عکاس باید لحظه های طلایی عکاسی را به سرعت تشخیص دهد تا در زمان عکاسی سوژه طبیعی رفتار کند و متوجه حضور عکاس نشود. از طرفی عکاس میتواند وانمود کند که سوژه چیز دیگری است مثلاً دارد از ساختمان پشت سر فرد عکاسی میکند و بعد از عکاسی از سوژه اصلی همچنان تظاهر کند دارد از آن ساختمان عکاسی میکند. در عکاسی خیابانی اصطلاحی وجود دارد تحت عنوان Juxtaposition یا کنارهم قرارگرفتن دو یا چند سوژه که به نحوی با هم در تضاد قرار دارند یا نشانه و نماد نوعی از تضاد هستند. مثلا فضای مناسبی برای عکاسی پیدا میکنید که از لحاظ نور، کادر، پس زمینه شرایط خوبی دارد پس در آن فضا شاید ۲۰ الی ۳۰ دقیقه و شاید بیشتر منتظر میمانید تا سوژه یا سوژه های اصلی وارد آن کادر شوند و بدین صورت یک عکس متفاوت را ثبت میکنید.
مزایای عکاسی خیابانی و خبری
از نظر اقای یزدانی این نوع عکاسی ها باعث افزایش دقت عکاس به مرور زمان میشود یعنی به مرور عکاس به جزییاتی در دنیای پیرامون خود توجه میکند که قبلا متوجه آنها نبوده است. از طرفی عکاسی خیابانی و خبری باعث افزایش سرعت العمل عکاس و در نتیجه از دست ندادن لحظات ناب عکاسی میشود که این دو موضوع برای همه عکاسان از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه راه پیشرفت را برای یک عکاس فراهم میکند.
عکاسی خبری و خیابانی; تکیه بر تحلیل ذهنی یا غریزه؟
پیمان یزدانی بر این باور است که برای عکاسی خیابانی با کمک تحلیل ذهنی و سپس غریزه، ابتدا زاویه مناسب را پیدا میکنیم، نمادها و رنگ را میشناسیم، و سپس مثل شکارچی در موقعیت قرار میگیریم تا لحظه ناب فرا رسد و در ان لحظه چند عکس میگیریم.
برای عکاسی خبری هم قبل از عکاسی، از موضوع خبر اطلاع پیدا میکنیم و درباره آن مطالعه میکنیم تا از جزییاتش اگاه شویم مثلا اگر بدانیم دو سیاستمدار باهم خصومت دارند، بهتر است از کدام زاویه عکاسی شود تا مفهوم رفتارشان به بیننده القا شود.
تعریف عکاسی خیابانی
بر اساس نظر پیمان یزدانی عکاسی خیابانی بر خلاف نام آن، می تواند عکاسی در مترو یا حتی حیاط خلوت یک خانه باشد منتها نکته ای که حائز اهمیت است تقسیم بندی فضای خصوصی و عمومی در محیط عکاسی میباشد. مثلا هنگامی که عکاسی در خانه اتفاق میافتد نمیتوان به آن نام عکاسی خیابانی را اطلاق کرد اما وقتی وارد فضایی میشویم که عکس ارتباط بین محیط و انسان، انسان با انسان،انسان با حیوان یا حتی اجسام را نشان میدهد، آن عکس یک عکس خیابانی است. پیمان یزدانی معتقد است که عکاسی خیابانی تعریف واحدی ندارد و عکاسان زیادی تا کنون به دنبال یافتن یک تعریف واحد و جامع برای عکاسی خیابانی رفته اند اما هر کس به نحوی به پاسخی متفاوت رسیده است.
تجهیزات عکاسی خبری و خیابانی
طبق گفته های پیمان یزدانی تجهیزات عکاسی خیابانی بستگی به موقعیت های عکاسی دارد. مثلا برای نشان دادن حس های انسانی مثل شادی و ناراحتی از لنز های تله میتوان استفاده کرد تا به سوژه نزدیک بود. اگرچه در عکاسی خیابانی بهتر است که عکاس به صورت فیزیکی به سوژه نزدیک شود تا اینکه با یک لنز زوم این کار اتفاق بیفتد. رابرت کاپا در همین رابطه جمله معروفی دارد:
«اگر عکسهایت به اندازه کافی خوب نیست، یعنی به اندازه کافی به سوژه نزدیک نشده ای.»
پیمان یزدانی اشاره ...

