goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

Generasjonspodden

Chloé og Kim Kolstad

Hva skjer når en far fra generasjon X og datter fra generasjon Z snakker sammen på tvers av generasjonskløften, om temaer som utroskap, eksistensiell angst, fylleangst, om Kim var rasist da han sang om vesle Hoa i 1975, om man kan finne meningen med livet ved å spise sopp, hvordan det er å kysse folk på TV, hva som skjedde med Buddha og om det er oppnåelig for oss også, hvorfor hver generasjon sier 'ungdommen nå til dags', og sist men ikke minst: alt det dere unge og gamle vil at vi skal snakke om! Pling oss på Instagram eller [email protected]. Vi poddes! *** Generasjonspodden slipper en ny episode hver tirsdag. *** Generasjonspodden produseres i samarbeid med Wake Me Up Norway, som jobber med mental trivsel og livsmestring for unge. Det liker vi!

...more

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Generasjonspodden Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

play

07/10/23 • 82 min

Vi plukker opp tråden om kroppspress, men prøver å gå et hakk dypere enn sist. Hvorfor er vi så opptatte av å være ‘vellykkede’ generelt? Hvis det ikke er drømmekroppen er det drømmejobben, drømmekjæresten, drømmeinntekten, det perfekte sosiale livet eller statusen - og likevel blir det liksom aldri nok. Hva er det som får oss til å alltid ville ha mer, og hvordan kan vi fri oss selv fra denne gnagende følelsen av utilfredshet?

play

07/10/23 • 82 min

bookmark
plus icon
share episode
play

07/04/23 • 69 min

Kommer dagens kroppspress fra TikTok og Instagram? Lager man kroppspress når man foretrekker visse kvaliteter i det motsatte/samme kjønn eller er det en ærlig sak? Chloé spør Kim om det var kroppspress på 80-tallet, Kim spør Chloé om det er mer utbredt blant jenter enn gutter og vi deler personlige erfaringer om temaet. Vi lanserer også en teori om at kroppspresset kun eksisterer i en boble og deler hemmeligheten om hvordan du kan sprekke den...

play

07/04/23 • 69 min

bookmark
plus icon
share episode

Lytterne våre har påpekt at vi (Chloé og Kim) ofte har de samme meningene. Er det fordi Kim har hjernevasket Chloé? Og er Kim hjernevasket av sine egne hippieforeldre? I denne episoden prøver vi å finne ut hvor meningene våre kommer fra og om vi kan stole på dem. Finnes det oppfatninger som er så grunnleggende at vi kan kalle dem sannheter, eller er alt subjektivt? Hvorfor er så mange skråsikre på at deres egne meninger er riktige, mens alle andre er idioter? Og sist men ikke minst: Er det full harmoni som vanlig mellom Chloé og Kim under denne diskusjonen, eller ryker vi i tottene på hverandre? 😁

play

06/27/23 • 61 min

bookmark
plus icon
share episode
play

06/19/23 • 45 min

Er woke det samme som å være snill og ikke-woke det samme som å være slem? Harmonerer woke med kardemommeloven ‘Man skal ikke plage andre man skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre hva man vil’? Er vi så redde for å bli oppfattet som ‘fober’ at vi ikke tør å stille spørsmål lenger? Og finnes det en smartere måte å snakke sammen på enn å kansellere og hate de man er uenige med? Som vanlig tar vi en for laget og stiller spørsmålene du ikke tør... :)

play

06/19/23 • 45 min

bookmark
plus icon
share episode
play

06/06/23 • 69 min

I ukas episode spør vi oss om dagens ungdom synes det er viktigere å se hot ut enn å redde verden? Hvis ikke, hvorfor velger da så mange kjappe løsninger, nye klær og innkjøpsvideoer på TikTok? Er det de eldre generasjonene som sitter på makten sin oppgave å redde verden, eller er det den idealistiske ungdommen som er håpet? Vi spør oss også om vi tror verden kommer til å gå under og hvem som egentlig er fanbasen til Greta Thunberg? Og om penger er roten til alt... godt?

play

06/06/23 • 69 min

bookmark
plus icon
share episode
play

05/31/23 • 94 min

Selv om vi prøver å promotere sunn og ærlig kommunikasjon mellom generasjoner (og generelt alle mennesker) for å gjøre verden til et bedre sted, er det en ting lytterne våre synes er viktigere enn alt fjaset om kommunikasjon: Hotel Cæsar.

Så en gang for alle: Hvordan er det å være skuespiller og ikke minst hvordan var det å spille i Norges største såpeopera i så mange år? Hvordan landet egentlig Kim rollen som Jens August i Hotel Cæsar? Når var aller første gang han merket at han hadde blitt "kjendis" og hva synes egentlig Chloé om all oppmerksomheten rundt sin egen pappa?
Og sist men ikke minst: Hva var den egentlige grunnen til at Kim droppet ut av megahiten? I denne juicy podden får dere alle detaljene!

play

05/31/23 • 94 min

bookmark
plus icon
share episode
play

05/23/23 • 80 min

I dagens episode fortsetter vi å snakke om våre gode og dårlige er faringer med skolen. Hva kunne blitt gjort for å forbedre den og har noe egentlig forandret seg siden 1977 da Kim begynte på skolen? Er det bare vi som er hippier som ikke liker dagens skolesystem? Og er utdanning egentlig designet for mennesker?

Vi kommer med våre forslag om hva vi synes er viktigere å lære om enn Ivar Aasen, og må selvfølgelig innom litt fremtidsdytopia og AI!

PS. Vi klarte å glemme pop-filteret denne gangen, så lyden blir bedre til neste episode <3

play

05/23/23 • 80 min

bookmark
plus icon
share episode

Denne uka snakker vi om Chloé’s utradisjonelle vei til vitnemålet og veien fra å være skolerebell til skolelys. Blir man straffet for å tenke utenfor boksen og være kreativ på skolen? Og blir man premiert for å holde kjeft og gjøre som man blir fortalt? Hva lærer vi i så fall av det? Hvorfor synes vi utdanning er så viktig? Og hvem utdanner vi oss egentlig for?

play

05/15/23 • 69 min

bookmark
plus icon
share episode
play

05/09/23 • 80 min

I denne episoden får vi et lytterspørsmål som får oss til å filosofere over uønsket seksuell oppmerksomhet. Er man sviker som kvinne hvis man sier det er OK at menn ‘prøver seg’ så lenge de tar hintet og gir seg når man ikke er interessert? Eller er idealet at de burde skjønt det på forhånd og ikke prøvd seg i det hele tatt? Kan menn være offer for uønsket seksuell oppmerksomhet, og er det mindre truende for en mann dersom han opplever det? Hvordan kan den som gir oppmerksomheten vite at den er ønsket og hvorfor er det (tydeligvis) sa lett å misforstå? Og sist men ikke minst, er Chloé en freak of nature?

play

05/09/23 • 80 min

bookmark
plus icon
share episode

Hva hadde skjedd om vi fikk vite at en asteroide på størrelse med sola skulle smæsje inn i jorda om en uke? Ville det blitt mer kriminalitet? Mer kjærlighet? Mer utroskap? Ville Putin avlyst krigen? Ville vi blitt enda galere enn det vi er nå, eller gitt opp jaget og levd i øyeblikket? Og kanskje viktigst: Hvis sistnevnte er tilfellet, kan vi klare å ta med oss noen av fordelene med verdens undergang uten asteroiden?

play

07/17/23 • 42 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Generasjonspodden have?

Generasjonspodden currently has 34 episodes available.

What topics does Generasjonspodden cover?

The podcast is about Society & Culture, Religion & Spirituality and Podcasts.

What is the most popular episode on Generasjonspodden?

The episode title 'I dag presenterer vi - egoene våre!' is the most popular.

What is the average episode length on Generasjonspodden?

The average episode length on Generasjonspodden is 67 minutes.

How often are episodes of Generasjonspodden released?

Episodes of Generasjonspodden are typically released every 7 days, 9 hours.

When was the first episode of Generasjonspodden?

The first episode of Generasjonspodden was released on Feb 9, 2023.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet