goodpods headphones icon

To access all our features

Open the Goodpods app
Close icon
headphones

De Spindoctors

NPO Radio 1 / EO

Aan wie kun je beter vragen hoe spindoctors in de politiek werken dan aan spindoctors zelf? Voormalig PvdA-adviseur Julia Wouters en politicoloog en voormalig campagnestrateeg bij de VVD Raymond Mens, praten je wekelijks bij over de frames en de spins in de politiek. Heb je vragen? Stel ze aan Julia en Raymond via [email protected].

...more

profile image

1 Listener

not bookmarked icon
Share icon

All episodes

Best episodes

Top 10 De Spindoctors Episodes

Best episodes ranked by Goodpods Users most listened

Normaal gesproken bespreken in deze podcast Julia Wouters en Raymond Mens samen met Tijs van den Brink de spins van de week. Raymond zit echter in de Verenigde Staten, dus daarom is het tijd voor iets speciaals: Coen van de Ven van De Groene Amsterdammer schuift aan om te praten over het boek 'Wantrouwen in de wandelgangen' dat hij schreef samen met Jan Tromp. Spindoctors krijgen steeds meer macht, waarom?

play

09/25/23 • 45 min

profile image

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode

Tijs van den Brink interviewde voormalig ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers over zijn tijd in Den Haag, naar aanleiding van het uitbrengen van zijn boek 'Macht en onmacht'.

Klik hier om het gesprek te luisteren!

Zeker interessant voor de luisteraars van De Spindoctors!

play

10/06/23 • 0 min

profile image

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode

En daar was het dan het eindelijk: het programma van NSC van Pieter Omtzigt. De Spindoctors ontspinnen met veel plezier zijn persconferentie. 'Spinnologisch slim', noemt Julia Wouters het.

play

10/26/23 • 37 min

profile image

1 Listener

bookmark
plus icon
share episode
play

08/28/23 • 39 min

Alle lijsttrekkers zijn bekend en ze worden natuurlijk aan de lopende band geïnterviewd. Zo ook Frans Timmermans, de lijsttrekker van PvdA/GroenLinks. Zo vroeg een journalist of Timmermans miljonair is? Het antwoord daarop was een mooie spin, vertellen Raymond Mens en Julia Wouters in deze aflevering van De Spindoctors.

play

08/28/23 • 39 min

bookmark
plus icon
share episode

Wachten, wachten, wachten en nog eens wachten. CDA-leider Wopke Hoekstra lijkt maar geen beslissing te kunnen nemen in het stikstof-dossier. Ondertussen staat zijn partij er slecht voor in de peilingen? In deze aflevering van De Spindoctors bespreekt Tijs van den Brink met Julia Wouters en Raymond Mens de vraag of Hoekstra de kerst gaat halen...

play

07/03/23 • 44 min

bookmark
plus icon
share episode

De Spindoctors zijn terug! Vanaf vandaag praat Tijs van den Brink elke eerste maandag van de maand met zijn vaste gasten, de voormalige politieke communicatieadviseurs Julia Wouters en Raymond Mens.

In deze aflevering wordt het optreden van Sigrid Kaag bij College Tour besproken, wordt de vraag beantwoord waarom de VVD haar congres bewust geen congres noemt en wordt gelachen om een spin van Caroline van der Plas.

Abonneer je om geen podcast te missen!

play

06/05/23 • 42 min

bookmark
plus icon
share episode

Ook De Spindoctors Julia Wouters en Raymond Mens kwamen halsoverkop terug van reces. Dat kon ook niet anders, want Marke Rutte kondigde zijn vertrek aan uit de Nederlandse politiek. En dat drie dagen nadat zijn vierde kabinet klapte om een mislukte asieldeal. De Spindoctors weten één ding zeker: de campagne is begonnen!

play

07/10/23 • 42 min

bookmark
plus icon
share episode

Het zal een slip of the tongue zijn geweest: de 'godwin' van Attje Kuiken richting Thierry Baudet tijdens het NOS Slotdebat. Uit de koker van een spindoctor kwam het in ieder geval niet, zeggen De Spindoctors deze aflevering, waarin het NOS Slotdebat wordt gerecenseerd.

play

03/15/23 • 30 min

bookmark
plus icon
share episode

Mark Rutte doet niet veel mediaoptredens, maar maandagavond zat hij bij Vandaag Inside met Wilfred Genee en Johan Derksen. Een gouden greep, vindt voormalig VVD-communicatieman Raymond Mens. Voormalig PvdA-partijadviseur Julia Wouters moest nog een beetje wennen, want ze had het programma nog nooit eerder gezien. Gelukkig voor haar was er ook gewoon een ouderwets debat op tv, bij EenVandaag. Beide programma's worden uitgebreid besproken in deze aflevering van De Spindoctors!

play

03/14/23 • 30 min

bookmark
plus icon
share episode

Het was een terugkerend verhaal in dit vierde seizoen van De Spindoctors: Mark Rutte die Caroline van der Plas negeerde en zich richtte op 'de linkse wolk'. Was het nu slim of niet? Achteraf denken Raymond Mens en Julia Wouters nog steeds van wel. Naast dit onderwerp wordt even gebeld met Henk Vermeer, de campagneleider van BBB.

play

03/16/23 • 42 min

bookmark
plus icon
share episode

Show more

Toggle view more icon

FAQ

How many episodes does De Spindoctors have?

De Spindoctors currently has 87 episodes available.

What topics does De Spindoctors cover?

The podcast is about News, Daily News, Podcasts and Politics.

What is the most popular episode on De Spindoctors?

The episode title '#9 - Hoe de spindoctor de macht greep in Den Haag (S05)' is the most popular.

What is the average episode length on De Spindoctors?

The average episode length on De Spindoctors is 36 minutes.

How often are episodes of De Spindoctors released?

Episodes of De Spindoctors are typically released every 6 days, 23 hours.

When was the first episode of De Spindoctors?

The first episode of De Spindoctors was released on Feb 17, 2021.

Show more FAQ

Toggle view more icon

Comments

0.0

out of 5

Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey IconStar filled grey Icon
Star filled grey Icon

No ratings yet