قسمت ۱ | نحوه کار دوربین عکاسی دیجیتال
Histogram | هیستوگرام
02/24/17 • 34 min
نحوه کار دوربینهای عکاسی دیجیتال(بدون آینه و DSLR) و آنالوگ
توی قسمت اول پادکست عکاسی هیستوگرام با پرهام راجع به نحوه کار دوربین های دیجیتال و تفاوت های اصلیشون با دوربین های آنالوگ صحبت میکنیم. علاوه بر این، راجع به نحوه کار دوربینهای بدون آینه و تفاوتهای این دست از دوربینها با دوربینهای DSLR هم گپ میزنیم.
نحوه کار دوربین های عکاسی آنالوگ
در هنگام مشاهده ی چشم انداز، آینه، نوری که از طریق لنز وارد شده را به پریز تابانده و سپس آن نور از پریز به چشم عکاس( یا ویوفایندر) فرستاده می شود. در هنگام ثبت تصویر، آینه به سمت بالا میچرخد، شاتر باز میشود و اجازه می دهد نور بر روی فیلم ثبت شود. این وظیفه آینه در دوربین های اس ال آر SLR و دی اس ال آر DSLR است.
یکی از شنوندگان پادکست عکاسی هیستوگرام زحمت کشیدند و صحبتهایی که در این قسمت انجام شد رو به حالت نوشتار درآوردند که عزیزانی که قادر به شنیدن این پادکست نیستند هم بتوانند از موضوعات مطرح شده استفاده بکنند.
نحوه کار کردن دوربینهای عکاسی آنالوگ، DSLR و بدون آینه
دوربین های آینه ای به این صورت کار میکنند که رو به روی فیلم عکاسی یک آینه قرار گرفته که این آینه نوری را که از طریق لنز به دوربین وارد می شود را به یک prism منتقل میکند و این باعث میشود که شما از چشمی دوربین تصویر را ببینید. وقتی دکمه عکاسی را برای گرفتن عکس فشار میدهید این آینه بالا می رود و نور به فیلم شما تابانده می شود. که در آنجا یک شاتری وجود دارد این شاتر بسته به سرعتی که انتخاب کردید بالا میرود و برای مدتی معین نور به فیلم عکاسی تابیده میشود.این تکنولوژی به ظاهر قدیمی باعث شد دوربین های خیلی کوچکی به بازار بیاید برخلاف دوربین های قدیمی تر که در آنها از دو عدد لنز استفاده شده بود.
پس از معرفی سنسور های دیجیتال که با تکنولوژی S.S.D معرفی شدند کمپانی های دوربین سازی به جای فیلم از یک سنسور دیجیتال در همان طراحی قدیمی SLR استفاده کردند یعنی به جای پشت آینه که فیلم قرار می گرفت، این بار یک سنسور قرار میگیرد.
اتفاقی که در دوربینهای دیجیتال اس ال آر DSLR امروزی می افتد این است که آینه علاوه بر نقش نشان دادن تصویر در چشمی دوربین نور را به سنسور هایی که کار فوکوس و نورسنجی و color metering را انجام میدهند منتقل میکند.
نسل جدید دوربین ها; دوربین های بدون آینه یا Mirrorless
تکنولوژی که در سنسورهای دوربین های DSLR استفاده می شد توانایی این را نداشت که به طور طولانی مدت نور را روی خودش بپذیرد. یعنی اگر آینه دوربین بالا میرفت و تصویر را روی نمایشگر مشاهده میکردیم (به جای ویزور یا منظرنما) و اگر دوربین قرار بود این تصویر را برای دقایق طولانیتری پخش کند یا سنسور داغ میکرد یا عمر سنسور پایین می آمد.
پس همچنان به آینه برای preview نیاز بود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی در سنسور دوربین ها این امکان وجود دارد که سنسور دوربین ها بتواند برای مدت طولانیتری تصاویر را ضبط کنند و یا در حالت live view در نمایشگر آن تصویر را به کاربر نشان دهند. پس بعضی از شرکتها تصور کردند که به جای آینه و prism که جای زیادی در بدنه دوربین میگیرند و به جای چشمی اپتیکال Optical، عکاس بتواند همیشه از مانیتور دوربین استفاده بکند.
منظرنمای دیجیتال یا Electronic Viewfinder یا EVF
منظرنمای دیجیتال یا EVF تصاویر را در یک مانیتور خیلی کوچک با رزولوشن خیلی بالا در چشمی دوربین نمایش میدهد. در دوربین های DSLR کار فوکوس و نورسنجی توسط سنسورهایی که جدا از سنسور تصویربرداری بودند و در قسمت بالا و پایین دوربین از طریق آینه به آنها نور میرسید انجام میشد که این ویژگی کار طراحی را برای شرکتهای ساخت دوربین آسانتر میکرد. در دوربین های بدون آینه تمام این فرآیندها به خود سنسور دوربین عکاسی محول شد. در واقع سیستم فوکوس و تمام سیستم metering در همان سنسوری که عکس می گیرد قرار گرفته است.
مزایای دوربینهای عکاسی بدون آینه:
- دوربینهای بدون آینه اغلب نسبت به دوربین های DSLR سبک ترند و اندازه کوچکتری نیز دارند. هرچند که در سالهای اخیر شرکتهای دوربینسازی رو به خلق دوربینهای بدون آینه ای آورده اند که چیزی از لحاظ وزن و اندازه از دوربینهای DSLR کم ندارند. ولی به صورت کلی یکی از مزیتهای رقابتی دوربینهای بدون آینه اندازه و وزن کمتر آنهاست.
- فاصله بین لنز و سنسور که به آن Flange focal distance نیز گفته میشود در دوربینهای بدون آینه به مراتب کمتر از همین فاصله در دوربینهای DSLR است و همین باعث میشود که شما بتوانید لنزهای بیشتری را با استفاده از تبدیلهای مختلف روی دوربینهای بدون آینه استفاده بکنید. به طور مثال من وقتی که از دوربین GH5 پاناسونیک استفاده میکردم با استفاده از یک اداپتور از لنزهای کنون برای فیلمبرداری استفاده میکردم. مزیت دیگر این فاصله کم بین لنز و سنسور در این است که طراحان این لنزها میتوانند لنزهای کوچک تری طراحی بکنند.
- به خاطر اینکه دوربینهای بدون آینه اندازه کوچکتری دارند، اینطور دوربینها برای عکاسی خیابانی و مستند که نیاز به این دارند که عکاسان چندان مرکز توجه نباشد، بسیار گزینههای مناسبی اند.
- به خاطر اینکه دوربینهای بدون آینه از یک تکنولوژی نسبتا جدید استفاده میکنند، تقریبا همه شرکتهای دوربین سازی به سمت ساخت اینطور دوربینها رو آورده اند. این رقابت باعث شده است که سال به سال ویژگیهای بیشتری در این دوربینها در اختیار عکاسان قرار بگیرد. به طور مثال، فیلمبرداری 4K اولین بار با این دوربینها بود که با یک قیمت مناسب در اختیار عکاسان/فیلمبرداران آماتور قرار گرفت.

قسمت ۱۹ | دافگرافی
Histogram | هیستوگرام
12/05/17 • 31 min
گفت و گوی پادکست هیستوگرام با علی صارمی درباره داف گرافی
توی قسمت نوزدهم پادکست عکاسی هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با علی صارمی مهندس ساکن تورنتو کانادا که علاقه مند به عکاسی هست. توی این قسمت با علی در مورد داف گرافی و مسائل مربوطش گفت و گویی داشتیم و نظر علی رو در مورد اینکه عکاس های سایر ژانر ها نگاه منفی ای به این ژانر دارن پرسیدم.
نوشته قسمت ۱۹ | دافگرافی اولین بار در پادکست عکاسی هیستوگرام. پدیدار شد.

قسمت ۸ | عکاسی نوزاد با استودیو جانا
Histogram | هیستوگرام
05/19/17 • 63 min
گفت و گویی با استودیو جانا در مورد زیر و بم تاسیس و مدیریت یک استودیو موفق عکاسی نوزاد
در قسمت هشتم پادکست عکاسی هیستوگرام مهمان استودیو جانا بودیم و با مدیران این استودیو که یک زوج جوان هستند گفت و گویی در مورد زیر و بم تاسیس و مدیریت یک استودیو عکاسی نوزاد داشتیم
نوشته قسمت ۸ | عکاسی نوزاد با استودیو جانا اولین بار در پادکست عکاسی هیستوگرام. پدیدار شد.

قسمت ۲۳ | نقش آرایشگر در تیم عکاسی
Histogram | هیستوگرام
05/06/18 • 26 min
گفت و گویی با الی منفرد درباره ی نقش یک آرایشگر در پروژه های عکاسی
توی قسمت بیست و سوم پادکست عکاسی هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با خانم منفرد که توی زمینه آرایش و مدیر هنری فعالیت میکنن. از ایشون راجع به اهمیت آرایش در عکاسی پرسیدیم.
نوشته قسمت ۲۳ | نقش آرایشگر در تیم عکاسی اولین بار در پادکست عکاسی هیستوگرام. پدیدار شد.

قسمت ۲۲ | آموزش عکاسی عروسی
Histogram | هیستوگرام
04/19/18 • 54 min
گفت و گویی درباره زیر و بم عکاسی عروسی
توی قسمت بیست و دوم پادکست عکاسی هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با ثمینه که در کانادا به صورت حرفه ای مشغول به عکاسی عروسی هست.
در این مصاحبه ثمینه بهمون یاد داد که چه طور مشتری هاش رو راضی نگه میداره و چه طور مشتری های قدیمش اون رو به عروس های جدید معرفی میکنن و از این طریق کارش رو گسترش داده تو چهار سال گذشته
اینستاگرام ثمینه: https://www.instagram.com/belluxephotography/
نوشته قسمت ۲۲ | آموزش عکاسی عروسی اولین بار در پادکست عکاسی هیستوگرام. پدیدار شد.

قسمت ۲۱ | درباره دوربین دات نت
Histogram | هیستوگرام
04/06/18 • 35 min
گفت و گوی پادکست عکاسی هیستوگرام با احسان رافتی درباره فعالیت های دوربین دات نت
توی قسمت بیست و یک پادکست عکاسی هیستوگرام که قسمت اول فصل سوم این پادکست حساب میشه، گفت و گویی با احسان رافتی داشتیم. احسان موسس اولین آژانس عکاسی در ایران هست که شاید اسمش رو شنیده باشید. دوربین دات نت پروژه ای هست که احسان به همراه هیات مدیره هدایتش میکنه.
توی این قسمت علاوه بر دوربین دات نت، با احسان در مورد ریشه علاقش به عکاسی خبری صحبت کردیم و ازش پرسیدیم که عکاس های جوان چه طوری میتونن عکس هاشون رو منتشر بکنن و جلوی چشم مخاطب قرارشون بدن.
نوشته قسمت ۲۱ | درباره دوربین دات نت اولین بار در پادکست عکاسی هیستوگرام. پدیدار شد.

قسمت ۲۸ | مسیر نفیسه
Histogram | هیستوگرام
11/07/18 • 38 min
گفت و گوی پادکست عکاسی هیستوگرام با نفیسه کبودوند درباره تجربه هایش در عکاسی و ادامه تحصیل در رشته شیمی در ایتالیا
توی قسمت بیست و هشتم پادکست هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با نفیسه کبودوند عکاس ایرانی ساکن میلان. نفیسه که دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی هست به ما توضیح میده که چه طور وقتی ایران بود به عکاسی علاقه مند شد و راهش رو توی این رشته وسیع پیدا کرد.
نوشته قسمت ۲۸ | مسیر نفیسه اولین بار در پادکست عکاسی هیستوگرام. پدیدار شد.

قسمت ۲۹ | دیپلم دو ساله عکاسی
Histogram | هیستوگرام
11/17/18 • 20 min
گفت و گوی پادکست عکاسی هیستوگرام با یاسمین بختیار، دیپلم عکاسی کالج لنگرا در کانادا
توی این قسمت گفت و گویی داشتیم با یاسمین بختیار که یک دوره ۲ ساله عکاسی در کانادا گذرونده. با یاسمین صحبت کردیم تا ببینیم ویژگی های دیپلم عکاسی چی هست و چرا یک نفر باید دیپلم عکاسی بگیره به جای لیسانس؟
نوشته قسمت ۲۹ | دیپلم دو ساله عکاسی اولین بار در پادکست عکاسی هیستوگرام. پدیدار شد.

قسمت ۵ | لیسانس عکاسی بگیریم؟
Histogram | هیستوگرام
04/26/17 • 51 min
گفت و گویی با سینا پیریایی، درباره مزایا و معایب دانشگاه رفتن برای یادگیری رشته های هنری و به خصوص عکاسی
آیا برای عکاس شدن دانشگاه رفتن لازمه؟ مصاحبه سینا پیریایی با پادکست هیستوگرام
اگر به فکر دانشگاه رفتن و عکاسی خوندن هستید حتما به این قسمت گوش بدید چراکه سینا پیریایی دانشجوی سال دوم عکاسی در دانشگاه اصفهانه و تجربه های جالبی در این رابطه داره.
نوشته قسمت ۵ | لیسانس عکاسی بگیریم؟ اولین بار در پادکست عکاسی هیستوگرام. پدیدار شد.
Show more best episodes

Show more best episodes
FAQ
How many episodes does Histogram | هیستوگرام have?
Histogram | هیستوگرام currently has 53 episodes available.
What topics does Histogram | هیستوگرام cover?
The podcast is about Visual Arts, Podcasts, Arts and Business.
What is the most popular episode on Histogram | هیستوگرام?
The episode title 'قسمت ۵۳ | طراحی صدا با حسن شبانکاره' is the most popular.
What is the average episode length on Histogram | هیستوگرام?
The average episode length on Histogram | هیستوگرام is 42 minutes.
How often are episodes of Histogram | هیستوگرام released?
Episodes of Histogram | هیستوگرام are typically released every 14 days.
When was the first episode of Histogram | هیستوگرام?
The first episode of Histogram | هیستوگرام was released on Feb 24, 2017.
Show more FAQ

Show more FAQ