goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

Doorbraak Radio

Doorbraak

De babbel van Doorbraak over politiek en nog van alles. Doorbreek de bubbel.

...more

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 Doorbraak Radio Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

De Nederlandse Taalunie heeft op haar website een nieuwe set adviesteksten gepubliceerd over genderbewust taalgebruik. Ze benadrukt dat het gaat over adviezen en niet over bindende regels. Enkele adviezen gaan over het gebruik van verwijswoorden, met in het bijzonder aandacht voor de actuele taalontwikkelingen bij het verwijzen naar non-binaire personen. Verwijswoorden zoals die en hen kunnen dan gebruikt worden voor non-binaire personen maar de Nederlandse Taalunie wil vooral benadrukken om de voornaamwoorden te gebruiken die de persoon in kwestie zelf verkiest. Het Vlaams Belang vindt de adviezen pure woke waanzin en raadt iedereen aan om de adviezen naast zich neer te leggen in het dagelijkse taalgebruik. In deze podcast van Doorbraak Radio een gesprek met Sam Van Rooy over deze adviezen die naar zijn mening een voorbeeld zijn van een zoveelste drammerigheid van de woke genderideologie.

Support the show
play

09/23/22 • 24 min

bookmark
plus icon
share episode

Verstraeten en Van Duffel waren elk afzonderlijk al eerder te gast in de podcast van Doorbraak Radio. Verstraeten om te praten over de partij Vrijheid en Van Duffel over de Volksliga. Twee aparte partijen die nu hebben besloten op te komen in kartel. In deze aflevering van Doorbraak Radio geven Verstraeten en Van Duffel meer uitleg over deze politieke strategische keuze.

Support the show
play

09/16/22 • 31 min

bookmark
plus icon
share episode

Na de zomerrust start Doorbraak Radio weer met de politieke analyses. Deze week staan professor Bart Maddens en journalist Christophe Degreef stil bij de groeiende afstand tussen N-VA en Vlaams Belang. Uiteraard kiest N-VA voor een duidelijk verschil, maar er is altijd een verschil tussen wat er voor de verkiezingen gezegd wordt en na de verkiezingen gedaan wordt. N-VA zal zeker niet met bepaalde personen in een Vlaamse regering willen zitten, maar zulke afspraken worden typisch vastgelegd in de geheime atomaschriftjes.

De toenadering tussen Bart De Wever en Connor Rousseau past uiteraard ook in de vendetta tussen N-VA en Open Vld, maar men moet opletten dat men het de tegenstanders niet te makkelijk maakt. Pvda kan dan zeggen dat een stem op Vooruit een stem voor de N-VA is en Vlaams Belang zal dan het omgekeerde zeggen.

Premier De Croo mag misschien opgelucht zijn dat er opnieuw een crisis is, toch blijft de val van Vivaldi om de hoek loeren. Vooral aan Franstalige kant begint de weerzin tegen Ecolo te groeien. De Vlaamse regering moet daarentegen dringend zichtbaar worden in de energiecrisis. Het getalm in het Ventilusdossier creëert ook geen goed beeld van Jambon I.

Support the show
play

09/09/22 • 45 min

bookmark
plus icon
share episode

De recente uitspraken van Biden over zijn voorganger Trump deden stof opwaaien. In deze aflevering analyseren Asselman en Neyskens deze verbale oorlog.

Support the show
play

09/05/22 • 44 min

bookmark
plus icon
share episode

Rik Van Cauwelaert geeft zijn kijk op de actualiteit. Komt er ‘geen akkoord’ over de pensioenen en hoe lang blijft CD&V nog in de regering?

Support the show
play

08/01/22 • 38 min

bookmark
plus icon
share episode

In het Verenigd Koninkrijk lijken de dagen van Boris Johnson geteld. De Torries kiezen in september een nieuwe leider. Momenteel gaat de strijd tussen Rishi Sunak en Liz Truss. Samen met Harry De Paepe bespreekt David Geens de aanloop naar de val van Johnson, de bitsige strijd om zijn opvolging en de rol die Johnson zelf nog zal spelen. Ook de schotten kijken uit naar mogelijks nieuwe verkiezingen, om te bepalen of een nieuw onafhankelijksreferendum mogelijk is.

Support the show
play

07/25/22 • 24 min

bookmark
plus icon
share episode
play

07/21/22 • 54 min

Sid Lukkassen heeft een nieuw boek geschreven Wees afgrondelijk. Daarin verkent hij onze hedendaagse samenleving. Het boek werd op Doorbraak besproken door Wim Van Rooy. Het boek samenvatten in een paar woorden is volgens de auteur en de bespreker niet mogelijk. Dus ging hoofdredacteur Pieter Bauwens in gesprek met professor emeritus Paul Cliteur en Sid Lukkassen, de auteur van het boek. Over de boodschap en de betekenis van het boek, over afgrondelijk zijn, over wat we kunnen doen.

En als het u een troost mag zijn, volgens Sid Lukkassen staat Vlaanderen er beter voor dan Nederland.

Support the show
play

07/21/22 • 54 min

bookmark
plus icon
share episode

Het schooljaar is ten einde. net voor het einde van dat schooljaar, tussen de deliberaties door, konden we Harry De Paepe en Pieter Van den Bossche strikken voor een gesprek over onderwijs.

Hoe gaat het er tijdens een deliberatie aan toe? Zijn er lerarentekorten in hun school? Hoe zit het met die geschorste eindtermen? Wat zou de oorzaak zijn dat minder mensen leerkracht willen worden? Waarom willen zij het blijven?

De leerkrachten hebben nog enkele goede tips om het lerarentekort op te lossen. Goed nieuwe voor Onderwijsminister Ben Weyts: het kost geen geld.

Support the show
play

07/01/22 • 51 min

bookmark
plus icon
share episode

Het politieke landschap in België handelt niet in het belang van haar mensen, maar uit eigenbelang. De structuur is te breed en te log en de overheidsinmenging te groot. Relego, een nieuwe politieke partij, houdt er een duidelijke visie op na en wil met die visie ook naar de kiezer trekken in 2024. Waar staat deze nieuwe partij voor? Steven Arrozola De Oñate, één van de oprichters van Relego, geeft in deze aflevering van Doorbraak Radio meer uitleg.

Support the show
play

06/28/22 • 22 min

bookmark
plus icon
share episode

Neyskens en Asselman brengen het laatste nieuws uit de VS met meer achtergrondinformatie over de rechtszaken tegen Trump, de actie van de migranten in Martha's Vineyard en voorspellen de uitslag van de senaatsverkiezingen.

Support the show
play

09/28/22 • 51 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does Doorbraak Radio have?

Doorbraak Radio currently has 716 episodes available.

What topics does Doorbraak Radio cover?

The podcast is about News, Daily News, Podcasts and Politics.

What is the most popular episode on Doorbraak Radio?

The episode title 'Sam Van Rooy: ‘Woke advies Taalunie over genderneutraal taalgebruik is waanzin’' is the most popular.

What is the average episode length on Doorbraak Radio?

The average episode length on Doorbraak Radio is 30 minutes.

How often are episodes of Doorbraak Radio released?

Episodes of Doorbraak Radio are typically released every 1 day, 1 hour.

When was the first episode of Doorbraak Radio?

The first episode of Doorbraak Radio was released on Apr 29, 2019.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet