Log in

goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
Full rulle - Ett spirande hopp

Ett spirande hopp

Full rulle

01/03/22 • 45 min

plus icon
Not bookmarked icon
Share icon

Det här är är historien om personlig assistans, Independent Living och pionjärerna bakom. Det här är historien om STIL. Det här är vår historia.

Vi vet vad Independent Living är och vad som är dess motsats, men än har vi inte nått den personliga assistansen. I avsnitt tre av Pionjärerna får vi historien återberättad, från 60-talets USA, via en Stockholmskonferens 1983, tills reformen klubbas i riksdagen tio år senare. Vi möts av fjärilsklädda overheadbilder, torra politiker och – framför allt – ett spirande hopp.

Personlig assistans bottnar i en solidarisk kamp för allas lika rätt att leva självbestämt. En kamp som i allra högsta grad är pågående än idag.

Det här är avsnitt tre av sex av poddserien Pionjärerna. En poddserie producerad av och med STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige, och Full rulle, en podcast av Tobias Holmberg och Emma Åstrand. Musik av Anders Åstrand och ljud bearbetat av Tomas Bolin. Tack till våra pionjärer: Adolf Ratzka, Bengt Elmén, Heléna Karnström, Susanne Berg och Wenche Willumsen.

01/03/22 • 45 min

plus icon
Not bookmarked icon
Share icon

Full rulle - Ett spirande hopp

Transcript

Tobias: Det här är är historien om personlig assistans, Independent Living och pionjärerna bakom. Det här är historien om STIL. Det här är vår historia.

[Musik]

Emma: Okej, så nu vet vi alltså vad Independent Living betyder. Vi vet vad Independent Living inte är, det vill säga institutioner. Det var det vi hade innan personlig assistans. Nu är det dags för personlig assistans! Nu vill vi prata om hur... vad är STIL? Hur kom STIL ti

Episode Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

eg., What part of this podcast did you like? Ask a question to the host or other listeners...

Post

Generate a badge

Get a badge for your website that links back to this episode

Select type & size
Open dropdown icon
share badge image

<a href="https://goodpods.com/podcasts/full-rulle-223765/ett-spirande-hopp-25467234"> <img src="https://storage.googleapis.com/goodpods-images-bucket/badges/generic-badge-1.svg" alt="listen to ett spirande hopp on goodpods" style="width: 225px" /> </a>

Copy