goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

Het kan ook anders

Peter Vooren

In mijn podcast bespreek ik allerlei thema's rondom mentale gezondheid, gedrag en motivatie. Heb je een vraag of wil je een bijdrage leveren? Neem dan contact op via [email protected].

...more

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Het kan ook anders Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

play

11/18/20 • 24 min

Als je geen zin hebt, of je mist de energie om aan je gezondheidsdoelen te werken, dan kan het knap lastig worden om jezelf te motiveren. Naar mijn idee, ben je dan al te laat. Toch zul je in de actiemodus moeten komen. Wat doe je dan wel om je motivatie hoog te houden? Berkay beweert dat motivatie niet bestaat. Ik vul daarop aan door te zeggen dat je het wel nodig hebt. Alleen, wat komt dan eerst, de motivatie of de actie? Dan zijn er ook nog verschillende soorten motivatie. En daar horen verschillende strategieën bij die je kunt inzetten. In dit gesprek komen we op een punt dat we ons realiseren dat voortdurend streven naar gemotiveerd gedrag of een einddoel, niet leidt tot het succes dat je wil. Het is de paradox van de gelukzoeker: “Als je X hebt bereikt, dan kan ik (vul maar in).” Dus hoe organiseer je dan wel een ontwikkeling met de juiste motivatie? Dat zie en hoor je in de video en podcast!
play

11/18/20 • 24 min

bookmark
plus icon
share episode
play

11/11/20 • 21 min

Als je jezelf hebt voorgenomen om iets te bereiken zoals afvallen, meer sporten, eerder naar bed of gezonder eten (allemaal onze lievelingsdoelen), dan wil je dus eigenlijk je huidige gedrag veranderen. Alleen kom je dus ook je valkuilen en obstakels tegen en dat maakt gedragsverandering een stuk lastiger. Vaker lukt iets niet dan wel. Waarom haal je je fitnessdoelen niet? Hoe ga je dan om met je compensatiegedrag? Wat gebeurt er eigenlijk allemaal als je jouw gedrag wil veranderen? Dan en meer zie je in de tweede aflevering van 'Mind over Muscle' met Peter en Berkay.
play

11/11/20 • 21 min

bookmark
plus icon
share episode
play

11/04/20 • 30 min

Als je op zoek bent naar meer dagelijkse energie om beter te presteren, zoek dan je winst in beter slapen. In deze video praten we over de uitdagingen bij slapen, de basistheorie achter slaap en geven we je tips om beter te slapen.
play

11/04/20 • 30 min

bookmark
plus icon
share episode
play

07/31/19 • 53 min

Wat kom je zoal tegen als je een burn-out hebt? Waar kijk je naar als je hulp zoekt? Hoe is het zover gekomen? Deze en meer vragen worden door Tim zelf beantwoord in deze derde aflevering: Het burn-out verhaal van Tim. Hij vertelt hoe het nu met hem gaat en hoe hij terug kijkt op een intensieve periode van begeleiding bij zijn heftige burn-out.
play

07/31/19 • 53 min

bookmark
plus icon
share episode
Fabio heeft door middel van beweging zijn angstgevoelens en paniekaanvallen in een zwarte periode van zijn leven overwonnen. Hij is directeur van SPAT Verandert, auteur van het boek Intelligent Bewegen en expert op gebied van beweging en gedragsverandering. We praten over onze ervaringen met beweging, wat het voor ons betekent en wat het kan betekenen voor het ontwikkelen van jezelf.
play

07/07/19 • 34 min

bookmark
plus icon
share episode
play

12/12/20 • 14 min

Kun je na twee weken alweer stoppen met het lezen in je nieuwe boek omdat toch geen tijd hebt? Of ben je enthousiast begonnen aan drie keer per week sporten en komt het er na drie trainingen niet meer van? Een keuze maken om iets te doen, is vaak ook keuzes maken om andere dingen niet te doen. We praten in deze vijfde serie over dit soort keuzes, zelfregulatie en verdelen van je energie en aandacht om ‘het allemaal gedaan te krijgen’. Wat dus niet lukt. Of toch wel?
play

12/12/20 • 14 min

bookmark
plus icon
share episode
Wanneer heb jij je voor het laatst je vader of moeder een knuffel gegeven? We zijn al meer dan een half jaar in de ban van de pandemie. Ons leven staat nog steeds op zijn kop. De kinderen gaan weer naar school, maar nog steeds zitten en werken we zo veel mogelijk thuis. Je ziet vrienden minder, gaat minder op pad, moet je voortdurend overal aanpassen en ga zo maar door. Het is niet alleen dat je agenda leger is en de reisafstand minder werd. Ook je sociale interactie, fysiek contact en beweegruimte is kleiner geworden. Dat heeft op veel mensen een grote impact. Dat zie je niet alleen aan de moeite die we moeten doen om de besmettingscijfers te blijven drukken, maar ik merk het ook in de verhalen om mij heen. Een lange periode die je voortdurend uitdaagt in je flexibiliteit en aanpassingsvermogen, hoe ga jij hiermee om? Hoe zorg je fysiek en mentaal goed voor jezelf in coronatijd? Dit is het onderwerp van het gesprek in aflevering 4 met Berkay.
play

12/12/20 • 16 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Het kan ook anders have?

Het kan ook anders currently has 7 episodes available.

What topics does Het kan ook anders cover?

The podcast is about Health & Fitness and Podcasts.

What is the most popular episode on Het kan ook anders?

The episode title 'Hoe Hou Ik Mijn Motivatie Hoog' is the most popular.

What is the average episode length on Het kan ook anders?

The average episode length on Het kan ook anders is 28 minutes.

How often are episodes of Het kan ook anders released?

Episodes of Het kan ook anders are typically released every 23 days, 21 hours.

When was the first episode of Het kan ook anders?

The first episode of Het kan ook anders was released on Jul 7, 2019.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet